פרסום באמאזון דילים - כונן NAS WD RED 3TB בכ174שח
-
Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
המשתמש שעושה כך עושה זאת עם 2 דיסקים 2TB בלבד.
לא יכול להשתמש ב- RAID 5 ומעלה.
מקווה עבורו שלא ייתקל פתאום בבעיה קשה כשיצטרך להחליף דיסק אחד, למשל.
לא ראיתי חוות דעת על השימוש בדיסקים בנפח כזה קטן, לא דיברתי על דיסקים בנפח כזה קטן, וזה לא הדיסקים המדוברים כאן, בנפח 3,4 או 6TB.
לא יכול להשתמש ב- RAID 5 ומעלה.
מקווה עבורו שלא ייתקל פתאום בבעיה קשה כשיצטרך להחליף דיסק אחד, למשל.
לא ראיתי חוות דעת על השימוש בדיסקים בנפח כזה קטן, לא דיברתי על דיסקים בנפח כזה קטן, וזה לא הדיסקים המדוברים כאן, בנפח 3,4 או 6TB.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 799
- נתן תודות: 145 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
נקודה חשובה מאוד. לא מעניין אותי כל כך הדיון על SMR מול CMR, אבל מעולם לא הבנתי את הההחלטה לסגור את פורום הדילים לתגובות. הרבה פעמים מתפרסמים שם תיאורים לא נכונים של מוצרים וחבל שאי אפשר להגיב.17/01/2023 16:03Borderline1 כתב: השרשור הזה רק ממחיש את חוסר התוחלת במניעת תגובות הפורום הדילים
עם כל ההערכה שיש לי כלפי מי שטורח לפרסם שם, רצוי גם לא להיות כל כך רגיש לכל דעה שמובעת לגבי דיל, ביקורת או דעה על מוצר או דיל אינה דעה או ביקורת על מפרסם הדיל
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך......
כל זה נאמר בהערכה גבוהה מאוד למי שמפרסמים דילים, כמובן.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אשמח לראות דוגמא אחת מתוך אותך "הרבה פעמים"18/01/2023 8:25DudeShemesh כתב: הרבה פעמים מתפרסמים שם תיאורים לא נכונים של מוצרים וחבל שאי אפשר להגיב....
מוסיף גם אני, מאוד לא מומלץ להשתמש בדיסקים האלה ב- NAS אם ה- NAS מיועד להחזיק מידע חשוב.
מעבר לביצועים הגרועים, שזה כבר דבר אינדיווידואלי, הכוננים הללו עלולים לגרום ל- Checksum Erros שיכולים לשגע מערכות Raid שלא מותאמות במיוחד לכוננים שכאלה. מערך JBOD עם ביצועים נמוכים? אפשר. מערכת RAID כלשהי? ממש לא כדאי.
ראו הוזהרתם, מי שקונה, שלא יבוא אחר כך לבכות שהמערך זיהה שגיאות נתונים זרק את הדיסק החוצה. לאחר מכן בזמן Rebuild שלוקח שבועיים, דיסק נוסף זרק שגיאות וכל המערך הושמד.
ראו הוזהרתם, פשוט - אל...
מעבר לביצועים הגרועים, שזה כבר דבר אינדיווידואלי, הכוננים הללו עלולים לגרום ל- Checksum Erros שיכולים לשגע מערכות Raid שלא מותאמות במיוחד לכוננים שכאלה. מערך JBOD עם ביצועים נמוכים? אפשר. מערכת RAID כלשהי? ממש לא כדאי.
ראו הוזהרתם, מי שקונה, שלא יבוא אחר כך לבכות שהמערך זיהה שגיאות נתונים זרק את הדיסק החוצה. לאחר מכן בזמן Rebuild שלוקח שבועיים, דיסק נוסף זרק שגיאות וכל המערך הושמד.
ראו הוזהרתם, פשוט - אל...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא מתכוון לעבור על הארכיון עכשיו למצוא אותן, אבל לפחות פעם בשבועיים אני נתקל במשהו....
שוב, זה נאמר בשיא הערכה, זו לא ביקורת. פשוט חבל שאי אפשר להגיב ולתקן.
- Huber
- חבר במועדון HT

DudeShemesh - אני מעלה ביום 10 ל 20 דילים ביום. 14 כפול 20 זה כ 280 דילים. אם רק באחד ממאות דילים יש משהו שגוי, דיינו.
בשביל זה ממש, אבל לא ממש צריך דיונים בפורום דילים, זה לא מטרת הפורום. יש בשביל זה מספיק פורומים אחרים ולמקרה של טעות תמיד אפשר לפנות למפרסם הדיל (הפורום פתוח לפרסום לכולם, גם לך).
וגם אם כן, תמיד אפשר להודיע לי על זה ואתקן, לדוגמא:
viewtopic.php?f=107&t=379759
viewtopic.php?f=107&t=379744&p=3272160#p3272160
בשביל זה ממש, אבל לא ממש צריך דיונים בפורום דילים, זה לא מטרת הפורום. יש בשביל זה מספיק פורומים אחרים ולמקרה של טעות תמיד אפשר לפנות למפרסם הדיל (הפורום פתוח לפרסום לכולם, גם לך).
viewtopic.php?f=107&t=379744&p=3272160#p3272160
-
Amir64
-
- גורו

אבל רואים איך מפרסם הדיל מנסה להגן על הדיל למרות הביקורת הנאמרת, ולמרות שהוא מודה שאינו מבין דבר בנושא....
דוגמה נפלאה היא תגובתו של מפרסם הדיל לביקורת על המוצר בדיל שבעקבותיו נפתח שרשור זה.
וזו לא פעם ראשונה.
מפרסם ה- "דיל" הזה פרסם את אותו דיסק כבר מספר פעמים, והערתי את ההערה שאיתה פתחתי את השרשור הזה בפורום הדילים עוד כשהוא היה פתוח.
אחרי שהבאתי את הבעייתיות של המוצר בפני מפרסם הדיל, מן הראוי שלפחות יטרח להוסיף משפט בעקבות הביקורת. משהו כמו:
ואפילו בלי להסביר מה זה, כי מפרסם דילים לא אמור להבין בכל נושא.שימו לב שהדיסק בטכנולוגיית SMR...
ומי שרואה את הפרסום, גם אם לא מבין מה זה אומר, יוכל לחפש על הנושא או לשאול עליו.
אז מה בדיוק שווה האמירה:
ושוב, כמו שנאמר קודם....
זו לא ביקורת על עצם פרסומו של דיל.
מפרסם דילים לא יכול להבין מה תכונותיו של מוצר שהוא מפרסם, וזה בסדר.
אבל אם הוא אפילו לא מנסה להבין את הבעייתיות של המוצר, לשימוש שעבורו הוא משווק, ומתעקש שאין בעיה,
אז מה בדיוק שווה האמירה:
...
- Huber
- חבר במועדון HT

Amir64 - זכותי להתייחס, או לא להתייחס להערה. כשאני חושב שהיא נכונה, אני בהחלט מתייחס וכבר הדגמתי כמה פעמים. כשאני לא מסכים, כמו פה (וכבר דנו על זה מספיק), אני לא מתייחס. וזכותך לפתוח ת'רדים על זה ולשפוך אינסוף מילים. בשביל זה קיימים שאר הפורומים, לא פורום דילים. ראית מוצר שאתה רוצה לקנות אותה לא יודע לחפש עליו מידע לבד בגוגל? רוצה לקבל חוו"ד לגביו גם פה? אף אחד לא מונע ממך את זה. צרכן נבון צריך לבדוק כל מוצר שהוא רוכש ולא להסתמך על דיל כזה או אחר שלי או של כל אחד אחר מכל מקור אחר.
וד"א - אתה שוב מציין "מפרסם הדיל" למרות שהראיתי לך שלא אני פרסמתי את הדיל. אז זה פשוט מתחיל להרגיש כמו התקפה אישית ולא ביקורת אמיתית. אולי אתה זה שהחלטת משהו ולא מוכן לשמוע צד נוסף, חשבת על זה?
הנושא של תגובות בפורום דילים כבר נידוש למוות, ההחלטה כבר התקבלה - דיונים בפורומים המתאימים לכך, לא בפורום דילים.
וד"א - אתה שוב מציין "מפרסם הדיל" למרות שהראיתי לך שלא אני פרסמתי את הדיל. אז זה פשוט מתחיל להרגיש כמו התקפה אישית ולא ביקורת אמיתית. אולי אתה זה שהחלטת משהו ולא מוכן לשמוע צד נוסף, חשבת על זה?
הנושא של תגובות בפורום דילים כבר נידוש למוות, ההחלטה כבר התקבלה - דיונים בפורומים המתאימים לכך, לא בפורום דילים.
-
Amir64
-
- גורו

