YES תשקיע 80 מיליון שקל במעבר לשיטת שידור ב-HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

:) אה יפה חדשות טובות מאוד (נראה שפיספסתי את המידע הזה).
עכשיו צריך לקוות שהמעבר יהיה מעבר נטו של הטכנולוגיה ולא מעבר לשיטת ריקון מהירה יותר של חשבון הבנק שלנו, כמו שקרה בסלולארי : "דור 3 שיצא אך ורק למען נשלם פי 3" (כל היתרונות של דור 3 הם בתשלום), או כמו שקרה כשיצא הקומפקט דיסק (הזדמנות להעלות את מחירי האלבומים בדיוק פי 2). צריך לקוות שזהו "קרב השרדות" בעקבות התקדמות הטכנולוגיה מאשר "קרב מתואם" על ניצול נוסף של חשבון הבנק שלנו (כמו שהיה בחצי שנה האחרונה בשוק הסלולאר) :).

בקיצור - אני שמח על כל המהלך והחדשות האחרונות, מצפה בקוצר רוח לראות את יישום הטכנולוגייה ואת ציוד הקצה שיסופק ללקוחות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

די ברור לי שזה לא יהיה סיפור זול. צריך לזכור שזה מוצר לקהל "עשיר" (עדיין לא לקהל הרחב).

השאלה היא האם הם יכוונו לעשירון העליון בהתחלה (מבחינת תוכן ועלות) או לחציון העליון...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

נצטרך להיות בוגרים
ולא לתת להם להשתולל עם המחירים
אני למשל קניתי מקס לאחר שירד ב10 %
חשבתי שזה הזמן
היום המחיר הוא חצי בערך
העם דורש..... כל מיני דברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

ככה זה, הזמן הטוב ביותר לקנות אביזרים אלקטרוניים מרובי כפתורים הוא תמיד בעוד 3 חודשים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

צודק, למעשה עד שקראתי את התגובה שלך אותו אביזר אלקטרוני הוא כבר מיושן ועד שתקרא את שלי - גם המחליף שלו יהיה מיושן 8) .

ובאמת לא צריך להיכנע אם יהיה מדובר בנסיון לתשלום גבוה. אני לא אשלם עוד 800 שקל בשנה רק בשביל לראות את YES STARS בחדות יותר גבוה. וגם לא אשלם 1000 ש"ח על ממיר רק בכדי לראות מספר ערוצים בHD (למרות שבהחלט הגיוני לדעתי להשתתף בעלות בשלב ראשון, אפילו אם מדובר בהשכרה).

אני אישית (וזו רק דעתי) בכלל לא חושב שצריכה להיות דרישה למחיר גבוה ( או אפילו נוסף) בגין אותם ערוצים שכבר יש, ההתקדמות הטכנולוגית נראת לי דבר טבעי שגם אם יתעלמו ממנה - משהו אחר כבר יכנס בוואקום שיווצר.

אני בספק שהם יפנו בהתחלה רק לעשירון העליון כי דיווחו על כוונה לסבסד חלק מעלות הממירים עם תקציב של עשרות מליוני שקלים, סיבסוד אולי צריך מר מודי בראון אבל לא חברי העשירון העליון. בכל מקרה אם המחיר יהיה יותר מסביר ( ME SAVIR ) ולא תהיה שום מגמה לספק את הערוצים שכבר קיימים במחיר זהה או קרוב למה שקיים - פשוט הHTPC יעבוד קשה יותר ולא הארנק, יס צריכים להבין את זה - יש גם תחרות מצד האינטרנט והHTPC.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

אחדש לך שגם העשירון העליון לא אוהב להוציא סתם כסף? מלבד הוצאות בגין גחמות אקראיות העשירון העליון מאוד לא אוהב לשלם על דברים שלא ברורים לו מה זה טוב עבורו והם הרבה יותר ביקורתיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

BRK

צודק,
גם אני לא אהיה מוכן לשלם על הטכנולוגיה, אלא רק על הציוד.
כמו שאמרת, סדרות ב- HD יש לי גם היום ב- TVIX.
הבעיה היא שכל אחד מאיתנו, הצרכנים, חושב כך. אבל כשבודקים את מבחן התוצאה, אנחנו כגוף צרכני- תמיד נכשל. ראה ערך שידורי הספורט ב- Pay per view. תמיד יהיה את מי שיפתח את הכיס ויממן את צ'רלטון ושות'..

Giliboy
...

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 243
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 21 פעמים

אל תפתחו ציפיות גדולות מדי ( בהתחלה, לפחות)

שרשור שלא נקרא #23 

גם ביס יודעים מן הסתם, שהביקוש לערוצים בחדות גבוהה יהיה נמוך בהתחלה . הם לא ראשונים לאמץ את הטכנולוגיה והנסין מחו"ל כבר נלמד בנושא ומוכר היטב.
מרבית החבילות משקיעות הון רב בתשתיות ובציוד קצה חדש עבור השידורים האלה וכל זה מיתרגם לתוספת משמעותית בדמי מנוי ל"מתלהבים הראשונים".
במרבית המקרים המתלהבים האלה ישלמוהרבה תמורת מעט מדי .
לדעתי, בתוך חמש שנים המחירים צפויים לרדת ואז גם , מן הסתם, צפוי מעבר של כל החבילה לפורמט החדש MPEG-4 וגם הממירים יוחלפו על ידי החבילות עצמן ( ולא מטעמי נדיבות אלא דווקא חיסכון ברוחב פס לוויני).
יש רק לקוות , שעל מנת שתישמר איכות שידור טובה , לא כפי שנוהגים כיום בחל קניכר מהערוצים ב יס ( ובהוט) שם איכות יותר גרועה מהכבלים האנלוגיים...
לקראת סוף העשור אנחנו גם צפויים לראות את הערוצים הגדולים ( ערוץ 2 , ערוץ 10 ורשות השידור) מתחילים להתניע בכיוון החדות הגבוהה על מנת להתאים את עצמם לדור בא.
ואל תחשבו שאנחנו מפגרים בתחום : בגרמניה שתי הרשתות המובילות הודיעו במפורש, ששידורים סדירים מלאים לא יתחילו לפני שנת 2010 וגם BBC עדיין מנהלים שידורי ניסיון בערוץ בודד ו"רשימת ההמתנה" ארוכה. חלק ניכר מהרשתות ממתינות , מן הסתם,לצניחת מחירים וגם מנסות לרחרח מה עושים בשווקים אחרים. בעוד שבחבילות כמו כבלים ולווין מדובר בעיקר בהשקעה תשתיתית ( ציוד שידור וממירי קצה) ברשתות ובערוצים המובילים מדובר בהשקעות ענק לא רק בתשתית אלא בעליה ניכרת בעלות ההפקות. והיעדר תכנים מספיקים ( כן, עדיין אין מספיק תכנים לכמות גדולה של ערוצים בכל העולם) הוא אחד המוקשים העיקריים בהרחבת היצע הערוצים. זו לא חוכמה לשדרג ערוץ בחדות רגילה ולשד "כאילו" בחדות גבוהה וכל זה מצריך השקעות ארוכות טווח שעולות הרבה כסף.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #24 

היי עלי,

אני חושב שאתה תופתע... :wink: