פשע של שנאה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אתמול בתל אביב, נכנס אדם לבוש בגדים שחורים ומסכה למרכז הומו-לסבי לבני נוער ברחוב נחמני 28 וירה לכל עבר. התוצאה: 2 הרוגים, 4 פצועים קשה, עשרות פצועים.

כל היום אני מתלבט אם לפתוח כאן את הנושא. מצד אחד, מה זה קשור לעולם התוכן של האתר והפורום, מצד שני, בכל פעם שיש איזה אירוע כבד בארץ אנחנו מדברים עליו גם כאן.

למי שלא משתייך לקהילה ההומו-לסבית אין מושג מה זה לחיות באופן יום-יומי עם השוני החברתי המהותי הזה. מדובר בשוני שמוזכר לנו בכל פינה ובכל מקום גם אם זה לא ממש מורגש: בכל ישיבת צוות במשרד, בכל ישיבת הנהלה עם לקוחות; בכל תוכנית טלוויזיה ובכל פרסומת. לכם זה אולי נראה שמקבלים אותנו כי אנחנו נמצאים בתוכניות הריאליטי וחלק מאיתנו גם מצליחים בתרבות, בפוליטיקה ובתקשורת אבל בסופו של דבר אנחנו שונים ואנחנו לא יכולים ללכת יד ביד ברחוב ברחובות העיר מודיעין ואתם כן.

איך השוני הזה מתבטא? בכל פעם ששואלים אותי אם אני נשוי ואני אומר שלא; ואז שואלים אם אני גר עם חברה שלי ואני אומר לא... האם אני אמור להגיד שאני גר עם חבר שלי? האם זה נחשב ל"להוציא את המיטה לרחוב"? שמזמינים אותי לאירוע חברתי, וכולם מביאים את האישה, האם כולם יקבלו גם חבר שלי? האם יקבלו אותנו באותה דרך שהיו מקבלים אותנו אם היינו מגיעים כזוג חברים סטרייטים?

אז אולי כאן כן, ואולי לא. וברור שיש כאלה שכן ויש שלא...
אני לא יודע מי ירה אתמול. אומרים שזה פשע שנאה, אבל אולי זה היה פשע על רקע רומנטי – כנראה שלא. אולי זה היה דתי אבל אולי לא. ובכל זאת, בכל פעם שאיזה פוליטיקאי מש"ס אומר שזה מחלה או סוטה או מגעיל – אנחנו ואתם, שותקים. זה לא בסדר. אם אני אגיד שתימנים זה מגעיל – אני גזעני; אבל אם אני אגיד שהומו זה מגעיל – זה בסדר; כי אף אחד לא רוצה להגן על הומואים, שחלילה לא יחשבו שאני הומו.

אי אפשר לשתוק יותר. לכן החלטתי את לפתוח את השרשור. שניסים זאב אומר שמה שגרם לטבח אתמול הוא סרטים כמו ספיידרמן או ג'יימס בונד (ראו מבזקי Ynet מהיום) בהם ישנה הערצה לדמויות של רוצחים, ואנחנו שותקים, מקבלים את זה... באמת? ככה? זאת ישראל בה אנחנו רוצים לחיות?
לא אני.

אז אתמול נכנס אדם, ירה, רצח, פגע. ועל מה?
2 אנשים צעירים מתים. על מה?
בגלל העדפה מינית... בגלל אהבה (דבר שהוא כך כל חיובי ואנושי).
כל כך קטן ומגוחך... ומשום מה, כל כך מרגיז.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

פשע נורא ואיום. אין בכלל ספק. הלב נשבר במיוחד כשמדובר בצעירים כ"כ שעלולים לחשוש מלהיפגש בעקבות כך. (U)

אני עדיין לא מצליח להבין מדוע מטריד אנשים כל כך מה אחרים עושים בפרטיות של ביתם.

השאלה אם המקום לדיון עליו הוא כאן. אני משתדל שלא נתעסק גם בפשעי שנאה כנגד יהודים.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #3 

אני מבין את ההתלבטות.
אני מקווה שהשירשור לא יהפוך למשהו שהוא לא צריך להיות.
חשוב לי שאנשים יקראו... ידעו...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

מענין
גם אני תהיתי אם להעלות את הנושא.
אני מודע לקשיים היומיומיים ואנשים שאני מכיר ושיצאו מהארון (לא אוהב את הביטוי הזה)
מבחינתי האישית, אני פשוט מעריץ אותם
העוצמות הנדרשות לעשות את זה הן מדהימות.

לי הפריע משהו אחר
ואני יודע שזה לא פופולרי לומר את זה
אני מבין את הכאב, ההלם, הפגיעה הרגשית...
אבל... עד שלא ייתפס הפסיכופט שעשה את זה, לא צריך להאשים ולתת למעשה הזה כותרת ואיפיון.
ואני אומר את זה מהסיבה ההפוכה
אנשי ש"ס עוד יצאו במחולות כאשר היורה ייתפס ויתגלה שהרקע הוא אחר משנאת הקהילה
אהבה נכזבת, דחייה מהקהילה מסיבה כלשהי, מריבה וכל דבר אחר.

ובאמת,
קהילה שחורטת על דגלה סבלנות וסובלנות צריכה לגלות יותר איפוק מהשלטים שראיתי היום בעצרת ההזדהות.

בכל הפרימיטיבים צריך לטפל על בסיס יומיומי ולא בארועים כואבים כאלו
העם דורש..... כל מיני דברים

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לגבי ש"ס וכל החרדים וההתנגדות לחוצפה שלהם והפרמיטיביות שלהם.
אין כאן נגד מה להילחם, הם מנהלים אותנו, הם לא מוכנים לשמוע, זה חסר כל סיכוי...
אם הרוצח הגיע משם, זו הכרזת מלחמה.

לפני שנה וחצי בערך יצא לי לשמוע איזו פרייחולה מאשדוד או משהו , שדיברה על כמה זה מגעיל אותה הומואים, ואיכס וכל זה...
ולאחר איזה 5 דקות שניסיתי לבין למה היא חושבת ככה, כמובן שהבנתי שמדובר בחורה שהיא בורה, לא ראתה אף פעם הומו / לסבית
ואין לה מושג בכלל על מה היא מדברת... פשוט היא פולטת מנטרות שמדברים בשכונה שלה.
השינאה פה היא עיוורת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #6 

חברה',
לפני שזה מתחיל אני מבקש.
תשאירו את הפוליטיקה והתבטאויות לא נאותות בטוקבקים במקומות אחרים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #7 

מרטין, אנחנו שומרים על זה נקי (f)

sam22, אני די מסכים איתך. ותאמין לי שזה עוד יותר לא פופולארי לחשוב ככה מהצד שלי :wink:
העניין הוא, שהקהילה שותקת לרוב ההתבטאויות הקשות ולכן שקורה דבר כזה, פתאום יש פרץ של רגשות מודחקים שיוצאים החוצה.

חשוב לי עוד משהו לציין: אין לי בעיה עם זה שזה מגעיל אנשים; וואלה, יש דברים שמגעילים אותי.
מגעיל אותי? לא נעים לי? אני בונה לי משהו אחר, אני קושר אלי אנשים שלא מגעילים אותי.
אבל אני מבין את הזכות שיש לאחרים ולשונים ממני ליהנות מאותם זכויות שיש לי.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

מרטין, גם אני מבטיח נקי
ואפילו אני אזכיר את ZAPATO בשדרות הדקלים, אילת
מוסד אילתי

nadavck,
אני לא מבין את המגעיל הזה
כמו שאני לא אגיד למי שיוצא עם בחורה שמנה מדי, רזה מדי, סתומה מדי, בר רפאלי :roll:
שזה מגעיל אותי
זו בדיוק הבעיה, אין כאן ענין של גועל
פשוט ענין של לקבל
וכמו שעפר אמר:
"אני עדיין לא מצליח להבין מדוע מטריד אנשים כל כך מה אחרים עושים בפרטיות של ביתם"
הסטיה היא בצד השני, הצד המציצני
העם דורש..... כל מיני דברים

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #9 

מסכים איתך מאוד.
אני רק אומר שאני מבין שאין לי שליטה על תחושות אישיות של אנשים.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

תודה נדב, ביטאת את מה שרציתי להגיד והיססתי.
ובפעם הבאה שיגידו לי ש"עדיף שהחבר לא יבוא", לא אמחל יותר על כבודי ולא אבוא לבד.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

אני אשמש כאן כסניגור של השטן . מבחינת ש"ס ואנשים דתיים הומו לסבי זה דבר שהוא סוטה . רוב האנשים חושבים את זה ועובדה שלקהילה הזו יש בעיה בנושא . אני מסכים שש"ס מדברת בצורה די מקוממת , אבל ליהודים דתיים לעשות את המצעד זה פגיעה עמוקה מאוד . מכאן ולומר שההסתה שלהם ו/או התגובות שלהם גרמו לרצח יש מרחק גדול מאוד . כי ליהודי דתי יש אימרה ששייכת גם לקהילה והיא אומרת בתרגום חופשי כך :" מי אמר לך שדמך סמוק יותר מדמו " ולכן להגיע לשפיכות דמים , לא נראה לי שזה נעשה ע"י יהודי דתי .
כך שלמרות העובדה שקל להאשים את ש"ס , אני בהחלט חושב שאין להם שייכות לנושא . ועוד דבר בכול קבוצה של אנשים יש תמהונים ויש רוצחים ויש גנבים ויש... . לא כול פעם אפשר לומר החרדים/ש"ס גנבים/רוצחים/תמהונים ...........
ולננושא , אני חושב שמישהו שנכנס ויורה כך הוא אדם רע מאוד , שכמעט כול המעצורים של בני אנוש נעלמו ממנו , היום הוא עשה את זה לקהילה , מחר הוא עלול להחליט לשנוא קבוצה אחרת , ואז הוא גם עלול להכנס לבית כנסת עם עוזי ולירות . ולכן לא הייתי מתייג קבוצה של אנשים שלימה כאילו שהיא אחראית לכך

שמוליק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

אכן לא נתפס. היה קשה להאמין שנגיע למצב הזה.
הייתה לאחרונה תחושה שהחברה יותר סובלנית כלפי הקהילה ההומולסבית, היו גם כאלה שאמרו שהמצעדים מיותרים. לצערי האמת התפוצצה לנו בפרצוף.
בזמן שחברי כנסת מרשים לעצמם להתבטא בגלוי נגד הקהילה מבלי שאף אחד יגנה אותם, מה אמור אותו ילד או ילדה שגילו שהם הומואים או לסביות לחשוב על עצמם? האם בגללנו יש רעידות אדמה? האם אנחנו בהמות? האם אנחנו חולי נפש? צריך לאשפז אותנו? צריך לטפל בנו כמו בשפעת העופות? ועוד ועוד...

עדיין לא ידוע הרקע למעשה וחברי כנסת מש"ס אומרים שדמם הותר, לצערי הם הרוויחו את זה ביושר לאחר כל ההתבטאויות וההסתות שלהם.
חבל שלאחר תשעה באב עדיין יש שנאת חינם בחברה הישראלית וחבל שלא הופקו לקחים מהרצח המתועב שבוצע לפני כמעט עשור וחצי שהמניע שלו היתה הסטה ושנאה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

כששמעתי על זה, הייתה לרגע מעין תקווה מוזרה ביותר שזה פיגוע לאומני. למה? אולי בגלל שלזה אנו כבר רגילים ושלא נגלה שיש עוד שנאות רצחנות אצלנו.
אם ימצאו את הרוצח ויגלו שהוא היה איזה אישיות מוסתת אז כולם יתחילו לדבר על ההתבטאויות של כל מיני אנשי ציבור הומופובים.
צריך לזכור שגם אם יסתבר שמדובר בסתם פסיכופת שרק במקרה ירה דווקא שם, ההתבטאויות עדיין קיימות, ויכולות להשפיע על אנשים מסוימים.
רחמים בעיקר על ההומסקסואלים שבקרב הקהילות החרדיות עצמן.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

כל שינאה לשונה מה-"נורמה" היא בעייתית
אין הבדל בין זה לנאציזם.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #15 

ברור לי שיש בעיה בין סטיה מהנורמה המינית לבין אמונה דתית. השניים פשוט לא הולכים יחד.
מה שאותי מעניין הוא שהדת אמורה להיות בסיס לאהבה, סבלנות ודרך ארץ, ומשום מה אני רואה סביבי, ואני לא מתייחס לאירוע של אתמול לצורך עניין, הרבה מאוד רוע שמתבסס על הדת (לא רק יהודית).

ועוד משהו, בדרך כלל, הדת פשוט לא מתייחסת להומוסקסואליות, מבחינתם עצם האיזכור של הנושא הוא בעייתי. אלה הם הפוליטיקאים הדתיים שמעלים את הנושאים. ולדוגמא: בפעם האחרונה שהיה את המצעד בירושלים הרבנים החליטו שלא להתעסק עם הנושא יותר מידי כדי שילדים לא ישאלו בבית: כבוד הרב, מה זה הומו? נסו לחשוב לאיזה כיוון הולכת השיחה מסביב לשולחן האוכל אחרי השאלה הזאת של מוישה הקטן :wink:
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”