Huber כתב:
כן. החשמלאי טען שבלוח שקיים בחניה התת קרקעית רק 2-3 רכבים יוכלו להתחבר לפני שיהיה עומס, ולא רוצה מריבות עם הוועד ושאר הדיירים.
...
מבין את הרציונל אבל לא הייתי פוסל על הסף חיבור ללוח הבניין… אלא אם אתה מזהה כמובן ועד / שכנים ״בעייתיים״ בפוטנציה כבר עכשיו. הייתי באותה דילמה לפני קבלת הרכב (כמעט שנתיים) ולבסוף החלטתי להתחבר ללוח הבניין. עד עכשיו אין טרוניות או עומסים כל שהם
תרים לי טלפון אם תרצה מידע נוסף על התהליך וההחלטה.
אבל מה תעשה כאשר עוד רכב ירצה להתחבר ללוח של הבניין? ועוד רכב? ועוד 10 רכבים?
וכשהם ישמעו שאין מקום בלוח והם צריכים לשלם יותר $ על התקנה לעומתך, איך היחסים עם השכנים יראו?
הכי "בריא" עם השכנים והכי קל מבחינת הועד זה להתחבר לדירה.
ziv_r כתב:
המחיר תלוי במורכבות ההתקנה, חומרי הגלם שיהיו בשימוש ובכושר המיקוח שלך. גם המיקום של הדירה נכנס לחשבון.
אם תמצא מתקין שיתן הצעה זולה מידי, זה כנראה בגלל שהוא ישתמש בחוטי נחושת דקים מידי.
רוב עלות ההתקנה הולכת על העבודה עצמה.
...
רוב העלות היא דווקא על החומרי גלם... ההבדל בין 30 מטר 1.5 ממ ל50 מטר 2.5 ממ יכול להגיע לכמה מאות שקלים
זיו, נראה שאצלך משכו את הכבל שיורד למטה ישירות מהארון עם השעון של חברת החשמל ששייך לדירה שלך בחדר המדרגות ולא מלוח החשמל שבתוך הדירה. הבנתי נכון? האם היית צריך אישור מיוחד מחברת החשמל כדי לעשות את זה?
זה ממש חכם, אחרי שזיו הראה לי את זה די עצבן אותי שלא חשבתי על זה אצלי כי זה חוסך את היציאה מהארון בבית החוצה חזרה לחדר המדרגות.
החסרון של זה הוא שאם אתם על הקצה מבחינת צריכה, תאורטית הפקק של חברת החשמל עלול לקפוץ כי אין הגנה קולקטיבית עליו. בהתחלה חשבתי שזה משמעותי אבל בפועל די קל לבדוק מה הצריכה המקסימלית שלכם ולוודא שזה לא יקרה לעולם.
חשוב שיהיה מאמ״ת למעלה וכמובן גם ליד המטען על על צרה שלא תהיה.
יצא לי לדבר עם מנכל של חברת בניה. הפתרונות לעמדות טעינה בבניינים משותפים מבוססים על (כמובן) הכנה לעמדת טעינה בכל חניה בחניון, ומצד שני - פתרון ש"מנהל" את החשמל מבחינת איזון העומס על המערכת כשמספר מכוניות טוענות במקביל. זה ייעשה על ידי זה שרק מספר מסויים של מכוניות יוכל לטעון במקביל, כי החשמל בביניינים לא יכול לשאת יותר מעומס מסויים. זה אומר שיכול להיות שהטעינה תתחיל מאוחר בלילה, ויוכל להיות שהיא תעבוד פשוט על הספק נמוך.
לדעתי הפתרון של חיבור "פרטי" כמו שהוצג כאן עדיף עשרות מונים על פני כל המגבלות האלה.
זה רק אופציה אחת. אופציה נוספת היא לדרוש מקבלן חיבור חשמל בין הארון לחניה הפרטית שלך. אני גם יכול לדמיין שחברת החשמל תארגן שעון נפרד לזה.
יש כאן שאלות גדולות בהרבה
1. האם עוד כמה דנים מדינת ישראל תדע להתמודד עם העליה בצריכה. אני מניח שבמינימום נעבור לעלות מבוססת דרישה (חשמל בלילה יעלה דרמטית יותר זול מאשר ביום)
2. אני מניח שהעלויות של רכב למדינה (כבישים, תשתיות וכו) יצטרכו מימון אלטרנטיבי מכיוון שהרוב מגיע כיום ממיסוי על בלו ולכן רכבים חשמליים בפועל מסובסדים על ידי רכבי ICE. לא שזה יהפוך את העלויות לשוות ערך, כיום הפער כל כך קיצוני שקשה לדמיין מיסוי שיכול להפוך את הדלק לכלכלי...
אפילו אם פשוט יקחו את כל סך המיסוי השנתי ויחלקו אותו בין כל הרכבים ויורידו לחלוטין את הבלו, חשמל עדיין יותר כדאי כלכלית
אני העברתי 2 כבלי רשת מהבית
1 למצלמה שמחוברת לDVR בבית
1 לחיבור אינטרנט אלחוטי
ביקשתי מהמתקין להתקין לי גם שקע סיקון במידה ויהיה תקלה במטען אשתמש במטען הנייד שמגיע עם הרכב.
את עבודות הרשת ביצעתי בעצמי והעברתי הכל דרך ארונות התקשורת בבניין
image.png
image.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור