המלצה לנתב 2.4/5 עם טווח גדול לחניון בבית מגורים משותף
-
eyalron
- חבר ותיק

- תגובות: 1221
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 169 פעמים
קיבלנו החלטה להתקין וייפיי בחניון של הבנין.
יש לי דרך להוריד לשם כבל רשת מהלובי של הבניין.
מחפש המלצה לראוטר - לא חייב להיות מהיר במיוחד, אבל חייב טווח מצויין של 2.4 כדי שלא אצטרך לפרוס כמה במקביל.
בינתיים שמתי שם dlink ישן שעובד טוב אבל נעלם אחרי 10 מטר-12 מטר בערך
אודה להמלצות
תודה
יש לי דרך להוריד לשם כבל רשת מהלובי של הבניין.
מחפש המלצה לראוטר - לא חייב להיות מהיר במיוחד, אבל חייב טווח מצויין של 2.4 כדי שלא אצטרך לפרוס כמה במקביל.
בינתיים שמתי שם dlink ישן שעובד טוב אבל נעלם אחרי 10 מטר-12 מטר בערך
אודה להמלצות
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
ההמלצה הקבועה: נתב Huawei AX3 Pro בגרסה הסינית החזקה עם 4 מגברים.
בקישור יש לבחור את גרסת ה-AX3 Pro WS7200 עם EU Adapter Plug
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F
-
eyalron
- חבר ותיק

Re:
תודה13/03/2023 23:14ziv_r כתב: ההמלצה הקבועה: נתב Huawei AX3 Pro בגרסה הסינית החזקה עם 4 מגברים.
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F...
WIFI 6 לא חשוב לנו בשלב זה. לצורך העניין גם לא 5. מחפש 2.4 עם טווח כמה שיותר גדול. ההמלצה נשארת בעינה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
חיובי.
-
eyalron
- חבר ותיק

השתלשלות הארועים:15/03/2023 8:17oferlap כתב: מנצל"ש כדי לשאול: מאיפה מגיע החיבור לאינטרנט? מאחת הדירות? או פתחתם יוזר על חשבון ועד הבית?...
מערכת בקרת האש של הבנין מחייבת חיבור טלפון (בזק).
אחכ שמנו מצלמות. כדי לחבר אותן לאינטרנט, הוספנו אינטרנט בלובי. העלות לועד הבית כ90 שח בחודש - זניח לבנין של מעל 30 דיירים.
יש מעברים מאד קלים של צינורות תקשורת בין הלובי לחניון.
האמת, בעבר לא היתה בעיה - היתה קליטה סלולרית בחניון, אבל הזיזו איזה אנטנה הרחק מאיתנו ועכשיו אין קליטה בכלל בחניון - אז זה הפך לצורך בטיחותי (אם קורה משהו) וגם נוחות כמובן
זה נכון באופן חלקי, אבל יש גם אלמנט של איכות הקליטה, כך שמכשיר יכול (תלוי למשל בסוג/גודל האנטנות, או ביכולות עיבוד האותות שלו) להיות מסוגל לקלוט גם אותות רחוקים/חלשים יותר. לדוגמה בד״כ במחשב נייד יש אנטנות גדולות שמסוגלות לקלוט יותר טוב מטלפון, אז כשעשיתי ניסויים לראות אם נתב אחד מספיק לי או שאני צריך יחידת mesh נוספת גיליתי שבסיבוב עם המחשב בכל הדירה הכל היה בסדר אבל כשניסיתי עם הטלפון ראיתי שבחלקים המרוחקים של רוב החדרים בצד השני החיבור לא היה יציב.23/03/2023 11:26NACHUM37 כתב: תקשורת WiFi היא דו כיוונית, גם אם הנתב ישדר מאוד חזק, המכשיר צריך להיות מסוגל לשדר בחזרה.
בכל אופן, יש נתבים של TP-Link מסדרת High Power שיכולים לשדר עד 1000mW עם אנטנות 9dbi.
TL-WR941HP
Archer C58HP...
למעשה זו הסיבה שלפעמים הצבת יחידת mesh, גם אלחוטית, בחדר יכולה לעזור גם במקרה שבאותו חדר עצמו אין כבר עוצמת אות מספיק חזקה לשימוש חלק.
אם אין לכם הוועד שימוש באינטרנט, אלא זה לשימוש פרטי של הדיירים, הייתי שוקל לוותר על האינטרנט, ולחשוב בכיוון של אנטנה+מגבר סלולארי לחניון, להחזיר את הכיסוי הסלולארי (שכולל גם אינטרנט כמובן). בצורה הזו, יש גם אינטרנט וגם שיחות סלולאריות, שחשובות לא פחות!15/03/2023 15:10eyalron כתב:
האמת, בעבר לא היתה בעיה - היתה קליטה סלולרית בחניון, אבל הזיזו איזה אנטנה הרחק מאיתנו ועכשיו אין קליטה בכלל בחניון - אז זה הפך לצורך בטיחותי (אם קורה משהו) וגם נוחות כמובן...
-
eyalron
- חבר ותיק

אחרי שיחה עם שתי חברות סלולריות - הפתרון היחיד שהן הציעו זה שהדיירים יעבירו את הטלפונים לvoice over wifi ושנחבר WIFI בחניון.24/03/2023 22:59rafi_d כתב: אם אין לכם הוועד שימוש באינטרנט, אלא זה לשימוש פרטי של הדיירים, הייתי שוקל לוותר על האינטרנט, ולחשוב בכיוון של אנטנה+מגבר סלולארי לחניון, להחזיר את הכיסוי הסלולארי (שכולל גם אינטרנט כמובן). בצורה הזו, יש גם אינטרנט וגם שיחות סלולאריות, שחשובות לא פחות!...
הם לא מוכנים לספק לנו אנטנות הגברה.
הדיירים דווקא התלהבו מרעיון של וייפיי בחניון לטובת הודעות וחיבור המכוניות שלהם (יש פה כמה טסלות ועמדות טעינה בבניין שיהנו מזה מאד)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
בחברה שלי עשו נסיון להעביר סלולר לחניון וזה עובד ממש ממש ממש רע וברושי מצליח עם חברה אחת (ומה לעשות שיש לקוחות של עוד חברות שם) ולכן פיתרון WiFi עדיף בהרבה.
הכי קל זה פשוט להעביר את האינטרנט שיש לכם בלובי דרך כבל לחניון ואז לשים כמה נקודות mesh עם backbone חוטי (יתכן שאל חוטי יעבוד טוב כי אין הפרעות מבחוץ אבל גם יתכן שהחזרי הסיגנלים יעשו באלגן).
הכי קל זה פשוט להעביר את האינטרנט שיש לכם בלובי דרך כבל לחניון ואז לשים כמה נקודות mesh עם backbone חוטי (יתכן שאל חוטי יעבוד טוב כי אין הפרעות מבחוץ אבל גם יתכן שהחזרי הסיגנלים יעשו באלגן).