התקשורת והמציאות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אני אישית מזמן למדתי להיות חשדני לגבי החדשות שמפורסמות בכלי התקשורת, אבל זה פשוט מדהים:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1532145
חשד להזנחה: שלושה תינוקות הושארו ברכב.
התינוקות, בני 6-8 חודשים, חולצו כשהם במצב של תשישות מרכב בכפר סבא. בת 35 עוכבה לחקירה בחשד להזנחת חסר ישע.
זה מה שהיה כתוב בחדשות, עכשיו למציאות:
הגברת יצאה מהרכב מצד דלת הנהג וסגרה אותה בלי לשים לב שהמפתח נפל לה מהיד על הכסא בתוך הרכב. לא ברור למה לקח לה יותר מדקה להגיע לדלת האחורית, אבל מסתבר שיש מנגון אוטומטי במערכת האזעקה של הרכב שנועל את הדלתות אם עוברת דקה לאחר סגירתן ולא בוצעה נעילה מרכזית. היא שמעה את הנעילה של הדלתות, הבינה מה קרה ומיהרה להתקשר למוקד העירוני של עירית כפר סבא לבקש עזרה. שם נבהלו, הזעיקו משטרה ומכבי אש ומד"א. השוטר פרץ את הרכב באופן העדין והחכם ביותר ששוטר מסוגל לו - פיצץ את החלון האחורי (זה במקום להזעיק מנעולן, שבתוך 5 דקות היה מגיע ופותח הדלתות בלי נזק). מרסיסי הזכוכית שהשוטר העיף היתה לאחד הילדים שריטה והם נבהלו מאד מהרעש החזק שנשמע בעת פיצוץ השמשה. בכך מסתכם המצב הקל של הילדים המוזכר בכתבה. הגברת נלקחה אל המשטרה, שם כמובן המשיכו השוטרים בגילוי חוכמה ותבונה כמקובל וכמידת יכולתם הזעומה. הם האשימו אותה בהזנחת חסר ישע, וגם מיהרו לשחרר ידיעה לתקשורת על גבורתם הרבה בהצלת הילדים. גם חוסר הסכמתה להודות בהאשמות הללו והתעקשותה על גרסה אחרת לאירועים הוגדרה כ"לא משתפת פעולה". לקח הרבה זמן וצעקות ואיומים של אחד מהורי הילדים עליהם שמרה, עד שהשוטרים הנבונים והאינטליגנטים הסכימו סוף סוף להתקשר למוקד העיריה ולשמוע את הקלטת השיחה. מההקלטה היה ברור שהאירוע היה כפי שהיא מספרת ולא כפי שהשוטרים מדמיינים. רק אז אחרי כמה שעות הסכימו לשחרר אותה.
http://news.walla.co.il/?w=/1/1532145
חשד להזנחה: שלושה תינוקות הושארו ברכב.
התינוקות, בני 6-8 חודשים, חולצו כשהם במצב של תשישות מרכב בכפר סבא. בת 35 עוכבה לחקירה בחשד להזנחת חסר ישע.
