לכל בעלי ה-YES MAX!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4778
נתן תודות: 361 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

קשה לי להאמין שהמועצה תתערב, הלקוחות יודעים על מה הם חותמים ו-yes יטענו שמדובר בשירות ערך מוסף.

בנוגע להסבר של עופר-

יש לזכור שאת התשלום על שכירת ממירים אפשר לקבל בחזרה בשווי תוכן.
אבל זה לא קיים ב-yes max.

התשלום הוא על אפשרות השימוש בו כמכשיר הקלטה.

alexl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #47 

yes-man כתב:קשה לי להאמין שהמועצה תתערב, הלקוחות יודעים על מה הם חותמים ו-yes יטענו שמדובר בשירות ערך מוסף.

בנוגע להסבר של עופר-

יש לזכור שאת התשלום על שכירת ממירים אפשר לקבל בחזרה בשווי תוכן.
אבל זה לא קיים ב-yes max.

התשלום הוא על אפשרות השימוש בו כמכשיר הקלטה.
...
שלום yes-man,

אני מעריך את תשובתך!

"התשלום הוא על אפשרות השימוש בו כמכשיר הקלטה."; העניין כאן הוא, שהאפשרות קיימת במכשיר ברמת החומרה, שילמתי עליה - למה שאשלם תשלום נוסף כל חודש? זה נשמע מסריח ולא הוגן, אם כי חוקית - כשר (זה למה הצעתי לפנות למועצה, על-מנת שיבחנו שנית את הנושא). רק מה, המצב הנוכחי הוא שהמכשיר *אינו* מספק תמורה הולמת לכסף שבו הוא נקנה מאחר שהוא רצוף בתקלות אשר מונעות הפקת הנאה מירבית ממנו, כאשר במוקד כל הזמן (כבר שנה שלמה) מבטיחים את ההבטחה הכה-משכנעת - "זה יפתר בעדכון הגרסא הבא". לדעתי, על חברת YES לאפשר להחזיר את מכשיר הYES MAX למנוי אשר חפץ בכך, תוך כדי מתן החזר כספי בסך עלות המכשיר, לרבות דמי השימוש. אולם שיווק המכשיר באמצעות משווק חיצוני (ניופאן) היתה טקטיקה חכמה, אולי גם על-מנת למנוע טענות כאלה כלפי YES, מי יודע?

בשורה התחתונה, כאיש תכנה אני יכול לומר לך - כאשר מאותרת תקלה בסדר גודל דומה (אשר נצפית על-ידי כלל הלקוחות), בית התוכנה יעשה הכל בכדי לשחרר טלאי אשר פותר את אותה התקלה. לרוב בתי התוכנה שמכבדים את עצמם יקח עד שבוע ימים מהרגע שדווחה התקלה, ואומתה (במקרה הגרוע ביותר) עד אשר טלאי הולם יושלם ויהיה זמין ללקוחות. כאן, לעומת זאת, אנחנו מדברים על עדכון גרסאות כל שלושה-ארבעה חודשים, כשלעצמו - אינו פותר חלק מן הבעיות כלל - וזה בלתי סביר בעליל. האם אתה מסכים איתי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #48 

alexl,

אני לא מבין, אתה הסכמת לתשלום מראש, נכון? ידעת הכל מראש, נכון?

ברור לי שאתה לא מרוצה בגלל התקלות, אבל זה כבר משהו אחר לחלוטין - אל תערבב את השניים זה בזה. אם אתה מתלונן על התקלות (או על חוסר פיצ'רים, אז מילא), אבל על התשלום אין למי להלין מכיוון שהכל היה ידוע וברור לפני הרכישה.

alexl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #49 

oferlaor כתב:alexl,

אני לא מבין, אתה הסכמת לתשלום מראש, נכון? ידעת הכל מראש, נכון?

ברור לי שאתה לא מרוצה בגלל התקלות, אבל זה כבר משהו אחר לחלוטין - אל תערבב את השניים זה בזה. אם אתה מתלונן על התקלות (או על חוסר פיצ'רים, אז מילא), אבל על התשלום אין למי להלין מכיוון שהכל היה ידוע וברור לפני הרכישה.
...
עפר בוקר טוב,

הסכמתי לתשלום - נכון, כאשר אני מקבל את התמורה לכספי. אך המכשיר רצוף בתקלות חוזרות ונשנות, ואינו עושה את העבודה כמצופה. עם זאת, עניין התשלום עדיין לא נראה לי, ולכן אני חושב שכדאי לעשות משהו בנדון על-מנת לשנות זאת בעתיד.

ראה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3195110,00.html

בכל אופן, הדיון כאן לא נועד לצור קונפליקט אלא להדגיש מספר נקודות, ובכך לדעתי, מוצה העניין. תודה לך, עפר, על תשובותיך הענייניות.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #50 

אני בהחלט מסכים איתך, שהם לא צריכים לגבות כסף כל עוד המכשיר לא מספק חוויה תקינה.

דבר שני שבו אני מסכים איתך היא שלא ברור מדוע שדרוג גירסא לתיקון תקלות לוקח כל כך הרבה זמן.

דבר נוסף שרציתי לציין שאני לא מצדיק את yes על גביית התשלום של דמי השימוש, מכיוון שבניגוד למוצרים דוגמת TiVo לא מסופקת לנו ערך מוסף בנוגע להמלצות צפייה והתאמה אישית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #51 

alexl,

את הסיבה האמיתית לגבית הכסף לא צייננו כלל (רק את ההסברים). הסיבה היא ש-YES אינה מרוויחה דבר בעת רכישת הממיר עצמו (אין להם קשר ליבוא הממיר) ולכן פיתוח התוכנה עבורו ממומן על ידי דמי השימוש בלבד.

אני לחלוטין מבין את ה-FRUSTRATION שלך. אני אישית בחרתי (ועדיין בוחר) להמתין לפני רכישת המכשיר. ברור לי לחלוטין שאני ארכוש אחד בשלב זה או אחר, אבל בינתיים אני משתמש במכשיר אחר בתור PVR.

צריך לזכור שמדובר בהרפתקאה מעניינת שרבים מאיתנו לא האמינו שתגיע לארץ. כלומר, יס שרפו לא מעט כסף בפרסום ובפיתוח של הדבר הזה. אין ספק שזה רחוק מאוד מאיפה שהמכשיר היה צריך להיות (לדעתי HOT MAGIC יותר קרוב ליעד, אך גם הוא לא שם בדיוק) ומשיחותי עם אנשי יס, הם מודעים לכך, ובמגבלות שמוטלות עליהם (בעיקר תקציביות), הם עושים את המקסימום שהם יכולים.

אני יכול להגיד שכצרכן, חסרות לי התכונות הללו (QUICKPLAY, יציבות מערכת והקלטה כפולה). אם הייתי מנהל ביס, עם התקציב שמוקצה לזה, הייתי קודם עובד על ייציבות המערכת. מה שלא ברור לי באמת זה מדוע המערכת (שמבוססת על XTV) לא הגיעה לרמת יציבות כבר מזמן. הרי יש לקוחות רבים אחרים ל-XTV. מדוע דווקא הגירסא של XTV המקומית היא כל כך מסובכת. התשובה שאני יכול לחשוב עליה היא תמיכה בכל השפות ובכל הפיצ'רים האינטרקטיביים (יס מקס חייב לתמוך בכולם, למרות שהוא בעצם שונה לחלוטין מבחינת חמרה מכל הממירים האחרים) שיס כבר שחררה.

alexl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #52 

עפר צהריים טובים,

אין ספק שהחדרת מכשירים כדוגמת זה לשוק הישראלי מהווים אתגר, בעיקר מסיבות הלוקליזציה (RTL). עם זאת, סביר להניח שהמנוע אשר אחראי לתפריטים ב-MIDDLEWARE של מכשיר ה-MAX דומה מאד (אם לא זהה) לממירים האחרים (PACE/ADB). רוב התקלות שאליהן ניתן לשים לב הן דווקא בעיות PLAYBACK, כגון FREEZING וכד', שסביר להניח שמקורן ב-BUG כלשהו בעת פענוח/פריסת זרם ה-MPEG2. לבסס זאת (תיאורטית) אפשר על בדיקה שערכתי -- בערוצים המשודרים באיכות גבוהה יותר (כגון 10, ערוצי הסרטים), תדירות הFREEZING (בעת SLOWMOTION, כמובן) נמוכה משמעותית מערוצים שבהם אפשר להבחין בדחיסה אינטנסיבית (VH1 CLASSIC).

אלכס.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #53 

מה הכוונה ב-quickplay?

לפני שמרטין מביא לי עוד פעם כאפה, עשיתי חיפוש באתר הפעם...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”