מדוע כדאי לשמור קפה קלוי בכלי אטום לאור
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אני מקפיא - יש הרבה מיתוסים אבל אני בדקתי את אותו קפה לפני ואחרי הקפאה ולא טעמתי הבדל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
גם עבורי הקפאה עבדה יופי, בזמנים בהם הייתי חוזרת הביתה עם כקילו קפה קלוי.
היו מקרים בהם הייתי מקפיאה מספר שעות לאחר הקליה, ומקרים אחרים בהם הייתי מקפיאה כמה ימים לאחר הקליה. בשני המקרים ההקפאה בד"כ סייעה להאריך את חיי המדף של הקפה, בלי לעשות טעם פויה.
בד"כ, אבל לא תמיד. לפעמים הייתי מקבלת טעמים מפתיעים במהדורה מוגבלת - פלסטיק, נפט לא מזוקק, דג ים ואפונה וגזר. תלוי בקולקציה הסמוכה.
לכן למדתי להקפיד על אריזה אטומה לחלוטין, במעמקי המקפיא (לא על הדלת).
היה סבבה. (חוץ מאשר במקרים הספורים שלא, לא יודעת למה.)
היו מקרים בהם הייתי מקפיאה מספר שעות לאחר הקליה, ומקרים אחרים בהם הייתי מקפיאה כמה ימים לאחר הקליה. בשני המקרים ההקפאה בד"כ סייעה להאריך את חיי המדף של הקפה, בלי לעשות טעם פויה.
בד"כ, אבל לא תמיד. לפעמים הייתי מקבלת טעמים מפתיעים במהדורה מוגבלת - פלסטיק, נפט לא מזוקק, דג ים ואפונה וגזר. תלוי בקולקציה הסמוכה.
לכן למדתי להקפיד על אריזה אטומה לחלוטין, במעמקי המקפיא (לא על הדלת).
היה סבבה. (חוץ מאשר במקרים הספורים שלא, לא יודעת למה.)
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קצת דוגמאות של חומרים רגישים לאור
חמרי הטעם והארומה של הקפה משופעים בקשרים כפולים. כאשר יש לנו 3 קשרים כפולים כאלה מצומדי כמו לדוגמא ב-kahweol, kahweal ו-dehydrokahweol . חמרים אלה כבר בולעים אור באורכי גל נראה, וזה מאיץ ריאקציות בעיקר עם חמצן או עם חמרים פעילים אחרים. השינוי כמובן גורם להדרדרות טעם ויצירת חמרים בלתי רצויים.יש על כן להקפיד על שימוש בכלי אכסון אטום לפולים (או בתוך ארון) וכן במטחנה או לשים את הכמות הנטחנת לשימוש תוך מספר שעות, או שכלי האכסון של המטחנה יהיה כהה כמו איבריטאל (בניגוד ל-לליט).joncafe כתב:ראקציה של אור עם חומרים מסויימים בקפה יוצרת רדיקלים חופשיים שגורמים לתגובות פירוק שמולקולות אחרות. מדובר באור בעיקר בתחום הקצר של אורכי הגל (UV ומה שקרוב לכך), לכן לא ממש יש צורך במיכל אטום לחלוטין, אלא בחומר או צובען (=פיגמנט) שמסנן UV ואורכי גל קצים.
אני זורק את הכפפה לידידנו ד"ר coffeeaddict, הכימאי הבכיר של הפורום, אם ברצונו להוסיף.
)......
אדי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור