שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים??
@NACHUM37 עד כמה שראיתי גם אם תשיג את המתאם מדיה אופטי באופן פרטי למרות שבשירות לקוחות מתעקשים שאפשר להשתמש בציוד פרטי, פרטנר פשוט לא מאקטבים ציוד פרטי - כל זה מדבר על פרטנר כספק על גבי תשתית בזק ולא כאשר התשתית שלהם.
נכון להיום סלקום ובזק היחידות שמאפשרות ציוד פרטי 100%
נכון להיום סלקום ובזק היחידות שמאפשרות ציוד פרטי 100%
@NACHUM37 בהוט אף פעם לא היה אפשר ציוד פרטי, ופרטנר על בזק לוקחים רק על מתאם. זו לא הפרה של הרישיון ואפילו בעידוד מסויים של משרד התקשורת ראה את המילים של המנכל"ית :
https://www.gov.il/he/departments/news/29112022_1
@JovaniR השיפור שאני יכול להציע זה לעבור לסלקום/פרטנר על בסיס בזק כי אתה יכול לקבל 1 ג'יגה במחיר הזה, או לקחת 300 אצל פרטנר בפחות כסף (90 שקל +5 שקל על מתאם לחודש)
זה מהודעה של משרד התקשורת ששוקל לאפשר להשתמש גם בציוד פרטי של מתאמים אופטיים, קישור:מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין: "אנחנו יוצאים היום לשני מהלכים חשובים שיאפשרו לצרכן הישראלי לרכוש מגוון רחב יותר של ציוד תקשורת. במצב הנוכחי חלק מהצרכנים שבויים של חברת התקשורת שקובעת להם את סוג הציוד ואת המחיר עבורו. רכישה עצמאית של ציוד אופטי והקלה בייבוא של ציוד תקשורת בעל תקינה אירופית יאפשרו לצרכן מגוון של אפשרויות שעד כה היו סגורות בפניו ויעודדו את התחרות בתחום זה. לצד זה, חשוב לוודא שלא תהיה בעיה בתקינות הרשת, ברציפות התפקודית ובאבטחת המידע של מיליוני משתמשים, ולכן חלק מציוד התקשורת הביתי ימשיך להיות מסופק על ידי חברות התקשורת....
https://www.gov.il/he/departments/news/29112022_1
@JovaniR השיפור שאני יכול להציע זה לעבור לסלקום/פרטנר על בסיס בזק כי אתה יכול לקבל 1 ג'יגה במחיר הזה, או לקחת 300 אצל פרטנר בפחות כסף (90 שקל +5 שקל על מתאם לחודש)
@Haimbin בהוט היה אפשר להגדיר את ההוטבוקס כברידג' ולהשתמש בראוטר פרטי. ברשת הסיבים הם קיבלו החלטה שלא לאפשר את זה. לא ניתן להשתמש בראוטר פרטי כלל.
עלוב שהם משתמשים בתירוץ של "תקינות הרשת" בשביל לאפשר לחרוג מהרישיון. יועז הנדל נכנע ללוביסטים של החברות בכל תחום. ההודעה הזו לא שונה מכלל ההודעות של המשרד בתקופה שלו, שהיו יריקה בפנים בנוסח המעליב של "לטובת הציבור החלטנו לאפשר XYZ" ואז להבין בין השורות את ההיפך הגמור, כגון:
לאפשר ONT == לא להתיר ONT שלא אושר על ידן. ואגב לאסור מודם דוקסיס ומתאם שיחות.
"לאפשר לייבא ציוד CE" == לאסור ייבוא ראוטרים מאמזון, ולסבך את מי שנתפס בדואר עם ראוטר מעלי אקספרס.
אגב בין השאר, הוא אסר על ייבוא אישי של מדפסות עם WiFi. וכן הלאה. תמיד בהחלטות שלו צריך לחפש את ה Catch.
עלוב שהם משתמשים בתירוץ של "תקינות הרשת" בשביל לאפשר לחרוג מהרישיון. יועז הנדל נכנע ללוביסטים של החברות בכל תחום. ההודעה הזו לא שונה מכלל ההודעות של המשרד בתקופה שלו, שהיו יריקה בפנים בנוסח המעליב של "לטובת הציבור החלטנו לאפשר XYZ" ואז להבין בין השורות את ההיפך הגמור, כגון:
"לאפשר לייבא ציוד CE" == לאסור ייבוא ראוטרים מאמזון, ולסבך את מי שנתפס בדואר עם ראוטר מעלי אקספרס.
אגב בין השאר, הוא אסר על ייבוא אישי של מדפסות עם WiFi. וכן הלאה. תמיד בהחלטות שלו צריך לחפש את ה Catch.
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 18/03/2023 21:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.
