קניתי 2 טלוויזיות OLED B7Y ואני חושש! דעתכם..?

פורום מסכי OLED בחסות LG
Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1100
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

tomeryyy כתב:
...
...
וגם לו יש את זה:

"קיבלתי לאחרונה את ה-C7. גם לי יש את תופעת ה-banding. בצפייה רגילה אני לא מבחין בתופעה אך רואים את זה בעיקר בסצנות חשוכות יחסית. (בעיקר אם מחפשים את הפסים).
מטריד אותי משהו אחר, בצד השמאלי של המסך לכל האורך ( עד 3 ס"מ מקצה הפאנל) בסצנות בצבע לבן אני מקבל גוון צהבהב ובסצנות שמכילות צבע בז'/צהוב אני מקבל גוון אדמדם. בשאר סוגי הסצנות עם צבעים שונים לא מרגישים את זה.

מישהו חווה את התופעה?
מה אתם ממליצים לעשות?"
...
·

תופעה הגיונית, בהתחשב בעובדה ש OLED מורכב משלושה מרכיבי צבע לפקסל - אדום, ירוק וכחול. ה OLED בתבעים אדום וירוק בעל אורך חיים גבוה, אבל הצבע הכחול בעל אורך חיים קצר פי 3 עד 4 ונותה להתקלקל לעיתים קרובות.

אתה צופה במסך לבן, זה אומר כל שלושת הצבעים עובדים יחד לקבלת גוון שנראה לעין האנושית כלבן. האזור הצהוב זה אזורים בהם הפקסלים הכחולים דעכו ועומדים למות. מכאן הלבן מורכב בעיקר מאדום וירוק = צהוב.

הנה צטוט מאתר הודות הטכנולוגיה הבעייתית הזאת:

While red and green OLED films have longer lifetimes (46,000 to 230,000 hours), blue organics currently have much shorter lifetimes (up to around 14,000 hours[source: OLED-Info.com]).

בקיצור, תוך 3 שנים, כל המסך יצהיב. ויש על כך תלונות בפורום AVS. תהנה ממנו כל עוד אתה יכול... להבא, לא ההיתי ממהר לרכוש טכנולוגיה חדשה ולהפוך לשפן נסיונות...

tomeryyy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #17 

Rekcuf כתב:בקיצור, להתרחק מ LG, אבל זה לא חדש. מן הסתם זה גם אומר להתרחק מOLED כי גם מסכי סוני מיוצרים עי LG. נראה לי שהטכנולוגיה הזאת מצתה את עצמה. יללה חזרה ל LCD עד שתגיעה הטכנולוגיה הבאה... אגב, מי יודע בכלל איך יראה מסך OLED אחרי שנתיים של שימוש? היו בהתחלה טענות שהצבעים דועכים, לא התעמקתי מספיק בטכנולוגיה הזאת בכדי לברר את הנושא. גם ב AVS יש דיונים על צבעים שנותים לצהוב אחרי שעות ארוכות של צפיה רצופה... זה הגיוני כי המיקסלים הכחולים בעלי אורך חיים קצר, וכאשר הכחול מתחיל למות, צבע לבן בתמונה יורכב מאדום וירוק = צהוב.

While red and green OLED films have longer lifetimes (46,000 to 230,000 hours), blue organics currently have much shorter lifetimes (up to around 14,000 hours[source: OLED-Info.com]).
...
גם ב LCD
https://www.justanswer.com/tv-repair/2i ... n-not.html

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f ... 0c650.html
46EX500_carreaux1.jpg
(10.54 KiB) הורד 6002 פעמים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #18 

@Oshrik24
·
LG משתמשת בשיטה שנקראת Sample and hold ע"מ להציג תמונה. (הם משתמשים בה גם במסכי ה-LCD שלהם)
זה אומר שהמסך מציג את הפריים ללא הפסקה עד המעבר לפריים הבא. למסך אין תאורה אחורית, אשר ברוב מסכי LCD מופעלת במצב PWM (מצב שבו הלדים מהבהבים בתדר גבוה אך קבוע ע"מ לקבוע בהירות מסויימת). בנוסף חלק מהיצרנים מיישמים טכניקה שנקראת BFI (Black Frame Insertion) שבה מכניסים פריים שחור (כיבוי תאורה אחורית) בזמן הצגת הפריים. בנוסף להנ"ל, לפיקסלים ב-LCD יש זמן תגובה ארוך יחסית למסכי OLED (בהם זמן התגובה כמעט מיידי), מעין מריחה טבעית במעבר בין צבע\גוון אחד לאחר. כל הגורמים האלה נראים לעין שלנו כתנועה חלקה יותר.
במסכי OLED של LG יש מעבר מיידי בין פריים אחד לזה שאחריו, ולעין שלנו זה נראה כמו קפיצה. לכן אולי חלק מהאנשים מתלוננים על תמונה מרצדת.
בעיקרון זה היישום שבו בחרה LG להשתמש. אין לנו כמשתמשים הרבה מה לעשות עם זה.

