תחליף ל Panasonic TZ50 המזדקנת שלי
שלום חברים,
טיול הקודם שמתי לב שהתמונות בפאלפון כבר יוצאת יותר טוב מה TZ50, והחלטתי שאחרי 7 שנים הגיע הזמן להתחדש במצלמה חדשה. למרות שאני בדרך כלל מזהה די בקלות תמונות שצלומנו במצלמה איכותית מול מצלמה זולה (ואפילו מפריע לי קצת בעין תמונה באיכות ירודה), אני עדין לא מוכן לקנות DSLR. רוב הפעמים שבהם המלצמה בשימוש הם כשאני מטייל. מאחר ואני סוחב על הגב תיק יחסית כבד לכמה ימים, אני מעדיף לא להוסיף משקל נוסף של מצלמה ועדשות. חוץ מזה, Point And Click מאוד נוח לי כשאני מטייל ובתזוזה ואין לי תמיד זמן להתחיל לשחק עם הגדרות ידניות.
אז, מחפש מצלמת Point and Click חדשה, ש:
- כמו שציינתי, אני שם לב כשאיכות התמונה ירוד. לכן אני אשמח מצלמה שמצלמת הכי קרוב שאפשר לציוד מקצועי יותר - לפחות כמה שניתן במצב Auto, או עם משחק קטן עם כמה הגדרות בסיסות.
- תהיה עם זום של 10-15 לפחות
- עדיף עדשה רחבה
- אני הרבה פעמים מצלם בטרקים בגשם, אני לא יודע אם יש פתרונות לזה היום (מצלמה נגד מים? דרך להרחיק את הטיפות מים מהעדשה?) - אבל אם יש מצלמות כאלו - אני אשמח.
תודה חברים!
טיול הקודם שמתי לב שהתמונות בפאלפון כבר יוצאת יותר טוב מה TZ50, והחלטתי שאחרי 7 שנים הגיע הזמן להתחדש במצלמה חדשה. למרות שאני בדרך כלל מזהה די בקלות תמונות שצלומנו במצלמה איכותית מול מצלמה זולה (ואפילו מפריע לי קצת בעין תמונה באיכות ירודה), אני עדין לא מוכן לקנות DSLR. רוב הפעמים שבהם המלצמה בשימוש הם כשאני מטייל. מאחר ואני סוחב על הגב תיק יחסית כבד לכמה ימים, אני מעדיף לא להוסיף משקל נוסף של מצלמה ועדשות. חוץ מזה, Point And Click מאוד נוח לי כשאני מטייל ובתזוזה ואין לי תמיד זמן להתחיל לשחק עם הגדרות ידניות.
אז, מחפש מצלמת Point and Click חדשה, ש:
- כמו שציינתי, אני שם לב כשאיכות התמונה ירוד. לכן אני אשמח מצלמה שמצלמת הכי קרוב שאפשר לציוד מקצועי יותר - לפחות כמה שניתן במצב Auto, או עם משחק קטן עם כמה הגדרות בסיסות.
- תהיה עם זום של 10-15 לפחות
- עדיף עדשה רחבה
- אני הרבה פעמים מצלם בטרקים בגשם, אני לא יודע אם יש פתרונות לזה היום (מצלמה נגד מים? דרך להרחיק את הטיפות מים מהעדשה?) - אבל אם יש מצלמות כאלו - אני אשמח.
תודה חברים!
אני לא מחפש עמידות מלאה במים, פיתרון לגשם בעיקר מעניין אותי. לדוגמא - להבנתי ה FZ300 של פאנסוניק מגיעה עם 24X זום, היא "Weather Proof" ועולה כ 1900 ש"ח? ספציפית באתרים הישראלים מציינים ש - "גוף המצלמה עמיד בפני נתזי מים ונתזי בוץ."
לא אכפת לי ללכת על מצלמה איכותית יותר, ולפתור את בעית הצילום בגשם עם איזה Accessory חיצוני במחיר סביר.
תודה!
לא אכפת לי ללכת על מצלמה איכותית יותר, ולפתור את בעית הצילום בגשם עם איזה Accessory חיצוני במחיר סביר.
תודה!
להבנתי ה FZ300 קצת יותר קלה וקטנה פיזית מ DSLR אמיתית (מאחר ואין משקל נוסף של עדשות וכו'). היא עדין בטוח גדולה יחסית לקומפקטיות. אני צריך לקפוץ לחנות לראות את הגודל פיזי ולהחליט.
השאלה היא כזאת, האם מצלמות ה FZ300 משמעותיות טובות יותר מקומפקטיות? בהנחה שזום 10-15 מספיק לי? האם התיק הגדול יותר, וזה שהעסק קצת יותר מסובך בטרקים, מצדיק את איכות התמונה (שוב, מדבר על לרוב Point and click). אם איכות התמונה זהה או דומה, אני יעדיף משהו קטן יותר, ולמצוא איזה פטנט לעניין הצילום בגשם.
תודה.
השאלה היא כזאת, האם מצלמות ה FZ300 משמעותיות טובות יותר מקומפקטיות? בהנחה שזום 10-15 מספיק לי? האם התיק הגדול יותר, וזה שהעסק קצת יותר מסובך בטרקים, מצדיק את איכות התמונה (שוב, מדבר על לרוב Point and click). אם איכות התמונה זהה או דומה, אני יעדיף משהו קטן יותר, ולמצוא איזה פטנט לעניין הצילום בגשם.
תודה.
כן צריך להיות יתרון ברור, במצלמות ברידג' הרעיון זה להצמיד לחיישן הקטן עדשת זום מסיבית שאף קומפטית לא ממש יכולה להתחרות בה. יש לך צמצם עם F-STOP קבוע של 2.8 לכל אורך טווח המוקד. כך שכמות האור שייכנס תהיה זהה גם בזום מקסימלי, שלא לדבר על צילומי לילה שאתה יכול להישאר על ISO יחסית נמוך (אם כי על מיפתח צמצם גבוה יותר מf/2.8.
https://www.dpreview.com/reviews/2016-r ... ompacts/10
https://www.dpreview.com/reviews/2016-r ... ompacts/10
FZ300 , טובה ככל שתהיה, היא ממש לא קומפקטית. 700 גרם ולא תיכנס לשום כיס בגלל הגודל.
לי יש דגם ישן יותר, FZ150, וזה די כבד כשתלוי על הצוואר.
אין בעיה למצוא מצלמות כיס עם זום גדול וחיישן באותו גודל. אני לא יכול להמליץ על דגם ספציפי, אבל אם משקל וגודל הם פקטור חשוב, אל תסתכל לכיוון מצלמות דמויות SLR כמו FZ300.
לי יש דגם ישן יותר, FZ150, וזה די כבד כשתלוי על הצוואר.
אין בעיה למצוא מצלמות כיס עם זום גדול וחיישן באותו גודל. אני לא יכול להמליץ על דגם ספציפי, אבל אם משקל וגודל הם פקטור חשוב, אל תסתכל לכיוון מצלמות דמויות SLR כמו FZ300.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2072
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 564 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אני חושב שכדאי להוסיף מעט לתקציב ולקנות את זה.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869928
אמנם לא מוגן מים אבל זום יש גם יש ותמונות מדהימות, מניסיון.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869928
אמנם לא מוגן מים אבל זום יש גם יש ותמונות מדהימות, מניסיון.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
אין לי בעיה להוסיף את הסכום הנ"ל. אני בעיקר מודאג מהגודל כמו ש dmitrys ציין. מצלמות קומפקטיות עם חיישן גדול מתחילות ב 3000 ש"ח (כגון ה TZ100). אני מנסה להבין אם הקפיצה במחיר שווה את זה (אני בטוח שתאורה נמוכה כן, אבל מאחר ורוב הפעמים שאני מצלם זה טיולים ביום...).
- hipoo
- חבר ותיק

@Tg
·הייתי עם המצלמה הזאת עד לאחרונה ולצערי היא טבעה לי.
זאת בהחלט מצלמה מעולה בשביל מה שאתה צריך, היא לא קטנה, יש לה זום מעולה X50, היא לא נגד מים.
אני הייתי מאוד מרוצה ממנה.
·הייתי עם המצלמה הזאת עד לאחרונה ולצערי היא טבעה לי.
זאת בהחלט מצלמה מעולה בשביל מה שאתה צריך, היא לא קטנה, יש לה זום מעולה X50, היא לא נגד מים.
אני הייתי מאוד מרוצה ממנה.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- hipoo
- חבר ותיק

@Tg
·
אני לא מכיר את ה TZ
·
אני לא מכיר את ה TZ