בתי קפה בארץ הם מוטציות מוזרות
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
זהו איבדתי אמון בתכנית הזאת באופן סופי.
הכל בשביל לייצר כותרות.
היו צריכים להכניס אותם אחד אחד לבד ולראות מה הם אומרים.
ההשפעות הפסיכלוגיות כאן הם מטורפות.
זה פלוס מבחן הפלאזמות הגדול שלהם.
פלוס זה שגם כתבת הטרקטרונים שלהם הייתה לא משהו. מה, מצאתם רק משפחה אחת של הרוגה (משתתף בצערם) שאפשר לדבר איתם? אין פצועים ? אין אחרים? הכבוד היחיד שיש לי - זה שהוא העיר לבחור שהגיע במקרה עם הטרקטורון, וכמעט חטף מכות.
הכל בשביל לייצר כותרות.
פלוס זה שגם כתבת הטרקטרונים שלהם הייתה לא משהו. מה, מצאתם רק משפחה אחת של הרוגה (משתתף בצערם) שאפשר לדבר איתם? אין פצועים ? אין אחרים? הכבוד היחיד שיש לי - זה שהוא העיר לבחור שהגיע במקרה עם הטרקטורון, וכמעט חטף מכות.
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מעולה.דבוטאנט כתב:אני ממליץ בעיקר על הפסטות תוצרת בית - יש לזניה ומנה נוספת שאשתי תמיד לוקחת מפסטה טרייה ירוקה.
חוצמזה יש עוד מנות ראשונות טובות...
אני ובת זוגי לא יכולים להעביר יום אחד בלי פסטה!
אגב, היינו אתמול במסעדה איטלקית במתחם פולג - פומודורו, היה מדהים.
חחח.. אחרי שראיתי את הקטע על הקפה ראיתי עוד כמה 'מבחנים' (יין, אוכל..). נראה לי שלקחו סתם סנובים שמנסים להראות טוב. ברור שאף אחד מהם לא מבין כלום ביין, קפה או אוכל. וגם אם כן הם לא יעזו להשמע מחוץ לקונצנזוס.Itay_Pollak כתב:זהו איבדתי אמון בתכנית הזאת באופן סופי.
הכל בשביל לייצר כותרות.
פלוס זה שגם כתבת הטרקטרונים שלהם הייתה לא משהו. מה, מצאתם רק משפחה אחת של הרוגה (משתתף בצערם) שאפשר לדבר איתם? אין פצועים ? אין אחרים? הכבוד היחיד שיש לי - זה שהוא העיר לבחור שהגיע במקרה עם הטרקטורון, וכמעט חטף מכות....
אולי נזמין את אורלי וגיא לעשות את המבחנים האלה לחברי הפורום? הם יהיו מופתעים מהתוצאות
אוקיי,
א. מעניין כמה הזמן האספרסו (אם זה אכן היה אספרסו) עמד על השולחן של אורלי וגיא לפני שהם שתו. חמוץ וקריר - בוודאות.
ב. מעניין איך מגיעים למצב שבו מרגישים טעם של וניל שקדים, אני חושב שאם רצו לבדוק פלצנות, הגיעו לשם.
ג. לא נראה כי אורלי, גיא או הבחור הזה מבינים בקפה, כשהוא מקריא את העובדות מהדף ונראה כי היה עדיף לו היו מביאים לשם מישהו מהתחום ולא הדיוט. לכל דבר יש מומחה, אם רוצים לדבר על ביטחון מדיני עדיף לא להביא את כתב הבידור, לא?
אני בטוח שההבדלים בין שוט לשוט היו קיימים, לכן קל להבין מדוע אספרסו אחד שונה מהשני, גם אם התערובת היא אותה תערובת.
נראה לי טוב לרייטינג, לא?
א. מעניין כמה הזמן האספרסו (אם זה אכן היה אספרסו) עמד על השולחן של אורלי וגיא לפני שהם שתו. חמוץ וקריר - בוודאות.
ב. מעניין איך מגיעים למצב שבו מרגישים טעם של וניל שקדים, אני חושב שאם רצו לבדוק פלצנות, הגיעו לשם.
ג. לא נראה כי אורלי, גיא או הבחור הזה מבינים בקפה, כשהוא מקריא את העובדות מהדף ונראה כי היה עדיף לו היו מביאים לשם מישהו מהתחום ולא הדיוט. לכל דבר יש מומחה, אם רוצים לדבר על ביטחון מדיני עדיף לא להביא את כתב הבידור, לא?
אני בטוח שההבדלים בין שוט לשוט היו קיימים, לכן קל להבין מדוע אספרסו אחד שונה מהשני, גם אם התערובת היא אותה תערובת.
נראה לי טוב לרייטינג, לא?
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
דורון,
אם אתה אוהב אוכל איטלקי, אז אני יכול להמליץ לך המלצה חמה מאוד על מסעדת "אמורה מיו" שבאבן גבירול בתל אביב.
האוכל מצוין! כל מה שאני ואשתי ניסינו שם (פסטות, רביולי, פיצה) היה לא פחות ממעולה וגם הקינוחים מצוינים.
זו לא מסעדה כל כך גדולה ויש תחושה שאתה נכנס למסעדה איטלקית משפחתית כזו עם תמונות משפחתיות על הקירות וכו'.
מאוד מומלץ!
אם אתה אוהב אוכל איטלקי, אז אני יכול להמליץ לך המלצה חמה מאוד על מסעדת "אמורה מיו" שבאבן גבירול בתל אביב.
האוכל מצוין! כל מה שאני ואשתי ניסינו שם (פסטות, רביולי, פיצה) היה לא פחות ממעולה וגם הקינוחים מצוינים.
זו לא מסעדה כל כך גדולה ויש תחושה שאתה נכנס למסעדה איטלקית משפחתית כזו עם תמונות משפחתיות על הקירות וכו'.
מאוד מומלץ!
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תודה
נראה שאפשר להעזר בפורום בעוד נושאים חוץ מקפה
נראה שאפשר להעזר בפורום בעוד נושאים חוץ מקפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אלכס, די ברור שמדובר בבידור זול לעם.
למרות זאת, זה בהחלט הוכח באלף ואחד מבדקים, שאנשים נוטים לקונפורמיזם לקבוצה, ועונים לפי מה שמצפים מהם.
זה נוגע כמעט בכל תחום בחיים, במיוחד כשמעורבים מותגים (כלומר, רגש) ובטח בתחום כמו קפה (והרבה יותר ביין) שבו מי שמבין יותר - נחשב מודרני, אינטלגנטי וטוב יותר מהאחר.
אתה יודע מה? אני בכלל לא בטוח שאם היינו עושים את המבחן הזה על החבר'ה כאן בפורום, היינו מקבלים תוצאות שונות.
יחד עם זאת, ברור שמדובר במבדק מגמתי לגמרי. אין לנו מושג מה אמרו להם, איך הכינו את הקפה, מי הם אלו שטוענים שהם "מבינים" בקפה וכמה שוטים (תרתי משמע) שבהם אנשים אמרו שהם לא מרגישים הבדל גדול, ירדו בעריכה.
לפני כמה חודשים הם עשו את "מבחן הפלזמות הגדול" ובו "הוכיחו" שאין הבדל בין פלזמה ב-4K ש"ח לפלזמה ב-15K ש"ח.
חפש כתבת תגובה של עופר לאור על ה"מבדק" הזה.
הוא ממש לקח את זה ללב
למרות זאת, זה בהחלט הוכח באלף ואחד מבדקים, שאנשים נוטים לקונפורמיזם לקבוצה, ועונים לפי מה שמצפים מהם.
זה נוגע כמעט בכל תחום בחיים, במיוחד כשמעורבים מותגים (כלומר, רגש) ובטח בתחום כמו קפה (והרבה יותר ביין) שבו מי שמבין יותר - נחשב מודרני, אינטלגנטי וטוב יותר מהאחר.
אתה יודע מה? אני בכלל לא בטוח שאם היינו עושים את המבחן הזה על החבר'ה כאן בפורום, היינו מקבלים תוצאות שונות.
יחד עם זאת, ברור שמדובר במבדק מגמתי לגמרי. אין לנו מושג מה אמרו להם, איך הכינו את הקפה, מי הם אלו שטוענים שהם "מבינים" בקפה וכמה שוטים (תרתי משמע) שבהם אנשים אמרו שהם לא מרגישים הבדל גדול, ירדו בעריכה.
לפני כמה חודשים הם עשו את "מבחן הפלזמות הגדול" ובו "הוכיחו" שאין הבדל בין פלזמה ב-4K ש"ח לפלזמה ב-15K ש"ח.
חפש כתבת תגובה של עופר לאור על ה"מבדק" הזה.
הוא ממש לקח את זה ללב
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תסלחו לי, אבל זה מבחן דבילי... בריסטה ממוצע בארץ שמוציא 4 שוטים, גם אם עושה זאת מיד אחד אחרי השני, יש סיכוי גבוה מאוד שהם מאוד שונים אחד מהשני. עושי המבחן כמובן לא מודעים לכך ולכן לא מבינים עד כמה המבחן מטופש.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מאוד מאכזבים אותי גיא ופדרבוש, הפכו לסקופיסטים סוג ט', ואנחנו מדברים כאן על מישהו שהעז להרים תוכנית כמו המחשוף. כל שבוע שאלתי את עצמי, תוך כדי שאני מתגלגל מצחוק על הריצפה (כן זה כנראה אומר עלי משהו) איך בכלל נותנים לתכנית כזאת לעלות לאויר ומתי הם ירגיזו מישהו כל כך שמישהו ימצא את התרוץ להוריד אותה. זה לא קרה כשהם ראיינו את ענת עצמון וכל רגע שאלו אותה על מי משניהם היא מסתכלת, וגם לא כששאלו את אסתי זקהיים מה בעצם הקטע בלהיות שחקנית נורא שמנה. זה קרה כשהם קימטו דגל ישראל ושיחקו בכדורגל עם ילד פלסטיני או משהו כזה.
והיום, אותו הגיא משדר תוכנית שבא מנצלים את הטריק הכי פשוט על המוח האנושי, טריק הדמיון. אתה מרגיש מה שאתה מדמיין, כי בסופו של דבר המוח מגיב לתחושו באופן זהה, אמיתיות או דמיוניות (העסק הזה מגובה במחקר מסודר, לא אני המצאתי). ספר לאנשים כעובדה שמה שהם אוכלים זה הטוב ביותר, ואם זה לא יהיה בעייתי באופן קיצוני, המוח ישלים לבד את הטעמים החסרים. כל כך פשוט, ועובד, מניפולציה זולה המנוצלת לרייטינג זול.
והיום, אותו הגיא משדר תוכנית שבא מנצלים את הטריק הכי פשוט על המוח האנושי, טריק הדמיון. אתה מרגיש מה שאתה מדמיין, כי בסופו של דבר המוח מגיב לתחושו באופן זהה, אמיתיות או דמיוניות (העסק הזה מגובה במחקר מסודר, לא אני המצאתי). ספר לאנשים כעובדה שמה שהם אוכלים זה הטוב ביותר, ואם זה לא יהיה בעייתי באופן קיצוני, המוח ישלים לבד את הטעמים החסרים. כל כך פשוט, ועובד, מניפולציה זולה המנוצלת לרייטינג זול.
what's next?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הבעייה היא שהם עובדים על אנשים - ומשדרים לכולם כאילו - יאללה לך תקנו קפה בקיוסק כי גם ככה אתם לא מבינים כלום.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
hosq ה-"טריק הזול של הדמיון" הוא הבסיס לכל המיתוג.
זה נכון לגבי כל תחום שאנחנו מתעסקים בו. לך תראה את הדיונים האינסופיים ב-HT עד הבדלים בין מגברים, כבלים, מקורות ועוד ועוד.
בשורה התחתונה - רק מבחן עיוור יכול להכריע.
הבעיה שצריך לעשות את המבחן באופן נכון ומדעי, ולא פופוליסטי וזול.
אבל אני די בטוח שאם נערוך מבחנים עיוורים בכל מני נושאים (מישהו אמר הבדלים בין מטחנות?) אנחנו נגלה תוצאות מפתיעות מאוד.
... ומעל הכל, ברור לי שאם נעשה לעופר מבחן עיוור של דנזי אורו מול כל שאר הקפה בארץ, הוא יצא אחרי המבחן מהחדר ויצעק בכל רחבי העיר: דנזי אורו שולתתתתת!!!!!!1111
זה נכון לגבי כל תחום שאנחנו מתעסקים בו. לך תראה את הדיונים האינסופיים ב-HT עד הבדלים בין מגברים, כבלים, מקורות ועוד ועוד.
בשורה התחתונה - רק מבחן עיוור יכול להכריע.
הבעיה שצריך לעשות את המבחן באופן נכון ומדעי, ולא פופוליסטי וזול.
אבל אני די בטוח שאם נערוך מבחנים עיוורים בכל מני נושאים (מישהו אמר הבדלים בין מטחנות?) אנחנו נגלה תוצאות מפתיעות מאוד.
... ומעל הכל, ברור לי שאם נעשה לעופר מבחן עיוור של דנזי אורו מול כל שאר הקפה בארץ, הוא יצא אחרי המבחן מהחדר ויצעק בכל רחבי העיר: דנזי אורו שולתתתתת!!!!!!1111
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מוטי - אין לHOSQ או לי בעייה עם הטריק הזול. הבעייה נוצרת כשהטריק הזול נוצר בתכנית שמתיימרת להוציא את האוויר מכל הטריקים הזולים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
דנזי אורו לא שולטת!!!!
מי בעד עצומה שתעיף לפדרבוש את המוטציה הזאת על הראש שלה? בעעע
אפילו צעיף לא הייתי עושה מהצמר הזה.
מי בעד עצומה שתעיף לפדרבוש את המוטציה הזאת על הראש שלה? בעעע
אפילו צעיף לא הייתי עושה מהצמר הזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)