@Rekcuf
.
השליטה על בהירות כל פיקסל בטווח הקרוב לשחור ב-OLED היא קשה ממספר סיבות. אני אציין כמה מהן.
1. לא כל פיקסל נברא זהה לאחר. ולכן לכל פיקסל יכולה להיות רגישות מעט שונה למתח\זרם בתחום שבו הוא צריך להאיר מעט.
2. המסך הוא מטריצה עצומה של 33,177,600 תת-פיקסלים (אדום, ירוק, כחול, לבן). כל תת-פיקסל צריך להיות מחובר במוליך למעגל אלקטרוני במרחק לא קטן (יחסית) מהנקודה שאליה הוא להעביר מתח\זרם. המרחקים משתנים, כי כל פיקסל נמצא במקום שונה בפאנל.
קשה מאד לקבל שליטה מלאה וסופר מדוייקת בבקרות האלה. ככל הנראה הצורה שבה המטריצה הזו (שאי אפשר לראות אותה בעין מבלי לפרק את המסך) בנויה ומנוהלת, גורמת לתופעה שאנחנו רואים כפסים אנכיים במסך בטווח הקרוב לשחור.
כמובן זה רק על קצה האצבע. המדע המדוייק מאחורי התופעה הזו מורכב יותר ממה שתיארתי, אבל בגדול זה אמור לעזור להבין למה זה ככה. זה פשוט טבע הטכנולוגיה כרגע.

@tomeryyy @yefet1
.
כל מסכי OLED סובלים מהתופעה הזו בצורה זו או אחרת. בין אם LG משאירה את "הבררה" לסדרת B או לא אפשר רק לנחש. אמנם בארץ סדרת B זולה יותר, ממה שאני מבין, באירופה המחירים דומים מאד. אני לא הייתי מהמר ש-LG באמת עושים דברים כאלה, אבל מצד שני לא הייתי מתפלא אם באמת יש להם מנגנון כלשהו לבחירה של פאנלים מוצלחים יותר עבור הסדרות הגבוהות, כמו ה-W7 למשל.

עריכה:
@Rekcuf
.
זה לא נכון. ה-OLED של LG הוא RGBW. ז"א כל פיקסל מורכב מ-4 תת-פיקסלים, אדום, ירוק, כחול ולבן.
כל התת-פיקסלים הם לבנים, על ה"צבעוניים" יש פילטר צבע, בדומה ל-LCD.
[imgbig]https://cnet4.cbsistatic.com/img/8M0Vf1 ... 2_sc_1.jpg[/imgbig]
משמאל OLED של סמסונג, שלא צלח ו"הומת" בטלוויזיות, מימין ה-OLED של LG.
https://www.cnet.com/news/what-is-oled-tv/

@tomeryyy
.
התופעות האלה ב-LCD נגרמות מסיבה אחרת, והיא חוסר אחידות בתאורה האחורית (ושכבותיה).

Rekcuf
טרול
טרול

שרשור שלא נקרא #19 

TheCoolest כתב:@Oshrik24
·
LG משתמשת בשיטה שנקראת Sample and hold ע"מ להציג תמונה. (הם משתמשים בה גם במסכי ה-LCD שלהם)
זה אומר שהמסך מציג את הפריים ללא הפסקה עד המעבר לפריים הבא. למסך אין תאורה אחורית, אשר ברוב מסכי LCD מופעלת במצב PWM (מצב שבו הלדים מהבהבים בתדר גבוה אך קבוע ע"מ לקבוע בהירות מסויימת). בנוסף חלק מהיצרנים מיישמים טכניקה שנקראת BFI (Black Frame Insertion) שבה מכניסים פריים שחור (כיבוי תאורה אחורית) בזמן הצגת הפריים. בנוסף להנ"ל, לפיקסלים ב-LCD יש זמן תגובה ארוך יחסית למסכי OLED (בהם זמן התגובה כמעט מיידי), מעין מריחה טבעית במעבר בין צבע\גוון אחד לאחר. כל הגורמים האלה נראים לעין שלנו כתנועה חלקה יותר.
במסכי OLED של LG יש מעבר מיידי בין פריים אחד לזה שאחריו, ולעין שלנו זה נראה כמו קפיצה. לכן אולי חלק מהאנשים מתלוננים על תמונה מרצדת.
בעיקרון זה היישום שבו בחרה LG להשתמש. אין לנו כמשתמשים הרבה מה לעשות עם זה.

@Rekcuf
.
השליטה על בהירות כל פיקסל בטווח הקרוב לשחור ב-OLED היא קשה ממספר סיבות. אני אציין כמה מהן.
1. לא כל פיקסל נברא זהה לאחר. ולכן לכל פיקסל יכולה להיות רגישות מעט שונה למתח\זרם בתחום שבו הוא צריך להאיר מעט.
2. המסך הוא מטריצה עצומה של 33,177,600 תת-פיקסלים (אדום, ירוק, כחול, לבן). כל תת-פיקסל צריך להיות מחובר במוליך למעגל אלקטרוני במרחק לא קטן (יחסית) מהנקודה שאליה הוא להעביר מתח\זרם. המרחקים משתנים, כי כל פיקסל נמצא במקום שונה בפאנל.
קשה מאד לקבל שליטה מלאה וסופר מדוייקת בבקרות האלה. ככל הנראה הצורה שבה המטריצה הזו (שאי אפשר לראות אותה בעין מבלי לפרק את המסך) בנויה ומנוהלת, גורמת לתופעה שאנחנו רואים כפסים אנכיים במסך בטווח הקרוב לשחור.
כמובן זה רק על קצה האצבע. המדע המדוייק מאחורי התופעה הזו מורכב יותר ממה שתיארתי, אבל בגדול זה אמור לעזור להבין למה זה ככה. זה פשוט טבע הטכנולוגיה כרגע.

@tomeryyy @yefet1
.
כל מסכי OLED סובלים מהתופעה הזו בצורה זו או אחרת. בין אם LG משאירה את "הבררה" לסדרת B או לא אפשר רק לנחש. אמנם בארץ סדרת B זולה יותר, ממה שאני מבין, באירופה המחירים דומים מאד. אני לא הייתי מהמר ש-LG באמת עושים דברים כאלה, אבל מצד שני לא הייתי מתפלא אם באמת יש להם מנגנון כלשהו לבחירה של פאנלים מוצלחים יותר עבור הסדרות הגבוהות, כמו ה-W7 למשל.

עריכה:
@Rekcuf
.
זה לא נכון. ה-OLED של LG הוא RGBW. ז"א כל פיקסל מורכב מ-4 תת-פיקסלים, אדום, ירוק, כחול ולבן.
כל התת-פיקסלים הם לבנים, על ה"צבעוניים" יש פילטר צבע, בדומה ל-LCD.
[imgbig]https://cnet4.cbsistatic.com/img/8M0Vf1 ... 2_sc_1.jpg[/imgbig]
משמאל OLED של סמסונג, שלא צלח ו"הומת" בטלוויזיות, מימין ה-OLED של LG.
https://www.cnet.com/news/what-is-oled-tv/

@tomeryyy
.
התופעות האלה ב-LCD נגרמות מסיבה אחרת, והיא חוסר אחידות בתאורה האחורית (ושכבותיה).
...
·

תודה על ההסבר. ההיתי בטוח שכל המסכים החדישים עם כניסות דיגיטאליות מבוססים על S&H ורק מסכים ישנים כמו CRT ופלאזמות אשר עדיין כוללים כניסותוידאו אנלוגיות ממשיכות לעדכן פיקסלים גם אם הפריים עדיין לא התחלף.

אם כך, מהי השיטה החלופית ל S&H? הרי בתמונת וידאו ממקור דיגיטלי יש הגדרה לקצב פריימים קבוע. אז מה הטעם להציג תמונה ללא שימוש ב S&H, שכן שום מידע לא מתחדש בין פרימים עוקבים בכל מקרה? ברשת כל מה שמצאתי זה הסבר על S&H והבעיות שזה גורם כמו MOTION BLUR אבל בום מקום לא רשום מהי האלטרנטיבה האחרת לשיטת S&H...

Oshrik24 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

yefet1 כתב:זו ממש לא בעיה בטכנולוגיה אלא דבר חשוב שהחברה שסבורים שעשו את עסקת חייהם פה עדיין לא מבינים.
במפעל LG לוקחים את הפאנלים הטובים ביותר שיורדים מפס הייצור לסדרות הגבוהות יותר קרי C ומעלה ואת כל הדפוקים והפחות טובים משאירים לסדרה B הזולה והבסיסית. זו בדיוק הסיבה שרבים פה שרכשו את הסדרה הזו במבצע זיל הזול מתלוננים ללא הפסקה השכם וערב על פאנלים לא אחידים, מריחות, כתמים, ריצודים, ושאר מרעין בישין.
...
על פי הערכה שלך lg מוסרים פאנלים נחותים בדגמי כניסה. בכל ביקורת שקראתי צויין שאין כל הבדל בין פאנלים בדגמי קצה לדגמים זולים יותר. B7 קיבל ציון מעולה בכל ביקורת בינלאומית אפשרית. אם ובמידה ואותם פאנלים היו נחותים משמעותית הדבר היה מוזכר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #21 

@Rekcuf
·
אני לא יודע אם יש אלטרנטיבה. בעיקרון זה גם לא מהווה בעיה מאד משמעותית במקרה של מסכי LCD מאחר ויש להם "מריחה טבעית", הבעיה בעיקר היא ב-OLED. וכמובן שחלק מהשיטות שפירטתי ניתנות ליישום גם במסכי OLED, למשל BFI זה הכי פשוט.
אופציה נוספת אך הרבה פחות רצוייה היא החלקת תמונה.

Rekcuf
טרול
טרול

שרשור שלא נקרא #22 

TheCoolest כתב:@Rekcuf
·
אני לא יודע אם יש אלטרנטיבה. בעיקרון זה גם לא מהווה בעיה מאד משמעותית במקרה של מסכי LCD מאחר ויש להם "מריחה טבעית", הבעיה בעיקר היא ב-OLED. וכמובן שחלק מהשיטות שפירטתי ניתנות ליישום גם במסכי OLED, למשל BFI זה הכי פשוט.
אופציה נוספת אך הרבה פחות רצוייה היא החלקת תמונה.
...
·

תודה, מצאתי הסבר והוא שפשוט אין אלטרנטיבה בשום טכנולוגיה מבוססת LCD או OLED. ההפך מ S&H נקרא FREE SCAN או RASTER וזה בדיוק מה שקורה במסכי CRT ו פלאזמות מדור ראשון. שם הפקסלים מתעדכנים כל הזמן ברגע שהמידע מגיע מהאות (אנלוגי או דיגיטאלי באופן טורי - פקסל אחר פקסל מאותו הפריים). במעבר לוידאו דיגיטאלי, כל המסכים עברו למצב SAMPLE AND HOLD שהשם היותר מדוייק שלו זה PAINT AND HOLD (כי תהליך S&H בכל מקרה מתרחש בכל מערכת ספרתית עם אות אנלוגי במבוא). מידע על פקסלים נאגר בזכרון RAM וכאשר הפריים המלא מושלם, כל הפקסלים על המסך נדרסים על הפריים החדש.

השיטה הזאת בעייתית וגורמת לעין האנושית להבחין בטשטוש במעברים מהירים, כאשר קצב הרענון לא מספיק גבוה כמו 60 הרץ. כאן, לפחות במסכי סוני מלבד הכפלת קצב הפריימים עי אינטרפולציה, מחדירים פריים שחור בין כל שני פריימים, זה מקטין את ה MOTION BLUR ומספק תמונה הרבה יותר חלקה ונקיה, על חשבון ירידה בבהירות והבהוב. אבל במסך עם קצב פיזי מהיר כמו 120 הרץ, הבהוב לא מורגש.

כעקרון, עם S&H בכדי לקבל תמונה מושלמת לעין ללא BLUR וריצודים, צריך קצב רענון פיזי של 480 הרץ! מקור:

https://www.blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

יש לי את הטלויזיה הזו גם.
בבדיקה של 20% אפור המסך די אחיד, ב 5% רואים קצת אי אחידות, אני עם הטלויזיה מיום רביעי וכמה שחיפשתי לא ראיתי שום זכר לזה בצפייה בכל תוכן שהוא.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2324
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 255 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

TheCoolest כתב:@Oshrik24
·
נאמר ע"י נציג ח.י. שבוצעו יותר מ-1500 הזמנות בשישי השחור בלבד. כמה הודעות ראית כאן בפורום על אנשים שנתקלו בבעיות אמיתיות? 2-3? (אני לא מחשיב את נושא "המריחות"). ועל מריחות התלוננו עוד מספר מצוצמם. אלה לא מספרים שיכולים לייצג את המצב האמיתי עם המסכים האלה. יש כאן מלא חברים שרכשו את המסך ונהנים ממנו בשקט, בלי תלונות ובלי לפתוח נושא חדש כל שעה.
...
·
בנושא זה אינני מסכים עימך:
מסקנותיהם של מחקרים שמנתחים מגמות בתלונות לקוח הן שעל כל לקוח שהתלונן אקטיבית על בעיה במוצר, קיימים כ- 26 לקוחות לא מרוצים, שלא התלוננו אקטיבית.

OLED היא טכנולוגיה חדשה יחסית, ככל הזכור לי זוהי השנה השניה ש LG משווקת טלויזיות בטכנולוגיה זו ולכן הגיוני שימצאו באגים ותופעות לוואי המקושרות לטכנולוגיה זו.

לדעתי מי שרוכש טלויזית OLED בשלב כה מוקדם, אמור לקחת בחשבון את ההשלכות של רכישת מוצר בטכנולוגיה שטרם מיצתה את התפתחותה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1582
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 350 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

לדעתי הסיבה שיש הרבה תלונות היא שזו הפעם הראשונה שמסך OLED היה זמין באמת לציבור הרחב ולא רק למשוגעים לדבר. וכשהציבור הרחב קונה, סטטיסטית יהיו הרבה יותר תלונות. גם כמות גדולה של אנשים וגם חלקם לא מבין או מתעניין איך מנצלים מסך כזה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2496
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

RobotCop כתב:לדעתי הסיבה שיש הרבה תלונות היא שזו הפעם הראשונה שמסך OLED היה זמין באמת לציבור הרחב ולא רק למשוגעים לדבר. וכשהציבור הרחב קונה, סטטיסטית יהיו הרבה יותר תלונות. גם כמות גדולה של אנשים וגם חלקם לא מבין או מתעניין איך מנצלים מסך כזה.
...
·וואלה. איזו תובנה!
אין פסים
אין כתמים צהובים
אין חוסר אחידות
אין ריצודים
אין מריחות

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #27 

@lasik
·
אוקיי, אודה שאין לי כרגע זמן לקרוא את המחקר, אבל מה מספר הלקוחות המרוצים על כל תגובה חיובית?
ברוב המקרים לקוח שמח ומרוצה הוא שקט שלא שומעים ממנו בכלל.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1582
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 350 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

@Balance

לא חושב שחצי מהפוסטים פה משקפים בעיה אמיתית. קודם כל, כמו שכבר צויין, סדרת B נמכרת גם בחו"ל ומקבלת בסקירות נפרדות ציונים טובים וביקורות שלא מעידות על בעיות סדרתיות. כמו כן, אני יכול לחשוב כרגע על לפחות שני אנשים ששינו את הכותרת המלחמתית של הפוסט שלהם לאחר יומיים שלושה של שימוש. לא אומר שאין בעיה בXYZ מסכים, כמו כל מוצר ביצור סדרתי אבל אני בטוח שחצי מהבעיות שעולות פה נובעות מחוסר ידע ולא ממוצר דפוק.

ובנוגע לבעיות שהעלית, אני לא עוקב אחרי כל התלונות על המסך אבל זכורים לי כמה פוסטים על חבר'ה שהתלוננו על מריחות כשהם ניסו לראות ספורט באיכות זוועתית עם כל עיבוד וידאו אפשרי דולק. זו לא נשמעת כמו בעיה של סדרת B של LG.

yefet1
טרול
טרול
תגובות: 12
נתן תודות: 0

שרשור שלא נקרא #29 

@RobotCop
זה למעשה שילוב של השניים שגורם להרבה עוגמות נפש. מצד אחד אכן לרוב המוחלט אין מושג מה עושים עם המסכים האלה לא מבחינת כיול או כיוון או בהרבה מקרים ״למה אני לא רואה SD באיכות טובה כמו הפלזמה שלי מלפני עשור״ וכאלה פנינים...
מצד שני המוצר נחות כי רוב הפאנלים הדפוקים מתרכזים מה לעשות בסדרה B הנמוכה והזולה. השילוב הזה כמו שאמרתי גורם להרבה תסכול כמו שניתן לראות בשרשורים כאן.

tomeryyy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

yefet1 כתב:@RobotCop
זה למעשה שילוב של השניים שגורם להרבה עוגמות נפש. מצד אחד אכן לרוב המוחלט אין מושג מה עושים עם המסכים האלה לא מבחינת כיול או כיוון או בהרבה מקרים ״למה אני לא רואה SD באיכות טובה כמו הפלזמה שלי מלפני עשור״ וכאלה פנינים...
מצד שני המוצר נחות כי רוב הפאנלים הדפוקים מתרכזים מה לעשות בסדרה B הנמוכה והזולה. השילוב הזה כמו שאמרתי גורם להרבה תסכול כמו שניתן לראות בשרשורים כאן.
...
הבאנדים האלו קיימים גם במסכי סוני A1E וגם בסדרת ה C7 אין שום דבר נחות ב B7

וגם במסכי LED

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”