חשבת אולי שכתבתי "מפרסם הדיל", ולא "Huber", כי לא מדובר "בהתקפה אישית" עליך?19/01/2023 13:31Huber כתב: וד"א - אתה שוב מציין "מפרסם הדיל" למרות שהראיתי לך שלא אני פרסמתי את הדיל. אז זה פשוט מתחיל להרגיש כמו התקפה אישית ולא ביקורת אמיתית. אולי אתה זה שהחלטת משהו ולא מוכן לשמוע צד נוסף, חשבת על זה?
...
צרכן נבון צריך לבדוק כל מוצר שהוא רוכש ולא להסתמך על דיל כזה או אחר...
נכון, את הדיל הספיציפי שבעקבותיו פתחתי את השרשור לא אתה פרסמת.
אבל אתה פרסמתה כמה פעמים דיל על הדיסק הזה, והגבת בדיוק כמו עכשיו לטענה על בעייתיות במוצר.
לא אני החלטתי משהו.
גם אני לא ידעתי עליו בהתחלה, עד שהבעייתיות של טכנולוגיית המוצר יחסית לייעוד המוצהר שלו, פורסזמה בתקשורת.
ואני חי בעולם המחשבים המון שנים, ומכיר אותו מספיק טוב.
צרכן נבון שלא חי בעולם המחשבים ובסה"כ מחפש דיסק ל- NAS שלו, לא יודע אפילו איזו בעיה לחפש כשהוא רואה פרסום של דיסק קשיח שכתוב שמיועד ל- NAS, בנפח המתאים לו.
אף אחד לא מתחיל לחפש על כל צירוף אותיות שכתוב בתיאור המוצר, אם אין לו סיבה לחשוד שמשהו בו לא בסדר.
לכן נחוצה האזהרה.
אני יודע על 3 חברים בפורום שביטלו הזמנה של הדיסק הזה, בעקבות חשיפה למידע על הבעייתיות של הדיסק.
ומכיר עוד אחד שהדיסק הזה עשה לו המון בעיות בתוך סטרימר, והחלפת הדיסק פתרה את הבעיה. (והדיסק כשלעצמו תקין)
ולמה צריך שהאפשרות לאזהרה תהיה בפורום בו פורסם הדיל?
בוא נניח שמי שמנוי לצפייה בפורום דילים לא מנוי לצפייה בפורום "מחשוב".
הוא רואה את הדיל, אבל לא מודע כלל לקיומו של הדיון הזה.
ירכוש את הדיסק, ואם וכאשר יגלה את הבעייתיות (בתקווה שלא יאבד מידע חשוב לו תוך כדי) יחוש מרומה.
-
Amir64
-
- גורו

