סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #406 

01/01/2023 11:48  
MrYair כתב:
אעע וכמה יעלה לך ציוד שתומך ב מעל 1 גי׳גה בישביל שתקבל 5 ג׳יגה במחשב?
...
ממיר סיב בעל 2 כלובים (כניסות SFP) - בסביבות 120 ש"ח
מודול אופטי GPON 10G - אני מניח שיסופק ע"י בזק / אנלימיטד
מודול אופטי SFP RJ45 - בסביבות 140 ש"ח וצפונה

למחשב בודד (חנת עבודה):
כרטיס רשת 10G עולה בסביבות 126 ש"ח
מודול אופטי SFP RJ45 לכרטיס רשת 140-150 ש"ח

ArcherL
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Arkadiy
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #407 

היי
האם אתה יכול להמליץ ​​על נתב wifi עם אות חזק ורוחב פס לחדר של 100 מ"ר , וכניסת SFP המתאים ל Nokia G-010S-A (Q) הנמכרת על ידי בזק?
ו כדאי לא ישתמש בממיר המדיה SFP ל-rj45 "קביים".
אני רוצה להחזיר את הנתב של בזק מכיוון שהוא לא מספק ורוחב פס פנימי. יש לו גם הגדרות מוגבלות (VPN, חומת אש וכו')

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #408 

06/01/2023 23:12  
ArcherL כתב:
האם אתה יכול להמליץ ​​על נתב wifi עם אות חזק ורוחב פס לחדר של 100 מ"ר , וכניסת SFP המתאים ל Nokia G-010S-A (Q) הנמכרת על ידי בזק?
...
לא ברור למי מופנית השאלה. בכל אופן, קיימים בשוק מעט מאוד נתבים אלחוטיים עם פורט SFP. מה שלדעתי הכי מומלץ זה לוותר על הרעיון ולהתחבר דרך ממיר מדיה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #409 

06/01/2023 23:12  
ArcherL כתב:
היי
ו כדאי לא ישתמש בממיר המדיה SFP ל-rj45 "קביים".
אני רוצה להחזיר את הנתב של בזק מכיוון שהוא לא מספק ורוחב פס פנימי. יש לו גם הגדרות מוגבלות (VPN, חומת אש וכו')
...
רשימה קצרה:
Xiaomi AX5400
Xiaomi AX3000
Huawei Ax3/ Pro Router

1) כל הראטורים הנ"ל ברשימה יכסו לך שטח של 100 מ"ר ומעלה.
2) כניסה אופטית מובנת רק מייקרת את עלות הראוטר , לכן טיפה מיותרת אלא אם כן יש לך אקסטרה כסף להשקיע.
הטכנולוגיה משתפרת כל הזמן והמחירים יורדים יחסית מהר.

3) במידה ויש לך ידע טכני ברמה סבירה או טובה, הלוח ראוטר Banana Pi BPI-R3 (ערכה מלאה כולל מארז)
מגיע עם 2 כלובי SFP (כניסות אופטיות) ,כך שלא תצטרך להשתמש בממיר סיב.

ArcherL
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Arkadiy

שרשור שלא נקרא #410 

08/01/2023 12:20  
tzah כתב:

3) במידה ויש לך ידע טכני ברמה סבירה או טובה, הלוח ראוטר Banana Pi BPI-R3 (ערכה מלאה כולל מארז)
מגיע עם 2 כלובי SFP (כניסות אופטיות) ,כך שלא תצטרך להשתמש בממיר סיב.
...
גאוֹן! תודה! :beer:
שכחתי על embedded board :אופס: .
לא יהיו לי קשיים בהרכבת הנתב. לעתים קרובות אני עובד עם ARM ו-DSP, אבל בתחום אחר .

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #411 

Xiaomi mi router 10000?

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #412 

e-r-a-n
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #413 

אני בקרוב מתחבר לסיבים, אבל לא בטוח שיתאפשר לי להתחבר לפרטנר בהתחלה, אולי לבזק, אני מעוניין להכין את עצמי בצורה אידיאלית:
1. במידה וזה בזק, אמורים לקבל מהם בתשלום מודול SFP של נוקיה (Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q), האם אני יכול לבחור?
2. במידה וזה בזק, עדיף Nokia G-010S-Q?
3. במידה וכבר הייתי בבזק ובחרתי לעבור לפרטנר, האם אוכל להשתמש באותו ציוד?
4. האם כל אחת מהקומבינציות ציוד שהועלו פה מתאימות גם ל2.5 וגם 1?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #414 

27/01/2023 18:10  
e-r-a-n כתב:
1. במידה וזה בזק, אמורים לקבל מהם בתשלום מודול SFP של נוקיה (Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q), האם אני יכול לבחור?
...
שאלה טובה. ספק רב. (אמנם היה מישהו שרכש מודול SFP מאחד מסניפי בזקסטור וכתב פה ששני הסוגים היו להם במלאי ושנתנו לו לבחור, אבל לא ברור כמה זה אופייני.)

2. במידה וזה בזק, עדיף Nokia G-010S-Q?
...
תלוי למי. ל- Nokia G-010S-A יש את החסרונות הבאים:

א) הוא הרבה יותר "בררן" לגבי הציוד שאיתו הוא עובד באופן תקין במהירות 2.5G.

ב) לפחות בחלק מהמקומות, השימוש בו גורם לבעיה של חסימת חבילות IP עם שדה TOS/DSCP בעל ערכים גבוהים, כפי שתואר בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3166083#p3166083
זה גורם לכל מיני בעיות כגון שיבוש הפעולה של שרותי VOIP מסוימים (כמו שיחות קוליות ב- WhatsApp, למשל), כפי שאפשר לקרוא בשרשור הבא:
viewtopic.php?f=62&t=372491
אמנם קיימים לבעיה הזו פתרונות, אבל הם דורשים קצת ידע ושימוש בציוד רשת בעל אופציות קינפוג מתקדמות יחסית.

מצד שני, ל- Nokia G-010S-A יש את היתרון החשוב הבא: אפשר להתחבר אליו באמצעות SSH באופן שמקנה שליטה מלאה עליו, מאפשר דברים כמו עדכון גרסת הקושחה ונותן גישה להרבה מאוד מידע בעל חשיבות דיאגנוסטית.

מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A עדיף בהרבה, היות ויש עבורי הרבה חשיבות ליתרונות שלו (וגם יש לי את הציוד והידע להתגבר על החסרונות שלו). סביר להניח שלרוב האנשים עדיף ה- Nokia G-010S-Q.

3. במידה וכבר הייתי בבזק ובחרתי לעבור לפרטנר, האם אוכל להשתמש באותו ציוד?
...
קרוב לוודאי שלא. כנראה שבזק (ואולי גם בזב"ל, אם הם עוד מאפשרים בכלל להתחבר דרכם) היא החברה היחידה שמאפשרת חיבור עם ציוד פרטי לחלוטין. עד כמה שידוע לי, בחיבור לפרטנר ו/או לסלקום ע"ג תשתית בזק נדרש להשתמש בציוד שלהם ולמי שמשתמש בנתב פרטי הם מספקים מכשיר מסוג Bridge ONT (כנראה שזה מסופק בחינם בסלקום ותמורת תשלום חודשי של 5 ש"ח בפרטנר).

4. האם כל אחת מהקומבינציות ציוד שהועלו פה מתאימות גם ל2.5 וגם 1?
...
בגדול, ציוד שמתאים לחיבור במהירות 2.5G (ובפרט מה שהומלץ למטרה זו בשרשור הנוכחי) עובד גם לצורך חיבור במהירות 1G, אבל במקרים מסוימים, השילוב של מקטעי רשת מהירים עם מקטעים איטיים יותר יכול גם לגרום לבעיות מסוימות, כגון שיבוש התוצאות של מדידות מהירות. הפעלה של flow-control (בעיקר על מקטעי הרשת המהירים יותר) יכולה לעזור במצבים כאלה אבל זה לא תמיד אפשרי.

לכן, באופן כללי, לחיבור במהירות 1G עדיף להשתמש בציוד שמיועד לחיבור במהירות 1G.

לפי מה שאתה כותב, נראה שאולי עדיף לך כלל לא לרכוש מודול SFP מבזק. במקום זה, אתה יכול לרכוש Bridge ONT מסוג ZTE F601 שניתן להזמין מ-AliExpress בעלות של פחות מ- $20. זה אמור לאפשר לך להתחבר לבזק במהירות של 1G ואם תעבור אח"כ לפרטנר, ההפסד בגין ציוד שאולי יפסיק להיות בר שימוש יהיה קטן בהרבה. לפרטים בנוגע לאופציית ה- ZTE F601, ראה:
https://ilfiber.co.il/%D7%A2%D7%93%D7%9 ... 7%94-f601/

klayman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #415 

נצל"ש

שבוע טוב לכולם,

אני מעוניין להתחבר ל 019 - התשתית של unlimited. וכמו כן להשאר עם הרואטרים הפרטיים שלי (TPLINK DECO X20)

האם גם במקרה שלי יתאים כזה מודול SFP ?

תודה.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #416 

29/01/2023 15:52  
klayman כתב:
אני מעוניין להתחבר ל 019 - התשתית של unlimited. וכמו כן להשאר עם הרואטרים הפרטיים שלי (TPLINK DECO X20)

האם גם במקרה שלי יתאים כזה מודול SFP ?
...
קרוב לוודאי שלא. מה ש-019 עצמם כותבים ב-faq שאצלם באתר זה "במידה ותרצה להשתמש בראוטר פרטי שלך יש צורך ברכישת מתאם סיב בעלות חדד פעמית של 145 ₪." סביר להניח שמדובר ב- Bridge ONT כלשהו שהם מספקים ושאתה צריך להבהיר את הרצון שלך להישתמש בנתב פרטי במועד הזמנת החיבור (כדי שהטכנאי יגיע עם "מתאם סיב" כאמור ולא עם נתב).

e-r-a-n
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #417 

28/01/2023 18:24  
itfan כתב:
מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A עדיף בהרבה, היות ויש עבורי הרבה חשיבות ליתרונות שלו (וגם יש לי את הציוד והידע להתגבר על החסרונות שלו). סביר להניח שלרוב האנשים עדיף ה- Nokia G-010S-Q.
...
אני מתכנן להשתמש בהמשך הדרך ב opnsense ככה שלהתמודד כנראה אוכל להתמודד, אבל קצת שאלת ראש קטן - זה בסהכ מתאם מסיב לSFP, מתי אי פעם ארצה בכלל להתעסק איתו ברמה טכנית? מתי יהיה רלוונטי עבורי לעדכן לו קושחה? יש בעיות ידועות כיום שבאמת יש עניין בכל זה?
itfan כתב:
קרוב לוודאי שלא. כנראה שבזק (ואולי גם בזב"ל, אם הם עוד מאפשרים בכלל להתחבר דרכם) היא החברה היחידה שמאפשרת חיבור עם ציוד פרטי לחלוטין. עד כמה שידוע לי, בחיבור לפרטנר ו/או לסלקום ע"ג תשתית בזק נדרש להשתמש בציוד שלהם ולמי שמשתמש בנתב פרטי הם מספקים מכשיר מסוג Bridge ONT (כנראה שזה מסופק בחינם בסלקום ותמורת תשלום חודשי של 5 ש"ח בפרטנר).
...
מה זא? היום אני על פרטנר בתשתית פרטנר, אני יכול להתחבר עם ראוטר מיקרוטיק ומתאם SFP ישירות ללא כל ציוד שלהם.
בבזק אין לי אפשרות להשיג את המודול נוקיה בכוחות עצמי ולהתחבר איתו?
itfan כתב:
לפי מה שאתה כותב, נראה שאולי עדיף לך כלל לא לרכוש מודול SFP מבזק. במקום זה, אתה יכול לרכוש Bridge ONT מסוג ZTE F601 שניתן להזמין מ-AliExpress בעלות של פחות מ- $20. זה אמור לאפשר לך להתחבר לבזק במהירות של 1G ואם תעבור אח"כ לפרטנר, ההפסד בגין ציוד שאולי יפסיק להיות בר שימוש יהיה קטן בהרבה. לפרטים בנוגע לאופציית ה- ZTE F601, ראה:
...
אבל במידה ואני כן מעוניין להתחבר במהירות 2.5, אני צריך להמתין ולראות איזה מודול נוקיה אני מקבל מבזק (Q או A), ורק אז בוחר בממיר מדיה 10GTEK או השני שהומלץ פה(https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html)? הבנתי נכון?
במידה וכן - ולאחר כזמן מה אחליט לרדת במהירות, אותו ציוד יתפקד בסדר גם למהירות חיבור של 1גיגה?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #418 

30/01/2023 19:46  
e-r-a-n כתב:
זה בסהכ מתאם מסיב לSFP
...
לא בדיוק. המודולי SFP האלה שנמצאים בשימוש בתשתית בזק כוללים בתוכם ONT.

