פשע של שנאה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #226 

nadavck כתב:
Catskinner כתב:nadavck, רק שתדע שלדעתי אתה לא צריך להתבטא בכינויים כמו חשוך ומעליב בנוגע לאמונות הדתיות של אנשים אחרים. על מנת להסיר כל ספק אני גם אומר לך שלדעתי ממסד דתי הדוחה הומוסקסואלים ו/או מיעוטים אחרים מקרבו חוטא בגדול כי בכך הוא מערים עליהם קשיים בדרך לאפשרות להתקרב לאלהים ולקבל ממנו סעד והדרכה. זה חטא שהוא אדיר באותה רמה כמו החטא של לסרב לבקשת סליחה.
...
והנה דוגמא להומופוביה המרגיזה ביותר שניתן לעלות על הדעת: אתה לא אומר לי שאני הומו מגעיל או סוטה כי זה הרי לא מקובל ונאור.
אבל... עד עכשיו לא הערת לאף אחד שאמר שלדעתו הומואים זה סוטה או בניגוד לנורמה. אבל שאני אומר שהדת מקדמת דעות חשוכות ומעליבות אתה דואג להעיר לי בנושא ולהעמיד אותי במקומי.
וזאת בדיוק ההומופוביה הכי מסוכנת שאנחנו נתקלים בה. סבלנות כלפי העלבונות שאנחנו ההומואים צריכים לסבול וחוסר סבלנות כלפי הטיעונים שלנו.
(n)
...
לסובלנות יתר כלפי דתיים אין דבר וחצי דבר עם הומופוביה וחבל שכך אתה רואה את הדברים. לדעתי היא באה מגישה של שאמונה(/+עיוורת) היא דבר הדוק שקשה להתנתק ממנו לעומת ליברליות דעתנית שבה האדם אחראי יותר על מחשבותיו ודעותיו ואינו מונחה ע"י ראש קהילה כזה או אחר ולכן היית מצפה מאדם ליברלי ליחס יותר טוב כלפי הצד השני.
כליברל והומניסט (שני דברים שונים שיש נטייה לבלבל ביניהם) זו סוג של אפליה שאני מתנגד אליה אך בכל זאת רואה זאת כדבר חיובי. אחרי הכל אם רגילים ממני להתנהגות טובה יותר מאדם אחר זה אומר שאני הולך בדרך הנכונה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שרשור שלא נקרא #227 

בואו נסכם שכל ההומואים יפסיקו עם זה, ויבחרו להיות נורמליים, ושומרי מצוות באותה הזדמנות.
הרי אין פה כוונה להעליב דתיים, ישמור האל.
nadavck
חבל לך על המאמץ.
הדתיים ישארו קפוצי מוח ואלימים. ראה הפגנות בי-ם כשראש העיר רוצה לפתוח חניון בשטח חילוני.
רד מזה, חיה את חייך, הרי לא תשכנע שם מישהו.
הם נהנים מעצם הויכוח מולך. זה עושה אותם שווים יותר בעינהם.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #228 

drixie כתב:CATSKINNER, למה בעצם לא להגיד שהדת חשוכה או מעליבה? ניסים זאב אומר שאני גורם לרעידות אדמה (וזאת רק ההתחלה), אז אני לא יכול להגיד שדעתו היא חשוכה? או, לכל הפחות, מעליבה? נשים לא יכולות להגיד שעמדה לפיה נשים לא כשירות לעדות, היא חשוכה ומעליבה? בכל פעם שמדברים על אמונה דתית, פתאום צריך לשתוק, כאילו יש חריג לאמונה דתית שמאפשר למאמין לשפוך את דברי ההבל והשטנה הכי גרועים, רק מה, אסור להגיד כלום, כי זו אמונה דתית.

אם משחקים את המשחק הזה, מהר מאוד מגיעים לשאלה מהי אמונה דתית, ומשם ישר לכנסיות האמריקאיות המוזרות. "אמונתי הדתית היא שכושים נחותים". אז מה, צריך לקבל את זה, רק בגלל שהוא מאמין בזה מבחינה דתית? ומה לגבי מאמין בזה לא מבחינה דתית? למה אם זה דתי זה חסין, ואם זה לא דתי אז אפשר להגיד על זה מה שרוצים? אין בעיני לדת שום חסינות מיוחדת. למעשה, אם חושבים על זה בהגיון, דת צריכה להיות מבוקרת בצורה הרבה יותר חמורה, כי אין לה הסבר רציונלי, אין הוכחות, זה סתם דיבורים. מילא טיעון רציונלי, אבל לקחת ברצינות משהו רק בגלל שקוראים לו "דת"?

כמובן אגב שהכבוד לדת זה רק הדת שלך. האחרים הם כולם כופרים, "עובדי כוכבים ומזלות" (=נוצרים) וכו'. מה לעשות שמבחינה הגיונית לא יכול להיות שכול הדתות צודקות בו זמנית. יותר הגיוני שאף אחת מהן לא נכונה. רק מה, אסור להגיד. כי זה דת.
...
אני די בטוח שנאום ה"מרעידים את איבריהם" שייך לבניזרי, לניסים זאב שייכת ההצעה לטיפול בהומוסקסואליות כמו בשפעת העופות.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #229 

Catskinner כתב:אני סבלני כלפי דתיים בגלל שאני מאמין שיש שמץ של סיכוי שהם יתעשתו ושחלקם ישנה את דרכיו. העלבתם אינה הדרך לכך לדעתי. ההומוסקסואלים, לעומת זאת, אינם זקוקים לסבלנות שלי ויש להם כבר את הסובלנות שלי שאותה אני מנסה לחלק בשיוויון בין כולם.
...
רק לי קשה להבין איך הם אינם זקוקים לסבלנות שלך וגם מקבלים אותה? קבלה יכולה לבוא רק מצורך כלשהו, אם אין צורך אין קבלה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #230 

nadavck כתב:חברים יקרים,
אני לא אהיה סבלני להומופוביה נסתרת וסמויה. וזה לא קשור לרצח.
באחת התגובות שלי כאן דיברתי בדיוק על זה: בתוכניות אירוח מביאים הומו ודתי. הדתי מדבר ומדבר, משתמש במושגים שלא היינו מעלים על הדעת לומר למשל על תיימנים, איתיופים, שחורים, רוסים וכו'. אבל על הומואים אפשר.
שהומו מנסה להתגונן הוא צריך לשמור על מוצא פיו. אני צריך להיות רגיש לאוכלוסיית הדתיים.
אני יודע שמאוד קשה לסטרייט שהוא גיי פרנדלי, שמאלני, ומודע חברתית לשמוע שההתנהגות שלו היא קצת חשוכה ומעליבה... אבל מה לעשות.
ברגע שמישהו בשירשור הזה אומר לי לא להעליב דתיים אחרי מה שכבר נכתב כאן - זאת הומופוביה בלבד ושום דבר אחר.
...
חשוך ומעליב זה דבר שונה לחלוטין מהומופוביה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #231 

sapir255,יש הבדל בין סבלנות לסובלנות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #232 

טעות שלי, לא שמתי לב ל-ו'.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #233 

truejoker כתב: אף אחד ד"א לא יודע מי רצח ולמה , אני בטוח שהתקשורת תנסה להצמיד אותו ליהדות אם היא תוכל , אבל אתם כבר עשיתם את זה עוד לפניה

מבחינתי השרשור הזה מיצא את עצמו ואין לי שום כוונה לקרוא בו יותר ו/או להגיב בו NOCK YOURSELF OUT
...
אף אחד לא מצמיד את זה ליהדות, אבל כן מאשימים ובצדק את מנהיגי הדת שגם אם הרוצח לא בא מקרבם הוא בהחלט הושפע מנאומיהם ההומופוביים והשקריים על סטיות, קללות ושאר תועבות.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שרשור שלא נקרא #234 

sapir255 כתב:
truejoker כתב: אף אחד ד"א לא יודע מי רצח ולמה , אני בטוח שהתקשורת תנסה להצמיד אותו ליהדות אם היא תוכל , אבל אתם כבר עשיתם את זה עוד לפניה

מבחינתי השרשור הזה מיצא את עצמו ואין לי שום כוונה לקרוא בו יותר ו/או להגיב בו NOCK YOURSELF OUT
...
אף אחד לא מצמיד את זה ליהדות, אבל כן מאשימים ובצדק את מנהיגי הדת שגם אם הרוצח לא בא מקרבם הוא בהחלט הושפע מנאומיהם ההומופוביים והשקריים על סטיות, קללות ושאר תועבות.
...
גם אם הוא בא מקרבנו. לא חסרים הומואים עם שנאה עצמית והומופוביה עצמית.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #235 

הזהות והמניעים של הרוצח לא רלוונטיים.
הרצח הנורא רק היה טריגר לדיון הזה.
כל מה שנאמר פה היה נאמר גם בלי הרצח, אם השיחה הייתה מתפתחת.
גם במקרה הלא כל כך סביר ויגלו שהרוצח בכלל לא ידע שמדובר ביעד של המוסקסואלים, זה לא משנה שום דבר.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”