סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
טוב עם כבר עוסקים בציוד פרטי
מישהו מכיר כרטיס רשת sfp pci שיודע לעבוד עם ג׳יביק
סינגל מוד עד 10 ג׳יגה?
ראיתי מלא של 10 ג׳יגה אבל אני לא יודע עם יעבוד עם ג׳יגה של פרטנר
יש לי מחשב שהוא פיירוול וחשבתי לשים כרטיס sfp כדי לעיף את המתאם דלינק.
סינגל מוד עד 10 ג׳יגה?
יש לי מחשב שהוא פיירוול וחשבתי לשים כרטיס sfp כדי לעיף את המתאם דלינק.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
מן הסתם ששום כרטיס רשת SFP לא יודע לעבוד עם ג׳יביק סינגל מוד עד 10 ג׳יגה. וזה מהסיבה הפשוטה ש SFP לא יכול לתמוך במהירות של 10 ג׳יגה.05/02/2023 22:37MrYair כתב: טוב עם כבר עוסקים בציוד פרטי
סינגל מוד עד 10 ג׳יגה?
יש לי מחשב שהוא פיירוול וחשבתי לשים כרטיס sfp כדי לעיף את המתאם דלינק....
בשביל מהירות כזו נדרש כבר ממשק SFP PLUS. וכמובן שלכרטיס רשת עם ממשק כזה לא משנה שמה שיהיה בשימוש זה סיב של סינגל מוד, מולטי מוד או בכלל כבל נחושת או דבר אחר, וזה מסיבה שמי שקובע את זה זה לא כרטיס רשת עם פורט SFP PLUS, אלה המודול שמוכנס בו.
גם לא מובן, למה אתה צריך לחיבור של 1 ג'יגה של פרטנר את כרטיס רשת שפועל במהירות של 10G. במיוחד גם, אם לוקחים בחשבון שפרטנר לא מתכוונים לשדרג את הרשת שלהם בשלב זה או בעתיד הנראה לעין למהירות של 10G.
אבל, אם בכל זאת, אם מסיבה כלשהיא אתה צריך כרטיס רשת כזה, אז מהזולים ומהוותיקים יש למשל את X710BM2 של INTEL, כזה למשל:
https://www.amazon.com/-/he/X710DA2/dp/B00NJ3ZC26
שלום חבר11/12/2021 18:24itfan כתב: הדרך העיקרית להתחבר לתשתית הסיבים של בזק עם ציוד פרטי היא לרכוש מהם מודול SFP מסוג Nokia G-010S-A בעלות של 180 ש"ח. את המודול הנ"ל ניתן לחבר ישירות לנתבים שמצוידים בכלוב SFP או לחבר דרך ממיר מדיה מ-SFP ל-rj45 (ממיר כזה שמתאים למהירות של 1G ניתן לרכוש בארץ בפחות מ-100 ש"ח או להזמין מחו"ל במחיר נמוך יותר). זה סיפור די פשוט וסטנדרטי למהירויות של עד 1G, אבל מה עושה מי שרוצה להתחבר למהירות של 2.5G בלי להשתמש בנתב של בזק?
החדשות הטובות הן שהמודול SFP הנ"ל של Nokia תומך גם במהירות של 2.5G וניתן להשתמש בו גם במהירות הזו לחיבור ציוד פרטי. החדשות הפחות טובות הן שלא קל למצוא ציוד שתומך בחיבור של המודול הזה במהירות של 2.5G. הסיבה היא שהסטנדרט של SFP במהירות 2.5G אמנם קיים, אבל התמיכה בו מאד מצומצמת. רוב הנתבים שמצוידים בכלובי SFP שתומכים במהירויות של מעל 1G מצוידים בכלובי +SFP שמיועדים למהירות של 10G. רובם מאפשרים גם חיבור של מודולי SFP (בלי +) במהירות של 1G (אם כי זה דורש לרוב קינפוג ידני), אבל הם לא תומכים בסטנדרט הדרוש של SFP במהירות 2.5G.
