לציוד פרטי בשביל אינטרנט סיבים וmesh
-
ilya.khlyap
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אשמח לעזרה בשני נושאים כרגע העומדים מולי.
1. הודעו לי שהבניין שאני גר חובר לסיבים, לכן אני רוצה לעבור לפרטנר או סלקום(כרגע בהוט) בשניהם צריך לשלם 25 שקל על נתב בחודש, מה שמגדיל את עלות השימוש באופן משמעותי.
לכן חשבתי לקנות ציוד עצמאי- לא עשיתי זאת בעבר ולכן יש לי כמה חששות, קודם כל איזה ציוד צריך בדיוק, אני מניח שצריך נתב עם חיבור אופטי, אך לא ראיתי כאלה פרט לזה של בזק be, ודבר שני מה עושים במידה ויש בעיית חיבור, הרי זה מאפשר לחברה תירוץ מאוד קל להתנער ממך ולזרוק אחריות במידה ויש ניתוק או בעיה כזו או אחרת.
2. מערכת הmesh שיש לי כרגע בבית גוססת וכבר נשאר לה הקש אחרון(תרתי משמע) יש לי שלישיית Linksys Velop WHW0103 ששניים מהם שבקו חיים לאחר פחות מחצי שנה של שימוש ונשאר האחרון שבקושי נותן וויפי לסלון ולחדר העבודה.
ניסיתי לפנות לנותן האחריות אבל לאחר עשרות נסיונות של תקשורת בטלפון/מייל/פייסבוק ללא מענה אני דיי מיאש- נראה כמו חברת scam היבואן שלהם(רשמי- דטא טק), הסיבה שבכלל קניתי לינק סיס היא שזה בעצם חברה של סיסקו ושמעתי על איכות טובה שלהם, מה גם שלאמא שלי קניתי זוג מהסוג הזה WHW03 שכבר מעל שנתיים עושים עבודה מעולה.
בכל מקרה לנושא אני מחפש מחליף לזה מאחר וללינק סיס עושה רושם שאין תמיכה בארץ כלל מצד היבואן.
אני צריך כנראה 3 nodes לכיסוי מלא של הבית, לא חייב את הרמה הגבוהה ביותר האפשרית, אני צריך אבל שיהיה מספיק מהיר שאוכל בכל הבית להזרים נטפליקס, גודל הבית הוא כ100 מטר, סלון בקצה אחד- שם רוצה את הnode הראשי, חדר שינה בקצה השני, וביניהם חדר עבודה, בשניהם רוצה node בכל אחד בשביל כיסוי טוב.
מה שחשבתי זה הדקו m4 או m5.
אשמח לשמוע דעתכם ואלטרנטיבות נוספות בהנחה שאני לא רוצה לשפוך כאן ארגז על העניין הזה.
אשמח לעזרה בשני נושאים כרגע העומדים מולי.
1. הודעו לי שהבניין שאני גר חובר לסיבים, לכן אני רוצה לעבור לפרטנר או סלקום(כרגע בהוט) בשניהם צריך לשלם 25 שקל על נתב בחודש, מה שמגדיל את עלות השימוש באופן משמעותי.
לכן חשבתי לקנות ציוד עצמאי- לא עשיתי זאת בעבר ולכן יש לי כמה חששות, קודם כל איזה ציוד צריך בדיוק, אני מניח שצריך נתב עם חיבור אופטי, אך לא ראיתי כאלה פרט לזה של בזק be, ודבר שני מה עושים במידה ויש בעיית חיבור, הרי זה מאפשר לחברה תירוץ מאוד קל להתנער ממך ולזרוק אחריות במידה ויש ניתוק או בעיה כזו או אחרת.
2. מערכת הmesh שיש לי כרגע בבית גוססת וכבר נשאר לה הקש אחרון(תרתי משמע) יש לי שלישיית Linksys Velop WHW0103 ששניים מהם שבקו חיים לאחר פחות מחצי שנה של שימוש ונשאר האחרון שבקושי נותן וויפי לסלון ולחדר העבודה.
ניסיתי לפנות לנותן האחריות אבל לאחר עשרות נסיונות של תקשורת בטלפון/מייל/פייסבוק ללא מענה אני דיי מיאש- נראה כמו חברת scam היבואן שלהם(רשמי- דטא טק), הסיבה שבכלל קניתי לינק סיס היא שזה בעצם חברה של סיסקו ושמעתי על איכות טובה שלהם, מה גם שלאמא שלי קניתי זוג מהסוג הזה WHW03 שכבר מעל שנתיים עושים עבודה מעולה.
בכל מקרה לנושא אני מחפש מחליף לזה מאחר וללינק סיס עושה רושם שאין תמיכה בארץ כלל מצד היבואן.
אני צריך כנראה 3 nodes לכיסוי מלא של הבית, לא חייב את הרמה הגבוהה ביותר האפשרית, אני צריך אבל שיהיה מספיק מהיר שאוכל בכל הבית להזרים נטפליקס, גודל הבית הוא כ100 מטר, סלון בקצה אחד- שם רוצה את הnode הראשי, חדר שינה בקצה השני, וביניהם חדר עבודה, בשניהם רוצה node בכל אחד בשביל כיסוי טוב.
מה שחשבתי זה הדקו m4 או m5.
אשמח לשמוע דעתכם ואלטרנטיבות נוספות בהנחה שאני לא רוצה לשפוך כאן ארגז על העניין הזה.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
אתה לא צריך ראוטר עם כניסה לסיב כי סלקום/פרטנר מספקים ממיר אופטי בחינם (אם מדובר בתשתית בזק פרטנר מחייבים דמי שכירות של 5 שקלים בחודש).
אין לי ניסיון עם מערכת של דקו. אני יודע שיש פה לא מעט שמכירים אותה טוב ממני. אני מאד אוהב את המערכות של אסוס אבל זה מאד אינדיבידואלי.
לגבי האחריות על מוצרים, ברוך הבא לישראל.
אין לי ניסיון עם מערכת של דקו. אני יודע שיש פה לא מעט שמכירים אותה טוב ממני. אני מאד אוהב את המערכות של אסוס אבל זה מאד אינדיבידואלי.
לגבי האחריות על מוצרים, ברוך הבא לישראל.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 233
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לדעתי אל תקנה פחות מ-Deco X20 ומעלה שכוללים תמיכה ב-Wi-Fi 6.17/04/2023 14:51ilya.khlyap כתב: מה שחשבתי זה הדקו m4 או m5.
אשמח לשמוע דעתכם ואלטרנטיבות נוספות בהנחה שאני לא רוצה לשפוך כאן ארגז על העניין הזה....
במידה ואף יחידה חוץ מהראשית לא מחוברת בכבל רשת, מומלץ למקם את שאר היחידות במיקום מספיק קרוב ליחידה הראשית לקבלת ביצועים אופטימליים באופן אלחוטי.
-
ilya.khlyap
- חבר שרק התחיל

אם ככה אז איזה נתב לדוגמא יעשה עבודה טובה כאן במחיר סביר- הייתי מעדיף נגיד עד500 שח.17/04/2023 15:12ChinggisKhan כתב: אתה לא צריך ראוטר עם כניסה לסיב כי סלקום/פרטנר מספקים ממיר אופטי בחינם (אם מדובר בתשתית בזק פרטנר מחייבים דמי שכירות של 5 שקלים בחודש).
לגבי האחריות על מוצרים, ברוך הבא לישראל....
לא אף אחד מהם לא יהיה מחובר לרשת פרט לראשי בסלון.18/04/2023 11:43ramsalemix כתב: לדעתי אל תקנה פחות מ-Deco X20 ומעלה שכוללים תמיכה ב-Wi-Fi 6.
