הצעת חוק - חוק הקפה
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הייתי היום באזור תל אביב ליד חנות לוואצה. הם מוכרים שם קפה בן חצי שנה ב 186 ש"ח...
זה העלה לי רעיון לחוק יסוד הקפה במדינת ישראל:
- קפה קלוי לא יימכר במעל 150 ש"ח.
- חובה לסמן את יום קליית הקפה (לא חודש).
- כל חודש מיום הקלייה יפחת מחיר הקפה ב 20%
- אחרי 4 חודשים ישאר המחיר על 20% למשך מכסימום עוד 4 חודשים.
- אחרי 8 חודשים מיום הקלייה יש להשליך את הקפה לים.
- אין פטורים לאריזות מתכת או חנקן וכל מני גימיקי שיווק שלא עוזרים (כמו קפה אילי למשל).
מי בעד?
זה העלה לי רעיון לחוק יסוד הקפה במדינת ישראל:
- קפה קלוי לא יימכר במעל 150 ש"ח.
- חובה לסמן את יום קליית הקפה (לא חודש).
- כל חודש מיום הקלייה יפחת מחיר הקפה ב 20%
- אחרי 4 חודשים ישאר המחיר על 20% למשך מכסימום עוד 4 חודשים.
- אחרי 8 חודשים מיום הקלייה יש להשליך את הקפה לים.
- אין פטורים לאריזות מתכת או חנקן וכל מני גימיקי שיווק שלא עוזרים (כמו קפה אילי למשל).
מי בעד?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
אין חוקים קיימים לבעיות כאלה (הרי זה מזון, חייבים לכתוב את התאריכים + מחיר באופן ברור עליו), לא?
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

חייבים לסמן תאריך פג תוקף - הוא בדרך כלל שנתיים מחודש הקלייה (לא יום מדויק) אבל זה גם משתנה ממקום למקום.
ההצעה שלי יותר "יצירתית" כי אני מוסיף פחת על קפה ישן.
ההצעה שלי יותר "יצירתית" כי אני מוסיף פחת על קפה ישן.
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אני בעד.
השבוע נתקלתי בסניף של שופרסל דיל ברחובות בשקיות חצי קילו של קפה מאורו (נני היבואנים) לא טחון, במחיר של 49.9 ש"ח.
זה באמת מבעאס שאתה לא יכול לדעת את התאריך של הקליה. במקרה הזה הייתי מסתפק גם בחודש הקליה, רק בשביל לקבל איזושהי פסרפקטיבה על מידת הטריות של הקפה. אני מאוד רוצה לנסות, אבל מפחד שאפול עם הקפה בגלל הטריות.
אגב, ובלי קשר, על השקית היה מודפס 60% ערביקה ו- 40% רובוסטה ואילו נני הדביקו מדבקה שלהם שמציינת שהתערובות היא 100% ערביקה. הייתי שמח לשמוע הסבר של היבואן על העניין.
השבוע נתקלתי בסניף של שופרסל דיל ברחובות בשקיות חצי קילו של קפה מאורו (נני היבואנים) לא טחון, במחיר של 49.9 ש"ח.
זה באמת מבעאס שאתה לא יכול לדעת את התאריך של הקליה. במקרה הזה הייתי מסתפק גם בחודש הקליה, רק בשביל לקבל איזושהי פסרפקטיבה על מידת הטריות של הקפה. אני מאוד רוצה לנסות, אבל מפחד שאפול עם הקפה בגלל הטריות.
אגב, ובלי קשר, על השקית היה מודפס 60% ערביקה ו- 40% רובוסטה ואילו נני הדביקו מדבקה שלהם שמציינת שהתערובות היא 100% ערביקה. הייתי שמח לשמוע הסבר של היבואן על העניין.
מעניין ומוזר. קשה לי להאמין שנני יטעו בכוונה, תוכל להרחיב בדגם התערובת ואיך בדיוק הדביקו? (האם כיסו את הכיתוב המקורי או שמא הדביקו מדבקה ללא קשר)avicali כתב: אגב, ובלי קשר, על השקית היה מודפס 60% ערביקה ו- 40% רובוסטה ואילו נני הדביקו מדבקה שלהם שמציינת שהתערובות היא 100% ערביקה. הייתי שמח לשמוע הסבר של היבואן על העניין....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הרי ידוע ש 100% ערביקה מצטייר כתערובת איכותית יותר אצל הצרכן, זה לא טרנד אמריקאי ?
בפעם הבאה תצלם לנו תמונה של האריזה שנראה מה כתוב עליה ועל המדבקה ...
לגבי הצעת החוק, אני הייתי מסתפק בתאריך ייצור כמו שאר המוצרים וחבל שאף אחד לא מכריח אותם להדפיס על האריזה.
ככה לא צריך פחת כי אם אתה רואה שהקפה ישן אתה לא קונה ותאמין לי שככה שיזרק להם קפה לפח אז יורידו מחירים אוטומטית ויעשו מבצעים על קפה "מבוגר".
בפעם הבאה תצלם לנו תמונה של האריזה שנראה מה כתוב עליה ועל המדבקה ...
לגבי הצעת החוק, אני הייתי מסתפק בתאריך ייצור כמו שאר המוצרים וחבל שאף אחד לא מכריח אותם להדפיס על האריזה.
ככה לא צריך פחת כי אם אתה רואה שהקפה ישן אתה לא קונה ותאמין לי שככה שיזרק להם קפה לפח אז יורידו מחירים אוטומטית ויעשו מבצעים על קפה "מבוגר".
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כל קפה שיוצא מאירופה מסומן בחודש קלייה בצורה די ברורה.
תכלס - זאת בעיה צרכנית כי אנשים קונים קפה בן חצי שנה ומעלה וככה משתפים פעולה עם זה. קפה כזה צריך באמת להשליך לים.
אבי - אל תקנה קפה בסופר (מניסיון).
חצי קילו מאורו זה ה"אספרסו":
http://www.neni.co.il/htmls/%D7%A7%D7%A ... s492=15297
כתוב עליו חד משמעי שהוא עם רובוסטה.
הכי טרי שאתה יכול לקנות זה בפרס קפה - בדרך כלל חודשיים לפחות (לפי ההצעה שלי היה יורד עליו כבר 40% ...)
תכלס - זאת בעיה צרכנית כי אנשים קונים קפה בן חצי שנה ומעלה וככה משתפים פעולה עם זה. קפה כזה צריך באמת להשליך לים.
אבי - אל תקנה קפה בסופר (מניסיון).
חצי קילו מאורו זה ה"אספרסו":
http://www.neni.co.il/htmls/%D7%A7%D7%A ... s492=15297
כתוב עליו חד משמעי שהוא עם רובוסטה.
הכי טרי שאתה יכול לקנות זה בפרס קפה - בדרך כלל חודשיים לפחות (לפי ההצעה שלי היה יורד עליו כבר 40% ...)
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
גם לי זה היה מוזר, נני הם חברה רציניים.מעניין ומוזר. קשה לי להאמין שנני יטעו בכוונה, תוכל להרחיב בדגם התערובת ואיך בדיוק הדביקו? (האם כיסו את הכיתוב המקורי או שמא הדביקו מדבקה ללא קשר)...
לא זוכר את הדגם של התערובת. הם לא הסתירו את הכיתוב המקורי, אלא הדביקו מדבקה בצד.
פעם הבאה שאגיע לשם אני אצלם ואעלה לכאן.
האמת שחיפשתי על השקית ולא מצאתי. פעם הבאה אחפש טוב יותר, אולי פספסתי.כל קפה שיוצא מאירופה מסומן בחודש קלייה בצורה די ברורה....
סימון שגוי
בבקשה תגיד לי באיזה סניף ברחובות זה היה, אפשר ליצור קשר במייל [email protected]
עכשיו להתייחסות של עופר.
