חיבור Mesh + סלקום סיבים בצורה הטובה היותר
היי חברים , צריך את עזרתם .
יש לי מודם של סלקום סיבים + Mesh deco m5
תצורה היום : מודם בארון תקשורת -( סגור ) סגרתי את ה wifi שלו לטובת זה שלא יהיו הנתגשויות
מתאם אחד נמצא בתוך הארון תקשורת מחובר LAN למודם
מתאם שני נמצא בצד השני של הבית קומה ראשונה
מתאם שלישי נמצא בקומה ה שנייה
לאחרונה המון ניתוקים - יכול להיות שמשהו בהגדרות לא נכון
אשמח מאוד להמלצות איך לחבר בצורה המיטבית ביותר כולל הגדרות של ה mesh + האם לחבר את ה WIFI של המודם או לא ?
תודה מראש
יש לי מודם של סלקום סיבים + Mesh deco m5
תצורה היום : מודם בארון תקשורת -( סגור ) סגרתי את ה wifi שלו לטובת זה שלא יהיו הנתגשויות
מתאם אחד נמצא בתוך הארון תקשורת מחובר LAN למודם
מתאם שני נמצא בצד השני של הבית קומה ראשונה
מתאם שלישי נמצא בקומה ה שנייה
לאחרונה המון ניתוקים - יכול להיות שמשהו בהגדרות לא נכון
אשמח מאוד להמלצות איך לחבר בצורה המיטבית ביותר כולל הגדרות של ה mesh + האם לחבר את ה WIFI של המודם או לא ?
תודה מראש
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
איזה מודם יש לך ? ולמה ? לא אמור להיות מודם בסיבים (הם קוראים לזה מודם, אבל אין לזה wifi בכל מקרה). מתאם אופטי והגדרת חייגן בראוטר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

אחד מנקודות ה mesh (״הראשית״) חייבת להיות מחוברת קווית. האחרות יכולות להיות מחוברות אלחוטית לראשית אבל הכי טוב אם הן מחוברות קוית בשרשור לראשית (בחלק מהסוגים סוויצ׳ים מסויימים עלולים להפריע לקישור).
אלחוטית מתאים כשאין אופציה להשחיל חוטים וכשיש יחסית קליטה טובה בין היחידות. לא תמיד יש כלים לתוכנה של ה ap לזהות את זה. עם deco רק רשום חוזק החיבור ברמת strong, medium, weak. לא כזה מוצלח.
אצלי בבית יש שתי נקודות שמחוברות אלחוטית כי אין ברירה (אחת מספקת לרכב את האינטרנט שלו, כי לא השחלתי שם כבל, ושני שרק מחזק קליטה באיזור שהמהירות שלו איטית). רוב הבית מחובר עם mesh שיש לו backhaul חוטי.
אלחוטית מתאים כשאין אופציה להשחיל חוטים וכשיש יחסית קליטה טובה בין היחידות. לא תמיד יש כלים לתוכנה של ה ap לזהות את זה. עם deco רק רשום חוזק החיבור ברמת strong, medium, weak. לא כזה מוצלח.
אצלי בבית יש שתי נקודות שמחוברות אלחוטית כי אין ברירה (אחת מספקת לרכב את האינטרנט שלו, כי לא השחלתי שם כבל, ושני שרק מחזק קליטה באיזור שהמהירות שלו איטית). רוב הבית מחובר עם mesh שיש לו backhaul חוטי.
היי עופר , צריך את עזרתך ... ( מדהים כמה לקוי רמת שירות התמיכה של סלקום )
האם ניתן שהראוטר סיבים של סלקום יהיה מחובר WIFI וה Mesh ימשוך את ה האות מהראוטר ?
ואז ימשיך את השירשור של ה WIFI
* אם אני מפעיל את ה wifi של הראוטר אז יש לי 2 רשתות ואני לא רוצה אני רוצה רשת אחד יציבה בכל הבית
אשמח לדעתך בנושא או כל אחד אחד שהבין
תודה רבה מראש
האם ניתן שהראוטר סיבים של סלקום יהיה מחובר WIFI וה Mesh ימשוך את ה האות מהראוטר ?
ואז ימשיך את השירשור של ה WIFI
* אם אני מפעיל את ה wifi של הראוטר אז יש לי 2 רשתות ואני לא רוצה אני רוצה רשת אחד יציבה בכל הבית
אשמח לדעתך בנושא או כל אחד אחד שהבין
תודה רבה מראש
- oferlaor
- מנהל

לא. כל יצרן זה משהו אחר. אם זה היה ראוטר שיש לו תמיכה ב mesh אז הייץ יכול לעשות את זה עם יחידות מאותו יצרן.
מה שאני עושה די קרוב למה שתארת. פשוט מכבה את ה WiFi של הראוטר. מחבר יחידת mesh קווית לראוטר (במצב access point) והשאר או משרושרות ליחידה או מחוברות אלחוטית זו לזו.
התוצאה זה רשת אחת קווית ואל חוטית רציפה.
מה שאני עושה די קרוב למה שתארת. פשוט מכבה את ה WiFi של הראוטר. מחבר יחידת mesh קווית לראוטר (במצב access point) והשאר או משרושרות ליחידה או מחוברות אלחוטית זו לזו.
התוצאה זה רשת אחת קווית ואל חוטית רציפה.