במידה ואף יחידה חוץ מהראשית לא מחוברת בכבל רשת, מומלץ למקם את שאר היחידות במיקום מספיק קרוב ליחידה הראשית לקבלת ביצועים אופטימליים באופן אלחוטי....
אם אני אסדר את החדרים לפי הסדר שלהם בבית 1 סלון, 2 חדר עבודה 3 חדש שינה(הכי רחוק)
אז אני רוצה ש1 ידבר עם 2, ו2 ידבר עם 3. ל 1 יהיה רחוק לדבר עם 3 ישירות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
זה הכי טוב שמתקרב לתקציב שלך:
https://ksp.co.il/web/item/123829
והייתי מציע לך להביא חשמלאי ממידרג, לשלם לו עוד כמה מאות ש"ח עבור השחלת כבלי רשת בבית, הביצועים שלך ישתפרו בצורה משמעותית.
והייתי מציע לך להביא חשמלאי ממידרג, לשלם לו עוד כמה מאות ש"ח עבור השחלת כבלי רשת בבית, הביצועים שלך ישתפרו בצורה משמעותית.
-
ilya.khlyap
- חבר שרק התחיל

Re:
זה סוגר לי את הפינה של נתג גם, או שצריך עדין להשכיר מסלקום נתב שלהם?19/04/2023 23:25ziv_r כתב: זה הכי טוב שמתקרב לתקציב שלך:
והייתי מציע לך להביא חשמלאי ממידרג, לשלם לו עוד כמה מאות ש"ח עבור השחלת כבלי רשת בבית, הביצועים שלך ישתפרו בצורה משמעותית....
- ramsalemix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 233
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
Re: Re:
שתי יחידות של X20 עולה 519ש"ח(חריגה של 19ש"ח).19/04/2023 14:50ilya.khlyap כתב: אם ככה אז איזה נתב לדוגמא יעשה עבודה טובה כאן במחיר סביר- הייתי מעדיף נגיד עד500 שח.
לא אף אחד מהם לא יהיה מחובר לרשת פרט לראשי בסלון.
אם אני אסדר את החדרים לפי הסדר שלהם בבית 1 סלון, 2 חדר עבודה 3 חדש שינה(הכי רחוק)
אז אני רוצה ש1 ידבר עם 2, ו2 ידבר עם 3. ל 1 יהיה רחוק לדבר עם 3 ישירות....
שלוש יחידות של X20 עולה 735ש"ח(חריגה של 235ש"ח) אבל שווה את זה ומשתלם יותר כי יחידה אחת בנפרד עולה 349ש"ח.
המיקומים זה כללי מידי כי לא בדיוק רואים תרשים של הבית שבתוך כל מיקום(סלון, חדר עבודה, חדר שינה) אפשר להזיז כל יחידה עד לתוצאה אופטימלית באופן אלחוטי וכמובן עדיף חיבור קווי לכל יחידה כפי שהציע @ziv_r אבל זאת הוצאה נוספת בנוסף לחריגה ותמיד אפשרי לביצוע בהמשך.
כן, הם יכולים לשמש כנתב או נקודת גישה רק צריך מתאם סיב אופטי.20/04/2023 16:13ilya.khlyap כתב: זה סוגר לי את הפינה של נתג גם, או שצריך עדין להשכיר מסלקום נתב שלהם?...
אני הייתי מנסה להתחיל ממעבר לחברה אחרת.
גם אני גר בדירה בגודל של כ 115 מ"ר (ללא ממ"ד).
עברתי לסיבים של פרטנר ובתחילה עם חיבור לנתב שהם סיפקו של sagencom.
יש לי תשתית חוטית מהראוטר לסלון ולחדר השינה, קליטת הויי-פי בסלולאר הייתה טובה בכל הבית.
כעבור מספר שבועות רכשתי נתב + מתאם אופטי עפ"י המלצת הפורום (פרטים בהמשך) ואני מקבל קליטת ויי-פי ומהירות סלולאר בכל הבית מצויינת - עוד יותר טוב המהראוטר של פרטנר.
לאחר שבדקתי במשך כשבוע שהכל תקין החזרתי את הנתב והמתאם לפרטנר.
כך שייתכן ובכלל לא תזדקק לmesh כדי לקבל קליטה סבירה בכל הבית.
עכשיו לגבי הצעדים שביצעתי, כפי שכתבתי במקום אחר:
לאחרונה החלפתי את הראוטר sangencom של פרטנר לראוטר של Huawei.
זה כל מה שצריך:
1. ראוטר (רכשתי דגם 7200 גירסה סינית):
מומלץ הפורום - Huawei WIFI Router AX3 Pro בגירסה הסינית.
ו-2 הרכיבים הבאים:
ממיר מדיה:
https://ali.ski/ekFzkE
מודול SFP:
https://ali.ski/IFMOoC
כל הציוד הגיע תוך שבועיים.
השתמשתי ב google lens כדי לתרגם את הממשק של הראוטר.
הדבר היחיד שהייתי צריך לשנות כדי לקבל אינרנט קווי עובד - "obtain dhcp auto".
לאחר מכן הגדרת סיסמא ל wi fi וזהו.
עובד כבר למעלה משבוע מעולה- בלי תקיעות/נפילות וכד'.
לקחתי מדידות של מהירות אינטרנט ב-wifi בכל מיני מקומות בבית לפני החיבור ואחרי - שיפור דרמטי ועוצמת קליטה חזקה בכל מקום (אין לי ממ"ד בבית).
לתשומת לבך - הראוטר של huawei לא תומך בטלפון קווי - כך שאם היה לך טלפון קווי תאלצי לוותר עליו.
כל השאר - מומלץ מאד.
גם אני גר בדירה בגודל של כ 115 מ"ר (ללא ממ"ד).
עברתי לסיבים של פרטנר ובתחילה עם חיבור לנתב שהם סיפקו של sagencom.
יש לי תשתית חוטית מהראוטר לסלון ולחדר השינה, קליטת הויי-פי בסלולאר הייתה טובה בכל הבית.
כעבור מספר שבועות רכשתי נתב + מתאם אופטי עפ"י המלצת הפורום (פרטים בהמשך) ואני מקבל קליטת ויי-פי ומהירות סלולאר בכל הבית מצויינת - עוד יותר טוב המהראוטר של פרטנר.
לאחר שבדקתי במשך כשבוע שהכל תקין החזרתי את הנתב והמתאם לפרטנר.
כך שייתכן ובכלל לא תזדקק לmesh כדי לקבל קליטה סבירה בכל הבית.
עכשיו לגבי הצעדים שביצעתי, כפי שכתבתי במקום אחר:
לאחרונה החלפתי את הראוטר sangencom של פרטנר לראוטר של Huawei.
זה כל מה שצריך:
1. ראוטר (רכשתי דגם 7200 גירסה סינית):
מומלץ הפורום - Huawei WIFI Router AX3 Pro בגירסה הסינית.
ו-2 הרכיבים הבאים:
ממיר מדיה:
https://ali.ski/ekFzkE
מודול SFP:
https://ali.ski/IFMOoC
כל הציוד הגיע תוך שבועיים.
השתמשתי ב google lens כדי לתרגם את הממשק של הראוטר.
הדבר היחיד שהייתי צריך לשנות כדי לקבל אינרנט קווי עובד - "obtain dhcp auto".
לאחר מכן הגדרת סיסמא ל wi fi וזהו.
עובד כבר למעלה משבוע מעולה- בלי תקיעות/נפילות וכד'.
לקחתי מדידות של מהירות אינטרנט ב-wifi בכל מיני מקומות בבית לפני החיבור ואחרי - שיפור דרמטי ועוצמת קליטה חזקה בכל מקום (אין לי ממ"ד בבית).
לתשומת לבך - הראוטר של huawei לא תומך בטלפון קווי - כך שאם היה לך טלפון קווי תאלצי לוותר עליו.
כל השאר - מומלץ מאד.