שילוב של מערכת קולנוע ביתי ומוזיקה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Biko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

חג שמח,
שאלה קצת מוזרה שלא לומר נובית:
ברשותי פרוססר היי אנד ישן (EAD encore5.1) שאני מאד אוהב לשמוע מוזיקה דרכו. עד כה הוא שימש גם לצפייה בסרטים בפורמט 5.1.
לאחרונה הצטיידתי גם ברסיבר קולנוע ביתי - Marantz cinema 50 לצורך הרחבת הק"ב שלי ל 9.1
הרסיבר מחובר מהפרה אאוט למגבר כוח רב ערוצי של Classe רק לרמקולים הקדמיים ולסנטר ושאר הרמקולים מוזנים ע"י הרסיבר. אני מרוצה מאד מביצועי הק"ב. יחד אם זאת, לתחושתי, יש ירידה קלה באיכות המוזיקה ולכן אני מעוניין להמשיך ולהשתמש בפרוססור בחיבור ל2 ערוצי הפרונט במגבר לשמיעת מוזיקה דו ערוצית וברסיבר רק לצפייה בסרטים.
מקורות המוזיקה שלי אם זה משנה הם סטרימר של Bluenode ונגן CD.
מה הדרך הטובה ביותר לשלב בין 2 העולמות? ניסיתי לחבר את הפרוססור והרסיבר לרמקולים הקדמיים ע"י 2 כבלי RCA Y conector ללא הצלחה.

רעיונות? תודה מראש!

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מהבדיקות באתר ASR, משתמע שה DAC שיש במכשירי ה NODE ממש גרוע, כך שאם עד עכשיו שמעת דרך היציאה האנלוגית שלו, לא הגיוני ששמעת יותר טוב מהרסיבר החדש שבו יש DAC הרבה יותר טוב. תחבר את ה NODE לרסיבר בחיבור קואקס, תדאג להריץ אודיסי, ותאזין במצב סטריאו או AURO 3D. אתה אמור לשמוע מצויין מבלי שתוכל להבחין בשום ירידה באיכות ביחס למה שהיה לך קודם. בכל אופן, בכדי להתקין שתי מערכות באותו החדר עם אותם הרמקולים, אתה צריך סטרימר\קדם סטריאו שיש בו כפתור שנקרא HT BYPASS שמאפשר לעבור דרכו מה PRE OUT של הרסיבר קולנוע (רמקולים קדמיים) למגבר כוח חיצוני, ואז בזמן צפיה בסרטים, מפעילים HTBYPASS והפרה
סטרימר הופך לשקוף. אבל, לדעתי חבל על המאמץ. ה C50 נשמע מצויין גם במוסיקה. אתה לכל היותר יכול לנסות כיול עם DIRAC במקום אודיסי

Biko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

תודה על התגובה! כנראה שהניסוח שלי היה מעורפל:
הNODE מחובר כמובן בחיבור קואקסיאלי למארנץ ובחיבור אופטי לפרוססור. ידוע לי שהדאק של הNODE לא מבריק.
הכוונה שלי היא שכנראה הDAC של המארנץ עושה עבודה פחות טובה מהDAC של פרוססור הEAD (אוזניי מתעקשות על כך).

השאלה שלי היא יותר טכנית: האם ישנה מניעה להשתמש ב2 מפצלי Y לRCA כך שלשמיעת מוזיקה הRCA יעביר אות מהפרוססור לרמקולים הקדמיים
ובשימוש בקולנוע ביתי אכבה את הפרוססור (ולהיפך) והאות יעבור לרמקולים הקדמיים מהרסיבר.

Biko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

לאחר חפירות אחרי פתרון נראה שקופסת מיתוג פשוטה לRCA תעשה את העבודה. לפני שאני מזמין, ישנן תובנות?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

06/04/2023 12:39  
Biko כתב:
לאחר חפירות אחרי פתרון נראה שקופסת מיתוג פשוטה לRCA תעשה את העבודה. לפני שאני מזמין, ישנן תובנות?
...
בכדי שזה יהיה פרקטי, אתה צריך קופסת מיתוג עם שלט IR ושלא תפגע באמינות הסיגנל. אני השתמשתי פעם בזאת בכדי למתג בין רסיבר ימהה ישן לקדם של NAD:

https://he.aliexpress.com/item/10050039 ... pt=glo2isr

שמעו מצויין וגם פתחתי את הקופסא חבדוק איך היא בנויה, והיא לא נוגעת בסיגנל, אלא רק ממתגת עי ממסרים דיי איכותיים. אבל אחרי שהחלפתי רסיבר לדנון, הגעתי למסקנה שהקדם ש ל NAD אין כל יתרון מוסיקלי על האזנה מהרסיבר, ואני משתמש בקופסא עכשיו בכדי למתג בין חיבורי COAX משני סטרימרים (הקופסא מתאימה למיתוג אנלוגי ודיגיטאלי). את הקודים לשלט ניתן ללמד לשלטי הרמוני.

