תחליף ל Panasonic TZ50 המזדקנת שלי
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1924
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
@Tg
· TZ100 היא כרגע הקומפקטית היחידה עם חיישן 1" וזום (שאר הקומפקטיות בשוק עם חיישן 1" הזום 3 או 4)
רציתי לרכוש אותה לטיול הקרוב, אבל לא היה במלאי כרגע, והחלטתי לצמצם את התקציב.
רכשתי היום את הקנון G9X מתחת ל2000 ש"ח , חיישן 1" ועדשה רחבה שמתחילה ב 2.0f אבל לא עונה לדרישות הזום שלך.
קראתי שהTZ80 מצלמה טובה בתחומה עם זום גדול יחסית לגודל שלה, אבל אתה נשאר עם חיישן 1/2.3 קטן של מצלמות קומפקטיות רגילות.
· TZ100 היא כרגע הקומפקטית היחידה עם חיישן 1" וזום (שאר הקומפקטיות בשוק עם חיישן 1" הזום 3 או 4)
רציתי לרכוש אותה לטיול הקרוב, אבל לא היה במלאי כרגע, והחלטתי לצמצם את התקציב.
רכשתי היום את הקנון G9X מתחת ל2000 ש"ח , חיישן 1" ועדשה רחבה שמתחילה ב 2.0f אבל לא עונה לדרישות הזום שלך.
קראתי שהTZ80 מצלמה טובה בתחומה עם זום גדול יחסית לגודל שלה, אבל אתה נשאר עם חיישן 1/2.3 קטן של מצלמות קומפקטיות רגילות.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1924
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
@Tg
·כמובן שבתנאי תאורה קשים היתרון של חיישן גדול יותר.
אני ממש לא מומחה, אבל גם ביום מצלמה עם חיישן שנותן ליותר אור להכנס כנראה תספק תמונות יותר חדות עם יותר פרטים, כי היא תהיה בISO נמוך יותר ומהירות גדולה יותר (ואז יותר סלחנית לרעידות)
גם בחיישן קטן אפשר להוציא תמונות נהדרות, אין מצלמה מושלמת, זה הכל התפשרות בין צורך/תקציב/גודל/משקל
לגבי המצלמות השמנמנות יותר לא עשיתי מחקר/קראתי ביקורות כי רציתי משהו שנכנס בכיס, אז לא יכול לעזור..
·כמובן שבתנאי תאורה קשים היתרון של חיישן גדול יותר.
אני ממש לא מומחה, אבל גם ביום מצלמה עם חיישן שנותן ליותר אור להכנס כנראה תספק תמונות יותר חדות עם יותר פרטים, כי היא תהיה בISO נמוך יותר ומהירות גדולה יותר (ואז יותר סלחנית לרעידות)
גם בחיישן קטן אפשר להוציא תמונות נהדרות, אין מצלמה מושלמת, זה הכל התפשרות בין צורך/תקציב/גודל/משקל
לגבי המצלמות השמנמנות יותר לא עשיתי מחקר/קראתי ביקורות כי רציתי משהו שנכנס בכיס, אז לא יכול לעזור..
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
תשמה , עם תוותר לך הדרישות זום , שלדעתי די מיותר רוב המוחלט מהזמן , אז יש לך המון בחירה בין מצלמות טובות . זום זה תמיד פשרה , בכל פרמטר .
עכשיו בדיוק חזרתי אחרי חודש של טרקים וטיולים בהרים של לפלנד ואני להגיד לך את זה :
אין צורך בשום עמידות במים . כשיורד גשם אתה לא תצלם כלום כי גם לך פחות כיף , אין מה לצלם כי אין הרבה אור ולא רואים רחוק. וגם אם תרצה לצלם ויש לך מצלמה הכי אטומה בעולם , ברגע שיש טיפות על העדשה לא ניתן לצלם כלום, המים מעוותים הכל .
זום זה נחמד , אבל צריך לדעת להשתמש בו, איך לבנות קומפוזיציה שלא תהיה שטחית , משעממת וללא קונטרסט . רוב התמונות בטבע ביום גדול פשוט לא שוות את המאמץ .
אבל הדבר הכי חשוב זה נוחות ומשקל נמוך לכל המערכת . גם כך התיק גדול וכבד. אני מאוד מרוצה שלקחתי את המצלמה שלי אבל מאוד מצטער שהיא כל כך כבדה . לפעמים פשוט אין לך כוח לסחוב אותה או להוציא מהקאיס כדי לצלם .
טיול הבא שלי אני קונה לי קומפקטית , חיישן הכי גדול שאני יכול כדי לקבל תמונות נקיות , יכולת טובה בערב , בשקיעות, בזריחות, בתוך מבנים וכדומה. ולא משנה מה הזום. . .
עכשיו בדיוק חזרתי אחרי חודש של טרקים וטיולים בהרים של לפלנד ואני להגיד לך את זה :
אין צורך בשום עמידות במים . כשיורד גשם אתה לא תצלם כלום כי גם לך פחות כיף , אין מה לצלם כי אין הרבה אור ולא רואים רחוק. וגם אם תרצה לצלם ויש לך מצלמה הכי אטומה בעולם , ברגע שיש טיפות על העדשה לא ניתן לצלם כלום, המים מעוותים הכל .
