מכונת קפה ראשונה להדיוט

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

הבעיה שפודים זה פשוט קפה רע. אם קפסולות זה קפה בינוני עד לא משהו, מפודים פשוט לעולם לא יוצא משהו שניתן לשתות. לטעמי האישי בלבד כמובן.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1557
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

קרמריקה אני מסכים איתך אם עניין הפודים, ואני יכול להעיד ממקור ראשון על כמה שהקפה רע בפודים...
אבל על ההשוואה בין קפסולות לאוט׳ אני ממש לא מסכים, אני די בטוח שבאוט׳ אם תערובת טריה וטובה תקבל קפה הרבה יותר טוב מאשר בכל מכונת קפסולות שתנסה.. הטריות משחקת פה מרכיב חיוני מאוד בהבדלים בין המכונות.
אני גם די בטוח שאם ובמקרה תצליח להשיג קפסולה בת שבועיים ותטעם אותה שוב לאחר חודש- בטוח שהטעם ישתנה מקצה לקצה, השאלה היא איך משיגים קפסולה בת שבועיים :roll:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

קרמריקה כתב:מכונה אוטומטית מניסיוני (ואני יודע שהבטחנו לבדוק את זה לעומק וטרם יצא), לא מפיקה קפה טוב יותר ממכונת קפסולות. היא פשוט עולה פי 4 יותר ולמעלה מזה. עם זאת, לאורך זמן, ברכישת פולים זולים מול קפסולות יקרות, ההפרש מצטמצם ואז מתהפך.
כשאני צריך להמליץ על מכונה בסגנון לאדם ששואל, אני תמיד ממליץ על קפסולות, ועל אחת משתיים, בהתאם לתקציב:
1. ה-Lavazza A MODO MIO מפיקה קפה לא רע, שמתקרב לרמה של נספרסו, המכונה עולה פחות והקפסולות עולות בערך אותו דבר. ההקצפה ידנית לחלוטין, ומבחר הקפסולות פחות נרחב.
2. ה-Nespresso Lattissima או Nespresso citiz&milk. יותר יקרות מהלוואצה, ולשתיהן הקצפה אוטומטית אבל בסגנון שונה. תוכל לראות את ההבדלים כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 47#1331747
...
הרבה תודה (Y)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

eliel1010 כתב:קרמריקה אני מסכים איתך אם עניין הפודים, ואני יכול להעיד ממקור ראשון על כמה שהקפה רע בפודים...
אבל על ההשוואה בין קפסולות לאוט׳ אני ממש לא מסכים, אני די בטוח שבאוט׳ אם תערובת טריה וטובה תקבל קפה הרבה יותר טוב מאשר בכל מכונת קפסולות שתנסה.. הטריות משחקת פה מרכיב חיוני מאוד בהבדלים בין המכונות.
אני גם די בטוח שאם ובמקרה תצליח להשיג קפסולה בת שבועיים ותטעם אותה שוב לאחר חודש- בטוח שהטעם ישתנה מקצה לקצה, השאלה היא איך משיגים קפסולה בת שבועיים :roll:
...
הבטחנו בדיקה עם מכונות אוטומטיות שזכו פה לשבחים כמו הגאג'ה בררה, וטרם יצא לי. עם זאת, עד היום, וניסיתי גם לאחרונה יחסית ב-JURA עם קפה שאמור להיות טרי וטוב, לא טעמתי אוטומטית עם תוצר טוב יותר מקפסולות.
אני חושב שאפשר אפילו לומר מעבר לכך, עם אוטומטית, במקרה הטוב (אם הקפה טרי והכל מכוון כמו שצריך), תקבל תוצר כמו קפסולות. במקרה רע, תקבל משהו גרוע יותר. עם קפסולות, התוצר כמעט זהה בכל פעם. בינוני, אבל אחיד וללא מאמץ.

אני לא אומר שלא קיימת המכונה האוטומטית עם יכולת הגדרה מדוייקה שתיתן אספרסו טוב יותר. אני כן אומר שמעולם לא נתקלתי בכזו, וניסיתי כמה וכמה בין אם ביתיות ובין אם מסחריות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

בעיני קפסולות של אספרסו קלאב עדיפות על jura גם עם קפה שאני קליתי בעצמי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

הובר אני רואה שאתה עוסק בתחום (אמנם אחר) ואני מניח שזה אומר שאתה חובב גאדג'טים ושדרוגים כמו רובנו.
למרות שאתה מדבר על מכונה פשוטה להדיוט, אני הולך להגיד את המשפט המפורסם הזה פעם אחת, כי אף אחד לא אמר לי את זה כשאני קניתי את המכונה הראשונה שלי:
Buy your second machine first

זה כל כך נכון... יחסוך לך כסף וכאב ראש בטווח הארוך. אבל זה רק במידה שאתה מכיר את עצמך ככזה שצפוי למכונה השניה תוך שנה-שנתיים ממילא.
מאחל לך הרבה הנאה וקפאין בכל אופן :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”