מתי אי פעם ארצה בכלל להתעסק איתו ברמה טכנית? מתי יהיה רלוונטי עבורי לעדכן לו קושחה? יש בעיות ידועות כיום שבאמת יש עניין בכל זה?
...
אם לא ברור לך למה "כל זה" אמור לעניין אותך, אז קרוב לוודאי שזה אכן לא יעניין אותך.

מה זא? היום אני על פרטנר בתשתית פרטנר, אני יכול להתחבר עם ראוטר מיקרוטיק ומתאם SFP ישירות ללא כל ציוד שלהם.
בבזק אין לי אפשרות להשיג את המודול נוקיה בכוחות עצמי ולהתחבר איתו?
...
תשתית פרטנר זו (לרוב) תשתית P2P. תשתית בזק זו תשתית GPON, שזה משהו שונה לחלוטין. בשביל להתחבר לתשתית GPON צריך להשתמש ב-ONT (שזה בעצם סוג של מודם) שחייב להיות מורשה לשימוש ע"י בעל התשתית ורשום במערכות שלו ע"פ פרטי זיהוי ספציפיים (בתשתית בזק משתמשים במספר הסידורי של ה-ONT). יש נתבים שכוללים בתוכם ONT (ואלה לרוב הנתבים שספקי האינטרנט משכירים למי שמתחבר אליהם ע"ג תשתיות GPON) ויש מכשירים שכוללים ONT ללא נתב ומשמשים לרוב לחיבור נתבים פרטיים (כמו המודולי SFP המדוברים כאן ומכשירים שונים מסוג Bridge ONT). באופן עקרוני, בזק מאפשרים להתחבר אליהם עם כל ONT שנמצא ברשימת הציוד המאושר לשימוש שלהם שנמצאת בקישור
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon.pdf
לא אכפת להם מאיפה הישגת את הציוד, כל זמן שמדובר על המודלים המדויקים שמופיעים ברשימה ושהם מריצים את גרסאות הקושחה המאושרות לשימוש.

מי שמתחבר ע"ג תשתית בזק לספק שאינו בזק במסגרת "שוק סיטונאי" תלוי בנהלי העבודה של אותו הספק. ספק שירצה בכך יכול כעיקרון לאפשר חיבור בעזרת כל ONT שנמצא ברשימת הציוד המאושר של בזק, אבל כנראה שרובם לא מאפשרים את זה (ודורשים שהחיבור יעשה אך ורק באמצעות ONT שהם מספקים).

אבל במידה ואני כן מעוניין להתחבר במהירות 2.5, אני צריך להמתין ולראות איזה מודול נוקיה אני מקבל מבזק (Q או A), ורק אז בוחר בממיר מדיה 10GTEK או השני שהומלץ פה(https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html)? הבנתי נכון?
...
יכול להיות. זה לא לגמרי ברור ממה שאתה כותב כי הממיר מדיה של 10Gtek זה משהו שדורש שילוב עם מודול SFP to RJ45 מתאים.

במידה וכן - ולאחר כזמן מה אחליט לרדת במהירות, אותו ציוד יתפקד בסדר גם למהירות חיבור של 1גיגה?
...
יתפקד כן, אבל יתכן שלא באופן אופטימלי. הפואנטה בממירי מדיה שהומלצו פה לשימוש זה שהם כופים על המודול SFP חיבור במהירות 2.5G בצד של ה-SFP. זה יכול לגרום לרשת לעבוד באופן לא אופטימלי כאשר מהירות החיבור בפועל היא 1G (יתכן שהתוצאות של מדידות מהירות לא יעברו את ה-800 מגה, למשל). כמובן שאין בעיה להשתמש במודולי SFP המדוברים של Nokia לחיבור במהירות 1G, אבל במקרה כזה מומלץ להשתמש בממיר מדיה של 1G (כמו זה שנמכר בבזקסטור, למשל).

Jverga
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
שם מלא: דני

שרשור שלא נקרא #419 

@itfan שלום. הסתכלתי בפוסט הראשוני שלך על כל המידע.
אני כנראה הולך לעבור לאינטרנט פייבר בזק, אבל אני רוצה להשתמש בציוד אישי במקום בראוטרים שלהם. רציתי לשאול אותך 2 שאלות:
ההמלצות על כל הציוד הנדרש שפרסמת בפוסט הראשי שלך בתחילת הנושא עדיין עדכני? או שיש מוצרים יותר מומלצים כיום?
ורציתי גם לדעת אם יש המלצות לרכישת ראוטרים טובים שתומכים בכל מה שנדרש?

הידע שלי ברשתות ובכל הנושא הזה לא הכי גבוה.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #420 

01/02/2023 22:26  
Jverga כתב:
ההמלצות על כל הציוד הנדרש שפרסמת בפוסט הראשי שלך בתחילת הנושא עדיין עדכני? או שיש מוצרים יותר מומלצים כיום?
...
ראשית, חשוב לשים לב לכך שהשרשור הזה באופן כללי, ובפרט הפוסט שפתח אותו, מוכוונים למי שמשום מה רוצה להתחבר לבזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי. למי שמתחבר לבזק עם ציוד פרטי, אבל מוכן להסתפק במהירות של 1G (או פחות), מה שלדעתי הכי מומלץ היום זה לרכוש Bridge ONT מסוג ZTE F601 שניתן להזמין מ-AliExpress בעלות של פחות מ- $20. לפרטים בנוגע לאופציית ה- ZTE F601, ראה:

לעצם השאלה: הציוד שתואר בפוסט שפתח את השרשור הנוכחי הוא עדיין האופציה הטובה ביותר בהרבה מקרים (וזה גם מה שמשמש אותי באופן אישי), אבל יש כמובן גם כל הזמן התפתחויות בנוגע לציוד שתומך במהירות 2.5G, כך שבמשך הזמן נוספו אופציות חיבור נוספות. על חלקן גם נכתב במסגרת השרשור. העדכונים העיקריים הם כדלקמן:

א) בזק הכניסו לשימוש מודול SFP מסוג חדש (Nokia G-010S-Q) שעליו נכתב בפרוטרוט בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3252034#p3252034

ב) ניתן היום להזמין מ- AliExpress ממיר מדיה SFP to RJ45 תומך 2.5G במחיר מאוד אטרקטיבי, וזאת בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
למרבה הצער, הממיר מדיה הנ"ל לא עובד טוב עם מודולי SFP מסוג Nokia G-010S-A. עם זאת, הוא כן עובד מצויין עם מודולי SFP מסוג Nokia G-010S-Q.

ג) חברת MikroTik הוסיפה להרבה מהמוצרים שלה, שמצויידים בפורטים מסוג +SFP, תמיכה ב-SFP במהירות 2.5G (וזאת במסגרת הגרסאות האחרונות של RouterOS). זה נותן אופציות חיבור חדשות ללא שימוש בממיר מדיה. אפשר, למשל, במקום ממיר מדיה, להשתמש במתג מסוג MikroTik CRS305-1G-4S+IN. החידוש האחרון במסגרת זו (החל מ- RouterOS 7.7, ששוחררה לפני שלושה שבועות) הוא תמיכה במהירות 2.5G בפורט +SFP של נתבי RB5009 הפופולריים.

ורציתי גם לדעת אם יש המלצות לרכישת ראוטרים טובים שתומכים בכל מה שנדרש?
...
אין לי מושג מה זה מבחינתך "כל מה שנדרש." כפי שכבר כתבתי כאן, אני באופן אישי משתמש בנתב MikroTik RB5009UG+S+IN. מדובר על נתב קווי (ללא WiFi) תומך 2.5G ובעל ביצועים מצוינים. עם הגרסה האחרונה של RouterOS, הוא גם תומך ישירות ב-SFP במהירות 2.5G, כך שניתן להכניס את המודול SFP שרוכשים מבזק ישירות לפורט +SFP שלו ולא צריך להשתמש בשום ממיר מדיה. הנתב הזה בהחלט מומלץ, לדעתי, למי שמתקיימים עבורו התנאים הבאים:

א) מתאים לו להשתמש בנתב קווי (ללא WiFi).

ב) הוא מכיר ואוהב את (או לפחות יכול להסתדר עם) אופציות הקינפוג המתקדמות של נתבי MikroTik.

החיסרון העיקרי של הנתב הנ"ל הוא שקשה מאוד להשיג אותו. מאז שהוא יצא לשוק לפני שנה וחצי בערך, רוב הזמן הוא לא באמת זמין לרכישה במחיר נורמלי בשום מקום (רק במחירים מופקעים ב-eBay). היום היה יום מאוד מיוחד בהקשר הזה, כי היום בבוקר נכנס סטוק של 200 יחידות ל-Getic וכמה מהן עדיין היו זמינות לרכישה עד לפני כמה דקות בקישור:
https://www.getic.com/product/mikrotik-rb5009ug-s-in
(אבל הן נעלמו לפני שסיימתי לכתוב את ההודעה.)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”