הי,
אני רוצה לקנות לבת שלי (בת 15) פטיפון ליומולדת. היא חובבת מוסיקה ויש לה קצתת תקליטים- ההורים שלי שיפצו לה את הפטיפון הישן שלהם אבל הסאונד שלו לא משהו והוא מקפץ...
התקציב סביב ה800.
חשבתי לקנות ביד 2 כדי להרוויח פטיפון ברמה גבוהה יותר. למה אני צריכה לשים לב כדי לדעת שקונה משהו שהוא במצב טוב ממש? שלא שוב יהיה לה משהו לא מוצלח.
בנוסף- אשמח לקבל המלצות על פטיפונים טובים במחיר הזה וגם לשמוע חוות דעת על Audio-Technica AT-LP120XUSB
יודעת שהוא מעבר לתקציב , אבל אולי נמצא ביד 2.
כל הצעה אחרת תתקבל גם בברכה.
תודה רבה
נעמהגלבר כתב: הי,
אני רוצה לקנות לבת שלי (בת 15) פטיפון ליומולדת. היא חובבת מוסיקה ויש לה קצתת תקליטים- ההורים שלי שיפצו לה את הפטיפון הישן שלהם אבל הסאונד שלו לא משהו והוא מקפץ...
התקציב סביב ה800.
חשבתי לקנות ביד 2 כדי להרוויח פטיפון ברמה גבוהה יותר. למה אני צריכה לשים לב כדי לדעת שקונה משהו שהוא במצב טוב ממש? שלא שוב יהיה לה משהו לא מוצלח.
בנוסף- אשמח לקבל המלצות על פטיפונים טובים במחיר הזה וגם לשמוע חוות דעת על Audio-Technica AT-LP120XUSB
תודה רבה
...
רכשתי החודש את הפטיפון lp120 audio technica ,אישית אני מרוצה מאוד ,חוויה מדהימה אחרי שעושים לו כיול ראשוני נכון.
אני שמח שלא רכשתי פטיפון יקר יותר כי אני ממש מרוצה.עלה לי 1350 חדש
נעמהגלבר כתב: הי,
התקציב סביב ה800.
תודה רבה
...
מה הפטיפון ששופץ והאם הוחלפו ראש/מחט?
סאונד לא טוב יכול להיות תוצאה של מחט ישנה או סתם לא מוצלחת וקפיצות לרוב יהיו תוצאה של כיול לא נכון כמו משקל מועט מידי על הזרוע או מיקום לא מדוייק של המחט על הראש.
אם זה פטיפון ישן אבל מוצלח הוא עדיין עשוי להיות טוב יותר מחדש. היום הרבה חברות משתמשות בOEM סיניים ורק ממתגות את המוצר.
אם בכל זאת את מעדיפה לרכוש חדש, ההמלצה של claudia5 לדעתי טובה. האודיו טכניקה הוא סוג של רפליקה נוחה יותר לכיס של פטיפוני טכניקס קלאסיים. אני גם באופן אישי מעדיף הנעה ישירה (כמו באודיו טכניקה) על פני הנעת רצועה.
החנות בנשר שליד חיפה ,קניתי ביום שישי קיבלתי ביום שלישי....
תתקשר אליהם תשאל האם אפשר לתת לך את המחיר הזול.
אם תרצה אחפש את החשבונית.
תשלח לי את הטלפון שלך ואשלח לך וידאו של הפטיפון בפעולה....נשמע חלום.לא יודע לעלות לאתר הזה סרטונים
נעמהגלבר כתב:
תודה רבה על התשובות!!!
claudia5 איפה קנית את הפטיפון? זה מחיר זול משמעותית ממה שמצאתי.
ולגבי הבדיקה של הפטיפון הישן- פשוט להחזיר אותו לטכנאי ...?
הייתם ממליצים לקנות יד 2? אם כן, למה לשים לב?
שוב תודה גדולה
...
אפשר לקנות פטיפון ישן, אבל אם לא יודעים אם צריך טיפול והחלפות זה יכול להיות קצת מסובך למתחילים.
לגבי המתוקן - השאלה מה תקנו ואם זה היה מקום מקצועי. במעבדה לרוב יתקנו מנגנון לא תקין וכו, ראש מחליפים אם רוצים לשדרג למשהו טוב יותר, באחר ולכל ראש מתאימות מחטים מסויימות. מחט מחליפים אם היא כבר בלוייה או לעלות לדגם גבוה יותר שהראש יכול לקבל. אני מניח שמעבדה יכולה לעשות גם את זה עבורכם אם תקנו את החלקים.
מה הדגם של הפטיפון הישן? יכול להיות שמדובר בפטיפון מצויין ששווה להשקיע בו ויכול להיות שלא.
אתה מחבר כבל מהפטיפון לכניסת USB במחשב,
מפעיל תוכנה (חופשית וחינמית) בשם audacity ומגדיר לה קלט USB
מתחיל לנגן ובסוף שומר.
השמע מהמחשב, דומה לשמע מהפטיפון (כולל רחשי אבק וכו')
יש ל-audacity פילטר שיודע לנקות קליקים שמקורם בתקליט,
יש תוכנות יותר מתקדמות בתשלום שעושות עבודה טובה יותר.
העברתי תקליט אחד באופן הזה ואני די מרוצה מהתוצאה.
...
לא ידעתי שיש באודסיטי פילטר כזה, אבל בכללי הפילטרים בעייתיים כי הם גם חותכים תדרים. השתעשעתי פעם עם אדובי אודישן ויצא לא רע, אבל אם אני רוצה ריפ מתקליט (מה שאף פעם לא קורה), אז לרוב אפשר למצוא בסולסיק. טוב לעצלנים כמוני
Avi_Dagan כתב:
לא ידעתי שיש באודסיטי פילטר כזה, אבל בכללי הפילטרים בעייתיים כי הם גם חותכים תדרים. השתעשעתי פעם עם אדובי אודישן ויצא לא רע, אבל אם אני רוצה ריפ מתקליט (מה שאף פעם לא קורה), אז לרוב אפשר למצוא בסולסיק. טוב לעצלנים כמוני