אישית אני עדיין חושב שאתה צריך להניח את המערכת סטריאו בצד לכמה שבועות, ולהאזין למוסיקה רק דרך הרסיבר אם ביצעת כיול אודיסי נכון. אתה מהר מאד תתרגל לצליל ותשכח ממה שהיה. יש מרכיב פסיכולוגי משמעותי בהאזנה לציוד חדש אם מראש אתה יוצא מנקודת הנחה שרסיבר קולנוע נשמע פחות טוב ממגבר סטריאו.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

רוב הסיכויים שהאוזניים שלך מתעקשות על דברים שלא קיימים. אם הרמקולים זהים והמגבר זהה והרסיבר מתאים למגבר מבחינת מתחים (כמעט תמיד יתאים אבל צריך לבדוק), אין סיבה שזה יישמע פחות טוב מ"סטראו ייעודי". במיוחד שיש לך גם אופציות לכיול (שלא חייב להפעיל אם לא אוהבים את התוצאה, אבל גם שם לפעמים צריך לדעת איך לעבוד עם זה כדי לא לעשות יותר נזק מתועלת).

תעבוד על להשיג את התוצאה המיטבית בקולנוע ביתית, ותשתמש בה גם למוזיקה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5345
נתן תודות: 954 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

אני לא מומחה אבל מאד מרוצה מהדאק של Blusound Node
מחובר לפרוססור ק״ב.
שומע טידאל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

18/04/2023 18:20  
רונן כתב:
אני לא מומחה אבל מאד מרוצה מהדאק של Blusound Node
מחובר לפרוססור ק״ב.
שומע טידאל.
...
סיכוי טוב שאתה שומע דרך הDAC של הפרוססור ולא דרך זה של הבלוסאונד נוד. תלוי איך מחובר ומוגדר.
Jack of some trades, master of none

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #9 

18/04/2023 19:29  
Avi_Dagan כתב:
סיכוי טוב שאתה שומע דרך הDAC של הפרוססור ולא דרך זה של הבלוסאונד נוד. תלוי איך מחובר ומוגדר.
...
שומע מהדאק של הבלוסאונד
הפרוססור מעולה ובכ״ז הבלוסאונד לא מאכזב.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

18/04/2023 19:48  
רונן כתב:
שומע מהדאק של הבלוסאונד
הפרוססור מעולה ובכ״ז הבלוסאונד לא מאכזב.
...
רק אומר שלפי הבנתי, כדי לשמוע דרך הדאק של הבלוסאונד אתה צריך להתחבר דרך היציאות האנלוגיות שלו לפרוססור, ושהפרוססור יהיה על pure direct. בחיבור דיגיטלי (אופטי או קואקס) הדאק של הפרוססור יעשה את ההמרה, בחיבור אנלוגי עם אודיסי מופעל תעשה המרה מאנלוגי חזרה לדיגיטלי (ADC).
אני גם לא מומחה גדול, אז יתכן שאני טועה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #11 

18/04/2023 20:26  
Avi_Dagan כתב:
רק אומר שלפי הבנתי, כדי לשמוע דרך הדאק של הבלוסאונד אתה צריך להתחבר דרך היציאות האנלוגיות שלו לפרוססור, ושהפרוססור יהיה על pure direct. בחיבור דיגיטלי (אופטי או קואקס) הדאק של הפרוססור יעשה את ההמרה, בחיבור אנלוגי עם אודיסי מופעל תעשה המרה מאנלוגי חזרה לדיגיטלי (ADC).
אני גם לא מומחה גדול, אז יתכן שאני טועה.
...
אוקיי. יש כאן עניין מסויים.
הבלוסאונד כן מחובר לפרוססור אנאלוגית.
אבל בפרוססור לא משתמש ב pure direct אלא בסטריאו לדוגמא עם כיוון אודסיי.
לא יודע מה המשמעות לכך אבל התוצאה נהדרת בעיני.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3644
נתן תודות: 972 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

18/04/2023 20:30  
רונן כתב:
...
תשמע בדרך שנשמע לך טוב יותר ולא לתת בכלל דגש לביקורות ברשת בנושא או לאיכות הרכיבים כי מה שחשוב זה איזה תוצאה אהובה עלייך יותר.
לפני שבועיים עשינו ביקור אצל חבר עם ציוד מאוד רציני ,שמענו מוסיקה דרך רסיבר של מרנץ כאשר המרנץ שימש כמקור למוסיקת סטרימינג ובהמשך שמענו דרך זידו שזה מכשיר מאוד יקר שנבנה כך שיש לו רכיבים שונים מופרדים ומושקעים למוסיקה...ההבדלים היו ברורים אבל רוב החברה בחרו באפשרות הראשונה והזולה יותר.
בזידו הסאונד היה נקי ומדוייק יותר אבל בתחושות המרץ ניצח בענק אז היה ברור שהזידו מיותר....תיצמד למה שעושה לך טוב באוזן

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #13 

רונן כתב:
...
כמו שclaudia5 אמר, זה לא ממש משנה כל עוד אתה מרוצה. דיקדקתי בהגדרות (ואם טעיתי אני מניח שיתקנו אותי).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

רונן כתב:
...
זה מה שהכי חשוב בסופו של דבר.

אצלי המקור זה מחשב נייח שמחובר לדנון. מבחינת מוזיקה אם זה מדי פעם הופעות בסראונד, סטיראו מקבצים ועד יוטיוב או 88fm . מהכל אני נהנה מאוד.
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”