קניתי 2 טלוויזיות OLED B7Y ואני חושש! דעתכם..?
שלום לכולם,
קניתי 2 טלוויזיות OLED B7Y בגדלים 55 ו 65 ואני חושש לאחר קריאת חוות הדעת מצד חברים שרכשו אותן בפורום.
מהבנה שלי ודווקא בשבוע האחרון אני נתקל במשתמשים המדווחים על מסכים הסובלים מכתמים לא מוסברים על המסך, צריבות, ריצודים, מריחות תמונה בערוצי ספורט או תכנים בעלי סצינות מהירות, מסכים שחורים.
את בחירתי ברכישת OLED ביססתי לאחר ביקורות כלל עולמיות המשבחות את ליין טלוויזיות ה OLED גם במצב שידורי HD וגם בתצוגת 4K.
האם יש לי סיבה לחשוש? אני מחובר לממיר הוט בבית. האם בעיות מריחת תמונה וריצודים למינהם קשורים ישירות לעובדה שהטלוויזיה לא יודעת להתנהל מול הממיר הספיציפי של הוט או שקיימת בעיה מגמתית בקושחה ובפאנלים של ה OLED? אני פשוט מופתע מכלל הביקורות כאן ולא יודע למה לצפות.
אני אמור לקבל את הטלוויזיות בימים הקרובים. האם לדעתכם אני צריך לבקש מהטכנאי לבדוק את הטלוויזיות ביסודיות במעמד ההתקנה והאם בדיקה זו תוכל לסייע בזיהוי תקלות מקדים והחלפת המסך מיידית במידה ויימצאו תקלות? במידה וכן, מה לבקש ממנו לבדוק ?
תודה לכל העונים!
קניתי 2 טלוויזיות OLED B7Y בגדלים 55 ו 65 ואני חושש לאחר קריאת חוות הדעת מצד חברים שרכשו אותן בפורום.
מהבנה שלי ודווקא בשבוע האחרון אני נתקל במשתמשים המדווחים על מסכים הסובלים מכתמים לא מוסברים על המסך, צריבות, ריצודים, מריחות תמונה בערוצי ספורט או תכנים בעלי סצינות מהירות, מסכים שחורים.
את בחירתי ברכישת OLED ביססתי לאחר ביקורות כלל עולמיות המשבחות את ליין טלוויזיות ה OLED גם במצב שידורי HD וגם בתצוגת 4K.
האם יש לי סיבה לחשוש? אני מחובר לממיר הוט בבית. האם בעיות מריחת תמונה וריצודים למינהם קשורים ישירות לעובדה שהטלוויזיה לא יודעת להתנהל מול הממיר הספיציפי של הוט או שקיימת בעיה מגמתית בקושחה ובפאנלים של ה OLED? אני פשוט מופתע מכלל הביקורות כאן ולא יודע למה לצפות.
אני אמור לקבל את הטלוויזיות בימים הקרובים. האם לדעתכם אני צריך לבקש מהטכנאי לבדוק את הטלוויזיות ביסודיות במעמד ההתקנה והאם בדיקה זו תוכל לסייע בזיהוי תקלות מקדים והחלפת המסך מיידית במידה ויימצאו תקלות? במידה וכן, מה לבקש ממנו לבדוק ?
תודה לכל העונים!
·Oshrik24 כתב:שלום לכולם,
תודה לכל העונים!...
קניתי אותה עשיתי בדיקות מסך שחור לבן וכו אין שום כתמים טלוויזיה מעולה חוץ ממספר מצומצם של אפליקציות.
היי תודה על התגובה.tomeryyy כתב:·......
קניתי אותה עשיתי בדיקות מסך שחור לבן וכו אין שום כתמים טלוויזיה מעולה חוץ ממספר מצומצם של אפליקציות....
עם איזה ממיר אתה מחובר לטלוויזיה? איך היא מתנהלת מול תכני ספורט וסצינות מהירות? אין מריחות תמונה\ריצודים? ואיך אתה מסביר את שלל התגובות השליליות מחווית השימוש של מספר לא מבוטל מהרוכשים בפורום?
יש לי ממיר מקליט של YESOshrik24 כתב:היי תודה על התגובה.......
עם איזה ממיר אתה מחובר לטלוויזיה? איך היא מתנהלת מול תכני ספורט וסצינות מהירות? אין מריחות תמונה\ריצודים? ואיך אתה מסביר את שלל התגובות השליליות מחווית השימוש של מספר לא מבוטל מהרוכשים בפורום?...
ערוץ 55 ספורט נראה גרוע ערוץ 50 נראה סבבה.
לא ממש ראיתי מריחות אני רואה בעיקר סרטים.
ראיתי כמה סרטים בנטפליקס נראה מעולה בערוץ 1 2 3 של יס סרטים גם נראה טוב מאוד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@Oshrik24
·
המסכים האלה הם לא קסם. אם תאכיל אותם בתוכן באיכות נמוכה, אז לא תראה מדהים (מריחות בספורט).
