שרשור תגובות: ביקורת מסך הדגל OLED של סוני: 65AF8

פורום מסכי OLED בחסות LG
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2158
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תודה עופר.
תגיד, מה זה אומר תמיכה ב DolbyVision ב Netflix בלבד (זה הוסף ממש לאחרונה מסתבר)? הכוונה שאין כניסה באף HDMI ל DV?
בנוסף, מה עם יציאת ATMOS ב ARC?

תמיד אהבתי יותר את עיבוד התמונה והתנועה של סוני יותר משל LG (למרות שלא עשיתי השוואה בשנים האחרונות). ההתלבטות קשה.

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אחלה סקירה
האם בשביל להנות מהסאונד יש הנחיות ספציפיות להעמדת המסך ? חובה על הסטנד , אפשר על הקיר ? וכו ...
It's Five O'Clock Somewhere

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

תודה רבה עופר !

הבשורה האמיתית תגיע במידה ויורוקום יביאו ארצה את הפנסוניק EZ950/952.
מסכי LG OLED אינם נופלים מהסוני ואף מתעלים עליהם, כפי שציינת, באספקטים רבים (הרבה עניין של העדפה אישית גם)
אך הפנסוניק זה כבר משחק אחר...

עופר, יש לך מושג לגבי כוונה להביא את ה-EZ950/952 לארץ הקודש ?!
YNWA

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

עופר,
למעשה, (ומה שנכון לכל טלוזיה חכמה) מי שמשתמש ביחידת סמארט חיצונית כמו Apple TV או Nvidia Shield מנטרל למעשה את כל החסרונות שהצגת כי הטלויזיה הופכת ליחידת תצוגה בלבד.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

ych כתב:עופר,
למעשה, (ומה שנכון לכל טלוזיה חכמה) מי שמשתמש ביחידת סמארט חיצונית כמו Apple TV או Nvidia Shield מנטרל למעשה את כל החסרונות שהצגת כי הטלויזיה הופכת ליחידת תצוגה בלבד.
...
בניטרול הנגן הפנימי פרט לנטפליקס, סוני מנצחת בתנועה וככל הנראה בעיבוד תמונה. LG מנצחת בבהירות וב HDR.
אחרי צפייה בזה אני באמת לא יודע מה עדיף:

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

@freedom_il
·
התכוונתי לחסרונות שעופר ציין:
  • נושא התרגום בעברית לתכנים היה בעייתי, ודרך הרשת לא פעל לי כלל.
  • שלט לא מוצלח במיוחד בעיני, שהוא פשוט לא מתאים לסטנדרט הגבוה שהמסך הזה מציע
  • ממשק המשתמש מורכב למדי, שמותאם יותר למי שמתמצא באנדרואיד אך לא בטוח שיתאים למי שמאותגר טכנולוגית...
  • ממשק המשתמש איטי, נתקע ולעיתים פשוט לא מגיב ללחיצות השלט. מורגש במיוחד באפליקציות כגון נטפליקס ובדפדפן המובנה.
  • אפליקציות סטרימר חלשות יחסית עם מעט מדי פיצ'רים.
כל אלו לא רלוונטים למי שמשתמש בסמארט חיצוני (כמו שמי שמשתמש במערכת סאונד חיצונית לא מעניין אותו יכולות הרמקולים של הטלווזיה).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #8 

@ych
הבנתי מה כתבת והסכמתי איתך. התכוונתי שחוץ מנטפליקס (ואולי יוטיוב) אין באמת שימוש משמעותי בנגן של המסך למי שיש לו נגן חיצוני. לי נראה שסדרות נטפליקס שמשודרות עם DV עדיף לראות ישר מהנגן של המסך אבל אולי אני טועה.
חוץ מזה, שמתייחסים נטו לתמונה, זו התלבטות קשה בין עיבוד תמונה ותנועה יותר טובים (סוני) לבהירות ו HDR יותר טובים (LG).

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

@freedom_il
·

לא השוותי את הדור הנוכחי של המסכים אבל תמיד העדפתי יותר את יכולות העיבוד של סוני והמראה היותר ״אנלוגי״ שלהם.
להרבה מסכים יש נטיה ״לגהץ״ רעשים, מה שגרם לתמונה מאד מלאכותית בעיניי בעיקר עם אנשים וסוני שמרו על מראה יותר טבעי לדעתי.
בסרטים שצולמו על פילם, אהבתי לראות את הגרעיניות של המקור, לעומת מסכים שהחליטו שצריך לנקות את המקור.

יכול להיות שבדור ה OLED כבר השתנו הדברים.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

@ych
תראה את הסרטון השוואה של HDTVTest.
החלק הראשון מדבר בדיוק על מה שכתבת ונראה שסוני שומרים על קונסיסטנטיות בנושא ואכן יותר טובים.

נראה לי שהבעיה הכי גדולה עם סוני זה השירות והאחריות. גם על זה צריך לחשוב...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

אנסה לענות לכולם...

מגבלת ה-DV. כרגע, זה לא זמין דרך HDMI. האם זה משהו מהותי? יש מכשירים שמסוגלים להוציא DV דרך HDMI (בעיקר כרוםקאסט אולטרה, אפלTV החדש 4K ו-FireTV החדש). אבל המקור היחיד שיש לכל אלה זה ממילא רק נטפליקס. כך שאולי/יתכן/יש סיכוי שבעתיד זה עלול להיות בעייתי. נכון לכרגע, אין לזה שהמסך לא תומך בכניסה חיצונית של DV שום משמעות פרקטית...

אין למסך תמיכה ב-Atmos. כרגע רק LG מציעה את זה כאופציה וגם כאן צריך לזכור שמדובר במספר טייטלים מאוד מאוד מוגבל שזה רלוונטי אליו (יש שרשור נפרד איפהשהו שיש שם אזכור של הרשימה המלאה - יש איזה 3 סדרות וכמה סרטים בנטפליקס). גם כאן, שימו לב שמדובר באטמוס בגרסא ה-DD+ שלו, לא אטמוס מלא, כך שגם כאן אני חייב להגיד שאין לזה משמעות פרקטית מאוד גדולה...

סאונד - אני שמעתי את הסאונד על הסטנד. לפי מה שראיתי אין משמעות גדולה לאם זה מותקן על קיר או על סטנד מבחינת חתימת הסאונד, למעט העובדה שאנחנו יודעים שמקורות סאונד מתפקדים באופן עקרוני פחות טוב כשהם צמודים לקיר. בגלל זה רצוי להרחיק רמקולים מקירות (זה חוק אצבע, לא חקוק בסלע).

פנסוניק OLED. כרגע פנסוניק במצב לא ברור מכיוון שיורוקום כחברה איננה פעילה ולהבנתי חברת ברימאג (שמחזיקה כיום בסוני) רכשה את החלק הזה של ירוקום. כרגע לא ברור העתיד של פנסוניק בארץ ולא הייתי בונה על יבוא של OLED בזמן הקרוב. פיליפס במצב דומה. בעצם חוץ מסוני ו-LG, היחידים שמביאים לארץ מסכי OLED זה ט.ר. עם מוצרי לווה שיש להם קהל יעד עם תקציב גבוה יותר מהאחרים.

לגבי ראש בראש בין LG לסוני מבחינת עיבוד תמונה. היה לי בו זמנית את ה-C6 את ה-C8 ואת ה-AF8. ה-C6 בליגה אחת מתחת לשתי האחרות בעיבוד תמונה. לגבי AF8 ו-C8. אין מנצח בנוקאאוט. היו קטעים שה-C8 עשה טוב יותר (בעיקר הנושא של חדות חכמה והפחתת ארטיפקטים של כיווץ). בתנועה, שניהם בגדול עושים עבודה טובה כאשר ה-AF8 כלל פחות ארטיפקטים כאשר היה המון רעש על התמונה (שמתי במאמר את הפרטים על פרק של "אל צ'אפו" בנטפליקס שמדגים את התופעה). הייתי אומר שהם פחות או יותר באותה רמה.

לגבי נושא המסך החכם. הבעיה שזה יתרון גדול של סוני שהוא לא עובד מושלם. זה לא רק נטפליקס, יש כאן את הכי הרבה ספקיות טלויזיה שראינו במסך חכם אי פעם (סלקום, מוביז, סמארט, סטינג). זו בעיה שכבר ראינו בעבר מה שגורם לי לחשוב שזה לא ממש קשור לסוני אלא אולי למימוש של גוגל כי ראינו תופעות זהות על מכשירים אחרים. בכלל לא השתכנעתי שזה מעבד חלש ביחס למה שסוני היו צריכים לשים. חבל כי בלי הבעיה הזו, היה להם יתרון ממש חזק במסך חכם ולא היה צריך להטריד הנושא של נגן חיצוני.

המסך הראשי שלי כיום בסלון הוא ה-C8 ולמרות שאין לי ציפיה שהמסך החכם שלו יחליף לי את כל הממירים (כל הכניסות של הרסיבר שלי מלאות ויש מכשירים נוספים שיושבים על המדף או משורשרים דרך מכשירים אחרים) אבל עדיין אם אני בודק מה אני הכי משתמש במסך זה בהחלט המסך החכם (יוטיוב, נטפליקס בעיקר).

אני חושב שבנוגע לסטרימר המובנה, כאן יתכן שיש לסוני איזה קונפליקט פנימי, אחרי הכל הם יצרנית תוכן ענקית ולא בטוח שהיא מצפה שלקוחות שלה ישתמשו בתוכן מהרשת הפנימית שלה. יתכן שזה המוטיבציה לתת נגן בסיסי בלבד. אם קודי או VLC רק יצליחו לתמוך ב-HDR אז זה הופך לפחות רלוונטי כי יש פתרון סביר פלוס. יש סיכוי לא רע שזה יקרה לאור העובדה שיש לא מעט מכשירים ניידים שכבר תומכים ב-HDR...

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2921
נתן תודות: 866 פעמים
קיבל תודות: 321 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

@oferlaor
· רק רוצה להודות לך על הסקירה הנהדרת המקצועית והפרקטית (f)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #13 

@oferlaor
.
בנוגע ל-DV, אתה לא מדייק. יש נגני דיסקים שתומכים ב-DV, ויש כבר מספר סרטים עם DV. זה לא כזה נפוץ, אבל זה משהו שקיים, וכמות הסרטים עם DV רק הולכת וגדלה.
אמנם אני מסכים שבארץ, לרוב המשתמשים, זה לא ממש רלוונטי.

nils3373
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4631
שם מלא: nils3373
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

אם לוקחים בחשבון את האחריות המצוינת של LG ואת יכולות הסמארט שהחברה מובילה אז הבחירה במסכי ה-OLED של LG מאוד קלה ביחס למסכים המקבילים של סוני מבלי בכלל לדבר על איכות התמונה. מבחינתי אין בכלל התלבטות.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

לגבי ה 55, האם 8900 שח זה באמת מחיר השוק? כי אם למשל ניקח את הסמסונג 55Q8CN שמתומחרת גם ב 8900, בחנות מתמחה הציעו לי אותה ב 7300 (יבואן רשמי). השאלה היא האם זה המצב גם עם סוני בארץ? אם כן, אז ללא ספק המחיר מצויין למכשיר כזה, כי לא משנה כמה המסך איכותי, 9K ל 55 אינטש זה תמיד יהיה עסקה גרועה מאד..

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”