משלמים על הזכות לשלם

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

mulder כתב: מאיפה אתה יודע מה קורה בכל העולם? לבזק יש כיסים מספיק עמוקים, כצרכן אתה אמור לשאוף לשלם להם מה שפחות. אתה משלם אחזקת קו של עשרות שקלים בחודש גם אם לא דיברת דקה, זה כן הוגן?
שוב, לא מדובר בשירות אקסטרה. הם בשורה התחתונה באמת רוצים לקבל עמלה על זה שהם מקבלים כסף, וזה זלזול וחוסר כבוד בלקוחות הכי ותיקים שלהם שהם אלה שמשתמשים בשירות הזה יותר לדעתי.
...
אתה צודק. הגזמתי. לא חקרתי את כל הארצות.
אני יודע מה קורה בארה"ב , שם יגבו ממך תוספת על הרבה תשלומים טלפוניים (לא מתיחס דווקא לחשבונות חברות טלפון).
גיגול מהיר מביא דוגמא של עמלה של $3.95 על תשלום בטלפון: http://www.clearwater-fl.com/services/c ... /phone.asp
שמעתי שגם בצרפת זה כך.
המסקנה ל"כל העולם" אומנם הייתה נמהרת. לא יודע מה עבר עלי. :roll:

עיניין תשלום "אחזקת הקו" לא קשור לנושא שלנו.

לא יודע למה אתה חושב שהלקוחות הכי ותיקים שלהם הם דווקא אלה שמשתמשים בשירות הזה. למיטב זכרוני השירות קיים בערך כ20 שנה.
הלקוחות הכי ותיקים (חוץ מהרוב אשר שלמים בהוראת קבע), הם דווקא אלה שאוהבים ללכת לדואר.

סתם קוריוז: אני עצמי השתמשתי בשירות הזה כשגרתי בשכירות (לפני תקופת האינטרנט) כי התהליך האנושי יצא יותר מהר מאשר התהליך האוטומטי המייגע עם אין סוף לחיצות המקשים.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

moco,
אני מסכים איתך שהכיוון הוא לייעל ולשפר
אני מתכוון לאוכלוסיה של מבוגרים
שגם IVR נראה להם פלא טכנולוגי
אפשר בקלות להציג את אוכלוסיה זו כפטורה מתשלום עמלהכזו.
בדיוק כמו שהם נוסעים בחצי מחיר באוטובוס או קונים כרטיס לקולנוע
העם דורש..... כל מיני דברים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #18 

sam22,
לא יודע למה החלטתם שמדובר בשרות לזקנים.
דווקא מכיר לא מעט זקנים. הם לא משתמשים בשירות זה שבכלל הוא "חדש" עבורם.
אלה, שקרוביהם לא דאגו לסדר להם הוראת קבע, הולכים כמו פעם לדואר.
הנחות לזקנים זה דבר חיובי. זה לא קשור לתשלום דרך טלפנית או לא.

מה שהרגיז אותי בכל הנושא הזה זו הדמגוגיה של הכתב בYNET, שמצליח להציג פעולה סבירה של בזק כמין סוג של אטימות ורדיפת בצע. הוא פונה לבטן ולא לראש, תוך בלבול כל הקוראים ודיסאינפורמציה.
אני בטוח שאפשר למצוא בבזק, כמו בכל גוף גדול, מספיק דברים אחרים שבאמת צריכים לעצבן.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

נתנו את הזקנים כדוגמא לאנשים שאין להם מחשב או שקשה להם לתפעל אותו או IVR
העם דורש..... כל מיני דברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

moco, רק שזו לא פעולה סבירה כי היא מפלה בין עשירים לעניים למשל. מי שיש לו כסף לחיבור לאינטרנט בבית פתור מעמלה ומי שאין לו מחשב בבית אכל אותה או שיצטרך לשלב את התשלום יחד עם הליכה לבנק הדואר כדי לפדות את הצ'ק מהיטוח לאומי.

זה גם מפלה בין קבוצות שמתקשות לתפעל ממשק אינטרנטי המשלב FLASH למשל, ניקח את אלה שנאלצים להשתמש בקוראי מסכים כי הם מוגבלי ראיה.

ובסופו של דבר זה לא משרת את הציבור, אותו ציבור שבמשך עשרות שנים מימן את התשתית שעליה בזק רוכבת כיום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #21 

הבנתי. אבל ההנחה שאותה אוכלוסיה בכלל תצלצל לטלפנית היא תמוהה כי גם זה שירות "חדש" יחסית להרגלים של אותה אוכלוסיה.
אם אני לא טועה, אז השירות הזה התחיל ביחד עם הIVR (כגיבוי). מכיוון שהIVR שלהם לקח המון זמן, אנשים למדו לדלג עליו לכיוון המענה האנושי שהיה זריז בהרבה. זה לא קשור לגיל או ליכולות של אנשים.
אגב, לא רק בבזק, בכל IVR לתשלום אני מעדיף אופציה אנושית (אלא אם כן צריך להמתין לה הרבה) כי זה יוצא הרבה יותר מהר.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #22 

Catskinner,
כל עיניין התשלום דרך האינטרנט לא קשור לעיניין. בוודאי שאין פה עיניין של עשירים מול עניים או צעירים מול זקנים.
אגב, תשלום דרך מענה אנושי הוא גם זריז ונוח יותר מאשר תשלום דרך אתר הווב. יש פה מקרה קלאסי שהשירות הכי טוב (מה שהכי נוח לצרכן, חוץ מהוראת קבע כמובן) הוא גם זה שעולה הכי הרבה כסף לבזק להפעיל.
לא מדובר בשיטת התשלום הנפוצה למי שלא יכול באינטרנט.
שיטת התשלום הנפוצה לבעלי כרטיס אשראי היא הוראת קבע.
מי שאין לו כרטיס אשראי, גם לא יכול לשלם במענה אנושי בטלפון.

מעניין מה הייתה התגובה הציבורית אם בזק היו מחליטים לא לגבות תשלום על השירות אלא פשוט להפוך אותו לגרוע על ידי זה שהיית צריך לחכות 20 דקות עד שהיו עונים לך.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

תקרא את השורה האחרונה בהודעתי ותבין למה לא נוח לי מהתנהגות החברה.

הם קיבלו במתנה מהמדינה - שזה אתה ואני - תשתית שאותה מימן משלם המיסים עוד מימי המנדט + קהל לקוחות שבוי. אם הם היו צריכים להחזיר לציבור את עלות ההשקעה הם היו נאלצים למכור גפרורים בפינת הרחוב עד סוף המאה הבאה.

שירות "סביר" הם התחילו לתת רק כשנפתחה התחרות. אולי אני היחיד שזוכר מה קרה כשפתחו את התחרות לשיחות לחו"ל ואז גילינו ש:
א. חברת בזק, למרות היותה בזמנו ציבורית/ממשלתית עשקה את הציבור במשך שנים
ב. שגם לאחר שיישרו קו עם המתחרים הם לא בדיוק הפסידו.

אז שלא יבלבלו לנו את השכל, הם צריכים לתת שירות שיהיה ברמה ושזה יהיה באותו מחיר ונגיש לכולם ובלי התבכיינויות. הם הרוויחו ומרוויחים מספיק והיום עם ישראל יכול להסתדר גם בלי הבזק אבל לכל אורך ההיסטוריה שלהם הם הראו שהם לא כולים להסתדר בלעדינו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

אנשים בואו נסכם וזהו: כדברי המערכון - כוסאנאם בזק. תדאגו למבוגרים שלכם, אבא אמא סבא וסבתא, תעזרו להם לשלם בהוראת קבע או תעזרו להם באינטרנט.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”