בתי קפה בארץ הם מוטציות מוזרות

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

זהו איבדתי אמון בתכנית הזאת באופן סופי.
הכל בשביל לייצר כותרות.
היו צריכים להכניס אותם אחד אחד לבד ולראות מה הם אומרים.
ההשפעות הפסיכלוגיות כאן הם מטורפות.
זה פלוס מבחן הפלאזמות הגדול שלהם.
פלוס זה שגם כתבת הטרקטרונים שלהם הייתה לא משהו. מה, מצאתם רק משפחה אחת של הרוגה (משתתף בצערם) שאפשר לדבר איתם? אין פצועים ? אין אחרים? הכבוד היחיד שיש לי - זה שהוא העיר לבחור שהגיע במקרה עם הטרקטורון, וכמעט חטף מכות.

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

דבוטאנט כתב:אני ממליץ בעיקר על הפסטות תוצרת בית - יש לזניה ומנה נוספת שאשתי תמיד לוקחת מפסטה טרייה ירוקה.
חוצמזה יש עוד מנות ראשונות טובות
...
מעולה.
אני ובת זוגי לא יכולים להעביר יום אחד בלי פסטה!
אגב, היינו אתמול במסעדה איטלקית במתחם פולג - פומודורו, היה מדהים.

Itay_Pollak כתב:זהו איבדתי אמון בתכנית הזאת באופן סופי.
הכל בשביל לייצר כותרות.
היו צריכים להכניס אותם אחד אחד לבד ולראות מה הם אומרים.
ההשפעות הפסיכלוגיות כאן הם מטורפות.
זה פלוס מבחן הפלאזמות הגדול שלהם.
פלוס זה שגם כתבת הטרקטרונים שלהם הייתה לא משהו. מה, מצאתם רק משפחה אחת של הרוגה (משתתף בצערם) שאפשר לדבר איתם? אין פצועים ? אין אחרים? הכבוד היחיד שיש לי - זה שהוא העיר לבחור שהגיע במקרה עם הטרקטורון, וכמעט חטף מכות.
...
חחח.. אחרי שראיתי את הקטע על הקפה ראיתי עוד כמה 'מבחנים' (יין, אוכל..). נראה לי שלקחו סתם סנובים שמנסים להראות טוב. ברור שאף אחד מהם לא מבין כלום ביין, קפה או אוכל. וגם אם כן הם לא יעזו להשמע מחוץ לקונצנזוס.
אולי נזמין את אורלי וגיא לעשות את המבחנים האלה לחברי הפורום? הם יהיו מופתעים מהתוצאות :silly:

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

אוקיי,

א. מעניין כמה הזמן האספרסו (אם זה אכן היה אספרסו) עמד על השולחן של אורלי וגיא לפני שהם שתו. חמוץ וקריר - בוודאות.
ב. מעניין איך מגיעים למצב שבו מרגישים טעם של וניל שקדים, אני חושב שאם רצו לבדוק פלצנות, הגיעו לשם.
ג. לא נראה כי אורלי, גיא או הבחור הזה מבינים בקפה, כשהוא מקריא את העובדות מהדף ונראה כי היה עדיף לו היו מביאים לשם מישהו מהתחום ולא הדיוט. לכל דבר יש מומחה, אם רוצים לדבר על ביטחון מדיני עדיף לא להביא את כתב הבידור, לא?

אני בטוח שההבדלים בין שוט לשוט היו קיימים, לכן קל להבין מדוע אספרסו אחד שונה מהשני, גם אם התערובת היא אותה תערובת.

נראה לי טוב לרייטינג, לא?

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

דורון,
אם אתה אוהב אוכל איטלקי, אז אני יכול להמליץ לך המלצה חמה מאוד על מסעדת "אמורה מיו" שבאבן גבירול בתל אביב.
האוכל מצוין! כל מה שאני ואשתי ניסינו שם (פסטות, רביולי, פיצה) היה לא פחות ממעולה וגם הקינוחים מצוינים.
זו לא מסעדה כל כך גדולה ויש תחושה שאתה נכנס למסעדה איטלקית משפחתית כזו עם תמונות משפחתיות על הקירות וכו'.

מאוד מומלץ!

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

תודה 8)
נראה שאפשר להעזר בפורום בעוד נושאים חוץ מקפה (Y)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

אלכס, די ברור שמדובר בבידור זול לעם.

למרות זאת, זה בהחלט הוכח באלף ואחד מבדקים, שאנשים נוטים לקונפורמיזם לקבוצה, ועונים לפי מה שמצפים מהם.
זה נוגע כמעט בכל תחום בחיים, במיוחד כשמעורבים מותגים (כלומר, רגש) ובטח בתחום כמו קפה (והרבה יותר ביין) שבו מי שמבין יותר - נחשב מודרני, אינטלגנטי וטוב יותר מהאחר.

אתה יודע מה? אני בכלל לא בטוח שאם היינו עושים את המבחן הזה על החבר'ה כאן בפורום, היינו מקבלים תוצאות שונות.

יחד עם זאת, ברור שמדובר במבדק מגמתי לגמרי. אין לנו מושג מה אמרו להם, איך הכינו את הקפה, מי הם אלו שטוענים שהם "מבינים" בקפה וכמה שוטים (תרתי משמע) שבהם אנשים אמרו שהם לא מרגישים הבדל גדול, ירדו בעריכה.

לפני כמה חודשים הם עשו את "מבחן הפלזמות הגדול" ובו "הוכיחו" שאין הבדל בין פלזמה ב-4K ש"ח לפלזמה ב-15K ש"ח.
חפש כתבת תגובה של עופר לאור על ה"מבדק" הזה.
הוא ממש לקח את זה ללב :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

תסלחו לי, אבל זה מבחן דבילי... בריסטה ממוצע בארץ שמוציא 4 שוטים, גם אם עושה זאת מיד אחד אחרי השני, יש סיכוי גבוה מאוד שהם מאוד שונים אחד מהשני. עושי המבחן כמובן לא מודעים לכך ולכן לא מבינים עד כמה המבחן מטופש.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #23 

ואני אומר - יאללה המבחן הגדול של HTCAFE.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

מאוד מאכזבים אותי גיא ופדרבוש, הפכו לסקופיסטים סוג ט', ואנחנו מדברים כאן על מישהו שהעז להרים תוכנית כמו המחשוף. כל שבוע שאלתי את עצמי, תוך כדי שאני מתגלגל מצחוק על הריצפה (כן זה כנראה אומר עלי משהו) איך בכלל נותנים לתכנית כזאת לעלות לאויר ומתי הם ירגיזו מישהו כל כך שמישהו ימצא את התרוץ להוריד אותה. זה לא קרה כשהם ראיינו את ענת עצמון וכל רגע שאלו אותה על מי משניהם היא מסתכלת, וגם לא כששאלו את אסתי זקהיים מה בעצם הקטע בלהיות שחקנית נורא שמנה. זה קרה כשהם קימטו דגל ישראל ושיחקו בכדורגל עם ילד פלסטיני או משהו כזה.
והיום, אותו הגיא משדר תוכנית שבא מנצלים את הטריק הכי פשוט על המוח האנושי, טריק הדמיון. אתה מרגיש מה שאתה מדמיין, כי בסופו של דבר המוח מגיב לתחושו באופן זהה, אמיתיות או דמיוניות (העסק הזה מגובה במחקר מסודר, לא אני המצאתי). ספר לאנשים כעובדה שמה שהם אוכלים זה הטוב ביותר, ואם זה לא יהיה בעייתי באופן קיצוני, המוח ישלים לבד את הטעמים החסרים. כל כך פשוט, ועובד, מניפולציה זולה המנוצלת לרייטינג זול.
what's next?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #25 

הבעייה היא שהם עובדים על אנשים - ומשדרים לכולם כאילו - יאללה לך תקנו קפה בקיוסק כי גם ככה אתם לא מבינים כלום.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

hosq ה-"טריק הזול של הדמיון" הוא הבסיס לכל המיתוג.
זה נכון לגבי כל תחום שאנחנו מתעסקים בו. לך תראה את הדיונים האינסופיים ב-HT עד הבדלים בין מגברים, כבלים, מקורות ועוד ועוד.

בשורה התחתונה - רק מבחן עיוור יכול להכריע.
הבעיה שצריך לעשות את המבחן באופן נכון ומדעי, ולא פופוליסטי וזול.

אבל אני די בטוח שאם נערוך מבחנים עיוורים בכל מני נושאים (מישהו אמר הבדלים בין מטחנות?) אנחנו נגלה תוצאות מפתיעות מאוד.

... ומעל הכל, ברור לי שאם נעשה לעופר מבחן עיוור של דנזי אורו מול כל שאר הקפה בארץ, הוא יצא אחרי המבחן מהחדר ויצעק בכל רחבי העיר: דנזי אורו שולתתתתת!!!!!!1111
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

:lol:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #28 

מוטי - אין לHOSQ או לי בעייה עם הטריק הזול. הבעייה נוצרת כשהטריק הזול נוצר בתכנית שמתיימרת להוציא את האוויר מכל הטריקים הזולים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

דנזי אורו לא שולטת!!!!
מי בעד עצומה שתעיף לפדרבוש את המוטציה הזאת על הראש שלה? בעעע
אפילו צעיף לא הייתי עושה מהצמר הזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)