נכון אבל עדיין יש לך מודם של הוט, במקרה שלי גם לא לקחו אותו בחזרה בניתוק והייתי צריך לסוע במיוחד למרכז שירות שנמצא חצי שעה ממני כדי להחזיר אותו אחרת כבר התכוננו ללכת להוצאה לפועל אחרי שהבטיחו לי בשיחה שייקחו אותו. ציוד פרטי זה ציוד פרטי כולל גם מודם ואם אפשר גם מתאם מה טוב. בסיבים ממש לא ברורה ההתעקשות שלהם.
לגבי יועז אני יודע שהיה שם מסרים הפוכים וזה בכלל נושא אחר לגמרי.
זה שירשור מחירים אז עדיף שיישאר כך.
אני בפרטנר עם חבילה של 1 ג'יגה על גבי תשתית בזק, 120 ש"ח + מתאם ב5 שקל לחודש, כל הניסיונות שלי לבטל את התשלום על המתאם לא הצליחו.
לגבי יועז אני יודע שהיה שם מסרים הפוכים וזה בכלל נושא אחר לגמרי.
זה שירשור מחירים אז עדיף שיישאר כך.
אני בפרטנר עם חבילה של 1 ג'יגה על גבי תשתית בזק, 120 ש"ח + מתאם ב5 שקל לחודש, כל הניסיונות שלי לבטל את התשלום על המתאם לא הצליחו.
מוזמן להתלונן אצל שר התקשורת הנוכחי,בטוח שזה מאוד יטריד אותו...18/03/2023 21:17NACHUM37 כתב: @Haimbin בהוט היה אפשר להגדיר את ההוטבוקס כברידג' ולהשתמש בראוטר פרטי. ברשת הסיבים הם קיבלו החלטה שלא לאפשר את זה. לא ניתן להשתמש בראוטר פרטי כלל.
אגב בין השאר, הוא אסר על ייבוא אישי של מדפסות עם WiFi. וכן הלאה. תמיד בהחלטות שלו צריך לחפש את ה Catch....
בכל רשת דוסיקס אפשר להשתמש רק בציוד תואם, מוזמן לבדוק בקומקסט.
אמזון ארהב לא שלחו ראוטרים וגם בארה"ב אי אפשר לייבא בלי FCC ID.
אז אסרו על ראוטרים סינים שלא תואמים לשום תקן, אסון גדול.
אין שום הגיון ולא משתלם לייבא מדפסות ביבוא אישי.
מוזמן לפתוח פוסט נפרד על השטויות האלה ולא בפוסט מחירים.
וכדי שיהיה רלוונטי- תזכורת
הוט בוקס\פייבר עולה עד 4 שח בשח במסלול פקדון,לעומת 20-30 בהשכרה
https://www.hot.net.il/heb/Internet/priceintphone/
1. האם אתה התכוונת אולי ל- 300 הורדה על 10 העלאה ?18/03/2023 13:54JovaniR כתב: משלם לבזק (ספק + תשתית) 120 ש"ח חודשי על מהירות סיבים 300Mb/100Mb.
בנוסף, משלם חודשי התקנה שנפרשה לתשלומים.
האם יש בסיס לשיפור?
סך הכול נהנה מהחווית אינטרנט היציבה והמהירה....
2. האם ישנם בתים פרטיים שחיברו אותם לסיבים במחיר הגיוני (100-150 ש"ח לחודש על 500/50) ???
או שעדיין הם לא מחברים בתים פרטיים במרכז ??
- JovaniR
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- שם מלא: ג׳ובאני רון
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
1. התכוונתי ל300 הורדה ו100 העלאה, זאת התוכנית שלי.20/03/2023 23:39movieman כתב: 1. האם אתה התכוונת אולי ל- 300 הורדה על 10 העלאה ?
2. האם ישנם בתים פרטיים שחיברו אותם לסיבים במחיר הגיוני (100-150 ש"ח לחודש על 500/50) ???
או שעדיין הם לא מחברים בתים פרטיים במרכז ??...
עדיין אשמח כמובן לדעת איפה אני ביחס לממוצע מבחינת תשלום (120 ש"ח לחודש)
אם אתה לא צריך באמת את ההעלאה ב-100MB אז יש תוכניות זולות יותר בפרטנר (70/80/90 ש"ח ל-300/600/1000MB) והוט (55-65 ש"ח ל-500/12MB).21/03/2023 9:20JovaniR כתב: 1. התכוונתי ל300 הורדה ו100 העלאה, זאת התוכנית שלי.
עדיין אשמח כמובן לדעת איפה אני ביחס לממוצע מבחינת תשלום (120 ש"ח לחודש)...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
איפה יש חבילות כאלה בפרטנר? חבילת 1000 מגה עולה 120 שקל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
מה ז"א "אסור"? זה המחיר שהם נותנים, העלו את המחיר לכולם. ולא נותנים חבילות זולות יותר.