זום זה נחמד , אבל צריך לדעת להשתמש בו, איך לבנות קומפוזיציה שלא תהיה שטחית , משעממת וללא קונטרסט . רוב התמונות בטבע ביום גדול פשוט לא שוות את המאמץ .
אבל הדבר הכי חשוב זה נוחות ומשקל נמוך לכל המערכת . גם כך התיק גדול וכבד. אני מאוד מרוצה שלקחתי את המצלמה שלי אבל מאוד מצטער שהיא כל כך כבדה . לפעמים פשוט אין לך כוח לסחוב אותה או להוציא מהקאיס כדי לצלם .
טיול הבא שלי אני קונה לי קומפקטית , חיישן הכי גדול שאני יכול כדי לקבל תמונות נקיות , יכולת טובה בערב , בשקיעות, בזריחות, בתוך מבנים וכדומה. ולא משנה מה הזום. . .
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תודה , אכן אני צילמתי עם הפלפון , s5, כאשר החבר שלי , עם הפחד גבהים , יושב על הקצה . ביום טוב , הטלפונים של היום אכן נותנים תוצאות מעולה , החדשים כמו הs7 מאוד טובים . אני תמיד מצלמה גם עם הפלפון וגם עם הdslr, הפלפון נותן לי מיקום מדויק ונותנים טכניים וגם סוג של גיבוי למקרה של תקלה בכרטיס או איבוד המצלמה .Ilyan כתב:שאפו על הטיול ועל התמונה המרהיבה. אתה צילמת? מי זה חסר הפחד שיושב שם על הקצה?
מה הכוונה? הכוונה : בזום גדול ..........
אכן, אני חוויתי בדיוק את הסיטואציה הזאת של איבוד המצלמה בטיול שלי בחודש שעבר, ליתר דיוק גניבה שלה, ואילוץ להסתמך על הטלפון בלבד (סוני Z3), שהיא לא רעה ומהווה כלי תיעוד טוב מאוד אבל לעומת המצלמה האמיתית אפשרויות הפריימינג כמובן הרבה יותר מוגבלות.
הנה אחת משלי, לא מרהיבה כמו שלך אמנם, אבל מהיותר טובות שלי (גג טירת ניוקאסל):
[img2=1280x720]https://s15.postimg.org/w0psu092j/DSC_1256.jpg[/img2]
הנה אחת משלי, לא מרהיבה כמו שלך אמנם, אבל מהיותר טובות שלי (גג טירת ניוקאסל):
[img2=1280x720]https://s15.postimg.org/w0psu092j/DSC_1256.jpg[/img2]
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
הטלפון יודע לצלם גם תמונות טובות באור נמוך
שנה טובה
אכן לעיתים הטלפון מפתיע באיכות התמונות שהוא מוציא
אבל ובכול זאת אני מחפש מצלמה
פותח שרשור חדש לנושא ומנסה להיות כמה שיותר ברור במה שאני מחפש.
תודה מראש למייעצים
אכן לעיתים הטלפון מפתיע באיכות התמונות שהוא מוציא
אבל ובכול זאת אני מחפש מצלמה
פותח שרשור חדש לנושא ומנסה להיות כמה שיותר ברור במה שאני מחפש.
תודה מראש למייעצים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אין לה שום סיכוי. גופרו בעלת זווית מאוד רחבה (בגלל זה הכל תמיד בפוקוס) מה שאולי נחמד לסרטונים בסגנון POV, אבל ממש לא מתאים לצילום סטילס. אולי כמה תמונות בודדות פה ושם זה בסדר אבל זהו. רוב הצילומים של אנשים, פרטרטים, נוף, חיות, מקרו, רחוב, לילה, כוכבים, מה שאתה רוצה...פשוט לא ניתן לעשות עם הגופרו. וזה בלי להיכנס לנושא האיכות, שליטה, אפשריות, גודל חיישן וכדומה.Tg כתב:מה שמעלה שאלה מעניינת. אם נשארים בגודל קומפקטי - אני יודע ש GoPro היא לרוב עם פוקוס על ווידאו. איך היא מתפקדת מול מצלמה קומפקטית איכותית בתמונות סטיילס?...
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
מסכים עם BUGY בהחלט
אם רוצים לצלם בגופרו עדיף לצלם בטלפון
גם הוידאו של הגופרו מאוד כוללני ואין אפשרות לצלם דבר פרטני כמו שצריך וצריך להתקרב מאוד לאובייקט אם רוצים לראות משהו יותר גדול
אם רוצים לצלם בגופרו עדיף לצלם בטלפון
גם הוידאו של הגופרו מאוד כוללני ואין אפשרות לצלם דבר פרטני כמו שצריך וצריך להתקרב מאוד לאובייקט אם רוצים לראות משהו יותר גדול