המלצה למקרן שיחליף מקרן שקופיות
היי,
דוד שלי מטייל הרבה בעולם כבר שנים, ועושה ערבי שקופיות בהם הוא מספר ומציג על טיוליו.לאחרונה הוא חושב על מעבר למצלמה דיגיטלית . הבעיה שצריך מקרן ברזולוציה ממש טובה שיקרין כמה שיותר קרוב למקרן שקופיות ואם לא טוב יותר.
יש למישהו המלצה למקרן שכזה?
כמעט ואין שימוש בוידאו אלא בעיקר בתמונות .
תודה.
דוד שלי מטייל הרבה בעולם כבר שנים, ועושה ערבי שקופיות בהם הוא מספר ומציג על טיוליו.לאחרונה הוא חושב על מעבר למצלמה דיגיטלית . הבעיה שצריך מקרן ברזולוציה ממש טובה שיקרין כמה שיותר קרוב למקרן שקופיות ואם לא טוב יותר.
יש למישהו המלצה למקרן שכזה?
כמעט ואין שימוש בוידאו אלא בעיקר בתמונות .
תודה.
בעיקרון למקרן שקופיות ממוצע עם שקופיות איכותיות יש פוטנציאל להפיק תמונה טובה משמעותית מכל מקרן דיגיטאלי שקיים בשוק כיום, הן מבחינת רזולוציה והן מבחינת ניגודיות. מצד שני, גם התמונה שתופק ממקרן מודרני תיהיה מאוד נעימה לעין. מה התקציב?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
ממליץ לך קודם כל ללכת לאחת מהחנויות שמציגות מקרנים ולהתרשם מהאיכות (למשל סינמה פרדיסו, העולם הדיגיטאלי, סטריאו סטאר, Sound & Vision). לדעתי תופתע מאוד לטובה מאיכות מקרנים מודרניים. אולי בסופו של דבר תסתפק ב OPTOMA HD70 למשל, שיעלה לך $1,000 + מיסים ושילוח ביבוא אישי (לא יודע מה המחיר בארץ).
שים לב שמספר אילוצים נוספים, מלבד תקציב, ישפיעו על הבחירה. דווקא העובדה שמדובר בתמונה סטטית לא מאוד משפיעה. אתה צריך בעיקר לבדוק:
1. תאורה סביבתית - כמה היא ניתנת לשליטה.
2. גודל ההקרנה הרצוי
3. מרחק המקרן מהמסך
4. אילוצים בהתקנת המקרן ביחס למסך
5. דרישה לניידות המקרן
שים לב שמספר אילוצים נוספים, מלבד תקציב, ישפיעו על הבחירה. דווקא העובדה שמדובר בתמונה סטטית לא מאוד משפיעה. אתה צריך בעיקר לבדוק:
1. תאורה סביבתית - כמה היא ניתנת לשליטה.
2. גודל ההקרנה הרצוי
3. מרחק המקרן מהמסך
4. אילוצים בהתקנת המקרן ביחס למסך
5. דרישה לניידות המקרן
תשמע, אף אחד לא שם לו למטרה לייבא מחו"ל. ייבוא מחו"ל זה אילוץ. מהרגע שהבן אדם רציני בעניין הרכישה ושם פעמיו לאחת מהחנויות, הכדור עובר לידי המוכר - עליו לשכנע את הלקוח הפוטנציאלי ששווה לו לקנות אצלו. זה נראה לי משחק הוגן.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני קצת בספק, פשוט כי שיקופיות נהפכו לדבר נדיר היום.
יש לי את הניסיון ההפוך. חשבנתי לסרוק שיקופיות ישנות של הורי . זה אפשרי בכמה מקומות בארץ אך עולה הון תועפות. גם הכי זול שמצאתי באינטרנט בארה"ב היה 40 סנט לתמונה.
אם אתה צודק וזה משהו יום יומי ולכן אולי לא יקר מידי, אז אולי זה פיתרון נכון יותר מרכישת מקרן למטרה זו.
יש לי את הניסיון ההפוך. חשבנתי לסרוק שיקופיות ישנות של הורי . זה אפשרי בכמה מקומות בארץ אך עולה הון תועפות. גם הכי זול שמצאתי באינטרנט בארה"ב היה 40 סנט לתמונה.
אם אתה צודק וזה משהו יום יומי ולכן אולי לא יקר מידי, אז אולי זה פיתרון נכון יותר מרכישת מקרן למטרה זו.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא מוכן לזה. מדובר במעל 2000!! שיקופיות. מזוודה שלימה. חייבים מכונה אוטומטית.MartinHSabag כתב:לגבי סריקה של שקופיות, למה שלא תרכוש סורק מתאים ותעשה את זה בעצמך ?
יש ל-CANON כאלו....
הבנתי שגם אלה שעושים את זה מסחרית בארץ אין להם סורק אוטומטי. חלקם בכלל לא הסכימו לקחת את העבודה בלי קשר למחיר.
הייתי אפילו בקשר עם מישהי עם סורק כזה שרצת לעשות כמה שקלים בערבים, אבל היא רצתה הרבה שקלים
בזמנו (לפני 35 שנה) השיקופיות היו מאוד פופולאריות כי איכות הצבע שלהן הייתה הרבה יותר טובה מהדפסות. אנשים שצילמו הרבה לא הבינו שהם פשוט לא יצפו בשיקופיות בגלל התקורה של ההתעסקות (להכניס ולהוציא מקרוסלות, להוציא את המקרן).
אח"כ עם סרטי קודקקולור וכאלה הצבע בהדפסות השתפר מאוד.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 24/10/2006 21:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
moco
יצירת שקופית מקובץ דיגיטלי ניתן לבצע בחברות הפיתוח הגדולות. פעם הזמנתי כמה שקופיות כאלו ועד כמה שאני זוכר זה היה עסק די יקר.
אתה צודק, הפיכת שקופית לקובץ דיגיטלי עם סורק ביתי זה עסק די מתיש.
הדרך המהירה ל"סריקה" ביתית, זה להרכיב על מצלמה דיגיטלית מתאם לצילום שקופיות (יש אביזר כזה לדי הרבה מצלמות ואפשר כמובן לקנות ב EBAY). להרכיב את המצלמה על חצובה באור יום, להכניס שקופית לחריץ המתאים ובלחיצת כפתור מקבלים מיידית צילום של השקופית כקובץ דיגיטלי במצלמה.
יצירת שקופית מקובץ דיגיטלי ניתן לבצע בחברות הפיתוח הגדולות. פעם הזמנתי כמה שקופיות כאלו ועד כמה שאני זוכר זה היה עסק די יקר.
אתה צודק, הפיכת שקופית לקובץ דיגיטלי עם סורק ביתי זה עסק די מתיש.
הדרך המהירה ל"סריקה" ביתית, זה להרכיב על מצלמה דיגיטלית מתאם לצילום שקופיות (יש אביזר כזה לדי הרבה מצלמות ואפשר כמובן לקנות ב EBAY). להרכיב את המצלמה על חצובה באור יום, להכניס שקופית לחריץ המתאים ובלחיצת כפתור מקבלים מיידית צילום של השקופית כקובץ דיגיטלי במצלמה.
מוטי
motico,
זו באמת אינפורמציה מענינת אך עדיין נראה מתיש.
ראיתי בדמיוני שאני שולח את זה לאיזה מפעל, והם מוציאים כל פעם פּאָקֶטָה של שיקופיות מהקופסה, שמים אותן בתא הזנה של איזה מכשיר ולוחצים על כפתור. דימינתי גם שיש להם הרבה לקוחות וגם מתחרים ולכן זה לא עולה מעל לכמה מאות עד אלף שקל.
המציאות טפחה על פני
זו באמת אינפורמציה מענינת אך עדיין נראה מתיש.
ראיתי בדמיוני שאני שולח את זה לאיזה מפעל, והם מוציאים כל פעם פּאָקֶטָה של שיקופיות מהקופסה, שמים אותן בתא הזנה של איזה מכשיר ולוחצים על כפתור. דימינתי גם שיש להם הרבה לקוחות וגם מתחרים ולכן זה לא עולה מעל לכמה מאות עד אלף שקל.
המציאות טפחה על פני
משה