אז מה עושים? אני חושב שמצאתי פיתרון פשוט יחסית שהוא פחות יקר מכל פיתרון אחר שידוע לי עליו. הפיתרון שלי מבוסס על ממיר מדיה SFP to SFP של חברת 10Gtek (מודל G0200-SFP) שניתן להזמין מ-eBay בקישור
https://www.ebay.com/itm/224551612442
או מ-AliExpress בקישור
https://www.aliexpress.com/item/1005002547053835.html
או מ-Amazon בקישור
בשילוב עם מודול SFP to rj45 שתומך במהירות של 2.5G. מודולים כאלה הם אמנם לא מאד נפוצים, אבל זמינים מכמה מקורות (בעיקר AliExpress) במחירים סבירים יחסית. נראה שהמודולים האלה מתחלקים לשני סוגים. הסוג הראשון כולל מודולים שתומכים אך ורק במהירות של 2.5G בצד של ה-SFP (כולם תומכים במהירויות 100M/1G/2.5G עם autonegotiation בצד של ה-rj45). מודולים כאלה לא עובדים כלל בכלובי SFP שתומכים רק במהירויות של 1G ו/או 10G אבל נראה שהם עובדים יופי לצורך חיבור במהירות 2.5G למודולי Nokia G-010S-A. עד עכשיו בדקתי שני מודולים כאלה שעבדו לי מצוין. הראשון הוא מודול של חברת OPTCORE שניתן לראות בקישור הבא
https://www.optcore.net/product/sfp-2g-t-gen
למרבה הצער, המודול הזה לא נמצא כרגע במלאי ולא ברור מתי הוא יהיה זמין לרכישה. מודול אחר שניסיתי הוא של חברת NVOC וניתן להזמין אותו מ- AliExpress בקישור הבא
https://www.aliexpress.com/item/1005003479802528.html
הוא דומה מאד למודול של OPTCORE אבל קצת יותר יקר.
הסוג השני של מודולים רלוונטיים כולל מודולים שתומכים גם במהירות של 1G (בנוסף למהירות של 2.5G) בצד של ה-SFP. אני מכיר רק אחד כזה והוא של חברת TP-LINK (מודל TL-SM410U). ניתן לרכוש אותו ממספר מוכרים ב- AliExpress ובפרט בקישור הבא
https://www.aliexpress.com/item/1005003300134185.html
המודול הזה זול יותר מהמודולים שתוארו לעיל מהסוג הראשון למרות שבאופן עקרוני הוא וורסטילי יותר (הוא כן עובד בכלובי SFP שתומכים במהירות של 1G) אבל למרבה הצער, בכל מה שנוגע לחיבור במהירות 2.5G למודולי Nokia G-010S-A, הוא בעייתי: הוא אמנם עובד כשמחברים אותו בצד של ה-rj45 לפורט שתומך בקצבים של עד 2.5G, אבל לא עובד אם מחברים אותו לפורט שתומך גם בקצבים גבוהים יותר (5G ו/או 10G). במקרה כזה נוצר, לכאורה, סנכרון על מהירות של 2.5G, אבל עם תופעה משונה של packet-loss עצום (סביב 50%) שהופך את החיבור לבלתי שמיש לחלוטין. (הערה: תופעה כזו של packet-loss בחיבור לפורטים שתומכים במהירויות גבוהות יותר מ-2.5G דווחה גם ע"י אנשים שניסו לחבר מודול Nokia G-010S-A דרך ממיר מדיה SFP to rj45 שתומך בקצבים של 1G/2.5G/5G/10G. ניתן לראות דיווח כזה בקישור הבא: https://github.com/hwti/G-010S-A/issues/7 )
אני מצרף תמונה שמראה את ההתקן שנוצר משילוב ה-10Gtek G0200-SFP עם ה-Nokia G-010S-A והמודול SFP to rj45. את הפורט rj45 של המודול מחברים, כמובן, לפורט rj45 מתאים (שתומך במהירות 2.5G) בנתב....
קניתי את הציוד שציינת - אכן עובד
אבל יש לי בעיה אחרת, אני עובד עם מערכת MESH של ASUS - דגם XT8
ברגע שאני מחבר את המתאם ל WAN של הראוטר (שהוא 2.5 גיגה) אז בעצם אין לי איך להעביר את כל המהירות
שאני שם סוויץ (כמובן של 2.5 גיגה) ואז כבל מהראוטר לסוויץ, ומהסוויץ למתאם - האינטרנט עובד, אך היחידות לא מקבלות רשת.
יש לך רעיון מה אפשר לעשות? אשמח לתובנות מכל מי שיש לו ניסיון בנושא
תודה!
כמו ש-OMRIJ כתב לך, בשביל שהמהירות של 2.5G לא רק תתקבל על הנתב (שממנו היא יכולה להתחלק להרבה מכשירים, מה שאמור להיות השימוש העיקרי למהירויות גבוהות כאלה) אלא גם תוכל לעבור למכשירים בודדים על ה-LAN שלך, נדרש להשתמש בנתב שיש לו לפחות שני פורטים של 2.5G (או מהירים יותר).09/02/2023 17:32mircer כתב: אני עובד עם מערכת MESH של ASUS - דגם XT8
ברגע שאני מחבר את המתאם ל WAN של הראוטר (שהוא 2.5 גיגה) אז בעצם אין לי איך להעביר את כל המהירות...
יש נתבים (אפילו של ASUS, כמו ה- RT-AX86U, למשל) עם פורט 2.5G יחיד ולצד זה האפשרות לבצע אגרגציה (במסגרת פרוטוקול שנקרא LACP) של שני פורטים של 1G לחיבור אחד של 2G, אבל אני חושב שה- XT8 שלך לא תומך בזה. לכן, כנראה שהדרך היחידה שבה תוכל להעביר דרכו מהירות של מעל 1G למכשיר בודד על הרשת שלך היא באופן אלחוטי. קרוב לוודאי שלא תצליח להגיע למהירות בפועל של מעל 2G, אבל שימוש ב- WiFi 6 עם ערוצים ברוחב 160 מגהרץ אמור לאפשר הגעה קרוב לזה (כמובן שנדרש ציוד מתאים, כגון מחשב חדיש עם כרטיס אלחוטי שתומך במה שצריך).
שאלה קטנה..09/02/2023 20:52itfan כתב: כמו ש-OMRIJ כתב לך, בשביל שהמהירות של 2.5G לא רק תתקבל על הנתב (שממנו היא יכולה להתחלק להרבה מכשירים, מה שאמור להיות השימוש העיקרי למהירויות גבוהות כאלה) אלא גם תוכל לעבור למכשירים בודדים על ה-LAN שלך, נדרש להשתמש בנתב שיש לו לפחות שני פורטים של 2.5G (או מהירים יותר).
יש נתבים (אפילו של ASUS, כמו ה- RT-AX86U, למשל) עם פורט 2.5G יחיד ולצד זה האפשרות לבצע אגרגציה (במסגרת פרוטוקול שנקרא LACP) של שני פורטים של 1G לחיבור אחד של 2G, אבל אני חושב שה- XT8 שלך לא תומך בזה. לכן, כנראה שהדרך היחידה שבה תוכל להעביר דרכו מהירות של מעל 1G למכשיר בודד על הרשת שלך היא באופן אלחוטי. קרוב לוודאי שלא תצליח להגיע למהירות בפועל של מעל 2G, אבל שימוש ב- WiFi 6 עם ערוצים ברוחב 160 מגהרץ אמור לאפשר הגעה קרוב לזה (כמובן שנדרש ציוד מתאים, כגון מחשב חדיש עם כרטיס אלחוטי שתומך במה שצריך)....
אם נורת ה- PON ב- ZTE F601 דלוקה? האם זה אומר שהציוד מאוקטב, או לא בהכרח!?
בוקר טוב,
שאלה, התקנתי PFSENSE על NUC I7 ...סוחב יפה ועובד סבבה.
יש לי סיב 1000 של בזק עם SFP של בזק NOKIA שהשאירו לי.... קניתי מתאם מדיה וחיברתי את הכל - כמו שציינתי הכל עובד...
אבל, בבדיקת מהיאות אני מקבל באופן קבוע מהיאות של 65Mbit והעלאה של 100Mbit
לא ברורה לי הסיבה ואיך ניתן לשנות את זה.. בזק אמרו לי שמהצד שלהם יש סינכרון והכל תקין...
רעיונות?
שאלה, התקנתי PFSENSE על NUC I7 ...סוחב יפה ועובד סבבה.
יש לי סיב 1000 של בזק עם SFP של בזק NOKIA שהשאירו לי.... קניתי מתאם מדיה וחיברתי את הכל - כמו שציינתי הכל עובד...
אבל, בבדיקת מהיאות אני מקבל באופן קבוע מהיאות של 65Mbit והעלאה של 100Mbit
לא ברורה לי הסיבה ואיך ניתן לשנות את זה.. בזק אמרו לי שמהצד שלהם יש סינכרון והכל תקין...
רעיונות?
האם יתכן שאחד מחיבורי הרשת הקוויים שלך מסונכרן על מהירות של 100 מגה במקום על ג'יגה? הסיבה הכי נפוצה לדברים כאלה היא שימוש בציוד שמלכתחילה לא תומך במהירויות גבוהות יותר. במקרה שהציוד שלך כן תומך בוודאות במהירות של ג'יגה, זה יכול להיגרם ע"י כבל רשת לא תקין (תנסה להחליף את הכבלים הרלוונטיים), ע"י מחבר RJ45 לא תקין באחד המכשירים הרלוונטיים או ע"י קינפוג לא נכון של אחד או יותר מהם (תבדוק את מהירות הסינכרון של כל חיבורי הרשת הרלוונטיים ואם תמצא מי מהם שמסונכרן על 100 מגה תוודא שהוא במצב Auto Negotiation ולא נעול למהירות האיטית הזו).13/02/2023 10:52NirShafir כתב: אבל, בבדיקת מהיאות אני מקבל באופן קבוע מהיאות של 65Mbit והעלאה של 100Mbit
רעיונות?...
תודה על התשובה המפורטת. הכבלים תקינים ועובדים במהירות של גיגה. ניסיתי גם להתחבר ישירות ליציאת LAN של ה מחשב שמריץ PFSENSE וגם שם התוצאה היא זהה.... מה אני מפספס?, יכול להיות שזה קשור ל SFP של בזק (NOKIA)? או הגדרה אחרת שצריך לעשות ב PFSENSE?
מה עם הסוויץ.ים?13/02/2023 19:03NirShafir כתב: תודה על התשובה המפורטת. הכבלים תקינים ועובדים במהירות של גיגה. ניסיתי גם להתחבר ישירות ליציאת LAN של ה מחשב שמריץ PFSENSE וגם שם התוצאה היא זהה.... מה אני מפספס?, יכול להיות שזה קשור ל SFP של בזק (NOKIA)? או הגדרה אחרת שצריך לעשות ב PFSENSE?...
- Cyber_Ghost
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- שם מלא: Peleg Wasserman
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תנסה לבדוק את העומס על ה-CPU בזמן העבודה ותנסה לבצע בדיקת מהירות מה-PFSENSE עצמו כדי לשלול ציוד בדרך....
- eomes55
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: Eitan
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
@itfan
Hi, correct me if I'm wrong, but according to Mikrotik's documentation, the RB5009 series can support 2.5G link rate on its SFP+ port. In this case, when configured as such, why can't we directly plug in the 2.5G transceiver (G-010S-A)?
Thanks
Hi, correct me if I'm wrong, but according to Mikrotik's documentation, the RB5009 series can support 2.5G link rate on its SFP+ port. In this case, when configured as such, why can't we directly plug in the 2.5G transceiver (G-010S-A)?
Thanks