המלצה למקרן שיחליף מקרן שקופיות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אחלה, תודה.
משה

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3500
נתן תודות: 183 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

בסורקים מקצועיים יש מתאם לשקופיות בגודל של A3/A4 (תלוי בגודל הסורק) שמלבישים עליו שקופיות כמה שנכנס בגודל של המתאם והסורק סורק אוטומטי את כל השקופיות, כל שקופית לקובץ נפרד, במקום עבודתי הישן יש להם סורק כזה, אני אנסה לבדוק אם הוא עדיין שמיש, אולי נוכל לארגן לך משהו.

מוטי,
סורק תופי הוא סורק תלת מימד, הוא סורק ב 360 מעלות ולכן הוא לא עוזר במקרה הזה, המחירים של סורקים כאלה הם 100K$ וצפונה למכשיר חדש והם סורקים באיכויות מטורפות.

שחר
שחר

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

moco

דיברתי עם מישהו שאני מכיר.
שמו אייל ויש לו חברה בשם גרפאור והטלפון 03-6833202.
יש להם סורק שסורק מחסנית שלמה והמחיר הסופי תלוי ברזולוציה שאתה רוצה לקבל.
אתה יכול לומר לו שמוטי ממוטורולה דיבר איתו בנושא.

שחר
אני מניח שאתה מבין שלא התכוונתי ש moco יקנה כזה סורק, רק אמרתי שאני הייתי רוצה כזה :lol: .
מוטי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #19 

motico,
תודה רבה על המאמץ.
צלצלתי ודיברתי (לא עם אייל, אלא אם משה שהיה בעיניין בעקבות שיחתך). זו הייתה שיחה שבה הזדהינו זה עם הצרה של זה.
גם לאותו משה יש כמויות של שיקופיות בלי פיתרון מעשי.
טכנית, יש להם את האפשרות. אך זה עדיין הרבה עבודה והרבה מאוד כסף (2-4 ש"ח לתמונה לפי איזה איכות אתה רוצה). הבעיה שצריך להכפיל את זה בכמה אלפי שיקופיות. (בטוח שאפשר היה לפלטר 10% או אפילו פחות ששווה בכלל לשמור, אך בשביל פילטור מעשי צריך שיהיה דיגיטלי - מלכוד 22).

לא נורא, נשמור את המזוודה עם השיקופיות, למרות שהן "נרקבות" לאט לאט.
נקודת אור אחת: לפני זמן לא רב החלטנו לנסות להקרין במקרן הישן (את השיקופיות שהושארו בתוך הקרוסלות) וזאת לאחר שלפחות 25 שנה לא נגען במקרן. אני הייתי משוכנע שכל הפלסטיקים במקרם התפוררו (כמו שקרה לי במסרטת וידיאו של סוני לאחר פחות מ10 שנים) ו/או שהנורה לא תידלק. המקרן עבד כמו חדש.

כל הנושא מביא אותך למחשבות פילוסופיות למה אנחנו בכלל שומרים כל כך הרבה תמונות כשאנו צעירים, תעודות ושאר מזכרות. הרי רובן נשארות בארונות עד סוף החיים. באיזשהו שלב הדברים נזרקים, נאבדים, נשרפים או נעלמים אחרת.
הזכרונות האמיתיים הם בלב.
משה

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

moco

אמנם לא דיברת עם אייל שהוא בעל העסק, אבל אני מבין שאפילו אם הוא יוריד למחיר של שקל לשקופית עדיין הסה"כ יוצא יקר מאד.

במשך שנים צילמתי שקופיות וכיום גם אני עם כל העולם בדיגיטלי.
הבעיה שאתה צודק בכל מה שכתבת. לא חשוב אם התמונה בנייר או ב CD, לא ממש מסתכלים ובסוף זה נעלם :עצוב: .
אבל חייבים להשאיר משהו לעבודת שורשים של הילדים, לא?
מוטי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #21 

צודק לגבי המחיר. עד שלא ימציאו מכשיר שמקבל כקלט מזוודה ישנה, זה כנראה לא יוכל להיות כדאי עבורי.

בעיניין עבודת שורשים אז לבני הייתה הספקה גם של צילומים מתחילת המאה ה20 (ואחד מהמאה ה19) . אבל זה מדגיש את העיניין כי הצילומים הישנים האלה היו בהישג יד אצל הורי והורי אשתי. בעבר הרחוק צילמו מעט מאוד צילומים (אצל צלם מקצועי) ושמרו על הצילומים והורישו אותם. עתה (כבר 50 שנה , זאת אומרת) אנשים מצלמים בכמויות. כל מה שצריך לשמור זה מספר קטן של תמונות, אבל כשיש כמויות, אפילו אם אתה בנוי פסיכולוגית להשמיד 99% מהן, אין לך זמן לעבור ולמצוא את ה1% שווה לשמור. יוצא שקשה לך להגיע לתמונות הטובות.
כמו שיש התפוצצות מידע, יש גם התפוצצות של צילומי משפחה. תפסת מרובה לא תפסת.
צריך להגדיר בכל משפחה אדם שאחראי על הארכיון, ושהשאר מפרנסים אותו :-)
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”