ברור שלא תשים לב.19/01/2023 16:35zovirax כתב: @Amir64
האזהרה שלך מוצדקת.
תודה לך
הייתי כבר עם האצבע בקופה לקנות את הדיסק, אפילו לא שמתי לב שמדובר בדיסק שונה ממה שזמנתי עד היום....
מי שלא חי את העולם הזה, אין סיכוי שבכלל ישמע שיש בעיה כזו, ובוודאי לא יכול להבין את המשמעות של כמה אותיות שכתובות בתיאור המוצר.
וגם כשרואה אותן כתובות, לא יחפש מה משמעותן, והאם במקרה הן גורמות למוצר להיות לא מתאים.
למה שמישהו יחשוד במשהו, אם מראש לא שמע על בעיה?
רק בגלל המחיר יש אפשרות קצת לחשוד.
דיסק מסידרה של NAS זול יותר מדיסק בנפח זהה מהסדרה הנמוכה? הכחולה? איך יכול להיות?
אבל יכולות להיות סיבות אחרות.. מלאי ישן, אריזה פגומה, לא יודע מה.
לפני שנתיים, כשראיתי את האותיות SMR או CMR בתיאור, אמרתי לעצמי:
וואלה, יפה שהם התחילו לרשום טכנולוגיה של מבנה הדיסק בתיאור.
וזה עוד לפני ששמעתי על התביעה הייצוגית נגדם, ושבכלל יש בעיה עם הטכנולוגיה.
ולא העליתי על דעתי שבכלל יכול להיות שזה גורם לדיסק לא להתאים למשימה המוצהרת הכתובה עליו.
ופה בדיוק הבעייתיות של "עסקות טיעון" ו- "פשרה בתביעה ייצוגית".
בפשרה הסכימו לא למחוק את הדיסקים עם הטכנולוגיה הזו מקבוצת דיסקים המיועדים ל- NAS, אלא רק להוסיף כיתוב בתיאור המוצר, מה שהם בעקשנות לא הסכימו, לפני שהכריחו אותם, והסכימו על פיצוי למי שרכש את הדיסקים למי שזכאי במסגרת התביעות הייצוגיות (רק אזרחי ארה"ב וקנדה, שם הוגשו התביעות)
היו צריכים למחוק את הדיסקים האלו מסדרת RED, ולמכור אותם כסדרה אחרת, אם בכלל.
במצב הנוכחי, ההטעיה ממשיכה.
גם בתגובות לשרשור ראית... "מה... זה סיפור ישן, כבר בטח לא רלוונטי לדיסקים שנמכרים היום".
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה לוקח את זה לכיוון מאוד מגננתי שלא לצורך. ברור שטעויות באחוזים הן לא גבוהות, אבל זה לא משנה למי שיכול לקנות משהו לא נכון.19/01/2023 10:54Huber כתב: DudeShemesh - אני מעלה ביום 10 ל 20 דילים ביום. 14 כפול 20 זה כ 280 דילים. אם רק באחד ממאות דילים יש משהו שגוי, דיינו.
viewtopic.php?f=107&t=379744&p=3272160#p3272160...
לפנות למפרסם הדיל זה מסורבל, ולא נגיש לכולם. באמת שלא מבין למה לא פשוט לפתוח לתגובות?
ודוגמה עדכנית: זו לא צידנית:
viewtopic.php?f=107&t=379814&
באמזון זה מתואר כבקבוק, וזה מיועד לשתייה.
- Huber
- חבר במועדון HT

DudeShemesh - פנית? תוקן. זו לא סיבה לפתוח דילים לדיונים. כפי שציינתי שוב (ושוב שוב), בשביל זה יש מספיק פורומים, בדיוק כמו הדיון הזה פה.
לשלוח הודעה פרטית זה לא כזה קשה.
לשלוח הודעה פרטית זה לא כזה קשה.
-
Amir64
-
- גורו

אבל כתבתי קודם.21/01/2023 12:47Huber כתב: DudeShemesh - פנית? תוקן. זו לא סיבה לפתוח דילים לדיונים. כפי שציינתי שוב (ושוב שוב), בשביל זה יש מספיק פורומים, בדיוק כמו הדיון הזה פה.
לשלוח הודעה פרטית זה לא כזה קשה....
זה פורום אחר...
לא כל מי שרואה את פורום דילים רואה גם את פורום מחשוב (לדוגמה).
יש אנשים שרואים את פרסום הדיל, ולא רואים כלל את השרשור הזה.
איזה טריגר יש להם שדיון כזה על בעייתיות\שגיאה בתיאור, וכו', בכלל קיים?
ואם לוקח לך יום או יותר לראות שמישהו שלח לך תיקון, בינתיים הטעות עדיין מוצגת, ויכולה להטעות, בזמן שהתיקון היה יכול להיות מוצג מיידית ע"י תגובה באותו מקום.
ושלא תיעלב שוב...
כשאני כותב "לך", הכוונה לא אישית אליך, אלא לכל פותח הודעת דיל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
חברים. לכל דיל יש כפתור ״דיווח״. אם משהו שם לא תקין או לא ראוי אתם יכולים להשתמש בזה.