זה מה שהיה כתוב בחדשות, עכשיו למציאות:
הגברת יצאה מהרכב מצד דלת הנהג וסגרה אותה בלי לשים לב שהמפתח נפל לה מהיד על הכסא בתוך הרכב. לא ברור למה לקח לה יותר מדקה להגיע לדלת האחורית, אבל מסתבר שיש מנגון אוטומטי במערכת האזעקה של הרכב שנועל את הדלתות אם עוברת דקה לאחר סגירתן ולא בוצעה נעילה מרכזית. היא שמעה את הנעילה של הדלתות, הבינה מה קרה ומיהרה להתקשר למוקד העירוני של עירית כפר סבא לבקש עזרה. שם נבהלו, הזעיקו משטרה ומכבי אש ומד"א. השוטר פרץ את הרכב באופן העדין והחכם ביותר ששוטר מסוגל לו - פיצץ את החלון האחורי (זה במקום להזעיק מנעולן, שבתוך 5 דקות היה מגיע ופותח הדלתות בלי נזק). מרסיסי הזכוכית שהשוטר העיף היתה לאחד הילדים שריטה והם נבהלו מאד מהרעש החזק שנשמע בעת פיצוץ השמשה. בכך מסתכם המצב הקל של הילדים המוזכר בכתבה. הגברת נלקחה אל המשטרה, שם כמובן המשיכו השוטרים בגילוי חוכמה ותבונה כמקובל וכמידת יכולתם הזעומה. הם האשימו אותה בהזנחת חסר ישע, וגם מיהרו לשחרר ידיעה לתקשורת על גבורתם הרבה בהצלת הילדים. גם חוסר הסכמתה להודות בהאשמות הללו והתעקשותה על גרסה אחרת לאירועים הוגדרה כ"לא משתפת פעולה". לקח הרבה זמן וצעקות ואיומים של אחד מהורי הילדים עליהם שמרה, עד שהשוטרים הנבונים והאינטליגנטים הסכימו סוף סוף להתקשר למוקד העיריה ולשמוע את הקלטת השיחה. מההקלטה היה ברור שהאירוע היה כפי שהיא מספרת ולא כפי שהשוטרים מדמיינים. רק אז אחרי כמה שעות הסכימו לשחרר אותה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לצערנו ככה זה בתקשורת. תמיד יוצא שאם קוראים/רואים/שומעים כתבה על משהו שממש יודעים את האמת מאחוריו, הרוב מסולף. מה שמעניין אותם זה כותרות.
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
אני לא יודע את הפרטים של הסיפור (אגב הובר, מאיפה אתה יודע מה באמת קרה שם?) אבל התקשורת פה צמאת דם, לא אחראית ומפרסמת כל דבר שהוא בלי לבדוק עד הסוף, הכל משיקולי רייטינג וכותרות ובסוף הסיפור האמיתי הוא 10% ממה שכתבו.
אני עדיין מאמין שגלי הפיטורים שהיו בחודשים האחרונים הם תוצאה ישירה של פמפום חדשותי סביב השעון, ניפוח עובדות מעבר לכל פרופורציה ועיוות המציאות ויצירת היסטריה המונית שגרמה לחיסול ממוקד של עבודות של אלפי ישראלים. אני זוכר שהיו מבזקים ב YNET (אלא שמתגלגלים בצד) על כל סטארט אפ או חברה גדולה שפיטרה אנשים, בלי לבדוק אם זה תוכנן מזמן, בלי לבדוק אם הם מתכננים לגייס בהמשך. זה היה פשוט מטורף. והשאלה מה בעצם זה השיג, מה זה נותן לכלל הציבור לדעת שפיטרו X אנשים בחברת מוישה לוי ? עד המשבר לא היו פיטורים?
וסתם הערת אגב, הטוקבקיסטים גם כן מטורפים. אחד שואל בכתבה שהובר דיבר עליה - למה לא נותנים עונש מוות לאנשים כאלה.
אני עדיין מאמין שגלי הפיטורים שהיו בחודשים האחרונים הם תוצאה ישירה של פמפום חדשותי סביב השעון, ניפוח עובדות מעבר לכל פרופורציה ועיוות המציאות ויצירת היסטריה המונית שגרמה לחיסול ממוקד של עבודות של אלפי ישראלים. אני זוכר שהיו מבזקים ב YNET (אלא שמתגלגלים בצד) על כל סטארט אפ או חברה גדולה שפיטרה אנשים, בלי לבדוק אם זה תוכנן מזמן, בלי לבדוק אם הם מתכננים לגייס בהמשך. זה היה פשוט מטורף. והשאלה מה בעצם זה השיג, מה זה נותן לכלל הציבור לדעת שפיטרו X אנשים בחברת מוישה לוי ? עד המשבר לא היו פיטורים?
וסתם הערת אגב, הטוקבקיסטים גם כן מטורפים. אחד שואל בכתבה שהובר דיבר עליה - למה לא נותנים עונש מוות לאנשים כאלה.
mulder,
זה שהרבה עיתונאים מחפפים ורצים אל הכותרת זה נכון, אבל מה שכתבת בעיניין הפיטורים לא קשור לעיניין הזה.
אם בחברה X פיטרו אנשים, וזה מעניין את הקוראים (אותי לפחות זה מעניין) אז תפקידם לפרסם את זה. תפקידם לא לצנזר.
אני אסתפק בעיתונאים שכותבים את האמת ולא מחליטים בשבילי מה חשוב או כדאי לפרסם. הבעיה היא בנושא האמת כמו בסיפור שהובא כאן.
זה שהרבה עיתונאים מחפפים ורצים אל הכותרת זה נכון, אבל מה שכתבת בעיניין הפיטורים לא קשור לעיניין הזה.
אם בחברה X פיטרו אנשים, וזה מעניין את הקוראים (אותי לפחות זה מעניין) אז תפקידם לפרסם את זה. תפקידם לא לצנזר.
אני אסתפק בעיתונאים שכותבים את האמת ולא מחליטים בשבילי מה חשוב או כדאי לפרסם. הבעיה היא בנושא האמת כמו בסיפור שהובא כאן.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 12/08/2009 10:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
לגבי טוקבקים - אני לא חושב שיש צורך להרחיב את הדיבור, אם לחדשות עצמם אני לא מתייחס יותר מידיי, אז לטוקבקים להתייחס?!
לגבי מאפא אני יודע מה קרה שם באמת, קיבלתי את המידע ממקור די אמין.
לגבי מאפא אני יודע מה קרה שם באמת, קיבלתי את המידע ממקור די אמין.
- mulder
- חבר מכור קשה

בוא נבדיל בין עיתונאים רציניים שעשו תחקירים לבין רודפי רייטינג. החוש שלי אומר לי שכאשר מפמפמים ודוחפים אותו סוג של סיפורים על פרק זמן יחסית קצר זה אומר שיש פה "עליה על הגל" של סיפור אחד רציני וחיפוש תחת האדמה לעוד. הכתבים לא יודעים מה הסיבה לפיטורים, ולפעמים היו כותבים שפוטרו 100 איש ואחר יומיים מתברר שזה בכלל רק 20, אז זה לא רדיפת כותרות ואי בדיקת עובדות? התקשורת מגמתית והאמת שאתה חושב שאתה רואה זה מה שרוצים שתראה. וכשאיילי הון קשורים לעיתונים וטלויזיה אתה חייב לשאול את עצמך מי הרוויח מכל זה.moco כתב:mulder,
אני אסתפק בעיתונאים שכותבים את האמת ולא מחליטים בשבילי מה חשוב או כדאי לפרסם. הבעיה היא בנושא האמת כמו בסיפור שהובא כן....
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 226 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
בתור מי שמזין את התקשורת בשטויות שאנחנו קוראים אני מסכים עם mulder, כי אני פשוט מכיר את העובדות.
העיתונאים לרוב צעירים, חסרי ניסיון, רודפי פרסום עצמי ורייטינג.
הם לא בודקים עובדות... בכלל.
הסיפור עם מדבקת הלב הוא דוגמא מצויינת לכך.
ואכן לגבי הפיטורים, הם לא בדקו ממתי תוכננו הפיטורים, האם הם קשורים למשבר או "מנצלים" את המשבר כדי לצמצם הוצאות.
ואכן לגבי הפיטורים, הם לא בדקו ממתי תוכננו הפיטורים, האם הם קשורים למשבר או "מנצלים" את המשבר כדי לצמצם הוצאות.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
אני מסכים כמובן שהם צריכים לבדוק את הסיפור, לכתוב את המספר הנכון וגם את הרקע . לצערי הם מאוד מחפפים. מכיוון שהיה לי ידע אישי על חלק מהסיפורים האלה אז הייתי עד לזה, ואני רק יכול לדמיין מה היה המרחק מהאמת במקרים אחרים.mulder כתב:בוא נבדיל בין עיתונאים רציניים שעשו תחקירים לבין רודפי רייטינג. החוש שלי אומר לי שכאשר מפמפמים ודוחפים אותו סוג של סיפורים על פרק זמן יחסית קצר זה אומר שיש פה "עליה על הגל" של סיפור אחד רציני וחיפוש תחת האדמה לעוד. הכתבים לא יודעים מה הסיבה לפיטורים, ולפעמים היו כותבים שפוטרו 100 איש ואחר יומיים מתברר שזה בכלל רק 20, אז זה לא רדיפת כותרות ואי בדיקת עובדות? התקשורת מגמתית והאמת שאתה חושב שאתה רואה זה מה שרוצים שתראה. וכשאיילי הון קשורים לעיתונים וטלויזיה אתה חייב לשאול את עצמך מי הרוויח מכל זה.moco כתב:mulder,
אני אסתפק בעיתונאים שכותבים את האמת ולא מחליטים בשבילי מה חשוב או כדאי לפרסם. הבעיה היא בנושא האמת כמו בסיפור שהובא כן.......
מה שאני לא מסכים ועלה מדבריך הקודמים, זה שהם צריכים לצנזר ידיעות מתוך מחשבה על איך זה משפיע על הציבור. הם פשוט צריכים לדווח את העובדות. הבעייה היא עם נאמנות לעובדות, לא עצם הדיווח.
בהחלט היה גל פיטורים מעל הרגיל בתקופה מסוימת ולהסתיר את זה מהציבור היה אי מילוי תפקיד מובהק, לפחות כמו אי דיוק בעובדות.
משה
- mulder
- חבר מכור קשה

אשכרה צודק. בדיחת השנה. יצאו עם כותרות מפוצצות על האקזיט המתוכנן, בערוץ 10 ראיינו את ה"ממציא" הדגול ושאלו אותו איך ההרגשה להיות מיליונר בין לילה. אף אחד לא חשב שבסיפור כזה גדול כלכלית ומדעית כדאי לבדוק קצת עובדות רקע בסיסיות כמו למשל שהממציא הוא למעשה עבריין שישב בכלא על אותו סוג של הונאות ושלא נמצא אף מומחה לקרדיולוגיה שלא נפל מצחוק אחרי ששמע את זה, כי אף מכשיר הכי טוב היום עוד לא הצליח לנבא התקף לב. אז מאוד הגיוני שעבריין נוכל+מדבקה מצוקמקת=פריצת הדרך המדעית ב 100 השנים האחרונות.nadavck כתב:בתור מי שמזין את התקשורת בשטויות שאנחנו קוראים אני מסכים עם mulder, כי אני פשוט מכיר את העובדות.
ואכן לגבי הפיטורים, הם לא בדקו ממתי תוכננו הפיטורים, האם הם קשורים למשבר או "מנצלים" את המשבר כדי לצמצם הוצאות....
- mulder
- חבר מכור קשה

לדעתי הוא משך זמן כי כנראה היה עניין של כסף שהוא קיווה להשאיר בכיס. הכי יפה איך נשאר לבד על הבריקדות כשכולם נוטשים אותו אחד אחד ודבק בסיפור שלו. או שהוא סתם רודף פרסום ופאטת.moco כתב:אגב המדבקה, איך הסיפור הזה מת פתאום.
למה לא ראיינו אחרי כמה ימים את ההוא (לא הנוכל, השני) שהמשיך לדבוק בעמדתו ש"עוד נופתע" ?...
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
יש הבדל. כשמודיעים על מישהו שנחשד או נחקר, או אפילו נעצר , אז זה נתון לפרשנות. כשכבר מוגש כתב אישום, זה לא עניין של מה אומרת התקשורת.truejoker כתב:מעניין אותי לדעת רק דבר אחד , לאחר שאתם יודעים את זה למה אתם מאמינים לכול ידיעה תקשורתית שקשורה לחרדים ? כי יש לכם חרדיפוביה ?
ומעניין מה היה קורה אם זו הייתה אמא חרדית באזור חרדי ?...
ותגיד לי, למה כל החילוניים לא קמים עכשיו, עושים הפגנות, שורפים צמיגים וזורקים אבנים בגלל שחקרו איזו אמא חילונית?