מיצובישי 5000 מול ה-PEARL מול ה-SHARP 21K
מרטין,
בפעם המי יודע כמה אין כל קשר בין המסך שלך למסך של Da-Lite HIGH POWER.
מדובר במוצר שונה לחלוטין.
הבד שונה לגמרי, עם תכונות שונות, עם החזר שונה, עם טקסטורה שונה.
המסך שלך יכול להתרומם ולהמתח מתוך הקופסא, למסך שלי, בגלל סוג החומר אין כל אפשרות.
אין למסך שלי כל אפשרות גם למתיחה מהצדדים.
מדובר בחומר מאד ספציפי וייחודי ל-DA-LITE.
תקרא קצת באתר של da-Lite ותבין שמלבד המילה POWER אין כל קשר בין המסכים.
למה על כל דבר צריך להתווכח?
גם על דברים בהם אין לך מושג.
אני מבין שאין לכם עניין להפגש אצלי וזה בסדר.
אין לי גם בעיה להפגש בחדר ייעודי עם מסך של סטיוארט עם החזר של 1.5 GAIN לפחות בגודל של עד 100" אלכסון.
אחרי זה אנחנו נבחר לשמוע את הקארמות שלך במקום שאני אבחר מחוברים לרסיבר של אקאי ונראה מה אנשים חושבים על איך נשמע הרמקול....
רן
בפעם המי יודע כמה אין כל קשר בין המסך שלך למסך של Da-Lite HIGH POWER.
מדובר במוצר שונה לחלוטין.
הבד שונה לגמרי, עם תכונות שונות, עם החזר שונה, עם טקסטורה שונה.
המסך שלך יכול להתרומם ולהמתח מתוך הקופסא, למסך שלי, בגלל סוג החומר אין כל אפשרות.
אין למסך שלי כל אפשרות גם למתיחה מהצדדים.
מדובר בחומר מאד ספציפי וייחודי ל-DA-LITE.
תקרא קצת באתר של da-Lite ותבין שמלבד המילה POWER אין כל קשר בין המסכים.
למה על כל דבר צריך להתווכח?
גם על דברים בהם אין לך מושג.
אני מבין שאין לכם עניין להפגש אצלי וזה בסדר.
אין לי גם בעיה להפגש בחדר ייעודי עם מסך של סטיוארט עם החזר של 1.5 GAIN לפחות בגודל של עד 100" אלכסון.
אחרי זה אנחנו נבחר לשמוע את הקארמות שלך במקום שאני אבחר מחוברים לרסיבר של אקאי ונראה מה אנשים חושבים על איך נשמע הרמקול....
רן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
שוב אתה צודק, רק אתה מבין ורק אתה יודע.
אבל במקום להסביר במה ההבדלים, אתה כמובן שולח את כולנו לקרוא וללמוד כי זה "קטן" עליך....
לי אולי אין מושג, אבל אני לא מזלזל באנשים.
אם המקרן לא בא לידי ביטוי בחדר סטנדרטי, אז למה לשלם?
נכון, אם אתה מתכון לשמוע קארמות בשירותים, אני אמליץ לך לא לקנות קארמות.
זה לא אומר שהקארמות לא רמקולים טובים.
בדיוק כמו שאף אחד לא טען שהשארפ לא מקרן טוב (למעשה הכי טוב שאני מכיר), אבל מה? הוא לא שווה את הכסף כשמדובר על חדר לא מטופל או לחליפין אותו מסך מיוחד שיוציא ממנו את המקסימום ב-10K ש"ח (לי כמובן).
על זה אתה מסכים ?
אבל במקום להסביר במה ההבדלים, אתה כמובן שולח את כולנו לקרוא וללמוד כי זה "קטן" עליך....
לי אולי אין מושג, אבל אני לא מזלזל באנשים.
על זה בדיוק נסוב כל הויכוח.אחרי זה אנחנו נבחר לשמוע את הקארמות שלך במקום שאני אבחר ונראה מה אנשים חושבים על איך נשמע הרמקול.......
אם המקרן לא בא לידי ביטוי בחדר סטנדרטי, אז למה לשלם?
נכון, אם אתה מתכון לשמוע קארמות בשירותים, אני אמליץ לך לא לקנות קארמות.
זה לא אומר שהקארמות לא רמקולים טובים.
