הצעת חוק - חוק הקפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אלכס תודה על ההתייחסות, יש לך הסבר לעניין המדבקה? מקווה שאתם בודקים את זה, כי אני לא מאמין שהיה נסיון להטעות.

לגבי התאריך, היה נחמד אם היו רושמים על האריזה תאריך של "best before" ואז לתת חודשיים-שלושה מקסימום (בכל זאת קפה מאיטליה, לוקח זמן) מיום הקלייה, ובנוסף תאריך של פג תוקף.

מכיוון שאני ריאלי וקשה לי להאמין שיבואן בארץ יהיה מוכן לוותר על קונים מיוזמתו, בטח אם האחרים לא עושים זאת גם, אפשר להתפשר על ציון תאריך של פקיעת תוקף שנה/שנתיים מיום הקלייה בנוסף לציון יום הקליה (אפילו במקום אחר, בגופן קטן יותר). כך, צרכנים שלא באמת מבינים (וכנראה גם לא ירגישו בהבדל הטעם באופן מהותי) ימשיכו לקנות קפה ישן ואילו לצרכנים שמחפשים טריות תהיה האופציה לרכוש קפה קלוי מחו"ל. כיום, בעיניי זו לא ממש אופציה, כך שיש סיכוי שדווקא תרוויחו קונים כתוצאה ממהלך כזה ולא תפסידו אף אחד....

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

היי אלכס,
סניף השופרסל דיל שבו ראיתי את השקית עם המדבקה המדוברת ברחובות הוא זה שממוקם בדרך ששת הימים, פינת משה יתום (לא זה שבמרכז ביל"ו).

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

לגבי הסימון, טעות אנוש נקודתית, לאחר בירור.

לגבי הקפה, זה אי-רציונלי.

אין צורך להסביר גם לגורמנים של קפה שטעם זה עניין סובייקטיבי.
קפה לא מתקלקל ולא מאבד את הטעם אחרי 8 חודשים.
אין סיבה שישב קפה על המדף שנה, אלא מחוסר ביקוש במקום ספציפי .מלאי הקפה מתחדש כל הזמן.

בסופרים ניהול המערך עובר שיפור משמעותי וחיזוק באופן מתמיד, מדובר ברשת גדולה הדורשת תשומת לב תמידית, שקפה הוא לא בראש מעייניה, לפחות לא אספרסו, המהווה כרגע עוגן משיכת לקוחות.

דבוטאנט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

טוב בוא נדייק: קפה מאבד את רוב הטעם אחרי 4 חודשים ולא משנה איך תארוז אותו.
אחרי 2 חודשים עוד אפשר לשתות אם הוא ארוז טוב.
אחרי שנה כבר לא נשאר כלום.
זה מה שאני מרגיש.
אלכס , אין לך ברירה אלא לנסות קפה קלוי טרי אמיתי... קח את תערובת הבית של קופיטיים או קדמה ותראה :)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דבוטאנט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אלכס- בלי קשר, למה החליפו את הכוסות של מאורו לזכוכית?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #21 

כנראה שזה עניין פשוט
אף אחד לא ישקיע 80% מאמץ וכסף בשביל למכור לעוד 20%....

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

...
סליחה שאני מתפרץ ומפריע לאחדות הדעה, אבל אני לגמרי מבין את אלכס.

יש בפורום כ 20 איש גג שמסוגלים בכלל להבחין ולהבדיל בטריות של קפה כפומקציה של הסמן (עד חצי שנה).
מן הסתם, 80% מהנ"ל גם קולים קפה ירוק (כלומר לקהל זה, תערובות קלויות מיובאות, ועוד מחנויות שאינן מתמחות הן מלכתחילה "תחתית המדרגה").

עכשיו, אני לא מדבר על אלו ששותים נמס עלית, או כאלה שעבורם טייסטר צויס הוא פסגת הקפה, או אפילו, רחמנא לצלן כאלו ששותים מקפסולות של נספרסו, אלא על קבוצה מאד מאד מאד מצומצמת, שאמנם מהוה את "חוד החנית" של צריכת הקפה, אבל עניין מסחרי או עסקי ברור שאין כאן, ולכן לא הייתי נסחף.

מאחר ויש כאן עניין צרכני לגמרי, לדעתי הגדלת המודעות, החשיפה והלימוד, ויצירת לחץ "צרכני" מלמטה הוא הכוון הנכון.

יאללה, אני חייב אספרסו (ואני מודה שאני לא באמת מבין גדול. שותה BRISTOT SUBLIME ממכונה אוטומטית שטוחנת, ולוקח לי לפחות שבועיים לגמור חבילה של קילו).
ערן

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #23 

eg99 כתב:
...
סליחה שאני מתפרץ ומפריע לאחדות הדעה, אבל אני לגמרי מבין את אלכס.

יש בפורום כ 20 איש גג שמסוגלים בכלל להבחין ולהבדיל בטריות של קפה כפומקציה של הסמן (עד חצי שנה).
מן הסתם, 80% מהנ"ל גם קולים קפה ירוק (כלומר לקהל זה, תערובות קלויות מיובאות, ועוד מחנויות שאינן מתמחות הן מלכתחילה "תחתית המדרגה").

עכשיו, אני לא מדבר על אלו ששותים נמס עלית, או כאלה שעבורם טייסטר צויס הוא פסגת הקפה, או אפילו, רחמנא לצלן כאלו ששותים מקפסולות של נספרסו, אלא על קבוצה מאד מאד מאד מצומצמת, שאמנם מהוה את "חוד החנית" של צריכת הקפה, אבל עניין מסחרי או עסקי ברור שאין כאן, ולכן לא הייתי נסחף.

מאחר ויש כאן עניין צרכני לגמרי, לדעתי הגדלת המודעות, החשיפה והלימוד, ויצירת לחץ "צרכני" מלמטה הוא הכוון הנכון.

יאללה, אני חייב אספרסו (ואני מודה שאני לא באמת מבין גדול. שותה BRISTOT SUBLIME ממכונה אוטומטית שטוחנת, ולוקח לי לפחות שבועיים לגמור חבילה של קילו).
...
דווקא לא הפרעת לאחידות הדעה.. זה פחות או יותר מה שרשמתי, או התכוונתי לרשום.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

אין לי מה לומר, מלבד העובדה שראיתי אנשים שולפים שקית קפה בינוני מינוס מהמקפיא, פותחים אותה, ממלאים מיכל של מכונה אוטומטית, זורקים את השקית הפתוחה בארון, וממשיכים להשתמש בה ככה בשבועיים שאחרי, ונהנים. לי זה היה בלתי ניתן לשתיה, וזה היה לפני הקליה הביתית והציוד הנורמלי בבית. מסקנה - נספרסו, פודים וקפה ישן, אנשים מכינים אספרסו ונהנים. מוזר אבל עובדה. אגב, גיליתי שאחרי שרוב האנשים מנסים אספרסו באמת טוב, קשה להם לחזור אחורה.
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #25 

בהקשר הזה, יש לי חבר שהיה בדיוק מסוג האנשים שאתה מתאר עד שהתחיל לשתות אספרסו אצלי. אז אמנם הוא עדין מוסיף כפית סוכר לאספרסו כפול, אבל מדהים איך "חינכתי" אותו לאספרסו טוב, עד כדי שהוא כבר לא מסוגל לשתות קפה מפולים בני חודשיים (בדקתי אותו), ומדובר על אחד שהיה נהנה ממכונת קפסולות לוואצה עד לא מזמן...

השאלה היא אם זה באמת טוב. אני בטוח שאיפשהו הוא מתחרט על זה שהוא הכיר אותי, הרסתי לו את היכולת להנות מקפה רע....

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

ignorance is bliss

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

חחח... אפשר גם להנות מסתם בוץ. באספרסו צריך לשאוף לשלמות.
what's next?

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

בקיצור איפה חותמים? (Y)

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

קרמריקה כתב:בהקשר הזה, יש לי חבר שהיה בדיוק מסוג האנשים שאתה מתאר עד שהתחיל לשתות אספרסו אצלי. אז אמנם הוא עדין מוסיף כפית סוכר לאספרסו כפול, אבל מדהים איך "חינכתי" אותו לאספרסו טוב, עד כדי שהוא כבר לא מסוגל לשתות קפה מפולים בני חודשיים (בדקתי אותו), ומדובר על אחד שהיה נהנה ממכונת קפסולות לוואצה עד לא מזמן...

השאלה היא אם זה באמת טוב. אני בטוח שאיפשהו הוא מתחרט על זה שהוא הכיר אותי, הרסתי לו את היכולת להנות מקפה רע....
...
זו שאלה באמת בעייתית :?:
אם לא יודעים מה "מפסידים" ונהנים ממה שאנחנו רגילים לשתות (מישהו אמר נס קפה עלית?) או לאכול (שניצל קפוא מהשקית לעומת השניצל של אמא?), אז מה רע בעצם? החיים הופכים להיות קצת יותר פשוטים כשאנחנו לא מחפשים אחר השלמות שבעניינים האלה, או בכלל.
לא אומר שככה זה צריך להיות בחיים, אבל זו בהחלט נקודה למחשבה.
מה שכן, לדעתי, אנחנו נהנים יותר כאשר אנחנו מוצאים את האיכות שלמדנו להתרגל אליה. ההתמוגגות הזו שיש בכל לגימה של אספרסו איכותי שהכנו במו ידינו (החל מהקליה ועד לתוצאה הסופית בכוס).
לאחרונה קרה לי גם אותו הדבר בסטייקים. אני מאוד אוהב בשר ועד לאחרונה נהנתי גם מסטייקים לא הכי איכותיים (לא ככה חשבתי באותו הזמן) ואז התחלתי קצת לשאול ולקרוא ומצאתי לי קצב איפה שאני גר (ביבנה - אשמח לתת המלצות למי שמעוניין) שמוכר סטייקים אלוהיים שמיובאים מארגנטינה, ומאז, אני לא יכול לאכול כמעט שום סטייק אחר.
אבל כל ביס מהסטייק שלו.... :ריר: :מס1:

ואיך אמר ז'ו'ו חלסטרה: "ותחשבו על זה, אהאהאהאהאה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

אמרו לפני: IGNORANCE IS BLISS

בתחום המסכים, אני מקנא באלה שיכולים לראות מסך ב-3000 ש"ח ולהנות. אני כבר מזמן לא שם.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”