התקשורת והמציאות
תגיד לי שאלה אחת ויחידה , אתה מאמין שאם לבנקים לא היו נכסים רעילים בצורה כזו שסכנה את קיומם , ושכולם ידעו על זה , העיתונות הייתה מהינה לפרסם משהו כזה נגד בנק יציב ? אתה יודע מה היה קורה ?MetalliJoe כתב:משה,
הרושם שאני מקבל, זה שאתה ואחרים חושבים שהמשבר הזה (שאכן גדול לכשעצמו, בלי עזרה מאחרים) גדול יותר ממה שהוא באמת. וכאמור, כשחושבים שמשבר כלכלי יגדל, הוא אכן גדל. איך אתה יכול לומר שבנקים נפלו לתהום בלי קשר לגודל האותיות בכותרת?...
בארה"ב לא רק שהבנק היה תובע את העיתונות ובעלי השליטה היו נהפכים להומלסים , אני חושב שאח"כ הרשויות הפדרליות היו מוצאות דרכים להכניס אותם לכלא
העיתונים אולי יכולים להמעיט או להגביר את התהודה של משבר כלכלי , הם אינם יכולים ליצור אותו . הם יכולים להרוס אנשים שנפלו טרף לידיהם , הם יכולים ע"י כתבות מוכוונות וע"י עריכה קפדנית לעשות לאנשים שטיפת מוח , הם יכולים ועשו זאת לשנות בחירות , אבל הם לא יכולים לשנות את הכלכלה
וזה מסיבה פשוטה מאוד , הכלכלה עובדת על מחזור שמתחיל כמו גל באמצע האוקינוס , אתה רואה את הגל כשהוא מגיע לחוף . היכולת הזו להתבונן במה שקורה ולדעת מה הגל , לפני שהוא מגייע לחוף , דורשת התנתקות מהיום יום , והבנה עמוקה בתהליכים כלכליים . אין את המתת/יכולת הזו לאף אחד מהעיתונאים ומעצם מקצועם הם אפילו לא יכולים לפתח את זה .
נמאס לי כ"כ מהוויכוח הזה שמתחיל להראות טפשי אז אני אסביר עכשיו משהו ואח"כ אני לא מתכווין יותר לענות על זה .mulder כתב:moco
בוא נחדד קצת את העובדות. כן, משבר רציני היה. אבל זה לא סוד שתעשיית הרכב בארהב תקועה בבוץ רציני כבר שנים, ומחירי הנדלן הבועתיים ואורגיות האשראי , כל זה היה בתקשורת הרבה לפני הפיצוץ. בדיעבד ראו שחשובי הכלכלנים הזהירו מזמן מפני הדבר הזה. זה דווח ודווח אבל לא היה מי שיקשיב כל עוד הבורסות עולות (אבל מעטים מאד שאלו איך ולמה הם עולות כל כך לנוכח שנים של ברוך כלכלי בארהב). פירסמו, הכל היה פתוח.
אני מדבר על חוסר האחריות של התקשורת בארץ, לא בחו"ל. לדוגמא - זה שאמרו שבנק גדול פה בדרך לקריסה, בלי שום עובדות ובלי כלום. אבל עזוב, אני לא חושב שאתה טועה בכלל, אלא רק חושב שהטיפול בנושא יכל להיות אחראי יותר, כי הנה בסופו של יום אתה רואה שרבע ממה שהיה כתוב לא ממש קרה....
תעשיית הרכב הייתה בבעיות עוד לפני המשבר , היא התחילה להבין שהיא בבעיות מאוחר מידי , וGM בכלל לא התחילה לטפל בבעיות שלה לפני המשבר (פורד דווקה כן ולכן למרות שהמשבר תפס אותה באמצע היא במצב טיפה יותר טוב )
מחירי הנדלן קשורים לריבית במשק , כך שלומר שהם בועתייים רק בגלל מחיר זה לא נכון , הבעיה עם הנדל"ן שנתנו לאנשים לקנות נדל"ן בלי שהם בהביאו מספיק כסף מהביית , ושהרצון של הבנקים לחלק הלוואות גרם לאנשים לקנות ולמכור בתים במחיר יותר גבוה עוד לפני שנאלצו לעשות את המשכנתה . כך שבועת המחירים הואצה/נופחה ע"י זריקת כסף של הבנקים
הבנק הגדול בארץ לא נפל בגלל שהפיקוח על הבנקים עצר חלק מהשטויות שהם רצו לעשות , ובגלל שהוא אילץ אותם למכור את הנכסים הרעילים מהר יחסית . אם המשבר היה מתפתח עוד יותר , וההנהלה שלו הייתה נשארת באותם דיעות וממשיכה להתנהג בצורה שהם רצו , הבנק היה נופל . המזל היחיד של כולנו שהפיקוח כאן מספיק חזק כדי ללכת נגד האולגרכים
הכלכלנים היחידים שהזהירו לא ממש הזהירו , והיחיד שדיבר היה באפט אאל"ט , ועד כמה שאני יודע למרות המוניטין שלו , רוב האנשים לא עוקבים אחריו כי זה דורש משמעת וסבלנות . וזה דבר שאין לאנשים
חלק מהדברים שלא קרו יקרו , רק שעד שהתקשורת תבין שהם קורים יקח זמן ואז היא לא תדע שהם שייכים למה שקרה לפני כן . זה שהבורסות עולות זה בסדר אבל זה אינו משקף את מצב הכלכלה האמיתי
אני לא חושב שמישהו חוץ ממעטים מבין בכלל מה קורה , ואם אתה רוצה , אז הממשל הנוכחי שלנו דאג שאנחנו נסבול יותר מהנחוץ בגלל המיסים שלו שהוא עשה לאחרונה . זה פשוט לירות לכולנו ברגל . וכשכול העולם יצא מהמשבר אנלחנו עלולים להיות בסטגפלציה וזה בגלל ה,כלכלנים המרשימים של האוצר" שחושבים שהם יודעים הכול , דבר שגורם לי לחשוד שאו שהם עושי דברים של האוליגרכים , או שהם אנשים רעי לב שרוצים להרוס אותנו , או שהם אימפוטנטטים כאלו מבחינה כלכלית שאני לא מבין איך הם גמרו פקולטה לכלכלה , ואיך בדיוק הם קיבלו תואר , כול אחד יכול לבחור אחת משלושת האפשרויות כי אני לא יכול לחשוב על עוד אפשרות לוגית למה שהם עושים
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
נו, אם נמאס לך, וזאת לא הפעם הראשונה שאתה עונה בצורה כזאת, אז למה טרחת בכלל? אתה קורא פה ושם את מה שאנחנו גם כותבים?
Silence speaks louder than words
תתפלא אני קורא . הבעיה היא שאתה החלטת שהתקשורת אשמה , ואתה לא נותן לעובדות לשנות את זה . אתה לא מוכן לקבל את העובדה הבסיסית שכלכלה זה אוניית ענק היא לא משנה כיוון כמו סירת מירוץ , והעיתונות לא משנה משהו בכלכלה , ולא רק זה לעיתים קרובות הם אפילו לא מבינים למה ה"מומחה" שהם הביאו פשוט לא מתאים לסיטואציה
לבוא ולומר שהכלכלה של העולם מושפעת מהעיתונות , זה כמו לבוא ולומר שהטיטניק טבעה כי היא התנגשה בסירת מירוץ .
אין שום קשר בין העיתונות לכלכלה וגם לא לבורסה שניהם מושפעים מדברים אחרים שקובעים יותר . כאן העיתונות היא רק הזנב של הכלב שמתכשכש לכול הכיוונים אבל בוודאי שאינו משפיע על ריצת הכלב , אם המטאפורה הזו בהירה יותר
לבוא ולומר שהכלכלה של העולם מושפעת מהעיתונות , זה כמו לבוא ולומר שהטיטניק טבעה כי היא התנגשה בסירת מירוץ .
אין שום קשר בין העיתונות לכלכלה וגם לא לבורסה שניהם מושפעים מדברים אחרים שקובעים יותר . כאן העיתונות היא רק הזנב של הכלב שמתכשכש לכול הכיוונים אבל בוודאי שאינו משפיע על ריצת הכלב , אם המטאפורה הזו בהירה יותר
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אהה. ממש הוכחת שקראת כל דבר שכתבתי. בוא נסיים בזה, לשנינו אין חשק להמשיך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
MULDER - אני חושב שאת הטענות שלך אתה מפנה לכיוון הלא נכון, שים לב מתי השירשור התחיל להתפתח למצב בוא הוא נמצא כרגע ותבין למי אתה צריך להפנות את ההאשמות 
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

למי?