אם תתן להם תוכן באיכות נורמלית, תקבל תמונה מצויינת ומעלה.
בבעיות פה ושם אפשר להתקל עם כל מסך, האולד לא יוצא דופן. אין לנו כאן מספיק מידע כדי להגיע למסקנות בנוגע לעד כמה המסכים האלה טובים או לא טובים. נאמר ע"י נציג ח.י. שבוצעו יותר מ-1500 הזמנות בשישי השחור בלבד. כמה הודעות ראית כאן בפורום על אנשים שנתקלו בבעיות אמיתיות? 2-3? (אני לא מחשיב את נושא "המריחות"). ועל מריחות התלוננו עוד מספר מצוצמם. אלה לא מספרים שיכולים לייצג את המצב האמיתי עם המסכים האלה. יש כאן מלא חברים שרכשו את המסך ונהנים ממנו בשקט, בלי תלונות ובלי לפתוח נושא חדש כל שעה.
ובנוסף, כאן לפחות יש לך חברה שעוד נותנת שירות טוב ביחס לאחרות במידה וכן תתקל בבעיה טכנית.
·
המסכים האלה הם לא קסם. אם תאכיל אותם בתוכן באיכות נמוכה, אז לא תראה מדהים (מריחות בספורט).
בבעיות פה ושם אפשר להתקל עם כל מסך, האולד לא יוצא דופן. אין לנו כאן מספיק מידע כדי להגיע למסקנות בנוגע לעד כמה המסכים האלה טובים או לא טובים. נאמר ע"י נציג ח.י. שבוצעו יותר מ-1500 הזמנות בשישי השחור בלבד. כמה הודעות ראית כאן בפורום על אנשים שנתקלו בבעיות אמיתיות? 2-3? (אני לא מחשיב את נושא "המריחות"). ועל מריחות התלוננו עוד מספר מצוצמם. אלה לא מספרים שיכולים לייצג את המצב האמיתי עם המסכים האלה. יש כאן מלא חברים שרכשו את המסך ונהנים ממנו בשקט, בלי תלונות ובלי לפתוח נושא חדש כל שעה.
ובנוסף, כאן לפחות יש לך חברה שעוד נותנת שירות טוב ביחס לאחרות במידה וכן תתקל בבעיה טכנית.
קודם כל תודה על התגובה הנרחבת.TheCoolest כתב:@Oshrik24
·
ובנוסף, כאן לפחות יש לך חברה שעוד נותנת שירות טוב ביחס לאחרות במידה וכן תתקל בבעיה טכנית....
תוכל להסביר לי מדוע קיימות מריחות מלכתחילה? הבנתי שה OLED מספק refresh rate 120 hz. האם פאנל בקצב רענון גבוה לא אמור למנוע את הבעיה? או שהכל תלוי מקור בשידור התוכן?
כמו כן, אשתמש בOLED לשימוש ב PS4. מדוע התמונה וחווית המשחק עוצרי נשימה ביחס לתכנים אחרים ב FHD ממקורות אחרים ?
זה במסך שחור במציאות זה שחור לגמריי אבל יש את הפסים האלו, לא יודע מה זה אבל נראה לי שזה חלק מהמסך ,עם 5 אחוז מהסרטון של יוטיובOshrik24 כתב:קודם כל תודה על התגובה הנרחבת.......
תוכל להסביר לי מדוע קיימות מריחות מלכתחילה? הבנתי שה OLED מספק refresh rate 120 hz. האם פאנל בקצב רענון גבוה לא אמור למנוע את הבעיה? או שהכל תלוי מקור בשידור התוכן?
כמו כן, אשתמש בOLED לשימוש ב PS4. מדוע התמונה וחווית המשחק עוצרי נשימה ביחס לתכנים אחרים ב FHD ממקורות אחרים ?...
-
- 20171217_234141[1].jpg
- (8.92 KiB) הורד 6129 פעמים
תודה על התגובה, אבל אני לא מבין כל כך מה אני אמור להבין מהתמונה הזו ....או באיזה הקשר לתגובה הקודמת שלי...tomeryyy כתב:זה במסך שחור במציאות זה שחור לגמריי אבל יש את הפסים האלו, לא יודע מה זה אבל נראה לי שזה חלק מהמסך ,עם 5 אחוז מהסרטון של יוטיוב.........
מה שאני לא ממש מבין, זה למה שב OLED יהיו כתמים וחוסר אחידות? הרי הפקסלים מאירים את עצמם אקטיבית. מכאן שזו לא בהכרח מגבלת טכנולוגיה כמו ב LCD-LED, אלא מסך שמיוצר באיכות ירודה. תאי ה OLED אינם אחידים מבחינת הארה. או שאכן זו מגבלת הטכנולוגיה... אם כך, כפי ששערתי, מדובר בעוד טכנולוגיה זמנית עד שתגיע אחרת... מניח שזה יהיה QDOT אמיתי ולא מה שיש לסמסונג היום שזה עוד LCD בתחפושת...
זו ממש לא בעיה בטכנולוגיה אלא דבר חשוב שהחברה שסבורים שעשו את עסקת חייהם פה עדיין לא מבינים.
במפעל LG לוקחים את הפאנלים הטובים ביותר שיורדים מפס הייצור לסדרות הגבוהות יותר קרי C ומעלה ואת כל הדפוקים והפחות טובים משאירים לסדרה B הזולה והבסיסית. זו בדיוק הסיבה שרבים פה שרכשו את הסדרה הזו במבצע זיל הזול מתלוננים ללא הפסקה השכם וערב על פאנלים לא אחידים, מריחות, כתמים, ריצודים, ושאר מרעין בישין.
במפעל LG לוקחים את הפאנלים הטובים ביותר שיורדים מפס הייצור לסדרות הגבוהות יותר קרי C ומעלה ואת כל הדפוקים והפחות טובים משאירים לסדרה B הזולה והבסיסית. זו בדיוק הסיבה שרבים פה שרכשו את הסדרה הזו במבצע זיל הזול מתלוננים ללא הפסקה השכם וערב על פאנלים לא אחידים, מריחות, כתמים, ריצודים, ושאר מרעין בישין.
·yefet1 כתב:זו ממש לא בעיה בטכנולוגיה אלא דבר חשוב שהחברה שסבורים שעשו את עסקת חייהם פה עדיין לא מבינים.
במפעל LG לוקחים את הפאנלים הטובים ביותר שיורדים מפס הייצור לסדרות הגבוהות יותר קרי C ומעלה ואת כל הדפוקים והפחות טובים משאירים לסדרה B הזולה והבסיסית. זו בדיוק הסיבה שרבים פה שרכשו את הסדרה הזו במבצע זיל הזול מתלוננים ללא הפסקה השכם וערב על פאנלים לא אחידים, מריחות, כתמים, ריצודים, ושאר מרעין בישין....
מעניין.. אז למה גם ל A1E של סוני יש את זה.
https://www.avforums.com/threads/sony-a ... 52/page-42
42http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technolo ... st52258305
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... lk-19.html
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=243454836
https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1492757435
נערך לאחרונה על ידי tomeryyy ב 18/12/2017 1:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
·tomeryyy כתב:·......
מעניין.. אז למה גם ל A1E של סוני יש את זה.
https://www.avforums.com/threads/sony-a ... 52/page-42
42http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technolo ... st52258305
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... lk-19.html
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=243454836...
מי דיבר על סוני? קראת מה שרשמתי? קרא שוב לאט לאט...
קח, מה C7yefet1 כתב:·......
מי דיבר על סוני? קראת מה שרשמתי? קרא שוב לאט לאט......
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... lk-54.html
-
- greyscale.jpg
- (6.89 KiB) הורד 6030 פעמים
וגם לו יש את זה:yefet1 כתב:·......
מי דיבר על סוני? קראת מה שרשמתי? קרא שוב לאט לאט......
"קיבלתי לאחרונה את ה-C7. גם לי יש את תופעת ה-banding. בצפייה רגילה אני לא מבחין בתופעה אך רואים את זה בעיקר בסצנות חשוכות יחסית. (בעיקר אם מחפשים את הפסים).
מטריד אותי משהו אחר, בצד השמאלי של המסך לכל האורך ( עד 3 ס"מ מקצה הפאנל) בסצנות בצבע לבן אני מקבל גוון צהבהב ובסצנות שמכילות צבע בז'/צהוב אני מקבל גוון אדמדם. בשאר סוגי הסצנות עם צבעים שונים לא מרגישים את זה.
מישהו חווה את התופעה?
מה אתם ממליצים לעשות?"
בקיצור, להתרחק מ LG, אבל זה לא חדש. מן הסתם זה גם אומר להתרחק מOLED כי גם מסכי סוני מיוצרים עי LG. נראה לי שהטכנולוגיה הזאת מצתה את עצמה. יללה חזרה ל LCD עד שתגיעה הטכנולוגיה הבאה... אגב, מי יודע בכלל איך יראה מסך OLED אחרי שנתיים של שימוש? היו בהתחלה טענות שהצבעים דועכים, לא התעמקתי מספיק בטכנולוגיה הזאת בכדי לברר את הנושא. גם ב AVS יש דיונים על צבעים שנותים לצהוב אחרי שעות ארוכות של צפיה רצופה... זה הגיוני כי המיקסלים הכחולים בעלי אורך חיים קצר, וכאשר הכחול מתחיל למות, צבע לבן בתמונה יורכב מאדום וירוק = צהוב.
While red and green OLED films have longer lifetimes (46,000 to 230,000 hours), blue organics currently have much shorter lifetimes (up to around 14,000 hours[source: OLED-Info.com]).
While red and green OLED films have longer lifetimes (46,000 to 230,000 hours), blue organics currently have much shorter lifetimes (up to around 14,000 hours[source: OLED-Info.com]).