מישהו כבר התנסה עם Dirac Live על ה-3800/4800 של דנון?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2276
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 250 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שואל ספציפית לגבי שני הדגמים האלה של דנון בזכות האפשרות שלהם לתמוך גם ב-Audyssey XT32 וגם ב-Dirac Live מה שמאפשר השוואה של אותה מערכת בדיוק כדי להשוות את הכלים האלה.

אני מאוכזב מעט מה-XT32, במידה ואני מגביל אותו לתדרים נמוכים הוא משפר את הסאונד בסטריאו, אך במידה ואני נותן לו לרוץ על כל התדרים הוא דיי פוגע בצליל שאני מקבל. בסראונד המצב מעט יותר טוב (אני נותן לו לטפל שם בכל הרמקולים, והדרישות שלי בסטריאו קשות בהרבה מאשר בסרטים), אך עדיין יש לי לא מעט טענות אליו בעיקר בנוגע לבאס, ומה שהוא טוען שהוא עושה לעומת מה שהוא עושה בפועל (גם באוזן וגם אני מודד לפני ואחרי כדי לבדוק את עצמי). אם זה יהיה רלוונטי אני אשתף בהמשך בחלק מהמדידות למקרה שזה יעניין.

יצא לי להתנסות ב-Dirac Live על ידי שימוש בפרוססור סטריאו חיצוני שנכנס בין הסטרימר לרסיבר (כך שהכל דיגיטלי בדרך ולכן אני לא מוסיף המרות מיותרות שעלולות להשפיע מהותית על התוצאות של ההשוואה), ושם את הרסיבר על Pure Direct, כך שזו ההשוואה הטובה ביותר שזמינה לי כרגע. האמת היא שבסטריאו נשמע לי עד כה ש-Dirac Live משמעותית יותר טוב לאוזן שלי, במיוחד אם נותנים לו לעבוד על מלוא התדרים ששם ה-Audyssey מאכזב אותי.

עכשיו הדילמה היא האם להוציא את הסכום הלא זניח של רישיון Dirac Live עבור ה-X3800H כדי לקבל את היכולות האילו מובנות ברסיבר ושיעבדו גם בסראונד, או להסתפק במקרה הזה ב-Audyssey כי ההבדל לא יהיה גדול. ומכאן באה השאלה שלי, האם מישהו שיש לו אחד מהרסיברים מהסדרה הזו השווה ראש-בראש את שני הכלים ויש לו מסקנות/דעות כלשהן לגבי ההשוואה?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2741
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 290 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

ונניח מישהו עשה השוואה בחלל שלו.
איך זה עוזר לך?
נכון שלכיולים יש יכולות .כיול של דיראק ללא DLBC
כנראה יניב תוצאות דומות לאודיסי .
אבל קשה לדעת . לא תדע עד שתבדוק אצלך.
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

בהינתן המידע המוגבל שיש לי היום עד שלא אתנסה בעצמי, ניסיון של אחרים בהחלט יועיל. גם במערכת אחרת וגם בחדר אחר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

19/04/2023 14:55  
anatoli15 כתב:
בהינתן המידע המוגבל שיש לי היום עד שלא אתנסה בעצמי, ניסיון של אחרים בהחלט יועיל. גם במערכת אחרת וגם בחדר אחר.
...
זהו....שלא.

אם תשמע אחד או יותר שאמר /כתב שזה חולל פלאים אצלו ...זה יגרום לך לשדרג לדיראק?
כנראה שכן.
ואז אצלך זה לא ייתן כלום או יהיה דומה למדי לאודיסי. מה אז?

דרך אגב, יכול להיות גם מצב הפוך מכוון שאנשים נוטים לכתוב בעיקר דברים שליליים אחרי שהוציאו כסף ולא קיבלו תמורה לדעתם.
כמובן שהחלל האינדיבידואלי של כל משתמש הוא ה"אשם" (לטובה או לרעה) על התוצאה.

לסיכום...
לדעתי אם אתה מאוכזב מהתוצאה של אודיסי אצלך בחלל, בהחלט יש טעם לשדרג ל DIRAC ולקחת את ה"סיכון".

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

אני כרגע נמנע מלקחת את הסיכון שעולה לא מעט מתוך תקווה שעוד תצא בקרוב גרסת trial מוגבלת בזמן כמו שהם טענו שהם מתכננים.
עד אז, למרות מה שרשמתם, אשמח לשמוע דעות של אנשים שכבר יצא להם להשוות, במידה ויש כאלה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

איזה רמקולים יש לך אם אפשר לשאול?
אולי משהו במיקום שלהם לא מוציא מהם את המיטב?
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”