שרשור תגובות: ביקורת מסך הדגל OLED של סוני: 65AF8

פורום מסכי OLED בחסות LG
Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אלו מחירי מדף בלבד. מבדיקה שביצעתי, יש מקום להוריד עוד. כל אחד על פי היכולות שלו לנהל משא ומתן, אבל כבר קיבלתי הצעות נמוכות יותר מהמחיר המומלץ.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5989
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 589 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

עופר תודה רבה ! כרגיל תענוג לקרוא את הסקירות מקיפות שלך .

לפי מה שאני מבין כרגע השוק נשלט ע"י 3 מסכי פרימיום במחיר נגיש - LG C8 ; SONY AF8 ; Samsung Q9FN

שהבחירה בינהם היא לא חד משמעית .

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

@pessik

אלה בהחלט השלושה המובילים בעיני ולכל אחד מהם יש יתרונות בנקודות מסויימות...

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

oferlaor כתב:@pessik

אלה בהחלט השלושה המובילים בעיני ולכל אחד מהם יש יתרונות בנקודות מסויימות...
...
·

Q9FN עדיפה למי שמתכוון לעשות שימוש במסך גם לגיימינג (אין סכנת צריבה, מרכיבי צבע RGB תואמים למחשב ולא WRGB שמצריך התאמה, יש תמיכה ב GSYNC ו FREESYNC ועוד). הבעיה היא שה Q9FN מתומחרת במחיר מוגזם. הסוני AF8 זולה ממנה משמעותית.

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

תודה עופר,
כרגיל אחלה סקירה
נערך לאחרונה על ידי guyz6471 ב 16/08/2018 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 753
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

@nils3373
·
לומר אחריות מצויינת זו הסחפות.
מסכים שאלקטרוניקס פרו זה מתחת.
אבל גם לראשונה יש אחריות בינונית ומטה, וזה מניסיון לצערי. ולא רק שלי.
יש להם ה ר ב ה מאד מה לשפר כדי לזכות בתואר שהענקת להם.
הפעם היחידה שזכיתי לשירות מצויין היה לפני שנים אצל יורוקום עם מסך פנסוניק. לא מכיר היום בארץ כזו 'חיה'

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

BARBIE כתב:
...
...
·

Q9FN עדיפה למי שמתכוון לעשות שימוש במסך גם לגיימינג (אין סכנת צריבה, מרכיבי צבע RGB תואמים למחשב ולא WRGB שמצריך התאמה, יש תמיכה ב GSYNC ו FREESYNC ועוד). הבעיה היא שה Q9FN מתומחרת במחיר מוגזם. הסוני AF8 זולה ממנה משמעותית.
...
·

לגבי ה-Sync, זה בהחלט יתרון חזק מאוד של Q9FN לגיימרים.

לגבי WRGB, כאן אני פחות בתיאום דעות איתך כי אני לא ראיתי שום חסרון בשיטה הזו בעיקר בגלל שהם משתמשים בזה לחיזוק עוצמת האור ולא מצאתי שזה גורם לזיוף בשחזור צבעים או גורם לארטיפקט כלשהו. אגב, כאשר עשו ניסויים בשיטה הזו עם מכשירים ניידים היו בהחלט תופעות לוואי אבל זה בגלל שהתצורה היתה Pentile (קריא - לא לכל פיקסל היו את כל תת הפיקסלים המשוייכים לו). במסכי LED עם WRGB יש עדיין את התכנון הזה שבאמת פוגע ברזולוציית הצבע ולכן אני ממש לא מתלהב מזה.

ב-OLED התצורה היא שכל פיקסל הוא עצמאי ויש לו 4 תת פיקסלים ולכן אין בעיות של אי דיוק צבעים.

nils3373
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4631
שם מלא: nils3373
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

@sagico

מוזר. זה נשמע שלא יצא לך לקרוא אפילו פוסט אחד שקשור לשירות של LG. הם מחליפים את המסך על כל פיפס ולפעמים ממש ללא סיבה, העיקר לרצות את הלקוח וזאת לעומת המתחרים.

BARBIE
טרול
טרול

שרשור שלא נקרא #24 

nils3373 כתב:@sagico

מוזר. זה נשמע שלא יצא לך לקרוא אפילו פוסט אחד שקשור לשירות של LG. הם מחליפים את המסך על כל פיפס ולפעמים ממש ללא סיבה, העיקר לרצות את הלקוח וזאת לעומת המתחרים.
...
·

נכון. ללא ספק מבחינת שירות, חי שמה את שאר היבואנים בארץ מאחור. חבל מאד שהם מיבאים את LG ולא את סוני או סמסונג. לצערי, מוצרי LG כלל לא מדברים אליי...

shai_prl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

תודה רבה!

nils3373
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4631
שם מלא: nils3373
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

BARBIE כתב:
...
...
·

נכון. ללא ספק מבחינת שירות, חי שמה את שאר היבואנים בארץ מאחור. חבל מאד שהם מיבאים את LG ולא את סוני או סמסונג. לצערי, מוצרי LG כלל לא מדברים אליי...
...
האם יצא לך לראות בעיניים שלך מסך OLED של LG עם תוכן HDR? אני מאמין שתשנה את דעתך ברגע שזה יקרה.
אם לא ידעת עד עכשיו, LG מספקים את כל הפאנלים של OLED ליצרני הטלויזיות בעולם (סוני, פנסוניק, פיליפס ועוד).

BARBIE
טרול
טרול

שרשור שלא נקרא #27 

nils3373 כתב:
...
...
האם יצא לך לראות בעיניים שלך מסך OLED של LG עם תוכן HDR? אני מאמין שתשנה את דעתך ברגע שזה יקרה.
אם לא ידעת עד עכשיו, LG מספקים את כל הפאנלים של OLED ליצרני הטלויזיות בעולם (סוני, פנסוניק, פיליפס ועוד).
...
·

יצא לי בהחלט. ולגבי סרטים, ללא ספק זה הפתרון הכי טוב. שחור אמיתי כמו LCD VA אבל ללא איבוד פרטים כמו LCD IPS. אבל לצערי זה מגיע על חשבון האפשרות לשהתמש במסך כמסך מחשב גם עבור משחקי מחשב וגם לצפיה בוידאו. בגלל בעיית הצבירה וסכנת הצריבה הממשית, טעות קטנה שאתה שוכח את המסך על הדסקטופ, או שהמחשב קופא בזמן שאתה מתקלח, והלך פאנל של 9K. אמנם עופר לא ממש הסכים, או שאולי לא ממש הבין למה שהתכוונתי, אבל לפי AVS יש ל OLED בעיה בהצגת טקסט ממחשב. מחשב מפיק תמונה בשיטת RGB וה OLED מבוסס על פאנל RGBW, זה אומר שתמיד עיבוד תמונה חייב לעבוד גם בחיבור למחשב. אין מצב RGB אמיתי.

מניח שהבעיות הפתרו ברגע שטכנולוגיה חדשה יותר כמו MICRO LED תהפוך להיות זמינה כמו ה OLED היום. אגב ה MICRO LED זה לדים כחולים בגודל מיקרוני מבוססים על QDOT. ז כנראה שסמסונג היו הראשונים להוביל את זה. לסוני יש ינטרס להמשיך את השיווק של שוק המקרנים שלהם, וה MICROLED ניתן לשדרוג לכל גודל מסך רצוי בשיטת הטיילים, ולכן מאיים על שוק המקרנים...

מניח שמסכי MLED יהיו זמנים לרכישה בוולאשופס לא לפני 2023. עד אז אין לי ברירה אלא להתפשר על LCD LED. ה Q9FN לצערי לא זמין בארץ בגודל 55 לחדר המחשב הקטן שלי, אז זה כנראה יהיה Q8CN הנחות ממנו...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8408
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1228 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

תודה על סקירה מצויינת ובעיקר מול ההשוואה ל-LG.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.

Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 753
קיבל תודות: 58 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

@nils3373
·
יצא גם יצא. ויש פוסטים שמחמיאים יותר ויש שפחות אגב, אם לא שמת לב, לשירות של ח. י.
בכל אופן, מכיר את המשפט ״אין חכם כבעל ניסיון״ ?
אז גם לי יש פוסט עם מסך בעייתי (טינט אדום בולט מאד ומציק) ובינתיים אני זוכה להתעלמות. (התעלמות משמעה לא שירות טוב בכלל...)
הם אפילו לא שלחו נציג לראות את המסך אצלי.

https://www.hometheater.co.il/vp2843527#2843527

אם הייתי זוכה ליחס אחר, כמובן שהייתי שמח לשתף זאת אבל לא כך הדבר.

moshesp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

LG C8 ; SONY AF8 ;

אילו בהיי אנד

ומה דעתכם על רמת הביניים \ רמת כניסה

Samsung Q7FN , sony 900 lg b7y
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "