·tomeryyy כתב:וגם לו יש את זה:......
"קיבלתי לאחרונה את ה-C7. גם לי יש את תופעת ה-banding. בצפייה רגילה אני לא מבחין בתופעה אך רואים את זה בעיקר בסצנות חשוכות יחסית. (בעיקר אם מחפשים את הפסים).
מטריד אותי משהו אחר, בצד השמאלי של המסך לכל האורך ( עד 3 ס"מ מקצה הפאנל) בסצנות בצבע לבן אני מקבל גוון צהבהב ובסצנות שמכילות צבע בז'/צהוב אני מקבל גוון אדמדם. בשאר סוגי הסצנות עם צבעים שונים לא מרגישים את זה.
מישהו חווה את התופעה?
מה אתם ממליצים לעשות?"...
תופעה הגיונית, בהתחשב בעובדה ש OLED מורכב משלושה מרכיבי צבע לפקסל - אדום, ירוק וכחול. ה OLED בתבעים אדום וירוק בעל אורך חיים גבוה, אבל הצבע הכחול בעל אורך חיים קצר פי 3 עד 4 ונותה להתקלקל לעיתים קרובות.
אתה צופה במסך לבן, זה אומר כל שלושת הצבעים עובדים יחד לקבלת גוון שנראה לעין האנושית כלבן. האזור הצהוב זה אזורים בהם הפקסלים הכחולים דעכו ועומדים למות. מכאן הלבן מורכב בעיקר מאדום וירוק = צהוב.
הנה צטוט מאתר הודות הטכנולוגיה הבעייתית הזאת:
While red and green OLED films have longer lifetimes (46,000 to 230,000 hours), blue organics currently have much shorter lifetimes (up to around 14,000 hours[source: OLED-Info.com]).
בקיצור, תוך 3 שנים, כל המסך יצהיב. ויש על כך תלונות בפורום AVS. תהנה ממנו כל עוד אתה יכול... להבא, לא ההיתי ממהר לרכוש טכנולוגיה חדשה ולהפוך לשפן נסיונות...