לסובלנות יתר כלפי דתיים אין דבר וחצי דבר עם הומופוביה וחבל שכך אתה רואה את הדברים. לדעתי היא באה מגישה של שאמונה(/+עיוורת) היא דבר הדוק שקשה להתנתק ממנו לעומת ליברליות דעתנית שבה האדם אחראי יותר על מחשבותיו ודעותיו ואינו מונחה ע"י ראש קהילה כזה או אחר ולכן היית מצפה מאדם ליברלי ליחס יותר טוב כלפי הצד השני.nadavck כתב:והנה דוגמא להומופוביה המרגיזה ביותר שניתן לעלות על הדעת: אתה לא אומר לי שאני הומו מגעיל או סוטה כי זה הרי לא מקובל ונאור.Catskinner כתב:nadavck, רק שתדע שלדעתי אתה לא צריך להתבטא בכינויים כמו חשוך ומעליב בנוגע לאמונות הדתיות של אנשים אחרים. על מנת להסיר כל ספק אני גם אומר לך שלדעתי ממסד דתי הדוחה הומוסקסואלים ו/או מיעוטים אחרים מקרבו חוטא בגדול כי בכך הוא מערים עליהם קשיים בדרך לאפשרות להתקרב לאלהים ולקבל ממנו סעד והדרכה. זה חטא שהוא אדיר באותה רמה כמו החטא של לסרב לבקשת סליחה....
אבל... עד עכשיו לא הערת לאף אחד שאמר שלדעתו הומואים זה סוטה או בניגוד לנורמה. אבל שאני אומר שהדת מקדמת דעות חשוכות ומעליבות אתה דואג להעיר לי בנושא ולהעמיד אותי במקומי.
וזאת בדיוק ההומופוביה הכי מסוכנת שאנחנו נתקלים בה. סבלנות כלפי העלבונות שאנחנו ההומואים צריכים לסבול וחוסר סבלנות כלפי הטיעונים שלנו....
כליברל והומניסט (שני דברים שונים שיש נטייה לבלבל ביניהם) זו סוג של אפליה שאני מתנגד אליה אך בכל זאת רואה זאת כדבר חיובי. אחרי הכל אם רגילים ממני להתנהגות טובה יותר מאדם אחר זה אומר שאני הולך בדרך הנכונה.