מיקרוסופט: גרסה 22H2 של ווינדוס 10 שהופצה למשתמשים, היא האחרונה של וינדוס 10
בנוסף, החברה צפויה להציג ב-2024 גרסת LTSC בעלת תמיכה לטווח ארוך יותר למערכת הווינדוס 11 העדכנית.
https://techcommunity.microsoft.com/t5/ ... -p/3805227
כתבה לזה בשפה העברית
https://www.gadgety.co.il/309714/window ... s-the-last
https://techcommunity.microsoft.com/t5/ ... -p/3805227
כתבה לזה בשפה העברית
https://www.gadgety.co.il/309714/window ... s-the-last
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כמו תמיד יש את ה tick tock cycle - גרסא טובה גרסא רעה של מיקרוסופט. לא מת על windows 11, וממתין ל windows 12
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה היא האם וינ12 באמת תהיה גרסה מוצלחת או שמעכשיו הדרך היא רק כלפי מטה.
אני חושב שעם גרסה פח נוספת כמו וינ11, יותר ויותר אנשים יתחילו לעבור ללינוקס. היום לינוקס זה לא כמו לפני 20 שנה ואפילו לפני עשור, ההתקנה וחווית השימוש הרבה יותר טובים ממה שהיה פעם. וגם יש הרבה יותר תוכנות שמישות ממה שהיה פעם.
אני חושב שעם גרסה פח נוספת כמו וינ11, יותר ויותר אנשים יתחילו לעבור ללינוקס. היום לינוקס זה לא כמו לפני 20 שנה ואפילו לפני עשור, ההתקנה וחווית השימוש הרבה יותר טובים ממה שהיה פעם. וגם יש הרבה יותר תוכנות שמישות ממה שהיה פעם.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
אנשים פרטים לדעתי זה פחות חשוב מארגונים. ככל שיותר ארגונים גדולים יעברו לסביבה כזו האנשים הפרטיים יעיזו ללכת בעקבותיהם מחוסר ברירה כי זה מה שיהיה להם בעבודה או מהבנה טובה יותר של המערכת. מה גם שזה שוק מאד חשוב כלכלית.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15419
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 249 פעמים
- קיבל תודות: 291 פעמים
29/04/2023 13:46TheCoolest כתב: השאלה היא האם וינ12 באמת תהיה גרסה מוצלחת או שמעכשיו הדרך היא רק כלפי מטה.
אני חושב שעם גרסה פח נוספת כמו וינ11, יותר ויותר אנשים יתחילו לעבור ללינוקס. היום לינוקס זה לא כמו לפני 20 שנה ואפילו לפני עשור, ההתקנה וחווית השימוש הרבה יותר טובים ממה שהיה פעם. וגם יש הרבה יותר תוכנות שמישות ממה שהיה פעם....
על איזה הפצה ? סביבת desktop?
זאת בידיוק הבעיה. לינוקס היא לא מערכת הפעלה, רק קרנל....
כדי להגיע למערכת הפעלה מתפקדת אתה צריך להרכיב פאזל (הרבה יותר מרק DE) מעולם הקוד הפתוח שמה שמאפיין אותו זה tribalism קיצוני.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@elxyzad
אתה לא צודק.
תתקין Ubuntu ותיווכח שהיא לא שונה בהרבה ממי שכבר התרגל לעבוד עם וינדוס.
אישית לא יצא לי לעבוד עם הפצות אחרות, גם השרת שלי הוא Ubuntu.
קיימות גם הפצות שמותאמות יותר לגיימינג או שימושים אחרים.
ושוב, רוב הדברים שאנחנו עושים היום עם המחשב בכלל עובד עם הדפדפן או בצורה מקוונת, אפשר לעבור לכרומבוק ותראה שזה יספיק לרוב השימושים שלך.
ותמיד אפשר להריץ Wine או VM בשביל אפליקציות וינדוס.
עם זאת אני בינתיים עובד עם וינדוס 10. אבל יש לי 11 על אחד המחשבים ואני לא ממש אוהב את רוב השינויים של הממשק.
אחת התגובות מהקישור בפוסט הראשון מדוייקת להפליא: אם הייתי רוצה רוצה ממשק של מק, הייתי קונה מק.
אתה לא צודק.
ושוב, רוב הדברים שאנחנו עושים היום עם המחשב בכלל עובד עם הדפדפן או בצורה מקוונת, אפשר לעבור לכרומבוק ותראה שזה יספיק לרוב השימושים שלך.
עם זאת אני בינתיים עובד עם וינדוס 10. אבל יש לי 11 על אחד המחשבים ואני לא ממש אוהב את רוב השינויים של הממשק.
אחת התגובות מהקישור בפוסט הראשון מדוייקת להפליא: אם הייתי רוצה רוצה ממשק של מק, הייתי קונה מק.
במה אני לא צודק בידיוק?29/04/2023 16:51TheCoolest כתב: @elxyzad
אתה לא צודק.
אחת התגובות מהקישור בפוסט הראשון מדוייקת להפליא: אם הייתי רוצה רוצה ממשק של מק, הייתי קונה מק....
לינוקס היא לא מערכת הפעלה, אתה לא יכול להתחרות במערכת הפעלה כשאתה לא מערכת הפעלה.
וכמו שאמרתי, קהילת הקוד הפתוח שבטית ברמה קיצונית. אין הסכמה על כלום וברגע שמשהו מתחיל לצבור שימוש נרחב, ישר מתפצלים ומשמיצים. לי אין בעיה עם זה, אני משתמש בלינוקס באופן יום יומי (rolling distribution), אבל אתה לא יכול להתחרות עם ווינדוס ככה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה נכנס איתי לדקויות, וזו לא הייתה הכוונה שלי.
אם הייתי אומר "יובונטו" במקום "לינוקס" אז זה היה בסדר?
התכוונתי שהיום אפשר להתקין מערכת מבוססת לינוקס (תבחר איזו הפצה שבא לך) ולהשאיר את וינדוס מאחור מבלי להקריב יותר מדי.
בתור משתמש קצה רגיל, לא באמת מעניין אותך מי משמיץ את מי או מי מתפצל ממי, כל עוד זה לא מעניין אותך.
התכוונתי שהיום אפשר להתקין מערכת מבוססת לינוקס (תבחר איזו הפצה שבא לך) ולהשאיר את וינדוס מאחור מבלי להקריב יותר מדי.
בתור משתמש קצה רגיל, לא באמת מעניין אותך מי משמיץ את מי או מי מתפצל ממי, כל עוד זה לא מעניין אותך.
אבל זה כן מעניין אותך. למשל אין package manager אחיד ולא דרך הפצה אחת, אז כבר יותר קשה להפיץ תוכנות למשתמשים. מה תעשה, תבקש מהם לקמפל לבד?29/04/2023 17:13TheCoolest כתב: אתה נכנס איתי לדקויות, וזו לא הייתה הכוונה שלי.
בתור משתמש קצה רגיל, לא באמת מעניין אותך מי משמיץ את מי או מי מתפצל ממי, כל עוד זה לא מעניין אותך....
אם תצליח לגרום לכולם להשתמש בדרך אחת אז יש עוד סיכוי שמערכות לינוקס יתפסו, אבל זה לא קרה ב30 שנה האחרונות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
שוב, דקויות. לרוב השימושים, של אנשים "רגילים", מה שמגיע מובנה ביובונטו מספיק. ומנהל ההתקנות שם עובד בסדר.
זה נכון שיש מקרים שבהם צריך לעבור דרך הטרמינל או חס ושלום דרך גוגל כדי להבין איך להתקין משהו, אבל זה לא כזה נפוץ.
ובימינו, גם לקמפל משהו זה לא מדע טילים, אתה מריץ פקודה ומחכה קצת.
אתה מחפש מקרי קיצון, ואני פשוט אומר שלרוב האנשים זה לא באמת משנה.
אני גם שותף בפרוייקט שעבר פורק מהפצה אחרת, אז אני מכיר את זה יופי, מבפנים. לרוב, המשתמשים פשוט הולכים על מה שעובד כמו שצריך בכל רגע נתון ומתאים לשימושים שלהם. לא באמת איכפת להם מהפוליטיקות הפנימיות של המפתחים.
זה נכון שיש מקרים שבהם צריך לעבור דרך הטרמינל או חס ושלום דרך גוגל כדי להבין איך להתקין משהו, אבל זה לא כזה נפוץ.
אני גם שותף בפרוייקט שעבר פורק מהפצה אחרת, אז אני מכיר את זה יופי, מבפנים. לרוב, המשתמשים פשוט הולכים על מה שעובד כמו שצריך בכל רגע נתון ומתאים לשימושים שלהם. לא באמת איכפת להם מהפוליטיקות הפנימיות של המפתחים.
המשתמש הממוצע יזמין טכנאי הרבה לפני שהוא יפתח טרמינל.29/04/2023 17:39TheCoolest כתב: שוב, דקויות. לרוב השימושים, של אנשים "רגילים", מה שמגיע מובנה ביובונטו מספיק. ומנהל ההתקנות שם עובד בסדר.
אני גם שותף בפרוייקט שעבר פורק מהפצה אחרת, אז אני מכיר את זה יופי, מבפנים. לרוב, המשתמשים פשוט הולכים על מה שעובד כמו שצריך בכל רגע נתון ומתאים לשימושים שלהם. לא באמת איכפת להם מהפוליטיקות הפנימיות של המפתחים....
אני לא מחפש מקרי קיצון, זה נכון שההפצות הפופולריות היום יתנו לך חוויה דומה לווינדוס, עד שלא. מתישהו משהו ישתבש ומשהו שאתה צריך לא יעבוד לך. יכול להיות שיהיו אלטרנטיבות, אבל אתה באמת מאמין שהמשתמש הממוצע יחפש אותן?
מהסיבות האלה אני לא מאמין שהפצות לינוקס יכולות להתחרות בווינדוס.
רק משהו סטייל macOS שהוא שכבה סגורה ונוחה על בסיס של מערכת קוד פתוח יכולה לעבוד, אבל עד היום אף חברה חןץ מאפל לא עשתה משהו כזה. וצריך חברה עם הרבה משאבים בשביל זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אולי אנחנו מפספסים את הנקודה שהשני מנסה להעביר.
אני אומר שמייקרוסופט הופכים את המערכת שלהם ליותר ויותר אטומה וכביכול פשוטה, בזמן שהיא מסבכת את החיים לכל משתמש שקצת מתקדם או מעדיף את הדברים נגישים יותר.
בנוסף, כל הבסיס נותר זהה לגרסאות הקודמות, ולכן אם תתקל באיזו בעיה יקח לך יותר זמן להגיע לתפריט או המסך שאתה צריך כדי לסדר את זה, אם בכלל תצליח.
אחרת תחזור ל-powershell או הרגיסטרי ותשבור איתו את הראש.
אם הם היו מאפשרים למשתמשים מתקדמים לשנות איזו הגדרה כך שתשחרר לי את המערכת למצב "קלאסי" אז לא יהיו לי תלונות.
הדבר הכי מטומטם הם גם הורידו. אני אוהב שה-taskbar שלי בצד ימין של המסך, אז אפילו את זה אין לי דרך לעשות עם 11.
לפחות בוינדוס 8 הם ניסו משהו חדש לגמרי וזה לא צלח. כאן, הם פישטו את תפריט ההתחל למשהו מגוחך.
למה אני צריך תפריט לחיצה ימנית כפול? למה זה טוב? לפחות אפשר לבטל את זה.
אני אומר שמייקרוסופט הופכים את המערכת שלהם ליותר ויותר אטומה וכביכול פשוטה, בזמן שהיא מסבכת את החיים לכל משתמש שקצת מתקדם או מעדיף את הדברים נגישים יותר.
בנוסף, כל הבסיס נותר זהה לגרסאות הקודמות, ולכן אם תתקל באיזו בעיה יקח לך יותר זמן להגיע לתפריט או המסך שאתה צריך כדי לסדר את זה, אם בכלל תצליח.
אחרת תחזור ל-powershell או הרגיסטרי ותשבור איתו את הראש.
אם הם היו מאפשרים למשתמשים מתקדמים לשנות איזו הגדרה כך שתשחרר לי את המערכת למצב "קלאסי" אז לא יהיו לי תלונות.
הדבר הכי מטומטם הם גם הורידו. אני אוהב שה-taskbar שלי בצד ימין של המסך, אז אפילו את זה אין לי דרך לעשות עם 11.
לפחות בוינדוס 8 הם ניסו משהו חדש לגמרי וזה לא צלח. כאן, הם פישטו את תפריט ההתחל למשהו מגוחך.
למה אני צריך תפריט לחיצה ימנית כפול? למה זה טוב? לפחות אפשר לבטל את זה.
מה כל כך פח ב-Windows 11?29/04/2023 13:46TheCoolest כתב: השאלה היא האם וינ12 באמת תהיה גרסה מוצלחת או שמעכשיו הדרך היא רק כלפי מטה.
אני חושב שעם גרסה פח נוספת כמו וינ11, יותר ויותר אנשים יתחילו לעבור ללינוקס. היום לינוקס זה לא כמו לפני 20 שנה ואפילו לפני עשור, ההתקנה וחווית השימוש הרבה יותר טובים ממה שהיה פעם. וגם יש הרבה יותר תוכנות שמישות ממה שהיה פעם....
יש תוכנות צד ג' שדואגות ל-taskbar ול-right click menu הקלאסיים אם אתה באמת רוצה.
מעבר לזה מקבלים תמיכה טובה יותר ב-WSL והרצת אפליקציות של אנדרואיד בצורה מובנית.
כמו השנאה (הבלתי מוצדקת לדעתי) שגירסה 8 קיבלה, גם לא רואה הרבה בעיות ב-11 באופן מיוחד.
מגוון הדיסטרוס של לינוקס בהחלט השתפרו עם השנים, למרות שלמשל canonical העבירו את הדגש שלהם מ-desktop ל-server.
אבל, המרחק מ-Windows כמעט נשמר כמו מה שהיה לפני עשור.
אני מריץ ubuntu כ-OS הראשי, ואין מה לדבר, התמיכה והיציבות הם בכמה רמות קדימה ב-Windows לעומת כל פלטפורמה אחרת.
ולראיה שים לב למצב הדרייברים והתמיכה הרשמית של יצרני לפטופטים ודסקטופים כמו Asus. כבר לא תמצא אצלם שום תמיכה רשמית (או לא רשמית) ל-linux. הכל רק Windows.
לא באמת ניתן לומר מה יהיה המצב בעתיד, אבל לא רואה הרבה סיכוי לאימוץ נרחב הרבה יותר ממה שכבר יש היום.
הקוד הפתוח בהתנדבות לא יכול (לצערי) לבנות משהו מסיבי כל כך, כמו מערכת הפעלה שלמה, בצורה שתתחרה באופן סביר בחברה מסחרית.
אני לגמרי מסתמך על extensions לפונקציונליות קריטית עבורי, שיכולה להעלם מחר, כי את המפתח זה כבר לא מעניין.
פתח את ה-gitlab של gnome ותסתכל כמה באגים פתוחים יש מלפני 5-6 שנים..
לגמרי מסכים עם @elxyzad בכל המסקנות