סוכר באספרסו מתי?לפני המזיגה אן אחרי?
זה מאד תלוי איך מתייחסים לקפוצ'ינו (אני מתייחס אליו כאל ממתק) . המורכבות והניואנסים שקיימים באספרסו, כמעט ולא קיימים בלאטה או בקאפוצינו בגלל תוספת החלב.hosq כתב:השוקולד הוא תענוג בצמוד לאספרסו
סוכר זה עניין של טעם כמובן
והכי מוזר ששמים סוכר בקפוצינו - זה ממש רצח לאור יום. החלב הוא מתוק גם כך...
אתן לך דוגמא מעולם השוקולד. אני מאד אוהב לאכל פולי שוקולד קלויים כמו שהם, אמנם המרירות חזקה, אבל הטעם טהור. דומה , שוקולד ברמות של מעל 90 אחוזי מוצקי קקאו.
ועדיין אני מאד נהנה לאכל שוקולד מריר איכותי רגיל של 70 אחוזי קקאו , 55 אחוזים ולפעמים אני יכל להנות גם משוקולד חלב איכותי למרות שהוא מאד מתוק ביחס לאחרים שהזכרתי. הכל תלוי ברמת המתיקות שאני רוצה באותו הרגע והצורך שלי ב"מתוק". במשוואה הזו, "יותר מתוק" שווה "פחות טעמים וניואנסים" . אם זו רמת הציפיה , מה הבעיה בהמתקה?
מני, אני מסכים איתך בהחלט. גם אני אוהב "לנשנש" פולי קפה כמו שהם, מרירים וריחניים. את האספרסו אני אוהב עם מעט סוכרלייט. המתיקות בשילוב עם הניגודיות של המרירות ויחד עם שאר הטעמים והריחות של הקפה עושים לי את זה.מני כתב:זה מאד תלוי איך מתייחסים לקפוצ'ינו (אני מתייחס אליו כאל ממתק) . המורכבות והניואנסים שקיימים באספרסו, כמעט ולא קיימים בלאטה או בקאפוצינו בגלל תוספת החלב.hosq כתב:השוקולד הוא תענוג בצמוד לאספרסו
סוכר זה עניין של טעם כמובן
והכי מוזר ששמים סוכר בקפוצינו - זה ממש רצח לאור יום. החלב הוא מתוק גם כך...
אתן לך דוגמא מעולם השוקולד. אני מאד אוהב לאכל פולי שוקולד קלויים כמו שהם, אמנם המרירות חזקה, אבל הטעם טהור. דומה , שוקולד ברמות של מעל 90 אחוזי מוצקי קקאו.
ועדיין אני מאד נהנה לאכל שוקולד מריר איכותי רגיל של 70 אחוזי קקאו , 55 אחוזים ולפעמים אני יכל להנות גם משוקולד חלב איכותי למרות שהוא מאד מתוק ביחס לאחרים שהזכרתי. הכל תלוי ברמת המתיקות שאני רוצה באותו הרגע והצורך שלי ב"מתוק". במשוואה הזו, "יותר מתוק" שווה "פחות טעמים וניואנסים" . אם זו רמת הציפיה , מה הבעיה בהמתקה?...
לגבי הקפוצ'ינו - יונתן,
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בחלב יש סוכר (לקטוז) הוא מתפרק בטמפרטורה גבוהה ולכן חלב חם הוא מתוק יותר מקר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני קונה ברשת. בדרך כלל פולים גרוסים, אבל מצאתי פעם בחנות פולים שלמים.
הפולים קלויים וגם הם, כמו פולי הקפה לא ניתנים לאכילה לא במצב קלוי.
תהיתי לא פעם, מה יקרה אם אשים פולי שוקולד במטחנה ואנסה להכין ספלון שוקולד אספרסו במכונה.
אני פוחד שאגרום נזק למטחנה ולכן עדיין לא ניסיתי. לא יודע אם אי פעם מישהו ניסה לחלוט פולי קקאו.
ההבדל העיקרי בינם לבין פולי הקקאו, זה שפולי קקאו מכילים המון שומן. לא יודע מה זה יעשה למכונה ולמטחנה...
הפולים קלויים וגם הם, כמו פולי הקפה לא ניתנים לאכילה לא במצב קלוי.
תהיתי לא פעם, מה יקרה אם אשים פולי שוקולד במטחנה ואנסה להכין ספלון שוקולד אספרסו במכונה.
אני פוחד שאגרום נזק למטחנה ולכן עדיין לא ניסיתי. לא יודע אם אי פעם מישהו ניסה לחלוט פולי קקאו.
ההבדל העיקרי בינם לבין פולי הקקאו, זה שפולי קקאו מכילים המון שומן. לא יודע מה זה יעשה למכונה ולמטחנה...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
למטחנה אני לא חושב שאפשר לגרום נזק, אלא אם הפולים קשים במיוחד. כשאתה אוכל אותם, הם מרגישים דומה לפולי קפה? אם כן, אז המקסימום שיכול לקרות הוא שהמטחנה תתקע בגלל השומן. לא נראה לי שיגרם נזק, למעט העובדה שתצטרך לנקות אותה.
לגבי המכונה - כאן בכלל לא יכול להגרם שום נזק כי הקקאו הטחון לא נכנס לתוך המכונה בכלל.
מאוד מעניין לנסות. הייתי מנסה אם הייתי יודע היכן למצוא פולי קקאו בארץ.
לגבי המכונה - כאן בכלל לא יכול להגרם שום נזק כי הקקאו הטחון לא נכנס לתוך המכונה בכלל.
מאוד מעניין לנסות. הייתי מנסה אם הייתי יודע היכן למצוא פולי קקאו בארץ.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
נכון, למכונה לא יקרה כלום. לא חשבתי על זה.moti_r כתב:למטחנה אני לא חושב שאפשר לגרום נזק, אלא אם הפולים קשים במיוחד. כשאתה אוכל אותם, הם מרגישים דומה לפולי קפה? אם כן, אז המקסימום שיכול לקרות הוא שהמטחנה תתקע בגלל השומן. לא נראה לי שיגרם נזק, למעט העובדה שתצטרך לנקות אותה.
מאוד מעניין לנסות. הייתי מנסה אם הייתי יודע היכן למצוא פולי קקאו בארץ....
אני אנסה ואדווח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ייצא שוקוצ'ינו...
מכסימום תראה עקבות קקאו בבקפלאש.
מכסימום תראה עקבות קקאו בבקפלאש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)