סיוע בשדרוג מחשב נייד קיים
בעל מחשב נייד Asus ZenBook Pro UX501VW
כרגע עם 256GB ו-8GB RAM.
למיטב ידיעתי אני יכול להרחיב עד 16GB DDR4, האם יש כאלה מומלצים שמתאימים לדגם שלי?
ראיתי את הדגם הבא:
תוהה אם הוא 3200MHZ והלוח שלי לא תומך בכזו מהירות, האם זה יעבוד אבל לא בצורה מיטבית או שלא יעבוד בכלל?
מלבד זאת, אני צריך מעט יותר איחסון, תוהה אם לרכוש גם זיכרון SSD בנפח 512GB, מה דעתכם על
כרגע עם 256GB ו-8GB RAM.
למיטב ידיעתי אני יכול להרחיב עד 16GB DDR4, האם יש כאלה מומלצים שמתאימים לדגם שלי?
ראיתי את הדגם הבא:
תוהה אם הוא 3200MHZ והלוח שלי לא תומך בכזו מהירות, האם זה יעבוד אבל לא בצורה מיטבית או שלא יעבוד בכלל?
מלבד זאת, אני צריך מעט יותר איחסון, תוהה אם לרכוש גם זיכרון SSD בנפח 512GB, מה דעתכם על
הזכרון המובנה של המחשב מגיע במהירות 2133 (על הצד הגבוה) ולכן מעבר לזה לא ייתן לך כלום, כי שתי הזכרונות יעבדו לפי התדר הנמוך יותר. אם תרצה תוכל לחפש זכרון שיהיה בול באותו CL כמו מה שיש לך עכשיו, רק תוריד Aida64 או משהו בסגנון ותראה את הנתונים של הזכרון שלך.
לגבי האחסון, אתה רוצה להחליף מה שיש לך או להוסיף? לגבי השני אני לא בטוח תצטרך לפתוח את הלפטופ ולראות האם יש לך מקום להוסיף.
לדעתי תקנה אחסון של טרה, זה משהו שיוכל להמשיך איתך גם למחשבים אחרים/ מחשב נייח או דיסק נשלף עם כיסוי חיצוני. ספציפית מה שפרסמת זה ממש זול לטרה. אישית הייתי מעדיף להביא של חברות כמו samsung,crucial, westren digital, שחלק יהיו גם מהירים יותר מאשר הקינסטגון ששלחת. לינק:
https://www.amazon.com/s?k=nvme+m.2+1tb ... doa-p_1_10
לגבי האחסון, אתה רוצה להחליף מה שיש לך או להוסיף? לגבי השני אני לא בטוח תצטרך לפתוח את הלפטופ ולראות האם יש לך מקום להוסיף.
לדעתי תקנה אחסון של טרה, זה משהו שיוכל להמשיך איתך גם למחשבים אחרים/ מחשב נייח או דיסק נשלף עם כיסוי חיצוני. ספציפית מה שפרסמת זה ממש זול לטרה. אישית הייתי מעדיף להביא של חברות כמו samsung,crucial, westren digital, שחלק יהיו גם מהירים יותר מאשר הקינסטגון ששלחת. לינק:
https://www.amazon.com/s?k=nvme+m.2+1tb ... doa-p_1_10
תודה על התגובה, רוצה לחדד,24/02/2023 12:48Haimbin כתב: הזכרון המובנה של המחשב מגיע במהירות 2133 (על הצד הגבוה) ולכן מעבר לזה לא ייתן לך כלום, כי שתי הזכרונות יעבדו לפי התדר הנמוך יותר. אם תרצה תוכל לחפש זכרון שיהיה בול באותו CL כמו מה שיש לך עכשיו, רק תוריד Aida64 או משהו בסגנון ותראה את הנתונים של הזכרון שלך.
https://www.amazon.com/s?k=nvme+m.2+1tb ... doa-p_1_10...
אני לא מוסיף כרטיס זיכרון, אני מחליף לכרטיס יחיד (יש לי רק 1 SLOT), והשאלה היא - האם הלוח אם שלי / מעבד תומכים ב-3200MHZ? ואם לא, האם הכרטיס זיכרון יותאם ליכולות של המחשב שלי או פשוט לא יעבוד?
בנוגע לאיחסון, זה במקום האיחסון הנוכחי, תודה רבה, אבדוק מה שהמלצת
הטרמינולוגיה שלך לא מדוייקת. למחשב שלך יש זיכרון RAM מולחם בגודל 8GB שאותו אתה לא יכול להחליף או לנטרל.
