חיבור סיב אופטי של סלקום על תשתית בזק ישירות לסוויץ'
שלום,
אני מחובר לסלקום על גבי התשתית סיבים של בזק. כרגע הסיב מחובר למתאם סיב של נוקיה שקיבלתי מסלקום, מהקופסה של נוקיה rj45 לסוויץ' מנוהל של TP Link (TL-SG2218). הפורט נמצא בvlan נפרד עם port isolation ומשם trunk לOPNsense שמבצע את החיוג PPPoE דרך אותו vlan שמוגדר בסוויץ'.
השאלה שלי האם אפשר לדלג על הקופסה של נוקיה ולחבר את הסיב ישירות לפורט SFP על הסוויץ'? או שיש איזשהו מזהה יחודי בקופסת נוקיה שמאפשר את החיבור?
במידה וזה אפשרי, איזה SFP Transceiver אני צריך?
תודה.
אני מחובר לסלקום על גבי התשתית סיבים של בזק. כרגע הסיב מחובר למתאם סיב של נוקיה שקיבלתי מסלקום, מהקופסה של נוקיה rj45 לסוויץ' מנוהל של TP Link (TL-SG2218). הפורט נמצא בvlan נפרד עם port isolation ומשם trunk לOPNsense שמבצע את החיוג PPPoE דרך אותו vlan שמוגדר בסוויץ'.
השאלה שלי האם אפשר לדלג על הקופסה של נוקיה ולחבר את הסיב ישירות לפורט SFP על הסוויץ'? או שיש איזשהו מזהה יחודי בקופסת נוקיה שמאפשר את החיבור?
במידה וזה אפשרי, איזה SFP Transceiver אני צריך?
תודה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
אם מדובר על חבילת גלישה של 1GB, אז מן הסתם שאפשר "לדלג על הקופסה של נוקיה ולחבר את הסיב ישירות לפורט SFP על הסוויץ" ספציפי זה. רק שלנתב צריך יהיה להתחבר לא דרך trunk, אלה דרך פורט נפרד או דרך LAG שבתוכו כבר יעבור TRUNK לנתב. וזה בגלל שלמתג זה כל הפורטים הם של 1G בלבד ואם פורט בודד משמש ל TRUNK גם של LAN וגם של WAN, אז המהירות של פורט בודד לא מספיקה.
ומבחינת אקטיבציה? @itfan מעליך רשם שזה לא אפשרי.08/01/2023 8:45sys_admin כתב: אם מדובר על חבילת גלישה של 1GB, אז מן הסתם שאפשר "לדלג על הקופסה של נוקיה ולחבר את הסיב ישירות לפורט SFP על הסוויץ" ספציפי זה. רק שלנתב צריך יהיה להתחבר לא דרך trunk, אלה דרך פורט נפרד או דרך LAG שבתוכו כבר יעבור TRUNK לנתב. וזה בגלל שלמתג זה כל הפורטים הם של 1G בלבד ואם פורט בודד משמש ל TRUNK גם של LAN וגם של WAN, אז המהירות של פורט בודד לא מספיקה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ומבחינת איזו אקטיבציה?...
הרי ברשת GPON אין שום אקטיבציה. כל מה שיש זה רישום של ONU לתוך OLT וזה מתבצע מן הסתם על בסיס של מספר סידורי של ONU, שזה מספר סידורי של המודול SFP שקיבלת מבזק או מסלקום. מעבר לכך כל מה שנדרש שפורט SFP במכשיר שיש לך, (במתג ) יהיה מסוגל לזהות את המודול SFP שאתה מכניס לתוכו. ואם זה לרוב אין בעיה במתגים ביתיים פשוטים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

למרות שמושג "קופסא" בתחום הטלקום בכלל וב GPON בפרט הוא מדויק ביותר09/01/2023 9:10odedee כתב: אבל בנוקיה זה לא SFP שאתה יכול לשלוף החוצה ולהעביר למכשיר אחר... אולי אם מפרקים את הקופסה (לא יודע אם מותר כי זה רכוש סלקום) אפשר להוציא אותו, אבל אולי לא....
נו...
סלקום הרי לא נותנים ללקוח SFP באוויר ומחברים אותו לסיב. הם נותנים ממיר E/O, קופסת פלסטיק בגודל 7X7 ס"מ בערך (יש מספר מודלים שונים) שבצד שלה נמצא החיבור לסיב וחיבור האיתרנט. וזה לא SFP שנתקע מחוץ למארז הפלסטי. בפנים קשה לדעת, נוקיה יכלו לשים SFP על המעגל, ויכלו לעשות מעגל משולב בלי SFP, כדי להוריד עלויות.
סלקום הרי לא נותנים ללקוח SFP באוויר ומחברים אותו לסיב. הם נותנים ממיר E/O, קופסת פלסטיק בגודל 7X7 ס"מ בערך (יש מספר מודלים שונים) שבצד שלה נמצא החיבור לסיב וחיבור האיתרנט. וזה לא SFP שנתקע מחוץ למארז הפלסטי. בפנים קשה לדעת, נוקיה יכלו לשים SFP על המעגל, ויכלו לעשות מעגל משולב בלי SFP, כדי להוריד עלויות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גם בזק וגם סלקום נותים כל מני ציודי קצה, לפי מה שנדרש ללקוח. למשל זה יכול להיות מודול SFP של נוקיה, BRIDGE גם של נוקיה מ GPON ל ETHERNET, נתב שבתוכו יש פורט SFP ולשם מתחבר מודול SFP של נוקייה, נתב שיש בתוכו ONU מובנה וכו'.
וכל אחד כבר צריך לבחור מה מתאים לו לצרכים שלו ממה שזמין במלאי אצל הספק. למשל לפותח הדיון לצורך מה שהוא שאל, שזה לחבר את הסיב למתג שיש לו, נדרש מודול SFP של נוקיה שסלקום ובזק מספקים במיוחד כך שללקוח יש ציוד עם פורט SFP מתאים.
ואם ללקוח היה סוג מסויים של ציוד קצה והוא נדרש לסוג אחר הם גם יכולים להחליף לו או למכור אחד חדש.
וכל אחד כבר צריך לבחור מה מתאים לו לצרכים שלו ממה שזמין במלאי אצל הספק. למשל לפותח הדיון לצורך מה שהוא שאל, שזה לחבר את הסיב למתג שיש לו, נדרש מודול SFP של נוקיה שסלקום ובזק מספקים במיוחד כך שללקוח יש ציוד עם פורט SFP מתאים.
ואם ללקוח היה סוג מסויים של ציוד קצה והוא נדרש לסוג אחר הם גם יכולים להחליף לו או למכור אחד חדש.
ציוד הקצה המועדף על סלקום הוא ראוטר שלה... שאליו מתחבר הסיב (גם כאן, לפחות מבחוץ זה לא SFP שאפשר לקחת למקום אחר). אחרי סאגות ארוכות של כמעט שנה "נגמרו לנו מתאמי סיב" וכאלה, סלקום שוב מאפשרים ללקוחות שמבקשים זאת, לקבל מתאם סיב של נוקיה (הקופסה שתיארתי למעלה, שלפחות חיצונית אי אפשר לשלוף ממנה SFP).
לא ידוע לי שאפשר לקבל מסלקום SFP בלבד, של נוקיה או כל ספק אחר.
לא ידוע לי שאפשר לקבל מסלקום SFP בלבד, של נוקיה או כל ספק אחר.
אם פותח השרשור יצלם את ה"קופסא של נוקיה" תוכלו לוותר על כל הניחושים.
בדיוק כפי שביקשו ממנו פה
בדיוק כפי שביקשו ממנו פה
אז @Dunams שבינתיים נעלם מהשרשור, אולי תוכל לגלות לנו מה הציוד הקיים אצלך?09/01/2023 9:48sys_admin כתב: ואם במסגרת של המשחק המשעשע בשם הטלפון השבור, מתייחסים לקופסא אחרת, אז כדאי לנסות להבהיר מה היא קופסא זו בכלל. כי פותח הדיון רוצה לחבר את הסיב לתוך המתג....
לאלו שחיו במערה כלשהי בשנה האחרונה:
https://www.indiamart.com/proddetail/on ... 76330.html
זה המתאם.
זה המתאם.
אכן, זאת הקופסה.09/01/2023 15:33ldti כתב: לאלו שחיו במערה כלשהי בשנה האחרונה:
זה המתאם....
אם היה מדובר במודול sfp אז העניין היה ברור
אז אני מבין שגם אם הייתי רוכש בדרך פרטית מודול sfp במקום הקופסה, החיבור לא יתבצע כי דרושה אקטיבציה שלו דרך סלקום, ואני מניח שליצור קשר עם השירות לקוחות שלהם ולנסות להסביר את זה יהיה בזבוז זמן