וסליחה שהערתי אותך היום כבר ב 12 בצהריים
הצצה ראשונה – מיצובישי HC5000 - מקרן FHD !
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
מרטין תודה !!!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי ההשוואה של הפנינה למיצובישי, אני אשאיר את הבמה לעפר שיצא לו לראות היום את המיצובישי ואת הפנינה הוא כבר ראה וסיקר.
לגבי יחסית לשארפ.
השארפ עולה עליו, כמו שרן כתב, בעומק תמונה, אין לזה שום ספק בכלל, אולם אני חושב שבנעימות של התמונה לאורך זמן (עבורי בכל אופן כי יש כאלו שזה כלל לא מפריע להם), עיבוד התמונה עבור SD ויחס עלות תועלת, אני חושב שלמיצובישי יש יתרון.
לגבי יחסית לשארפ.
השארפ עולה עליו, כמו שרן כתב, בעומק תמונה, אין לזה שום ספק בכלל, אולם אני חושב שבנעימות של התמונה לאורך זמן (עבורי בכל אופן כי יש כאלו שזה כלל לא מפריע להם), עיבוד התמונה עבור SD ויחס עלות תועלת, אני חושב שלמיצובישי יש יתרון.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
איזה מתח...

- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

עד שהפנה 1000 לא נותן הופעה, אין תזוזה.
אין דבר כזה "עלות תועלת" במקרנים או בכלל.
קיימת "עלות תועלת" אישית לכל היותר.
העלות תועלת של השרפ בשביל לא מעטים היא אדירה בהתחשב במחיר היחסית נמוך ביחס לתמונה שהוא מפיק.
"עומק תמונה" זה לא סתם פרמטר. זו התמונה, זה ה-Essence.
"עומק התמונה" של השרפ (ובכלל) נובע ממספר גורמים, לא מפרמטר אחד.
עומק נובע מ: אופטיקה, חדות, אנסי קונטרסט, on/off קונטרסט ועוד. כל אלו יוצרים "עומק תמונה".
באשר לתמונה נעימה או לא, גם זה (כפי שציינת) הינו עניין אישי בהחלט.
אין ספק שתמונה של LCD או SXRD קלה יותר לעין (גם עבורי), אך עם הזמן זה מטשטש, כפי שאתה בוודאי יודע .....
המיצובישי לא אמור להתחרות בשרפ או במרנטץ או ב-SIM הוא אמור להתחרות בפנינה ובפנסוניק. כל דבר מעבר לזה הינו בבחינת בונוס.
אני משוכנע שלמחירו המיצובישי מקרן מוצלח.
רן
קיימת "עלות תועלת" אישית לכל היותר.
העלות תועלת של השרפ בשביל לא מעטים היא אדירה בהתחשב במחיר היחסית נמוך ביחס לתמונה שהוא מפיק.
"עומק תמונה" זה לא סתם פרמטר. זו התמונה, זה ה-Essence.
"עומק התמונה" של השרפ (ובכלל) נובע ממספר גורמים, לא מפרמטר אחד.
עומק נובע מ: אופטיקה, חדות, אנסי קונטרסט, on/off קונטרסט ועוד. כל אלו יוצרים "עומק תמונה".
באשר לתמונה נעימה או לא, גם זה (כפי שציינת) הינו עניין אישי בהחלט.
אין ספק שתמונה של LCD או SXRD קלה יותר לעין (גם עבורי), אך עם הזמן זה מטשטש, כפי שאתה בוודאי יודע .....
המיצובישי לא אמור להתחרות בשרפ או במרנטץ או ב-SIM הוא אמור להתחרות בפנינה ובפנסוניק. כל דבר מעבר לזה הינו בבחינת בונוס.
אני משוכנע שלמחירו המיצובישי מקרן מוצלח.
רן
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
רן,
הביקורות על המיצובישי היא לא "התקפה" על השארפ.
ציינתי את זה קודם, השארפ טוב בהרבה מאוד פרמטרים מהמיצובישי, שאת חלקם אתה ציינת למעלה.
כמובן שכל ההתרשמות שלי (ובכוונה לא קראתי לה ביקורת מכיון שאין שם מדידות) היא כשמה - התרשמות אישית שלי ותו לא.
אני מקווה שהיום, יותר אנשים יוכלו להתרשם ממנו במפגש וגם הם יוכלו להביע את דעתם.
אני אישית, אם היו לי 60K ש"ח, הייתי מסתפק במשהו כמו המיצובישי ומסך פלזמה 50" ליום-יום...אבל זה רק אני.
הביקורות על המיצובישי היא לא "התקפה" על השארפ.
ציינתי את זה קודם, השארפ טוב בהרבה מאוד פרמטרים מהמיצובישי, שאת חלקם אתה ציינת למעלה.
כמובן שכל ההתרשמות שלי (ובכוונה לא קראתי לה ביקורת מכיון שאין שם מדידות) היא כשמה - התרשמות אישית שלי ותו לא.
אני מקווה שהיום, יותר אנשים יוכלו להתרשם ממנו במפגש וגם הם יוכלו להביע את דעתם.
אני אישית, אם היו לי 60K ש"ח, הייתי מסתפק במשהו כמו המיצובישי ומסך פלזמה 50" ליום-יום...אבל זה רק אני.
מרטין,
לרגע לא ראיתי את דבריך כמתקפה על השרפ.
דרך אגב, לטעמי, נכון להיום (סוף דצמבר), לא הייתי רוכש את הפנינה או את הפנסוניק או את המיצובישי.
בעיני שלושתם לא מקרנים מענינים, נכון לרגע זה.
אני תמיד זה שמטיף נגד קנייה של מקרנים בחו"ל. לאור הסיכון, לאור העובדה שההפרש לא שווה את זה. לאור חשיבותה של אחריות.
היום נוצר מצב מיוחד של מקרן ספציפי שנכון להיום אין אפשרות לרכוש בארץ.
אם הייתי צריך לקבל החלטה בתקציב של המיצובישי/פנינה ושות', הייתי בוחר בזה:
http://www.jvc.co.uk/site/d-ila
מי שביצע "רכישה מוקדמת" ב-AVS נדרש לשלם כ-4,500$. אני מניח שהמחיר הוא לא רחוק מזה היום.
רן
לרגע לא ראיתי את דבריך כמתקפה על השרפ.
דרך אגב, לטעמי, נכון להיום (סוף דצמבר), לא הייתי רוכש את הפנינה או את הפנסוניק או את המיצובישי.
בעיני שלושתם לא מקרנים מענינים, נכון לרגע זה.
אני תמיד זה שמטיף נגד קנייה של מקרנים בחו"ל. לאור הסיכון, לאור העובדה שההפרש לא שווה את זה. לאור חשיבותה של אחריות.
היום נוצר מצב מיוחד של מקרן ספציפי שנכון להיום אין אפשרות לרכוש בארץ.
אם הייתי צריך לקבל החלטה בתקציב של המיצובישי/פנינה ושות', הייתי בוחר בזה:
http://www.jvc.co.uk/site/d-ila
מי שביצע "רכישה מוקדמת" ב-AVS נדרש לשלם כ-4,500$. אני מניח שהמחיר הוא לא רחוק מזה היום.
רן
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

יש על ה JVC מבחנים/התרשמויות, או שהוא עוד לא יצא?
היבואן בארץ מאורגן עליו?
היבואן בארץ מאורגן עליו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
איתי,
איזה יבואן, אין לJVC (עד כמה שאני יודע) שום יבואן בארץ... כל ה-JVC שנמכרו בשנים האחרונות, נרכשו בחו"ל בד"כ...
לגבי התרשמותי. אני חושב שעדיף להמתין עד שתצא הסקירה של מרטין ואח"כ נמשיך את הדיונים כאן בשרשור.
בגדול, התרשמתי מאוד לטובה מהמיצובישי. זה בהחלט המקרן LCD הטוב ביותר שראיתי מעולם.
לגבי השוואות למקרנים שונים, נעשה את זה בהמשך (יותר מהר מכפי שחלקכם חושב...).
איזה יבואן, אין לJVC (עד כמה שאני יודע) שום יבואן בארץ... כל ה-JVC שנמכרו בשנים האחרונות, נרכשו בחו"ל בד"כ...
לגבי התרשמותי. אני חושב שעדיף להמתין עד שתצא הסקירה של מרטין ואח"כ נמשיך את הדיונים כאן בשרשור.
בגדול, התרשמתי מאוד לטובה מהמיצובישי. זה בהחלט המקרן LCD הטוב ביותר שראיתי מעולם.
לגבי השוואות למקרנים שונים, נעשה את זה בהמשך (יותר מהר מכפי שחלקכם חושב...).
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אז קדימה, נמאס לי מהמתח הזה, וישראל לוחץ כל הזמן.
שחרר אותי...

שחרר אותי...
אין ייבוא מסודר למקרני JVC.
נכון להיום לא הייתה גם הרבה הצדקה לייבוא כאמור. המקרנים שלהם תמיד היו איכותיים, אבל לא הצליחו להתמודד מול הטובים בשוק ואף עולו עליהם משמעותית במחיר.
כל זה יישתנה לגמרי בעוד כ-חודש עם יציאת המקרן החדש.
לטעמי, זה המקרן המעניין ביותר שקיים היום.
מקרן שמסוגל להגיע לרמה אמיתית של 15,000:1 ב-on/off קונטרסט ללא כל ID הוא מקרן מאד מעניין. אם הוא גם יצליח להגיע לרמות של 300:1 אנסי קונטרסט, אז בפירוש מדובר במוצר מעניין.
מעבר לכך תהיה למשתמש אפשרות לתקן את ה-convergence של הפנלים, כך שכל בעיה, אם תהיה כזו, תוכל להפתר בקלות.
עד היום הייתי נחרץ בדיעותיי באשר להבאת מקרן מחו"ל, אבל המצב כאן הוא בפירוש שונה, לאור חוסר האפשרות לרכוש את זה מקומית.
צריך להבין שהפנינה והמיצובישי מגיעים לרמות קונטרסט מאד נמוכות, ב-סצינות מעורבות לאור ההסתמכות על ID.
מעבר לכך שניהם סובלים מרמות אנסי קונטרסט מאד נמוכות.
ההתלהבות מהמקרנים הללו מאד גדולה בהתחלה, במיוחד לאנשים שאין להם נסיון עם ID.
עם הזמן ועם הצבת המקרנים הללו בסצינות ספציפיוות מול מקרנים עם קונטרסט שנסמך על הפנלים, התמונה מתחילה להתבהר.
רן
נכון להיום לא הייתה גם הרבה הצדקה לייבוא כאמור. המקרנים שלהם תמיד היו איכותיים, אבל לא הצליחו להתמודד מול הטובים בשוק ואף עולו עליהם משמעותית במחיר.
כל זה יישתנה לגמרי בעוד כ-חודש עם יציאת המקרן החדש.
לטעמי, זה המקרן המעניין ביותר שקיים היום.
מקרן שמסוגל להגיע לרמה אמיתית של 15,000:1 ב-on/off קונטרסט ללא כל ID הוא מקרן מאד מעניין. אם הוא גם יצליח להגיע לרמות של 300:1 אנסי קונטרסט, אז בפירוש מדובר במוצר מעניין.
מעבר לכך תהיה למשתמש אפשרות לתקן את ה-convergence של הפנלים, כך שכל בעיה, אם תהיה כזו, תוכל להפתר בקלות.
עד היום הייתי נחרץ בדיעותיי באשר להבאת מקרן מחו"ל, אבל המצב כאן הוא בפירוש שונה, לאור חוסר האפשרות לרכוש את זה מקומית.
צריך להבין שהפנינה והמיצובישי מגיעים לרמות קונטרסט מאד נמוכות, ב-סצינות מעורבות לאור ההסתמכות על ID.
מעבר לכך שניהם סובלים מרמות אנסי קונטרסט מאד נמוכות.
ההתלהבות מהמקרנים הללו מאד גדולה בהתחלה, במיוחד לאנשים שאין להם נסיון עם ID.
עם הזמן ועם הצבת המקרנים הללו בסצינות ספציפיוות מול מקרנים עם קונטרסט שנסמך על הפנלים, התמונה מתחילה להתבהר.
רן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כן, אני מתכוון ל-DI.
באופן אישי , השוויתי בין מקרן בעל DI (ה-רובי) לבין מקרן עם קונטרסט גבוה של הפנלים (השרפ) במשך למעלה מ-20 שעות, עם הרבה מאד חומרים. ההבדלים בינהם היו דרמטיים.
המסקנות שלי לגבי DI לא היו מעודדות.
לא חיפשתי אם אני יכול "לראות" את פעולתו אלא ההשפעה שיש לו על התמונה.
בסצינות מעורבות, שהן הרוב המוחלט של הסצינות, יש יתרון ברור למקרן שנסמך על קונטרסט טבעי.
מעבר לכך זה היה ברור שה-DI גורם לאיבוד פרטים. צריך לדעת על מה להסתכל, כמו בכל דבר. כמובן שישנם אנשים שהאמור לא מפריע להם או לא מצדיק את ההפרש, ידה, ידה, ידה.
לטעמי מי שרוכש את השרפ, חייב להשקיע גם במסך שישמור על רמת האנסי קונטרסט שלו ולפיכך כל השוואה שלמעשה "פוגעת" בשרפ בתחום שהוא כל כך חזק בו, היא השוואה פסולה בעיניי.
להקרין את השרפ על מסך לא מתאים, זה כמו לקחת פררי ולנסוע איתה ביום שישי בשינקין, במהירות של 25 קמ"ש ולהגיד שההפרש לא משתלם. זה מצחיק.
מי שמוציא 60,000 ש"ח על השרפ יכול, קרוב לוודאי, גם לקנות מסך מתאים.
רן
באופן אישי , השוויתי בין מקרן בעל DI (ה-רובי) לבין מקרן עם קונטרסט גבוה של הפנלים (השרפ) במשך למעלה מ-20 שעות, עם הרבה מאד חומרים. ההבדלים בינהם היו דרמטיים.
המסקנות שלי לגבי DI לא היו מעודדות.
לא חיפשתי אם אני יכול "לראות" את פעולתו אלא ההשפעה שיש לו על התמונה.
בסצינות מעורבות, שהן הרוב המוחלט של הסצינות, יש יתרון ברור למקרן שנסמך על קונטרסט טבעי.
מעבר לכך זה היה ברור שה-DI גורם לאיבוד פרטים. צריך לדעת על מה להסתכל, כמו בכל דבר. כמובן שישנם אנשים שהאמור לא מפריע להם או לא מצדיק את ההפרש, ידה, ידה, ידה.
לטעמי מי שרוכש את השרפ, חייב להשקיע גם במסך שישמור על רמת האנסי קונטרסט שלו ולפיכך כל השוואה שלמעשה "פוגעת" בשרפ בתחום שהוא כל כך חזק בו, היא השוואה פסולה בעיניי.
להקרין את השרפ על מסך לא מתאים, זה כמו לקחת פררי ולנסוע איתה ביום שישי בשינקין, במהירות של 25 קמ"ש ולהגיד שההפרש לא משתלם. זה מצחיק.
מי שמוציא 60,000 ש"ח על השרפ יכול, קרוב לוודאי, גם לקנות מסך מתאים.
רן