בדיוק כמו שאף אחד לא טען שהשארפ לא מקרן טוב (למעשה הכי טוב שאני מכיר), אבל מה? הוא לא שווה את הכסף כשמדובר על חדר לא מטופל או לחליפין אותו מסך מיוחד שיוציא ממנו את המקסימום ב-10K ש"ח (לי כמובן).
על זה אתה מסכים ?
מרטין,
אין לי כח להתנצחויות איתך.
הסברתי מה הם התכונות של ה-high power בעמוד הקודם.
המסך שלך לא קשור ל-high power אין לו את אותם תכונות וחברת DA LITE מייעדת אותו בכלל לפרזנטציות (הוא מסך נייד).
כבר הבנתי שהשרפ לא שווה מבחינתך את הכסף ואתה מעדיף להשקיע את ההפרש בינו לבין המיצובישי בפלסמה.
אני, לעומת זאת, מעדיף להשקיע בו, במקום לקנות כבלים לרמקולים באלפי ש"ח.
כל אחד וסולם העדיפויות שלו.
דרך אגב, לו היית מעמיד את השרפ מול הפנינה בתנאים אחרים יכול להיות שהיית מגיע למסקנות אחרות באשר לכדאיות ההשקעה.
כאמור, הצעתי את ביתי הקט ואתם מסרבים מסיבה שעוד לא הוסברה (אני מקווה שהבנתם שעניין החיבוקים היה בהומור).
אני לא אהיה שותף לבדיקה שמראש תפגע בשרפ. זה מצחיק.
אתה לא צריך אותי בשביל זה, עשית את הבדיקה אצל עמי....
כאמור אני מוכן להגיע גם לחדר ייעודי עם מסך של סטיוארט עם החזר של 1.5 GAIN .
אני כבר חצי מצטער שהצעתי את זה.
רן
אין לי כח להתנצחויות איתך.
הסברתי מה הם התכונות של ה-high power בעמוד הקודם.
המסך שלך לא קשור ל-high power אין לו את אותם תכונות וחברת DA LITE מייעדת אותו בכלל לפרזנטציות (הוא מסך נייד).
כבר הבנתי שהשרפ לא שווה מבחינתך את הכסף ואתה מעדיף להשקיע את ההפרש בינו לבין המיצובישי בפלסמה.
אני, לעומת זאת, מעדיף להשקיע בו, במקום לקנות כבלים לרמקולים באלפי ש"ח.
כל אחד וסולם העדיפויות שלו.
דרך אגב, לו היית מעמיד את השרפ מול הפנינה בתנאים אחרים יכול להיות שהיית מגיע למסקנות אחרות באשר לכדאיות ההשקעה.
כאמור, הצעתי את ביתי הקט ואתם מסרבים מסיבה שעוד לא הוסברה (אני מקווה שהבנתם שעניין החיבוקים היה בהומור).
אני לא אהיה שותף לבדיקה שמראש תפגע בשרפ. זה מצחיק.
אתה לא צריך אותי בשביל זה, עשית את הבדיקה אצל עמי....
כאמור אני מוכן להגיע גם לחדר ייעודי עם מסך של סטיוארט עם החזר של 1.5 GAIN .
אני כבר חצי מצטער שהצעתי את זה.
רן
רן, האם בשביל להנות ממלוא היכולת של מקרני 1080P כמו הפנינה/פנסוניק 1000/מיצובישי 5000 בחדר כהה (אך כנראה שלא שחור) יש צורך במסך מיוחד כלשהו או שניתן להסתפק במסך עם הבד הבא:
http://www.screenline.it/en/home-vision.html
בלי להתחבק במרכז.
http://www.screenline.it/en/home-vision.html
בלי להתחבק במרכז.
נערך לאחרונה על ידי EyalR ב 11/12/2006 18:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ליאור,
מה זאת אומרת השקעה נוספת?
חלק בלתי נפרד מהתמונה המתקבלת, תלויה במסך.
כמו שהסאונד שבוקע מהרמקולים תלוי ברכיבים אחרים של המערכת.
כן, אפשר להנות מהאלכסנדריה עם רסיבר ב-500 ש"ח , אבל זה קצת חבל, אתה לא חושב?
אפשר גם לקנות את הקואליה ב-20,000$ ולהקרין על הקיר.
אפשר גם להנות מהשרפ (כמו שעופר ומרטין נהנו) ממסך לא מתאים.
על מנת להנות ממלוא היכולת שלו הוא דורש מסך עם החזר גבוה.
רן
מה זאת אומרת השקעה נוספת?
חלק בלתי נפרד מהתמונה המתקבלת, תלויה במסך.
כמו שהסאונד שבוקע מהרמקולים תלוי ברכיבים אחרים של המערכת.
כן, אפשר להנות מהאלכסנדריה עם רסיבר ב-500 ש"ח , אבל זה קצת חבל, אתה לא חושב?
אפשר גם לקנות את הקואליה ב-20,000$ ולהקרין על הקיר.
אפשר גם להנות מהשרפ (כמו שעופר ומרטין נהנו) ממסך לא מתאים.
על מנת להנות ממלוא היכולת שלו הוא דורש מסך עם החזר גבוה.
רן
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
רן,
בהחלט הוסברה הסיבה:
1. אני רוצה חדר נוטרלי בלי החזרים מהקירות בכדי להוריד את הפרמטר הזה
2. אני רוצה להזמין את מי שאני רוצה לבדיקה
3. אני רוצה שנוכל לשחק עם כל הפרמטרים, ברור לך שאצלך בבית כשהשלט אצלך ביד, אין לזה הרבה משמעות.
אני בכל אופן בכלל לא מציע לך להוציא את המקרן שלך מהסלון (כמו שלא הייתי מעיז לנייד את הרמקולים של מרטין לבדיקה).
אפשר לארגן מקרן אחר, יש יותר מאחד כזה בארץ.
אבל, אני מבין שרק בדיקה שנעשית בדיוק לפי התנאים הקשיחים שלך (כלומר, אצלך בבית בלבד) היא קבילה.
מכיוון ששאר האנשים שירכשו את המקרן לא {בהכרח} ישתמשו בו אצלך בבית, תנאי בסיסי בכל מבחן מדעי הוא שניתן לשכפל את הניסוי במקום אחר, ואכן כל מבחן מדעי בעולם דורש אישוש על ידי כך שצוות אחר מבצע אותו במקום אחר בעולם ומקבל את אותן תוצאות.
אם המבחן קביל רק אצלך, אז הוא לא קביל מדעית.
בהחלט הוסברה הסיבה:
1. אני רוצה חדר נוטרלי בלי החזרים מהקירות בכדי להוריד את הפרמטר הזה
2. אני רוצה להזמין את מי שאני רוצה לבדיקה
3. אני רוצה שנוכל לשחק עם כל הפרמטרים, ברור לך שאצלך בבית כשהשלט אצלך ביד, אין לזה הרבה משמעות.
אני בכל אופן בכלל לא מציע לך להוציא את המקרן שלך מהסלון (כמו שלא הייתי מעיז לנייד את הרמקולים של מרטין לבדיקה).
אפשר לארגן מקרן אחר, יש יותר מאחד כזה בארץ.
אבל, אני מבין שרק בדיקה שנעשית בדיוק לפי התנאים הקשיחים שלך (כלומר, אצלך בבית בלבד) היא קבילה.
מכיוון ששאר האנשים שירכשו את המקרן לא {בהכרח} ישתמשו בו אצלך בבית, תנאי בסיסי בכל מבחן מדעי הוא שניתן לשכפל את הניסוי במקום אחר, ואכן כל מבחן מדעי בעולם דורש אישוש על ידי כך שצוות אחר מבצע אותו במקום אחר בעולם ומקבל את אותן תוצאות.
אם המבחן קביל רק אצלך, אז הוא לא קביל מדעית.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
טוב, למדתי השבוע שאנסי קונטרסט עלול להפגע מקירות הסלון הלבנים, וצריך לקחת קנייה של מקרן
היי אנד בפרופורציה המתאימה.
תודה לתורמים לשרשור, ולמרטין ועופר, על ההשקעה בשוט-אאוט.
תמשיכו כך!

היי אנד בפרופורציה המתאימה.
תודה לתורמים לשרשור, ולמרטין ועופר, על ההשקעה בשוט-אאוט.
תמשיכו כך!
-
oferlaor
- מנהל

רן,
אני לא מבין את הטענה שלך על המסך:
1. האם מסך זה הוא היחיד שמתאים למקרן הזה?! הרי זה ממש לא טענה רצינית.
2. מה מייחד את המסך הספציפי הזה שגורם לו לעבוד בחדר ושאף מסך אחר לא יכול להתאים?
זוית הצפיה שלו? ה-GAIN?
המסך שאתה מציג בעייתי ביותר ופרט אליך, אני בכלל לא מצליח להבין מי יכול לחיות איתו. יש לו GAIN מטורף, זויתיות גבוהה (HOTSPOTS מובטחים). היתרון הגדול ביותר שלו זה בליעה של אור מהצדדים, דבר שנראה לי שעדיף שייעשה לא על ידי המסך אלא על ידי אלמנטים בולעי אור כגון וילונות וצבע...
ככל שאתה מסביר יותר, אני חושב שהחדר אצלך הוא בעייתי יותר לבדיקות אבסלוטיות וסובייקטיביות. הוא פשוט בנוי לטובת סוג מאוד מאוד מסויים של מקרן וסוג מאוד מסויים של צופה. אני חושב שמרבית סביבות הקולנוע הביתיות צריכות לאכלס יותר מאשר אדם אחד או לעיתים שניים.
אני פוסל מראש בדיקה ע"ג מסך שהוא כ"כ כיווני עד כדי כך ש-30 מעלות OFF AXIS כבר נחשב מחוץ לטווח שלו.
אוי ואבוי לפלאזמה שהייתי סוקר שהיתה נותנת רק 30 מעלות טווח צפיה.
3. האם זה סיכום הטענות שלך עד עתה:
א. השארפ 21K הוא המקרן הטוב ביותר אבסלוטית נכון לרגע זה בזמן.
ב. הוא דורש מסך מיוחד או טיפול בחדר בשביל באמת להוציא את המקסימום.
ג. הוא דורש מכייל מקצועי בכדי שיראו את ההבדלים בינו לבין מקרנים אחרים בקטגוריה (פחות מזה עלול לגרום לו לצאת כמו X1).
פרט לנקודה א' אני אישית לא מסכים עם שתי הקביעות האחרות.
אני לא מבין את הטענה שלך על המסך:
1. האם מסך זה הוא היחיד שמתאים למקרן הזה?! הרי זה ממש לא טענה רצינית.
2. מה מייחד את המסך הספציפי הזה שגורם לו לעבוד בחדר ושאף מסך אחר לא יכול להתאים?
זוית הצפיה שלו? ה-GAIN?
המסך שאתה מציג בעייתי ביותר ופרט אליך, אני בכלל לא מצליח להבין מי יכול לחיות איתו. יש לו GAIN מטורף, זויתיות גבוהה (HOTSPOTS מובטחים). היתרון הגדול ביותר שלו זה בליעה של אור מהצדדים, דבר שנראה לי שעדיף שייעשה לא על ידי המסך אלא על ידי אלמנטים בולעי אור כגון וילונות וצבע...
ככל שאתה מסביר יותר, אני חושב שהחדר אצלך הוא בעייתי יותר לבדיקות אבסלוטיות וסובייקטיביות. הוא פשוט בנוי לטובת סוג מאוד מאוד מסויים של מקרן וסוג מאוד מסויים של צופה. אני חושב שמרבית סביבות הקולנוע הביתיות צריכות לאכלס יותר מאשר אדם אחד או לעיתים שניים.
אני פוסל מראש בדיקה ע"ג מסך שהוא כ"כ כיווני עד כדי כך ש-30 מעלות OFF AXIS כבר נחשב מחוץ לטווח שלו.
אוי ואבוי לפלאזמה שהייתי סוקר שהיתה נותנת רק 30 מעלות טווח צפיה.
3. האם זה סיכום הטענות שלך עד עתה:
א. השארפ 21K הוא המקרן הטוב ביותר אבסלוטית נכון לרגע זה בזמן.
ב. הוא דורש מסך מיוחד או טיפול בחדר בשביל באמת להוציא את המקסימום.
ג. הוא דורש מכייל מקצועי בכדי שיראו את ההבדלים בינו לבין מקרנים אחרים בקטגוריה (פחות מזה עלול לגרום לו לצאת כמו X1).
פרט לנקודה א' אני אישית לא מסכים עם שתי הקביעות האחרות.
-
oferlaor
- מנהל

איתי,
זהו? אתה יורד מהגדר?
מה בחרת ? (אל תגיד שאתה נשאר עם 720P)...
זהו? אתה יורד מהגדר?
מה בחרת ? (אל תגיד שאתה נשאר עם 720P)...
עופר,
יהיה הרבה יותר פשוט לומר שאתה לא מעוניין בבדיקה הוגנת, מאשר לשפוך כל כך הרבה מלל.
** אני מוכן לבצע את הבדיקה בכל מקום שתבחר בארץ, בכל יום ובכל שעה. אני אודה על התראה מוקדמת.
יש לי שני תנאים לבדיקה :
הראשון:
מסך שיתאים לשרפ.
זה יכול להיות מגוון רחב של אופציות, שים לב:
1. מסך של סטיוארט firehawk עד 90" אלכסון. אין חשיבות לצבע הקירות והתקרה.
או
2. כל מסך באשר הוא (זול או יקר) עם Gain של 1.5 לפחות עד ל-100" אלכסון. בתנאים כאלה צריך להיות חדר ייעודי, קרי קירות ותקרה כהים.
או
3. מסך של da-lite מסוג HIGH POWER ברוחב של 106" לכל היותר. כמו שהסברתי אין במסך hot spotting לא משנה מה תעשה ואין חשיבות לצבע הקירות או התקרה. בחיים שלך לא ראית את המסך אבל יש לך כבר מסקנות בשפע.
או
4. כל הארבעה מוקרנים על קיר לבן ברוחב של לא יותר מ-80" אלכסון.
התנאי השני הוא שאני מבצע את הכיוון לשרפ ואתה מבצע את הכיוון לכל שאר המקרנים (אם תרצה).
** אתה יכול להביא את מי שאתה רוצה.
** אתה יכול להחזיק את השלט, העכבר, הסנסור וגם את היד שלי (אם תתעקש).
** אתה יכול לבחור גם חמישה סרטים אותם תרצה לבדוק. אני ארצה שנבדוק גם סצינות מסוימות מאותם סרטים.
אני משוכנע שעדיין יהיו לך דברים לומר...
רן
יהיה הרבה יותר פשוט לומר שאתה לא מעוניין בבדיקה הוגנת, מאשר לשפוך כל כך הרבה מלל.
** אני מוכן לבצע את הבדיקה בכל מקום שתבחר בארץ, בכל יום ובכל שעה. אני אודה על התראה מוקדמת.
יש לי שני תנאים לבדיקה :
הראשון:
מסך שיתאים לשרפ.
זה יכול להיות מגוון רחב של אופציות, שים לב:
1. מסך של סטיוארט firehawk עד 90" אלכסון. אין חשיבות לצבע הקירות והתקרה.
או
2. כל מסך באשר הוא (זול או יקר) עם Gain של 1.5 לפחות עד ל-100" אלכסון. בתנאים כאלה צריך להיות חדר ייעודי, קרי קירות ותקרה כהים.
או
3. מסך של da-lite מסוג HIGH POWER ברוחב של 106" לכל היותר. כמו שהסברתי אין במסך hot spotting לא משנה מה תעשה ואין חשיבות לצבע הקירות או התקרה. בחיים שלך לא ראית את המסך אבל יש לך כבר מסקנות בשפע.
או
4. כל הארבעה מוקרנים על קיר לבן ברוחב של לא יותר מ-80" אלכסון.
התנאי השני הוא שאני מבצע את הכיוון לשרפ ואתה מבצע את הכיוון לכל שאר המקרנים (אם תרצה).
** אתה יכול להביא את מי שאתה רוצה.
** אתה יכול להחזיק את השלט, העכבר, הסנסור וגם את היד שלי (אם תתעקש).
** אתה יכול לבחור גם חמישה סרטים אותם תרצה לבדוק. אני ארצה שנבדוק גם סצינות מסוימות מאותם סרטים.
אני משוכנע שעדיין יהיו לך דברים לומר...
רן
אוווווווו....
...לדעתי, רן מתכוון (בדוגמה קצת שונה), שנבדקו "3 רמקולים", שלושתם לא נגנו באותו SPL, שלושתם מוקמו במקומות שונים בחדר. המגבר היה שפופרתי בהספק של 75W, אחד מהדגמים אינו נציל וצריך מגבר טרנזיסטורי high-current של לפחות 150W.
אם עורכים מרתון הדגמות לחברים זה נחמד. אם נותנים ציונים זה מחייב למשהו יותר מקצועי.
אל לנו לשכוח שאחרים רוכשים בעקבות ביקורות וגם שיבואנים משתמשים במידע לקידום האינטרס העסקי שלהם.
תומר
אם עורכים מרתון הדגמות לחברים זה נחמד. אם נותנים ציונים זה מחייב למשהו יותר מקצועי.
אל לנו לשכוח שאחרים רוכשים בעקבות ביקורות וגם שיבואנים משתמשים במידע לקידום האינטרס העסקי שלהם.
תומר
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
עופר
אני מבין שאני לא אוכל לשחזר אצלי את מה שראינו אצל עמי.
הקירות הלבנים בסלון יקלקלו את האנסי ק' של כל מקרן שאקנה.
מה שפשוט הפיל אותי בהדגמה אצל עמי, זה בדיוק זה, איך שהתמונה קופצת החוצה
משחור מוחלט (כמעט), עם עומק מטורף.
בעיני, התמונה היתה תלת מימדית, "נוצצת" ויפה. כמו שנאמר, זה ממש לראות את הסרטים מחדש.
כמו כשמשדרגים לרמקולים טובים פי שניים, רוצים לשמוע את הדיסקים שוב - זה כזה.
ברור שהרזולוציה והפרטים ב FHD זה מגניב, ויש שיפור בפרטים בצללים לעומת ה 900 שלי.
אבל כמו כשאני בוחן רמקולים להחליף את ה 926, אם אני לא עולה לפחות מדרגה או שתיים, לרמקול שיפיל אותי,
אז אני לא משדרג לרוחב. רק למעלה. שידרוג חייב להיות בו ריגוש והתלהבות.
מה שאני אישית צריך כדי לשדרג לדור החדש, זה (כמו ברמקולים), אני צריך להשתכנע שרואים יותר טוב, והרבה יותר.
כלומר, לשבת בשקט אצל עמי, נניח, עם ה 21K ועם ה 5000, או הפנה 1000 או הפנינה, ולהשוות בתנאים זהים.
ברגע שאראה במו עיני שהם קרובים מאד ל 21 בדברים שתארתי, אוכל בלב שקט ללכת על אחד מהם.
אם אראה שהם יותר קרובים לפנה 900 שלי מאשר ל 21K, אשקול אם זה כדאי לי (רק בשביל הרזולוציה) להוציא סכום כזה.
זהו.

אני מבין שאני לא אוכל לשחזר אצלי את מה שראינו אצל עמי.
הקירות הלבנים בסלון יקלקלו את האנסי ק' של כל מקרן שאקנה.
מה שפשוט הפיל אותי בהדגמה אצל עמי, זה בדיוק זה, איך שהתמונה קופצת החוצה
משחור מוחלט (כמעט), עם עומק מטורף.
בעיני, התמונה היתה תלת מימדית, "נוצצת" ויפה. כמו שנאמר, זה ממש לראות את הסרטים מחדש.
כמו כשמשדרגים לרמקולים טובים פי שניים, רוצים לשמוע את הדיסקים שוב - זה כזה.
ברור שהרזולוציה והפרטים ב FHD זה מגניב, ויש שיפור בפרטים בצללים לעומת ה 900 שלי.
אבל כמו כשאני בוחן רמקולים להחליף את ה 926, אם אני לא עולה לפחות מדרגה או שתיים, לרמקול שיפיל אותי,
אז אני לא משדרג לרוחב. רק למעלה. שידרוג חייב להיות בו ריגוש והתלהבות.
מה שאני אישית צריך כדי לשדרג לדור החדש, זה (כמו ברמקולים), אני צריך להשתכנע שרואים יותר טוב, והרבה יותר.
כלומר, לשבת בשקט אצל עמי, נניח, עם ה 21K ועם ה 5000, או הפנה 1000 או הפנינה, ולהשוות בתנאים זהים.
ברגע שאראה במו עיני שהם קרובים מאד ל 21 בדברים שתארתי, אוכל בלב שקט ללכת על אחד מהם.
אם אראה שהם יותר קרובים לפנה 900 שלי מאשר ל 21K, אשקול אם זה כדאי לי (רק בשביל הרזולוציה) להוציא סכום כזה.
זהו.