הבאג של אמזון

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

19/12/2022 11:31  
Amir64 כתב:
המכס לא מכיר בקופונים, וזה לא מעניין אותו.
הוא גובה לפי מחיר המוצר.

גם בנושא הנחות המכס נוטה להחמיר, ולפעמים לא מכיר בהנחה, ודורש גבייה לפי המחיר הרשמי הגבוה.
זו בעיה קבועה מול המכס גם של יבאונים עסקיים.
זו גם הסיבה ל-"באג" שעליו מדבר השרשור.
אמאזון עובדים לפי חוקי המכס המחמירים.
וכיוון שלעיתים המכס דורש מיסים לפי המחיר המקורי, לפני ההנחה, אמאזון גובים מס לפי המחיר הגבוה של המוצר, ומחזירים אם המכס לא גבה מהם את המס לפי המחיר הגבוה.
מה שלא ברור לי, זה למה הוספת פריט נוסף משכנעת את אמאזון שלא ייגבה מס לפי המחיר המקורי של הפריט היקר.
...
מוצר שיש עליו קופון או מבצע מיוחד זה אותו דבר בדיוק כמו מוצר שמחירו ירד ב-SALE של סוף העונה או BF.
בפועל ערך המוצר ירד והמחיר צריך להיות לפי מה שערכו באותו רגע, בהתאם לחוקי ההיצע והביקוש. ההבדל היחיד הוא שיש מוצרים בדרך כלל סיניים מיצרנים עלומי שם שמעדיפים להשאיר מחיר מקורי מנופח ולמכור כל הזמן עם מבצעי הנחות נקודתיים לצורך הטעיה, בפועל ברור לכולם שאותו מוצר נמכר בעלי בהרבה פחות והשווי אחרי הקופון זה הערך האמיתי שלו.

נשמע לך הגיוני שאם קנית מוצר ב-BF אחרי שירד משמעותית תשלם עליו מס לפי השווי שהיה חודש קודם? או לפי מחיר המחירון המקורי שלו ששוחרר לראשונה?

המחירים משתנים שם מיום ליום אין אפשרות לאף אחד ובטח שלא במכס לדעת מה מחיר המוצר הנוכחי למעט מה שמוצהר בקבלה שזה מה ששילמת. אפילו בין חנויות שונות יכולים להיות פערים של עשרות אחוזים.

לגבי הבאג בחישוב גם תמוה אבל יש לי תיאוריה שאולי החישוב המקורי זה בעצם המס פלוס עלויות נוספות של חברות השילוח שהם כן משיתים על הלקוח (כל העמלות שיחרור וכו...) אבל ברגע שמוסיפים מוצרים נוספים הם מפחיתים את הגביה על אותן עלויות נוספות (סוג של הנחת כמות) ובעצם הבאג הוא בזה שהם עושים זאת גם אם הוספת מוצר של דולר אחד שלא משתלם להם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אני מסכים איתך.
המכס לא...
והם מחליטים.
המכס אומר:
לא מעניין אותי מי מממן את ההנחה, אני רוצה את המס המלא.

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

19/12/2022 11:31  
Amir64 כתב:
המכס לא מכיר בקופונים, וזה לא מעניין אותו.
הוא גובה לפי מחיר המוצר.
...
19/12/2022 12:13  
Amir64 כתב:
המכס אומר:
לא מעניין אותי מי מממן את ההנחה, אני רוצה את המס המלא.
...
זה בניגוד ללשון החוק. יצא לי להתכתב איתם ולקבל החזר על מס שנגבה מעל למחיר ששולם בפועל, אבל זה דרש להסביר להם את החוק, ולא תמיד הם הצליחו להבין את החישוב הנכון.

זו בעיה קבועה מול המכס גם של יבאונים עסקיים.
...
ביבוא מסחרי יש בזה הגיון וזה גם תואם לחוק. ביבוא אישי, לא.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

@jtk
מאוד הגיוני.
לא עקבתי מה אומר החוק.
אבל בהחלט המכס לא תמיד עוקב אחרי הוראות החוק, גם לעסקים, ולפעמים צריך להגיע לבית משפט כדי לבטל החלטה של המכס שלא תואמת את החוק.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

19/12/2022 15:23  
jtk כתב:
זה בניגוד ללשון החוק. יצא לי להתכתב איתם ולקבל החזר על מס שנגבה מעל למחיר ששולם בפועל, אבל זה דרש להסביר להם את החוק, ולא תמיד הם הצליחו להבין את החישוב הנכון.

ביבוא מסחרי יש בזה הגיון וזה גם תואם לחוק. ביבוא אישי, לא.
...
עם מי יצא לך להתכתב, עם המכס או עם אמאזון?
השאלה איך גורמים לאמאזון להבין שהחוק לא דורש תשלום מס על מה שהוא לא המחיר ששולם בפועל.

למה יש בזה הגיון ביבוא מסחרי? שם בכלל זה תלוי בכח מיקוח\קניה של כל יבואן מול הספק לכל אחד יכול להיות מחיר אחר לפי כמות ומאפיינים אחרים זה לא שיש מחיר ידוע , אפילו המכס לא יכול לבדוק את זה נניח כמו באמאזון שבעיקרון יכולים להכנס לראות מה היה המחיר ביום הקניה.

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #21 

ההתכתבות היתה עם המכס.

לא חושב שאפשר לשכנע את אמזון להתייחס לזה. הם אפילו לא מתקנים את הבאגים הפשוטים שאצלם, אז לא נראה לי שהם יתחילו לחקור יותר את חוקי המכס.

ביבוא מסחרי עניין ההנחות מסובך יותר. אני לא זוכר בדיוק. בקשרים מתמשכים בין הצדדים יש אפשרות לעשיית משחקים שונים כדי להפחית מחיר לכאורה. זה לא בהכרח 100% חסום, אבל יש הגיון ביותר קפדנות.

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2409
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

גם אני במוצר אחר הגשתי ערעור לרשות המס והחזירו לי את ההפרש במס שנגבה בגין הנחת הקופון

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #23 

@Newboy
זה קרה לאחרונה?
דרש הרבה הסברים או התכתבויות?
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 20/12/2022 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2409
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

אכן. בהתחלה דחו אותי בלי הסבר. דרשתי הנמקה מפורטת והצגתי גם התכתבות עם אמזון בה אישרו כי קופון ההנחה ניתן לכל הקונים באותו יום ולא רק לי והוא לא איזה משהו אישי או החזר שקשור אלי. ואז הם קיבלו את הערעור

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”