Panasonic PTAE 500/700/900, Sanyo PLV Z3/4,Hitachi PJTX100

מקרנים קידמיים - Front Projector.
VadimS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אחרי חיפושים רבים והתלבטויות רבות (כולל התייעצות בפורום) החלטתי שמסכי LCD אינם בשבילי והחלטתי ללכת על מקרן. אני כרגע מתלבט בין הדגמים המוזכרים מעלה ואבקש עזרתכם. חשובה לי מאד איכות התמונה -בלי פיקסליזציה, ארטיפקטים שונים, בעיות scaling aliasing ו"קפיצות" (תנועה לא חלקה) כאשר המצלמה זזה (pan)

מרחק צפיה הוא כ-3 מ', החדר יכול להיות מוחשך, צפיה אך ורק בסרטים (מנגן-DVD ואולי גם ממחשב), ההתקנה תהיה לא קבועה (דירה שכורה), תקציב גמיש (11-7K ש"ח) אך מקווה לצמצם בהוצאה ככל ההאפשר שישאר $$ לשאר המערכת הנדרשת...

Panasonic (כנראה שהמחירים ירדו ממש לאחרונה)
לפי תגובות וביקורות נראים מקרנים מצויינים -האם ההבדלים בין הדגמים מצדיקים את הפרשי המחיר הגדולים? (8,11,14K ש"ח בהתאמה). אין לי בעיה לרכוש דגם "ישן" כמו ה-500 במחיר טוב אם יעשה את העבודה והשיפורים לדגמים הבאים אינם קפיצת מדרגה משמעותית

Sanyo
ביקורות טובות, קצת יקרים ( Z3=11.5K Z4=16.5K)

Hitachi???
מישהו מכיר, התקין? מחיר טוב 10-11K

אשמח לשמוע מאנשים שהיו/הינם במקומי וכיצד בחרו מקרן. כמו כן אם יש לכם מקרן קולנוע בייתי מומלץ אחר (1280X720) אשמח לשמוע תגובות והצעות מכל סוג (האם כדאי ללכת על מקרן EDTV כאופציה לחסוך כסף?)

כמו כן אנא יעצו לי היכן כדאי לרכוש מקרן כדי לקבל מחיר טוב עם שירות טוב למקרה של בעיות (רצוי דרך היבואן). האם כדאי להביא מקרן מחו"ל (בהחלט זול יותר אך מה עם שירות)?

המון תודה :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

אם התקציב הוא עד 11K אז למה ציינת את ה-900 וה-Z4?
אתה יכול למתוח את התקציב או לא?

תראה, לא ניתן לכמת אבסולוטית את השיפור.
האם יש שיפור? - כן.
האם הוא שווה את התוספת? - רק אתה יכול להגיד.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4018
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

צריך להכניס בתקציב גם מסך או שזה לא כלול ?

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים

מרחק צפייה

שרשור שלא נקרא #4 

להערכתי , התשובה עבורך נעוצה במרחק הצפייה. במרחק צפייה של 3 מטרים והנחה שאתה יכול להקרין ממרחק זה או קרוב לו אזי גם במקרני SD תוכל לראות תמונת 480P איכותית. 720P אפשר לקבל בזול רק עם AE500 שהוא בגדר נדיר בארץ ופג תוקף למעשה.
במרחק שכזה לא תחווה SDE מעשית.
אני הייתי הולך על NEC410 או BENQ 6110 נותנים יחס עלות תועלת טוב למקרן סביב 6K. או עשה מאמץ ועלה לאופטומה 480P כלשהוא.
נראה לי שאין לך התקציב הכולל לעמוד במקרן 720P וגם כנראה לא הצורך
אלון

