Mesh קווי לעומת אלחוטי \ טימטומו של משתמש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

קצת על הרשת אצלי בבית: בית בן שני מפלסים. ארון תקשורת ממתכת בקומת קרקע, בתוכו ראוטר AX3 שמחובר למתאם סיב 1 גיגה.
בתוך הארון יש סוויץ (שמחובר לAX3 אבל על כך בהמשך), שמוציא תצורת כוכב לעוד נקודות קוויות בבית. עוד 3 AX3 מייצרים ביחד MESH בשתי הקומות שעובד תמיד מצויין. הכל מחובר כמובן קווית. בחיבור קווי מוריד בכל מקום במהירות אמיתית של 800. בבית יש כמובן מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טלפונים ניידים, טלוויזיות (מחוברות קווית), טאבלטים וכל מני מצלמות.
לפני כשבועיים פתאום ירדה מהירות ההורדה ל 200-300. זה היה מאוד מוזר כי אלה לא מספרי קסם (בניגוד ל100). לא הצלחתי להבין את הבעיה וזה מאוד עצבן אותי.
ביום שישי התפניתי לנסות להבין את התקלה, פתחתי את ארון התקשורת. בדיקה ראשונה - חיבור הלפטופ ישירות ל AX3 הראשי - מהירות מלאה.
בדיקה שניה - חיבור הלפטופ אל הסוויץ הראשי שנמצא בתוך ארון התקשורת - 300. אם כך האשמה היא בסוויץ. יש לי עוד מתג ורציתי פשוט להחליף.
בעודי מנתק את הכבלים אני שם לב לפתע שהסוויץ הראשי כלל לא מחובר ל AX3.
.
.
.

זה אומר ששום דבר, אבל שום דבר בבית - לא מחובר קווית. לראוטרים של AX3 יש תכונה (לא בטוח שאני מת עליה) שאם הMESH הקווי נכשל - הם מנסים לעבור לMESH אלחוטי. בעצם ה MESH המשיך לעבוד שבועיים באופן אלחוטי.

אני מתנגד קטגורית לMESH אלחוטי ואני עוד יותר מתנגד לחבר טלוויזיות OTT לחיבור אלחוטי. זה לא יציב וזה דפוק.
ועדיין, במשך שבועיים כל הבית היה מחובר ככה, 5 נפשות, אף אחד לא התלונן, חוץ מיחידי שמוריד מהרשת ורואה מהירויות אמיתיות (אני).

מסקנות
1. Mesh אלחוטי. זה עובד. זה עובד פצצה.
2. לא ציינתי קודם, אלו יחידות AX3 גלובאליות. לא פרו. הסוג ה"חלש" יותר. זה עובד מצויין ה AX3 הזה!!!
3. "מנהל הרשת" בבית לא כל כך חכם, to put it mildly.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

חשבתי פעם, שאצלי לא יכול לקרות תרחיש מהסוג הזה, כי נקודות הגישה האלחוטיות (במקרה שלי TP-Link כלשהן) ניזונות מהסוויץ' ב- POE. אין חיבור קוי, אין גם חשמל, מת. או כך לפחות חשבתי.
אז מסתבר שאם החיבור הקוי לא משהו, כזה שעובד בדרך כלל במהירות ג'יגה, אבל בנגיעה או משיכה קלה יורד ל- 100 מגה וחוזר חלילה - גם אז נקודת הגישה יכולה להחליט שעדיף לה להתחבר אלחוטית לנקודת גישה אחרת, מאשר לסמוך על החיבור הקוי הלא יציב מהירותית אך תקין חשמלית.
גם אני לא שמתי לב לשום דבר עד שבמקרה התחברתי לאפליקציה בענן, שמציגה את סטטוס נקודות הגישה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

צר לי שכל כך הרבה אנשים הגיעו למסקנה שכל מה שאלחוטי זה גרוע בגלל שעבר תחתם ציוד שלא שווה כלום.
אני עם ה- AX3 כמעט 3 שנים ולאורך כל התקופה הזאת, כמעט כל דבר אצלי זה רק באלחוטי, כולל המחשב האישי והכל עובד בצורה תקינה. חלק ישתוללו עוד כשהם ישמעו שאני לא מפריד רשתות ולא בודק כל הזמן אם הציוד מחובר ל- 2.4GHz או 5.0GHz, זה לא חשוב לי בכלל כי הכל פשוט עובד.

