שרשור תגובות: ביקורת מסך הדגל OLED של סוני: 65AF8
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
@pessik
אלה בהחלט השלושה המובילים בעיני ולכל אחד מהם יש יתרונות בנקודות מסויימות...
אלה בהחלט השלושה המובילים בעיני ולכל אחד מהם יש יתרונות בנקודות מסויימות...
·oferlaor כתב:@pessik
אלה בהחלט השלושה המובילים בעיני ולכל אחד מהם יש יתרונות בנקודות מסויימות......
Q9FN עדיפה למי שמתכוון לעשות שימוש במסך גם לגיימינג (אין סכנת צריבה, מרכיבי צבע RGB תואמים למחשב ולא WRGB שמצריך התאמה, יש תמיכה ב GSYNC ו FREESYNC ועוד). הבעיה היא שה Q9FN מתומחרת במחיר מוגזם. הסוני AF8 זולה ממנה משמעותית.
@nils3373
·
לומר אחריות מצויינת זו הסחפות.
מסכים שאלקטרוניקס פרו זה מתחת.
אבל גם לראשונה יש אחריות בינונית ומטה, וזה מניסיון לצערי. ולא רק שלי.
יש להם ה ר ב ה מאד מה לשפר כדי לזכות בתואר שהענקת להם.
הפעם היחידה שזכיתי לשירות מצויין היה לפני שנים אצל יורוקום עם מסך פנסוניק. לא מכיר היום בארץ כזו 'חיה'
·
לומר אחריות מצויינת זו הסחפות.
מסכים שאלקטרוניקס פרו זה מתחת.
אבל גם לראשונה יש אחריות בינונית ומטה, וזה מניסיון לצערי. ולא רק שלי.
יש להם ה ר ב ה מאד מה לשפר כדי לזכות בתואר שהענקת להם.
הפעם היחידה שזכיתי לשירות מצויין היה לפני שנים אצל יורוקום עם מסך פנסוניק. לא מכיר היום בארץ כזו 'חיה'
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
·BARBIE כתב:·......
Q9FN עדיפה למי שמתכוון לעשות שימוש במסך גם לגיימינג (אין סכנת צריבה, מרכיבי צבע RGB תואמים למחשב ולא WRGB שמצריך התאמה, יש תמיכה ב GSYNC ו FREESYNC ועוד). הבעיה היא שה Q9FN מתומחרת במחיר מוגזם. הסוני AF8 זולה ממנה משמעותית....
לגבי ה-Sync, זה בהחלט יתרון חזק מאוד של Q9FN לגיימרים.
לגבי WRGB, כאן אני פחות בתיאום דעות איתך כי אני לא ראיתי שום חסרון בשיטה הזו בעיקר בגלל שהם משתמשים בזה לחיזוק עוצמת האור ולא מצאתי שזה גורם לזיוף בשחזור צבעים או גורם לארטיפקט כלשהו. אגב, כאשר עשו ניסויים בשיטה הזו עם מכשירים ניידים היו בהחלט תופעות לוואי אבל זה בגלל שהתצורה היתה Pentile (קריא - לא לכל פיקסל היו את כל תת הפיקסלים המשוייכים לו). במסכי LED עם WRGB יש עדיין את התכנון הזה שבאמת פוגע ברזולוציית הצבע ולכן אני ממש לא מתלהב מזה.
ב-OLED התצורה היא שכל פיקסל הוא עצמאי ויש לו 4 תת פיקסלים ולכן אין בעיות של אי דיוק צבעים.
·nils3373 כתב:@sagico
מוזר. זה נשמע שלא יצא לך לקרוא אפילו פוסט אחד שקשור לשירות של LG. הם מחליפים את המסך על כל פיפס ולפעמים ממש ללא סיבה, העיקר לרצות את הלקוח וזאת לעומת המתחרים....
נכון. ללא ספק מבחינת שירות, חי שמה את שאר היבואנים בארץ מאחור. חבל מאד שהם מיבאים את LG ולא את סוני או סמסונג. לצערי, מוצרי LG כלל לא מדברים אליי...
- nils3373
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4631
- שם מלא: nils3373
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
האם יצא לך לראות בעיניים שלך מסך OLED של LG עם תוכן HDR? אני מאמין שתשנה את דעתך ברגע שזה יקרה.BARBIE כתב:·......
נכון. ללא ספק מבחינת שירות, חי שמה את שאר היבואנים בארץ מאחור. חבל מאד שהם מיבאים את LG ולא את סוני או סמסונג. לצערי, מוצרי LG כלל לא מדברים אליי......
אם לא ידעת עד עכשיו, LG מספקים את כל הפאנלים של OLED ליצרני הטלויזיות בעולם (סוני, פנסוניק, פיליפס ועוד).
·nils3373 כתב:האם יצא לך לראות בעיניים שלך מסך OLED של LG עם תוכן HDR? אני מאמין שתשנה את דעתך ברגע שזה יקרה.......
אם לא ידעת עד עכשיו, LG מספקים את כל הפאנלים של OLED ליצרני הטלויזיות בעולם (סוני, פנסוניק, פיליפס ועוד)....
יצא לי בהחלט. ולגבי סרטים, ללא ספק זה הפתרון הכי טוב. שחור אמיתי כמו LCD VA אבל ללא איבוד פרטים כמו LCD IPS. אבל לצערי זה מגיע על חשבון האפשרות לשהתמש במסך כמסך מחשב גם עבור משחקי מחשב וגם לצפיה בוידאו. בגלל בעיית הצבירה וסכנת הצריבה הממשית, טעות קטנה שאתה שוכח את המסך על הדסקטופ, או שהמחשב קופא בזמן שאתה מתקלח, והלך פאנל של 9K. אמנם עופר לא ממש הסכים, או שאולי לא ממש הבין למה שהתכוונתי, אבל לפי AVS יש ל OLED בעיה בהצגת טקסט ממחשב. מחשב מפיק תמונה בשיטת RGB וה OLED מבוסס על פאנל RGBW, זה אומר שתמיד עיבוד תמונה חייב לעבוד גם בחיבור למחשב. אין מצב RGB אמיתי.
מניח שהבעיות הפתרו ברגע שטכנולוגיה חדשה יותר כמו MICRO LED תהפוך להיות זמינה כמו ה OLED היום. אגב ה MICRO LED זה לדים כחולים בגודל מיקרוני מבוססים על QDOT. ז כנראה שסמסונג היו הראשונים להוביל את זה. לסוני יש ינטרס להמשיך את השיווק של שוק המקרנים שלהם, וה MICROLED ניתן לשדרוג לכל גודל מסך רצוי בשיטת הטיילים, ולכן מאיים על שוק המקרנים...
מניח שמסכי MLED יהיו זמנים לרכישה בוולאשופס לא לפני 2023. עד אז אין לי ברירה אלא להתפשר על LCD LED. ה Q9FN לצערי לא זמין בארץ בגודל 55 לחדר המחשב הקטן שלי, אז זה כנראה יהיה Q8CN הנחות ממנו...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8408
- נתן תודות: 1376 פעמים
- קיבל תודות: 1228 פעמים
תודה על סקירה מצויינת ובעיקר מול ההשוואה ל-LG.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress
@nils3373
·
יצא גם יצא. ויש פוסטים שמחמיאים יותר ויש שפחות אגב, אם לא שמת לב, לשירות של ח. י.
בכל אופן, מכיר את המשפט ״אין חכם כבעל ניסיון״ ?
אז גם לי יש פוסט עם מסך בעייתי (טינט אדום בולט מאד ומציק) ובינתיים אני זוכה להתעלמות. (התעלמות משמעה לא שירות טוב בכלל...)
הם אפילו לא שלחו נציג לראות את המסך אצלי.
https://www.hometheater.co.il/vp2843527#2843527
אם הייתי זוכה ליחס אחר, כמובן שהייתי שמח לשתף זאת אבל לא כך הדבר.
·
יצא גם יצא. ויש פוסטים שמחמיאים יותר ויש שפחות אגב, אם לא שמת לב, לשירות של ח. י.
בכל אופן, מכיר את המשפט ״אין חכם כבעל ניסיון״ ?
אז גם לי יש פוסט עם מסך בעייתי (טינט אדום בולט מאד ומציק) ובינתיים אני זוכה להתעלמות. (התעלמות משמעה לא שירות טוב בכלל...)
הם אפילו לא שלחו נציג לראות את המסך אצלי.
https://www.hometheater.co.il/vp2843527#2843527
אם הייתי זוכה ליחס אחר, כמובן שהייתי שמח לשתף זאת אבל לא כך הדבר.
- moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
LG C8 ; SONY AF8 ;
אילו בהיי אנד
ומה דעתכם על רמת הביניים \ רמת כניסה
Samsung Q7FN , sony 900 lg b7y
אילו בהיי אנד
ומה דעתכם על רמת הביניים \ רמת כניסה