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שרשור שלא נקרא #5 

אני ממש לא מומחה גדול בתחום, אבל מאחר שרכשתי מקרן AE900 לא מזמן יצא לי לראות כמה מקרנים אישית:
- ראיתי את ה AE700 במקביל ל Optoma H57 (מקרן DLP SD) בתנאים טובים ממקור DVD. הפנסוניק פשוט נראה כמו גרוטאה ביחס לאופטומה, בלי הגזמה (המוכר טען ששניהם מחוברים באופן זהה למקור, מכויילים, זמני מנורה דומים, וכו'). האופטומה נראה מעולה.
- ראיתי את ה Z4 במקביל ל AE900 בתנאים בסיסיים ביותר. אפילו בתנאים הנ"ל ניתן היה לראות בבירור שהצבעים ב- Z4 לא מדוייקים בצורה קיצונית (לא יודע עד כמה ניתן לתקן זאת עם כיול). לעומת זאת התמונה ב Z4 הייתה מעט חדה יותר באופן נראה לעיין (פנסוניק משתמשים בפילטר לצימצום ה SDE, מה שגורם לטישטוש מסויים של התמונה).
- יצא לי גם ליראות את המיצובישי HC3000 בתנאים מצויינים ממקורות DVD ו HD. התמונה הייתה פשוט מדהימה, אבל אני חושב שזה מעבר לתקציב שלך, אלא אם כן תקנה בארה"ב.
- את ה AE900 שלי לא יצא לי עדיין לבחון לעומק. תנאי ההקרנה שלי בבית עדיין בהיתהוות. אני יכול לציין לטובה שהצבעים out-of-the-box מכויילים היטב, שהארגונומיה באופן כללי מצויינת (תפריטים, שלט רחוק, וכו') ושהתמונה ממקורות SD ו HD נראית מצויינת, אם כי לא מתקרבת לאיכות שראיתי מה HC3000. אני נוטה ליחס זאת לתנאי ההקרנה הלקויים שיש לי כרגע (קיר צבוע בצבע קרם וחדר לבן :roll:), אך אדע בוודאות רק כאשר אסדר לי סביבת הקרנה נאותה.
- 2 חסרונות בולטים ב AE900 ששמתי לב אליהם עד כה:
1. שחור זה לא ממש שחור אלא "שחור-בערך". למשל, כשמציגים מסך שחור או תמונה ביחס שונה מ 16:9 כך שנשארים שוליים שחורים ניתן ליראות באופן בולט שיש "זליגה" של אור בחלקים שאמורים ליהיות שחורים, כלומר לא ממש שחור. ניתן להבחין בזאת בקלות גם בחדר מואר חלקית. ייתכן שגם למקרנים האחרים שראיתי היתה בעיה כזו, אבל אני בכל אופן לא שמתי לב לכך.
2. כשעובדים עם מחשב כמקור ניתן לזהות בקלות את פעולת ה dynamic iris - כלומר זה די מפריע. פתח חלון שחור על חלק מהמסך והתמונה תוחשך מיד (לפחות המנגנון עובד מהר...). כאן אני די משוכנע שזו בעייה שמשותפת לכל המקרנים שמשתמשים בשיטה הזו, אם כי לא בדקתי זאת במקרנים אחרים.
- אם אתה קונה בארץ אז שמתי לב שלקונים עולם יש מחיר מצויין על ה- HITACHI PJ-TX200 - כ 12K ש"ח. לפי מספר ביקורות שקראתי על המקרן הוא פחות או יותר ברמה של ה AE900.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #6 

כמה הערות לקודמי:

1. פנאסוניק לא משתמשים בפילטר אלא ע"י הזזה מכוונת של הפאנלים ביחס אחד לשני.
2. אני בחנתי את ה-HC3000 מול הפאנסוניק 900, ואני חייב לציין שהקרב לא הוכרע חד משמעית.
כל אחד טוב במשהו אחר וזה בהחלט עיניין של טעם אישי.
דווקא בבחינה ע"י מכשירי מדידה הפאנסוניק לקח. אני לא הייתי אומר שזה "לא מתקרב לאיכות".
3. האם החדר שלך בהיר (קירות לבנים) האם החדר מוחשך לגמרי?
About.me

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שרשור שלא נקרא #7 

החדר שלי הכי רחוק שאפשר מליהיות אידאלי:
1. אין לי מסך עדיין - אני מקרין על הקיר.
2. הקיר צבוע בצבע קרם מגוון, ולא לבן. השפכטל על הקיר גם לא הכי ישר בעולם.
3. החדר מאוד בהיר וכשהמקרן פועל ניראה כאילו מישהו הדליק את האור.
בקיצור ממש לא ניתן לבדוק איכות תמונה, פרט לדברים בסיסיים ביותר.

בכל מקרה אתה איש טוב - עשית אותי מאושר ככה לפני השינה עם החו"ד על ה AE900 ביחס ל HC3000 :D
זאת אומרת שכשאצליח לסדר תנאים נאותים בחדר (איכשהו...) אקבל תמונה מעולה פחות או יותר כמו שראיתי מה- HC3000. וואו 8)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

אני מצטרף לדעה של מרטין, ההבדל בין ה-מיצובישי וה-AE900 (עם מעט כיול בשני המקרים) נתן תוצאות לא חד משמעיות. חשוב לציין שהמספרים שמדדנו בבדיקה ההיא היו על ON-OFF CONTRAST, (מחמת חוסר זמן, לא נבדק ANSI CONTRAST).

הבדיקה הניבה קונטרסט ON-OFF גבוה בהרבה לטובת ה-AE900 (צפוי, עקב הצמצם הדינמי), ולפי מראה עיניים (עשינו A-B TEST) ה-ANSI CONTRAST היה דווקא לטובת המיצובישי.

שני המקרנים אינם מושלמים, אך שניהם היו בהחלט טובים מאוד בעיני.

VadimS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שרשור שלא נקרא #9 

תודה על התגובות :) לשאלותיכם:
התקציב אינו כולל מסך (טרם החלטתי לגביו, אתחיל על קיר ומשם נראה...)
אני יכול למתוח את התקציב אך מעדיף שלא. ציינתי את המקרנים עליהם הסתכלתי כאופציות. אחד הדברים שאני מנסה לברר הוא האם השיפור במקרן שווה את ההפרש (ברור לי שזה אינדיוידואלי). אני גם מנסה להבין האם עדיף לי מקרן HD קצת ישן כמו הפנסוניק 500 (שהיה מקרן השנה 2004-5 ב- EISA) או מקרן SD טוב חדש (שהם כמעט באותו טווח מחירים) אלון, אתה יכול לפרט קצת בנושא?

מה לגבי קניה בארץ מול חו"ל -נראה שהרבה חברים הביאו מקרנים מחו"ל -מה עם אחריות?

איזה חנויות מומלצות בארץ לבחון (ולקנות) מקרנים?

שוב תודה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

ה-500 מקרן טוב, אבל כדאי שתבדוק את נושא המרחקים מהקיר (לראות שהגודל של שטח ההקרנה יתאים לך).

לא ממליץ מקרן SDTV כיום.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #11 

אני לא הייתי מסתכל היום על מקרני SD.
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

Hitachi???
מישהו מכיר, התקין? מחיר טוב 10-11K
...
לי יש Hitachi TX100.
אני מרוצה אך לא הייתי מגדיר את המחיר שציינת כ"טוב". אני רכשתי אותו לפני שנה וחצי, כנראה במשלוח הראשון, באיזה 2K יותר (עם 3 שנות אחריות, לא ביבוא אישי). נראה לי שהמחיר כיום צריך להיות נמוך יותר משמעותית.
הTX100 הוא מבחינת דור, באמצע בין הפאנאסוניק 500 ל700, או בין הסאנין Z2 ל Z3.
כיום כבר מוכרים את הTX200 שהוא מהקטגוריה של ה 900 וה Z4 .
משה

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים

AE500

שרשור שלא נקרא #13 

ודים,
ברור שה-500 הוא מקרן טוב וכנראה הזול ביותר למקרן 720P.
אבל:
1. כמעט ואין בשוק, אולי מסתובבת חתיכה אחת חדשה (דבר עם יוסי אלקטריק) ואחת מתצוגה משומשת ביורוקום.
2. יחס העדשה שלו הוא 1:1.2 להבדיל מה-1:2 המרשים של ה-700, דבר שבמקרה שלי חסך לי התקנת תקרה ומאפשר לי לפרוש תצוגה יפה מאד ממרחק של 5 מטרים על קיר בגובה 2.1.
3. לא הצלחתי להגיע למצב שאני רואה אותו במו עיניי. האינסטינקט שלי מנע ממני לרכוש מקרן שלא ראיתי עובד במו עיניי.
4. לגבי יבוא, אפשר לחסוך כך אך רצוי להסתמך על יבואן אמין ומוכר. לדעתי המקרה שלך לא רלוונטי מאחר ובתקציב שאתה מתכנן שהוא נמוך למדי לא משתלם ליבואנים לפתח ערוצי יבוא מקבילי. להבדיל, להעביר דרך המכס ביבוא אישי (אני כמובן לא ממליץ להבריח מקרן !) נראה לי הרפתקאה איזוטרית.

אלון

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

להבדיל, להעביר דרך המכס ביבוא אישי (אני כמובן לא ממליץ להבריח מקרן !) נראה לי הרפתקאה איזוטרית.
...
איזוטרית? רבים וטובים עושים את זה עם מקרנים ועם כל מכשיר במימדים סבירים אחר. זה יותר זול משמעותית וצריך לשקול זאת מול היעדר אחריות מקומית. אם הייתה לי הזדמנות, יכול מאוד להיות שזה מה שהייתי עושה בעצמי.
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”