אתה מתכוון להוסיף זכרון RAM לזכרון הקיים. מהבחינה הזאת אין שום בעיה שתתקין זיכרון DDR4-3200, רק קח בחשבון שהוא יעבוד במהירות DDR4-2133 ושהסלוט הפנוי לא תומך במודולים מעבר ל-16GB כך שנפח הזיכרון המקסימלי שתקבל אם תתקין מודול כזה הוא 24GB. אני גם הייתי בודק שאתה על ה-BIOS הכי מעודכן לדגם שלך ומעדכן אם צריך.
בהצלחה.
אתה מתכוון להוסיף זכרון RAM לזכרון הקיים. מהבחינה הזאת אין שום בעיה שתתקין זיכרון DDR4-3200, רק קח בחשבון שהוא יעבוד במהירות DDR4-2133 ושהסלוט הפנוי לא תומך במודולים מעבר ל-16GB כך שנפח הזיכרון המקסימלי שתקבל אם תתקין מודול כזה הוא 24GB. אני גם הייתי בודק שאתה על ה-BIOS הכי מעודכן לדגם שלך ומעדכן אם צריך.
בהצלחה.
הזיכרון לא מולחם והוא נמצא בslot יחיד שאותו אני יכול לפרק ולהחליף באחר.25/02/2023 1:25sabres כתב: הטרמינולוגיה שלך לא מדוייקת. למחשב שלך יש זיכרון RAM מולחם בגודל 8GB שאותו אתה לא יכול להחליף או לנטרל.
בהצלחה....
בהינתן העובדה הזאת, אם אני אחליף ב-16gb 3200mhz, האם יש סיכוי שהוא לא יעבוד?
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5895
- נתן תודות: 539 פעמים
- קיבל תודות: 910 פעמים
תמיד מומלץ לעבוד ב-DUAL CHANNEL אין הגיון בכרטיס בודד של 16 גב.
אם המהירות שאתה קונה גבוהה ממה שהמחשב מסוגל לשאת אז יהיה פחת אבל הזכרון יעבוד.
מומלץ הכי פשוט שלא תסתבך, תבדוק בדיוק איזה ראם כרגע יש לך - איזה יצרן, CL, מהירות וכו' ופשוט חפש לקנות אחד נוסף זהה ויעבוד לך 100 אחוז.
לשלב חברות שונות זה לא מומלץ וגם לא טיימינג שונה... והלוח אולי יתחיל להציג לך מסכים כחולים או המחשב כלל לא יעלה הכל בהנחה שהראם לא נתמך ע"י הלוח ולכן בהעדר מידע מעבר וגם כדי לבצע שדרוג קל ומהיר אז מומלץ לשים סטיק נוסף זהה למה שכבר קיים וזהו.
מומלץ הכי פשוט שלא תסתבך, תבדוק בדיוק איזה ראם כרגע יש לך - איזה יצרן, CL, מהירות וכו' ופשוט חפש לקנות אחד נוסף זהה ויעבוד לך 100 אחוז.
לשלב חברות שונות זה לא מומלץ וגם לא טיימינג שונה... והלוח אולי יתחיל להציג לך מסכים כחולים או המחשב כלל לא יעלה הכל בהנחה שהראם לא נתמך ע"י הלוח ולכן בהעדר מידע מעבר וגם כדי לבצע שדרוג קל ומהיר אז מומלץ לשים סטיק נוסף זהה למה שכבר קיים וזהו.
אבל יש לי רק slot 1, אין לי זיכרון מולחם על הלוח.26/02/2023 12:06benny123 כתב: תמיד מומלץ לעבוד ב-DUAL CHANNEL אין הגיון בכרטיס בודד של 16 גב.
לשלב חברות שונות זה לא מומלץ וגם לא טיימינג שונה... והלוח אולי יתחיל להציג לך מסכים כחולים או המחשב כלל לא יעלה הכל בהנחה שהראם לא נתמך ע"י הלוח ולכן בהעדר מידע מעבר וגם כדי לבצע שדרוג קל ומהיר אז מומלץ לשים סטיק נוסף זהה למה שכבר קיים וזהו....
בקיצור, הכוונה שלי בשדרוג זה הסרה של ה-8gb והחלפה ב-16gb.