מדוע מחירי מקרנים בארץ כ"כ יקרים ?.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

דיברתי עם נציג של Projectorpeople.com והוא אמר לי שהיום ה AE900 הוא אחד המקרנים היחידים שהם מוכרים שהוא בעל אחריות בין לאומית של שנה על חלקים, ושל 90 יום על המנורה. הוא אמר לי שבכל מדינה שיש נציגות של פנסוניק אני אוכל לנצל את האחריות, כי היצרן התחייב לכך בכתב האחריות אותו אני מקבל עם המקרן.

יכול להיות שיורוקום אינה נציגות רשמית של פנסוניק בארץ, אלא סתם עוד יבואן עם פריבילגיות מהיצרן. עצם זה שהם נקראים "יורוקום" ולא "פנסוניק ישראל" כבר מרמז על בעיות...

אני אנסה לעשות בירור אצל יורוקום ואצל פנסוניק העולמית כדי לראות היכן הדברים עומדים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #17 

יורוקום היא הנציגה הרשמית של פנסוניק בישראל.
אתה יכול להיות רגוע בנושא הזה.
לגבי כיבוד האחריות הבינלאומית, אני יותר מאשמח לשמוע על זה.

תעדכן אותנו. (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3537
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

יורוקום הם גם היבואנים של נוקיה, אז הם צריכים לקרוא לעצמם נוקיה ישראל ?

אין חוק שאומר שחברה יכולה להיות נציגות רשמית רק של יצרן אחד.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #19 

יונתן, אתה צודק.

הבעיה מתחילה מזה שיורוקום אינה בבעלות פנסוניק (נגיד כמו שמיקרוסופט ישראל בבעלות מיקרוסופט, או סיסקו ישראל בבעלות סיסקו), ולכן זה מעלה ספקות לגבי מידת הנאמנות שלהם לפנסוניק, ומידת היכולת של פנסוניק לדרוש מיורוקום לישר קו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

יש כאן כמה דברים שונים:

1. נושא העלות:

א. במדינות שונות יש תמחירים שונים. להשוות את המחירים בארה"ב זה לא חוכמה, חברות רבות ממתגות את עצמן ומוכרות בזול (ע"ע טושיבה שמפסידה כסף על ציוד שהיא מוכרת בארה"ב בכדי לחדור לשוק) רק בארה"ב בעוד שבמדינות אחרות הן לא מוכנות לכך . חברות רבות מאוד מתנהגות כך, ודווקא היבואן הרשמי חייב לעבוד לפי ההנחיות של חברת האם בעוד שיבואן מקבילי אינו מחוייב בכך. לעיתים זה חיסרון, אבל לעיתים זה גם יתרון (חלקי חילוף, נסיון הטכנאים, יכולת לדבר עם החברה במקרה של תקלות).

ב. כאמור, לא כל החברות רוכשות הישר מחברת האם, לעיתים הן רק שלוחות של סניף אירופאי או אפילו מזרח תיכוני אחר. השוק בישראל פצפון, וחברות רבות (כולל סוני/ישפאר למשל) מסופחות כך ליבואנים שמדיניות המחיר שלו איננה תואמת את המחירים שאנחנו רואים ב-FROOGLE (כלומר מחירים אמריקאיים).

ג. לא רק שיבואנים רשמיים רבים נתקעים עם מחיר יקר, הם גם בד"כ צריכים להצדיק אותו על ידי מעבדה, מערכת יחצ"נות משומנת, אנשי מכירות וצ'ופרים לחנויות... כל ה-OVERHEAD הזה הוא על הצרכן, כמובן.

ד. יש גם יבואנים שבהחלט רוצים שהמותגים שלהם יחשבו, ומה לעשות - רבים מאוד בישראל מאמינים שמה שעולה יותר שווה יותר. לעיתים זה נכון, אבל זה לעולם לא פרופורציונלי.

ה. לדעתי המיסוי בארץ כמעט ולא קשור לתמחור הסופי. אגב נראה לי שלא רחוק היום שישלמו מיסים מקומיים גם בארה"ב דרך האינטרנט - שהרי הביטול של זה במקור נוצר בכדי לעודד סחר בין המדינות בארה"ב, וכידוע יש לא מעט סחר כזה כיום כך שמאוד יתכן שלא ירחק היום וזה יבוטל (משמעות הדבר עליה משמעותית במחירים גם עבורינו, הרוכשים הלא מקומיים).

ו. כמובן שיש יבואנים שמגזימים. אני אישית חושב שזה לא צריך להפריע לנו. אם יהיו כאלה, יקומו במהרה (וקמים כל הזמן) יבואנים מקביליים והמחיר בסופו של דבר יוסדר. כמו שהסברתי בעבר מאות פעמים - אנחנו חיים בחברה חופשית. כל אחד כיום יכול לרכוש לבד לעצמו מוצר. אם יש יבואן שמגזים, קל מאוד לכל אחד להפוך ליבואן מקבילי - יש מספיק מעבדות שמוכנות למכור אחריות, ומי שמוכן להוריד את מתח הרווחים בקלות יכול להכניס קונטיינר ארצה והיבואן יאלץ להוריד מחירים או לספוג הפסד (אלא אם כן הלקוחות מעדיפים אותו על היבואן החדש).

אין כל סיבה לכעוס על יבואן כזה או אחר על מדיניות המחירים. זה כמו לכעוס על פוליטיקאים שהם מושחתים - במקום להתעצבן, לכו להצביע לפוליטיקאים לא מושחתים. אם אין כאלה, תהפכו לכאלה.

אם יתגלה שכולם כאלה, אז או שכולנו פרייארים (קשה לי להאמין, אנשים עדיין חרדים לכספם) או שאין דרך להריץ עסק אחרת (דארווין - אם שיטה מסויימת לא מתאימה לעסקים, אז העסקים שמשתמשים בה ימותו וישרדו כאלה שהמודלים שלהם לעסקים כן עובדים).

2. לגבי נושא האחריות הבינלאומית.

אם אני זוכר נכון, יש הבדל בין נציגות של החברה עצמה לבין יבואן. לרוב - אחריות בינלאומית תופסת כאשר יש נציגות אמיתית של החברה במדינה. במקרים אחרים, החברה עצמה חותמת על הסכם עם יבואן בכדי שיסכים לכבד אחריות כזו ובמקרה שיש תקלות היבואן מגיש דו"ח ליצרן ומפוצה על המקרה הזה. זה לא תופס לכל העולם ולכל המקומות, וצריך לברר זאת לפני כן.

היה לי כמה נסיונות אישיים עם הנושא הזה, בתור יבואן אישי ותיק של ציוד ארצה...

רכשתי מקליט DVD של פיליפס בארה"ב הרררררבבבבה לפני שייבאו כאלה ארצה. הוא היה 110V, מודל שלא קיים בארץ ולא ציפיתי כלל לאחריות כלשהי. זה היה לפני לא מעט שנים ואף אחד בחברה לא הכיר אותי אז. המכשיר התקלקל (בזמנו, היתה בעיה של עדשה במכשירים ואם הם לא היו בסביבה נקייה, העדשה היתה מתלכלכת באבק והאבק היה מתחמם וגורם לעיוות בעדשה). אלקטרה, היבואן הרשמי לא ממש התלהבו מלתקן זאת, טלפנתי לנציגי פיליפס בארץ, הם קישרו אותי לאדם הנכון. ההסבר היה שאכן יש אחריות בינלאומית, אך מכיוון שהמכשיר לא נתמך בארץ (הגירסא היתה אמריקאית בלבד), הייתי צריך לשלם את עלויות המשלוח של המכשיר לחו"ל לתיקון. חשבתי תחילה שהולכים לרושש אותי, עד שהבנתי לבסוף שהם הולכים לשלוח רק את החלק התקול וכל הסיפור עלה לי כמה מאות שקלים בודדים (בהחלט זול מלשלוח לארה"ב לתיקון).

האחריות היתה בינלאומית אך רק עבור אותן מדינות שתומכות במכשיר הספציפי שרכשתי. כלומר, רכשתי מוצר X והוא לא נתמך בארץ, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

גם בישפאר היה לי נסיון דומה. הגעתי עם לפטופ VAIO בעל מסך תקול, החברה תיקנה לי אותו, למרות שהוא לא היה ביבוא מסודר בארץ. זה היה באחריות, המחיר לתיקון היה ממש מצחיק, בהחלט לא מחיר שהיית מצפה אם הם לחלוטין לא היו מכבדים את האחריות. מצד שני, זה גם לא היה חינם.

לא זכורים לי מקרים שהיתה הכחשה מוחלטת של החברה על חובתם כיבואן רשמי. מצד שני, חשוב להבין שאם רוכשים לבד או דרך יבואן מקבילי, צריך לגזור את הדין - עקפתם את היבואן הרשמי והסיכון הוא של הרוכש. זה סוג של הימור, לא רק על המכשיר אלא גם על כמה היבואן מוכן לספוג הפסד.

תחשוב אם אתה היית יבואן של רכב כלשהו, ומישהו התחיל להביא אותם בעצמו וכשהיתה תקלה היה רץ אליך, מה היית עושה?

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #21 

נכון, יש פה ניגוד אינטרסים ברור של הנציגות הרשמית בארץ. כשהם מתקנים מוצר שנקנה מחו"ל, הם פשוט תוקעים לעצמם גול עצמי.

הלוואי שהייתה דרך לא להסתמך על הטובות של הנציגות המקומית, אבל לשלוח את המקרן חזרה לארה"ב זה סיפור של $200 לכל כיוון, במקרה הטוב...

מעניין, האם ישנה קורולציה ישרה בין מחירי כרטיס טיסה לבין עלויות משלוח ?. כרטיס טיסה הלוך/חזור לארה"ב עולה באזור ה $1000, בעוד כרטיס טיסה הלוך/חזור לגרמניה נגיד, עולה באזור $500. האם זה אומר שלשלוח את המקרן לתיקון בגרמניה יעלה מחצית מאשר לארה"ב ?. לשלם $200 עלות משלוח הלוך/חזור זה לא כ"כ נורא, בהנחה שעושים את זה לא יותר מפעם בשנה...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #22 

עופר, הנימוקים שהבאת משכנעים אבל תרשה לי לחלוק עליך בנקודה אחת: עניין המיסוי. לדעתי שיעור המס העצום הנהוג במדינה הוא אחד הגורמים העיקריים לתמחור הגבוה של מוצרי צריכה ביחס לארה"ב, ובייחוד מוצרים שהם לא ב MAIN STREAM. אני לא מדבר אך ורק על המיסוי הישיר הלא מבוטל, דהיינ כ- 35% מס קנייה במקרה של מקרנים, אלא גם על מס כנסה, בריאות וביטוח לאומי שיש לשלם על משכורות העובדים, מס חברות שיש לשלם על הרווחים, וכו'. כלומר סעיף ההוצאות של היבואן גדול משמעותית. לא פחות חשוב מכך, בגלל מס הכנסה גבוה ההכנסה הפנויה שנותרת לצרכן הישראלי הממוצע קטנה מאוד ביחס לעמיתו האמריקאי, מה שגורם למוצר כמו מקרן שהיה עשוי ליהיות חביב ביותר על הישראלי הממוצע להפוך למוצר נישה בלבד. באופן פרדוקסלי זה דוחף את המחיר למעלה בגלל העלויות הקבועות שיש למפיץ/יבואן שמתחלקות על מעט יחידות. זה המעגל האכזרי שהמדינה שלנו תקועה בו...
נערך לאחרונה על ידי israeli2k ב 10/09/2006 9:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #23 

אני לא מדבר אך ורק על המיסוי הישיר הלא מבוטל, דהיינו 35% מס קנייה ועוד 16.5% מע"מ במקרה של מקרנים
...
סליחה ?, אתה בטוח שאתה מדייק ?. באתר של רשות המיסים כתוב שהמס הכולל על מקרנים (הכל כולל הכל) הוא 32.8%.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0

שרשור שלא נקרא #24 

צודק. תוקן.

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #25 

בשורה התחתונה - את הצרכן לא אמורות לעניין הבעיות של המוכר.
אם יש הפרש במחירים או שייקח סיכון וייבא או שישלם יותר ויקנה מהארץ
i am in the hi-fidelity first class

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #26 

מה לדוגמא המחיר הכי טוב שאפשר להשיג את ה AE900 בארץ, כולל אחריות כמובן ?.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #27 

אזור ה-13K (פלוס מינוס).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #28 

בהנחה שניתן להשיג את ה AE900 בחו"ל באזור ה $1500, הייתי אומר שכנראה לא משתלם ליבא אותו אישית אם צריך לשלם מיסים + משלוח, כי אז מגיעים לאזור ה 10,000 ש"ח, ואז בהנחה שאתה מקבל אותו עם תקלה, שליחה הלוך חזור זה עוד 2000 ש"ח, כבר הגענו ל 12,000, ואז אם במהלך חייו מתרחשת עוד תקלה, ולכן עוד משלוח הלוך חזור, כבר הגענו ל 14,000 שזה כבר מחיר של הארץ (פלוס הרבה בלבול מוח על משלוחים, וזמן רב שהמקרן לא נמצא אצלך).

מצד שני, אם מתאפשר להביא את ה AE900 במזוודה ללא מיסים ומשלוח, אז לקנות בארץ זה לא משתלם. עלות המקרן היא 6500 ש"ח, והוא לא יגיע עם תקלה כי אתה תבדוק אותו בחו"ל, וגם אם יוצא לך לשלוח פעם לתיקון בארה"ב, שזה 2000 ש"ח עלות משלוח, עדיין יוצא זול ב 4500 ש"ח מהארץ (השאלה רק האם בחזרה מהתיקון יסכימו להכניס לך את המקרן בלי שתשלם מיסים, כי הרי אין לך קבלה ששילמת אי פעם מס עליו בארץ).

לדעתי אם היה ניתן להוזיל בצורה כלשהי את עלות המשלוח הלוך חזור מ 2000 ש"ח ל 1000 ש"ח, אז כנראה לא היה משתלם לקנות בארץ בשום מצב, מבחינה כלכלית לפחות.

דרך אגב, עם איזו אחריות מקבלים את ה AE900 בארץ, ל 3 שנים ?.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

לא חושב שיש אחריות באורך כזה למקרן
שנה עד שנתיים למקרן ו- 3-6 חודשים למנורה תלוי בחברה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו