Shed כתב:moco כתב:shed,
השוק האמריקאי במיתון, ולכן אנחנו גם לא רואים שם אינפלציה (קרי, עלייה של מחירים נקובים בדולר)
בכל מקרה, אני בדרך כלל נמנע משרשורים כאלה, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחטט לאחרים בכיס שלהם. אני לא שואל את זה שהתקין לי פרקט בבית למה הוא לוקח ממני X שקלים למטר ולא Y. אני עושה סקר מחירים, וכאשר אני מוצא מישהו שנראה לי, ושהמחיר מתאים לי (לאוו דווקא המחיר הזול ביותר) אני מחליט לרכוש .
בדיוק באותו אופן - לא אכפת לי כמה היבואן, הדילר ובעל החנות מרוויח. ברור לי שהם מרוויחים וברור לי שאם הם לא ירוויחו אני אשאר בלי מוצר ובלי שירות.
אף אחד לא מרמה, לא עושק, לא גונב ולא מנצל אף אחד אחר. עוד לא שמעתי על מישהו שהצמידו לו אקדח לרכה והכריחו אותו לרכוש טלוויזיה ב-30K בעל כורחו.
...
דבר ראשון , המיתון הנוכחי , יהיה מיתון עם אינפלציה , כי מחיר הסחורות עולים , הנפט אולי לא יעלה הרבה כי אביב עכשיו אבל מחיר המזון ימשיכו לעלות , ובסוף גם הנפט . בגלל הצמיחה הגדולה בסין והודו . ולכן המערב הולך לקראת סטגפלציה.
גם אני לא מחטט, אבל הנושא כאן היה האם בגלל שער הדולר כדאי לקנות או לייבא , והיות והיבואנים לא מעדכנים מחירים , הנקודה שבה שווה לייבא , נעשית קורצת יותר ויותר . אבל יש כאן אנשים שהכניסו את הנושא הזה כטענה מדוע לא לקנות בחו"ל , ומכאן התחיל הוויכוח גם על זה
...