אני דווקא בדעה שזה בסדר גמור שאם אבד החיבור הקוי, אז ה- AX3 יחפש את הרשת האלחוטית וימשיך לעבוד, זה מראה שממש אי אפשר לגרום לנתב הזה להפסיק לעבוד 🤣

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

@ziv_r מתגים חכמים עובדים לך בלי הפרדת רשתות ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #5 

אני לא משתמש במתגים מנוהלים.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #6 

12/03/2023 15:41  
ziv_r כתב:
אני דווקא בדעה שזה בסדר גמור שאם אבד החיבור הקוי, אז ה- AX3 יחפש את הרשת האלחוטית וימשיך לעבוד, זה מראה שממש אי אפשר לגרום לנתב הזה להפסיק לעבוד 🤣
...
זה היה עוזר אם הייתה אינדיקציה במימשק של הראוטר שהייתה מציינת אם יחידות ה MESH עובדות קווית או אלחוטית.
זה היה עוזר לי להבין את הבעיה הרבה יותר מהר.
אני מסכים כמובן שהנתב הזה הוא בלתי ניתן לעצירה, וגם שאין שום צורך להחליף אותו לדגם מתקדם יותר. הנתב הזה אולי אינו מושלם, אבל הוא פנינה, גם אם לא לוקחים בחשבון את המחיר המצחיק בו הוא נמכר.
אני חושב, ונדמה לי שגם אתה כתבת בעבר משהו דומה, שנתב זה מכשיר שאנחנו רוצים לחבר, לקנפג, ואז לא לגעת בו לעולם.
אין אצלי הפרדת רשתות, לא מתעסק בתדירות הרשת. ה IOT שלי עומדים בזה יפה מאוד.
שנים לא מעטות עסקתי בבדיקות תוכנה של ציוד רשתות. אני יודע כל מה שצריך לדעת על VLAN-ים ועל TRUNK-ים. לא צריך את כל זה בבית. אין בזה שום תועלת וזה רק מסבך את החיים. דעתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #7 

להכניס עוד נורת LED ל- AX3? השתגעת? כל הפשטות זה נורת LED אחת - ירוק או אדום, אל תסבך 🙂

אני מבין את אלו שאוהבים להוריד קושחות של נתבים, לצרוב עם נתב אחר, SSH לנתב בשביל הגדרות מתקדמות ולשבת כל סוף השבוע בשביל להגדיר רשת אלחוטית, כל אחד והכיף שלו. אני בדעה שהרשת עובדת בשבילי כמו שאתה ראית שקרה אצלך, אבד החיבור הקוי? הנתב הלך לחפש פתרון אלחוטי, העיקר שתמיד יעבוד.

אני נכנס מידי פעם לנתב לראות שהקושחה מתעדכנת (אבל לא באמת צריך), אבל בגדול, לא באמת צריך להכנס לנתב אי פעם מעבר להגדרת התצורה הראשונית.
פתיחת פורטים? VLAN? נתבים מנוהלים? מספר רשתות לפי מכשירים וניתור הגישה שלהם לרשת? לטעמי מיותר בסביבה ביתית. כולנו עם מסכים חכמים, כמה מחשבים, טאבלטים, מצלמות אבטחה, טלפונים וכמה עשרות התקני iOT - והכל עובד פנטסטי עם נתב בפחות מ- 300 ש"ח.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

Re:

שרשור שלא נקרא #8 

12/03/2023 16:34  
ziv_r כתב:
להכניס עוד נורת LED ל- AX3? השתגעת? כל הפשטות זה נורת LED אחת - ירוק או אדום, אל תסבך 🙂

אני מבין את אלו שאוהבים להוריד קושחות של נתבים, לצרוב עם נתב אחר, SSH לנתב בשביל הגדרות מתקדמות ולשבת כל סוף השבוע בשביל להגדיר רשת אלחוטית, כל אחד והכיף שלו. אני בדעה שהרשת עובדת בשבילי כמו שאתה ראית שקרה אצלך, אבד החיבור הקוי? הנתב הלך לחפש פתרון אלחוטי, העיקר שתמיד יעבוד.

אני נכנס מידי פעם לנתב לראות שהקושחה מתעדכנת (אבל לא באמת צריך), אבל בגדול, לא באמת צריך להכנס לנתב אי פעם מעבר להגדרת התצורה הראשונית.
פתיחת פורטים? VLAN? נתבים מנוהלים? מספר רשתות לפי מכשירים וניתור הגישה שלהם לרשת? לטעמי מיותר בסביבה ביתית. כולנו עם מסכים חכמים, כמה מחשבים, טאבלטים, מצלמות אבטחה, טלפונים וכמה עשרות התקני iOT - והכל עובד פנטסטי עם נתב בפחות מ- 300 ש"ח.
...
אבל לפחות יש אופציה להגדרות מתקדמות, נכון?
ברור שלהורים שלי הייתי שם את המוצר הכי פשוט שלא דורש שום התעסקות, אבל אצלי אני מעדיף שכל האופציות יהיו פתוחות.
מה שבטוח אפילו להורים שלי לא הייתי שם ראוטר שמיועד לשוק הסיני שפותח להם קו ישיר לשלטונות הסיניים. בסין הכל פשוט ונוח.

ולעניין - אף אחד לא אמר שמש אלחוטי לא עובד, הוא פשוט עובד פחות טוב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #9 

ברור שטוב שיש אופציות, אבל רוב האנשים לא משתמשים באופציות האלו.

לגבי זה ש- Mesh עובד פחות מהיר מחיבור קוי, זה ברור, אבל אם זה מספיק טוב לטלפון שלך, למה זה לא מספיק טוב לטלויזיה או כל מכשיר אחר שיש לך?

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

12/03/2023 17:56  
ziv_r כתב:
ברור שטוב שיש אופציות, אבל רוב האנשים לא משתמשים באופציות האלו.

לגבי זה ש- Mesh עובד פחות מהיר מחיבור קוי, זה ברור, אבל אם זה מספיק טוב לטלפון שלך, למה זה לא מספיק טוב לטלויזיה או כל מכשיר אחר שיש לך?
...
ואני לא ממליץ לרוב האנשים להתעסק עם fw פתוח.

אני לא אמרתי שזה לא מספיק טוב, אמרתי שזה פחות טוב.
אני בעצמי מחבר טלוויזיה בwifi מטעמי נוחות והכל עובד חלק, כולל ניגון של טורנטים בגודל 60gb ב elementrum (כבד ה truehd הזה)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #11 

כל עוד ה- ״פחות טוב״ הזה עובד כמו קוי, אין סיבה לטרוח עם כבלי רשת. טוב שיש נתב טוב כזה זול 👍

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

איזה מערכת mesh לא עושה fallback לאלחוטי אם הקווי לא מחובר?
זה שאין אינדיקציה לפחות בממשק זה קצת מוזר.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שרשור שלא נקרא #13 

12/03/2023 16:34  
ziv_r כתב:
...
הAX3 הוא אחד הראוטרים היותר אסטטיים, לא הייתי מוסיף בו עוד נוריות. הכוונה הייתה כמובן שתהיה אינדיקציה בממשק המשתמש. ולעניות דעתי אין כזאת.
לגבי חשיבות זה שתהיה חשיבות פתיחת אופציות, אני פשוט עוד לא השתכנעתי שצריך אותן. להפריד רשתות בתוך הבית? בשביל מה?
אני רוצה להגדיר את הרשת ולשכוח ממנה. כמו כן, ככל שהיא יותר מסובכת, היא יותר מסובכת לתחזוקה, ולך תיזכר את ההגדרות המורכבות כשכבר קורית תקלה.
מכיוון שאני אחרי שיפוץ בבית, הרשת השתנתה. בעבר הייתה מבוססת MOCA (שעבדה נפלא), אבל העדפתי להשחיל נקודות רשת בקירות.
בטעות שכחתי לנתק לגמרי את רשת ה MOCA, ונחשו מה, הרשת הפכה פתאום להיות איטית בטרוף. למה? מעגל ברשת.
זו תקלה שאם אתה לא מבין ברשתות אין לך שום סיכוי לפתור אותה.
לכן אני בעד לשמור את זה פשוט.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”