אם להקצין, אפשר גם לסמן בחורה שהיו לה יותר מ2-3 גברים ואחרי 4, לזרוק אותה לים?
אני מבין את הרצון לשלמות בתחום מסוים, אבל זה 2 דברים שונים.
תעשייה מקומית שמתבססת על פיץ' מכירה של קפה קלוי טרי היא לגיטימית, אבל אני בטוח שאם תשאל כל קולה הוא יגיד לך שהוא לא יתנגד לקלות מאות טונות בחודש ולייצא לחו"ל.
בעולם הגלובלי של היום יש את התנועה הזאת, שרוצה לחזור לקטן, מקומי, מהיצרן ללקוח בחווה עצמה, אם אפשר.
חלב מהרפת, ביצים מהלול ולחם מהתנור של זה שמגדל את החיטה.
יש בזה קסם, אבל זה לא פרקטי ולעולם לא יקרה בקנה מידה גדול, להיפך, העולם צריך יותר מוצרים זמינים שמגיעים מכל מיני ארצות, גם אם זה לוקח יותר מחודש.
אם תסתכל על אריזה של קפה, תראה שהתאריך שכתוב הוא לפחות שנה-שנתיים מהיום, והם לא כותבים את זה סתם, הכל עובר בדיקות עמידות וחייב לעמוד במבחן המציאות.
בנוסף, כמו שאתה יודע, תאריך פג תוקף תמיד לוקח משנה זהירות, ומקדים את ההערכות האמיתיות.
מקווה שהתשובה שלי ממצה את דעתי בצורה עניינית מבלי להיסחף.
עכשיו להתייחסות של עופר.
אם להקצין, אפשר גם לסמן בחורה שהיו לה יותר מ2-3 גברים ואחרי 4, לזרוק אותה לים?
אני מבין את הרצון לשלמות בתחום מסוים, אבל זה 2 דברים שונים.
תעשייה מקומית שמתבססת על פיץ' מכירה של קפה קלוי טרי היא לגיטימית, אבל אני בטוח שאם תשאל כל קולה הוא יגיד לך שהוא לא יתנגד לקלות מאות טונות בחודש ולייצא לחו"ל.
בעולם הגלובלי של היום יש את התנועה הזאת, שרוצה לחזור לקטן, מקומי, מהיצרן ללקוח בחווה עצמה, אם אפשר.
חלב מהרפת, ביצים מהלול ולחם מהתנור של זה שמגדל את החיטה.
יש בזה קסם, אבל זה לא פרקטי ולעולם לא יקרה בקנה מידה גדול, להיפך, העולם צריך יותר מוצרים זמינים שמגיעים מכל מיני ארצות, גם אם זה לוקח יותר מחודש.
אם תסתכל על אריזה של קפה, תראה שהתאריך שכתוב הוא לפחות שנה-שנתיים מהיום, והם לא כותבים את זה סתם, הכל עובר בדיקות עמידות וחייב לעמוד במבחן המציאות.
בנוסף, כמו שאתה יודע, תאריך פג תוקף תמיד לוקח משנה זהירות, ומקדים את ההערכות האמיתיות.
מקווה שהתשובה שלי ממצה את דעתי בצורה עניינית מבלי להיסחף.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

דווקא אחרי 2,3 נכונים זה רק פלוס...
אני באמת חושב שקפה בן שנה הוא לא לעניין בכלל - אולי לטחון ולתת לחיילים שצריכים קפאין אבל לאספרסו אין מצב.
זה שפג התוקף הוא לפי החוק וזה לא מקולקל וכו' זה בסדר - אבל הטעם אחרי שנה כבר לא קיים.
אני באמת חושב שקפה בן שנה הוא לא לעניין בכלל - אולי לטחון ולתת לחיילים שצריכים קפאין אבל לאספרסו אין מצב.
זה שפג התוקף הוא לפי החוק וזה לא מקולקל וכו' זה בסדר - אבל הטעם אחרי שנה כבר לא קיים.