האייפון פוצח

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

moco כתב:truejoker,
לא ברור למי ועל מה אתה מתלונן.
בעצם, אתה לא רוצה להחליף בגלל שפשוט יותר נוח לך בווינדוז. זאת אומרת שזו המערכת העדיפה בעיניך, אז תגיד תודה לMS וזהו. הכח שלך זה רק להצביע ברגליים.
אני משתמש בבית גם בווינדוז , למרות שאני מכיר לינוקס היטב ועובד איתו בחיי המקצועיים. אני מכיר את חסרונות ווינדוז היטב וחי איתם כי בסופו של דבר, זה יותר מתאים לי.
...
אני מסכים איתך , רק מה שכבר כן עיצבן אותי ואותו אני לא מוכן לקבל זה את הדורסנות הזו של וויסטה , שבה אני הלקוח שמשלם , משלם עבור זה שאקבל אח גדול שישלוט בי , ולאף אחד לא אכפת . וגם לא אכפת להם שבשביל גישת האח הגדול אתה צריך המון משאבי מחשב שבמקום שיהיהו בשבילך הם משמשים את מייקרוסופוט לנטר ולמנוע ממך לעשות מה שאתה רוצה .
ולכן את וויסטה אני לא אתקין , וכשאשדרג את המחשב אני אאלץ ללמוד לינוקס ולחיות עם החסרונות שלה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אני נאלץ לסבול את ויסטה כי לא היתה ברירה בקניית המחשב.
לא נורא, במשך הזמן יזרמו עדכוני שיפור.
מה שמצחיק זה שברוב הזמן אני עובד או עם חלונות SSH, מחובר לשרתי לינוקס, או ען Cygwin (אמלוציה ללינוקס על ווינדוז).
שיהיה לי סבלנות אני אעשה dual boot ואתקין גם ubuntu.
משה

kobi1023 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #18 

ובחזרה לנושא, עוד פריצה ל-i-Phone :
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=501731

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

moco כתב:מרטין,
מערכת הפעלה זו פלטפורמה תשתיתית, אחרת למה היו קונים בכלל מחשבים General purpose.
תחשוב שקבלן חשמל מוסר לך בית חדש. הכל עובד, כולל כל הbuilt in clients כגון תאורה ומזגן שהוא היה אחראי עליהם. עכשיו אתה מתחיל לקנות מוצרי חשמל משלך ויש סיכון שיתחילו להיות לך בעיות, גם אם אתה עומד במגבלות.
יותר גרוע, תחשוב שהכל עובד אבל במשך הזמן יש לך דגרגציה של הביצועים של כל המכשירים (WinRot).

.
...
לא מסכים עם האנלוגיה שלך. תחשוב שקבלן חשמל מוסר לך בית עם חשמל שהכל עובד. עכשיו אתה מתחיל לחבר מכשירים, אחד המכשירים תקול, והוא צורך הרבה יותר ממה שהוא אמור לצרוך - התוצאה: ירידת ביצועים בכל הבית (קרי, אי אפשר להפעיל גם מזגן וגם מכונת כביסה).
חמור מזה: מה קורה אם אתה מחבר מוצר שמקצר? כל מערכת החשמל בבית קורסת.

המשימה שמיקרוסופט לקחה על עצמה דומה במורכבות ובסיבוכיות שלה לשליחת אדם לחלל: פיתוח תשתית שתוכל לרוץ על מגוון אינסופי של חומרות ושילובים ביניהם, תדע להתמודד עם תוכנות שנכתבו על ידי גורמים שונים ומשונים, חלקם לא ממש יודעים מה הם עושים, תהיה מספיק ידיודית וגמישה ותאפשר מספיק חופש למשתמש.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אני חושב שהנושא רחב הרבה יותר ממה שכאן דובר עליו, ומיצד שני חשוב הרבה יותר ממה שחושבים.
דבר ראשון זה שלאנשים יש רצון או צורך לדבר מה עדין לא נותן לגיטימציה לגרום להם להיתמכרות. הטיעון שאנשים יודעים מה הם עושים שגוי בדרך כלל, ומנוצל בצורה מקסימלית על ידי הגורמים הממכרים.
הבעיות היום הן קונגלומרת של בעיות שמזינות את עצמן ומיתפתחות בתוך עצמן ואין בעצם יכולת לבודד אותן. סך הכל האופי האנושי לא הישתנה באלפים האחרונים של האבולוציה, אבל הסיטואציה היום שונה מבעבר. אם פורטוגל היתה מעצמה ימית, היו ליד גם הולנד וספרד. וזה עדין לא היה חלקיק מהעולם אז. היום כל מעצמה כלכלית חובקת את הגלובוס וזו בעיה. לא מדובר רק על עולם המחשבים אלא על כל תחומי החיים. נוצר מצב שבו אבולוציונית רק קונצרנים ענקיים שורדים.. אם זה מייקרוסופט או חברות תרופות או חברות אנרגיה. הכוח שיש לגופים האלו הוא חסר פרופורציה לגודל העולם וליכולת הנפשית של האנשים ליבחור משהו. המסוכן הוא שלאירגונים כאלה יש כבר יותר כוח מאשר למדינות והם ממשיכים ליצבור כוח.. צריך היה פשוט לראות איך השתלשלו העינינים באליפות העולם בכדורגל שהיתה בגרמניה. קשה להגיד שגרמניה המדינה היתה יותר חזקה מפיפה, אירגון פרטי.
היום יש עוד פנים מאחורי חלק מהאירגונים האלו, כמו ביל גייט, אבל זה גם ישתנה והאירגונים יהיו מערכת בירוקרטית טורפת שמנסה לצוד וליתקוף בכל הכיוונים.
מילחמת העולם השלישית לא תיהיה כי איזה מנהיג מטורף עשה כך או אחרת אלא כי קונצרן אנרגיה או תיקשורת לא הצליח לשים ידו באזור שקונצרן תרופות שעבד לצרכיו..
ואני עוד נחשב אופטימי...
:D

.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #21 

התרומה שלהם לא כ"כ גדולה כמו שאתה חושב , בא שנבין את כול הפעמים שהמערכת נתקעת , זה פשוט בגלל העובדה שאם תוכנה/חלון לא מפנה בעצמו ומנקה את הזכרון המוקצה לו , מערכת ההפעלה לא עושה את זה בעצמה , ולכן לפעמים יוצא שכשפותחים המון חלונות וסוגרים אתה תקבל מערכת מקרטעת ולעיתים נופלת . מה הבעיה הגדולה (מה שכול מתכנת C עושה בשינה) לשים מצביע לזכרון ולנקות אותו באופן אוטומטי , הרי המערכת מקצה אותו ? יש עוד דברים כאלו שזה פשוט עיגול פינות על חשבון הצרכן ,
....
ד ולמרות שהיו שפות פיתוח יותר טובות (בורלנד עשתה שפת פיתוח הרבה יותר טובה מהבייסיק של מיקרוסופט וגם מהC++ שלה לווינדואז , מה שמייקרוסופט עשתה היא יבשה אותה ע"י שימוש ברזרבות המזומנים האדירות שלה , ועד היום אין לה משהו מלוטש וכ"כ יעיל כמו שהיה לבורלנד ) ואותו דבר עם עוד דברים .
...
הלוואי והבעיה של הקצאת זכרון היתה כל כך פשוטה כמו שאתה מתאר אותה ו"כל מתכנת C" היה יודע לעשות אותה. אני לא צריך להצביע לכמות התוכנות שסובלות מזליגת זכרון כי הן לא טורחות לשחרר את הזכרון שהן דורשות. למערכת ההפעלה אסור לשחרר על דעת עצמה את הזכרון הזה כי היא לא יכולה לדעת האם התוכנה שביקשה אותו עדיין משתמשת בו או לא. שחרור זכרון בצורה "אלימה" על ידי מערכת הפעלה ללא אינדיקציה האם הצרכן של הזכרון סיים להשתמש בו זו פעולה מסוכנת מאוד שתביא מהר מאוד למצבי אי וודאות קיצוניים.
חשוב על מע' הפעלה שהחליטה לשחרר זכרון שנמצא בשימוש הדריבר של המסך. מה יקרה כאשר הדריבר הזה יגש לזכרון הזה על מנת לבצע פעולות? הוא יקבל תוצאות שגויות.

כל מה שכתבתי כאן עוד לא נגע בבעיות המורכבות של הקצאות זכרון דינאמיות (בעיות שיש לא מעט דוקטורטים עליהם ברחבי העולם). חשוב על הסיטואציה הבאה:
1. יש לך 100K זכרון.
2. תוכנית א' צורכת 40K
3. תוכנית ב' צורכת 20K
4. תוכנית ג' צורכת 10K
5. תוכנית ב' סיימה עבודתה ופינתה את ה-20K שלה.
6. תוכנית ד צורכת 15K - איפה תקצה לה את ה-15K? בסוף הבלוק או כחלק מתת בלוק של 20K שהתפנה?
7. תוכנית ה' צורכת 10K, איפה תקצה את הזכרון שלה? שני צ'אנקים של 5K? אחד של עשר? מתי ואיך תחליט מה עדיף?

[/quote]

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #22 

shed,
קודם כל, אומנם נתתי אנלוגיה, ואנלוגיה כידוע אינה זהות, אז ברור שזה לא בדיוק אותו דבר.

למרות זאת, דווקא הדוגמא שנתת מחזקת את האנלוגיה. אם החשמלאי עשה עבודה כמו שצריך וחיברת מכשיר מקצר אז רק המפסק של המעגל הרלוונטי (קבוצת חדרים למשל) צריך לקפוץ, וההתאוששות (לאחר ניתוק המכשיר המקצר) היא טריויאלית.
מכשיר עם צריכה גבוהה לא משבש את כל אספקת החשמל בבית.

גם מערכת הפעלה צריכה לבודד יישומים ולהגם עליהם אחד מהשני.

מה שכתבת על ניהול זיכרון זה נכון , אך זו לא משימה בלתי אפשרית, רק משימה קשה. פתרו אותה.

האמת, הבעיה העיקרית עם ווינדוז לא קשורה לבידוד זיכרון (זה הם כבר פתרו לאחר כמה ניסיונות), היא קשורה לתופעת ה WinRot (שאין לה אנלוגיה בתחום החשמל:-) ). במשך הזמן מצטבר כל מיני *** שמאיט את המערכת. למשל, הregistry הולך ותופח, מה שמאט כמעט את הכל, כי כולם מחפשים שם.
השבוע התקנתי מחדש XP לאחר שנה. פתאום המחשב האיטי נעשה תותח :-)
כמובן שמי שמע על ווינדוז שלא עשו לא reboot למשך חודש.
הUptime של הלינוקס שאני עובד עליו כרגע - 180 יום, פשוט מה שעבר מאז ההתקנה הראשונית.

ramkol,
כתבת דברים נכונים, אך לדעתי לא ממש קשורים לנושא. פשוט כי יש אלטרנטיבות.
במבט כללי על העשרים שנה האחרונות. אני חושב שMS הייתה טובה לאנושות, למרות הכל.
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #23 

אהלן משה,
אלטרנטיבות יש.. עדיין.. וגם זה לדעתי רק בתאוריה כי אנחנו כבולים למסה.. אם משהו רוצה לעבוד בתור מזכירה, לא יעזור לו כלום הוא צריך ווינדוז..
אני חושב שמצד אחד מוקדם מידי לדעת אים המהפכה המחשבית הייתה, או בעצם היא טובה לאנושות או לא, ומהצד השני לא ממש נוכל לדעת את זה אי פעם, כי האפשרות האלטרנטיבית, שהעולם ינוע ללא מיחשוב, לא קרתה ולכן אין לנו מידע על איך העולם היה כך. אז נישארות הספקולציות..
המהפכה המחשבית לדעתי חודרת לכל התחומים האנושיים. כמובן גם החברתיים אבל גם הפסיכולוגיים וההיתנהגותיים. אים זה יעבוד לאורך זמן... ימים יגידו... הבנדם היתפתח בחברה שיבטית, מישפחתית וכל זה נהרס לאט לאט. כל הצורה של הקומוניקציה שטבועה באופי הטיבעי של הבנדם עוברת גם היא תהפוכות. אים הפסיכה של האנושות תעמוד בכל זה?,, אנה ערף...

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #24 

מסכים איתך בגדול.
בכל אופן לא דיברתי על מהפיכת המידע , אלא ספציפית על MS.
מהפיכת המידע הייתה הכרחית, לדעתי, כמו כל התפתחות טכנולוגית אחרת. אין טעם לדבר על זה באופן ערכי. כמו שאין טעם לדון בשאלה "האם החיטה היתה תגלית טובה לאנושות" או "האם המכונית הביאה ברכה".
MS ספציפית, זה מי שהיה בזמן הנכון המקום הנכון. לא חושב שאפשר להתיחס אליהם כמשהו שלילי.
סה"כ חברה שהחליטה חלטות נכונות (מסתבר). אם לא הייתה עושה כן, היינו מן הסתם, מקטרים על חברת XYZ שהיתה עושה את זה במקומה.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #25 

Shed כתב:
התרומה שלהם לא כ"כ גדולה כמו שאתה חושב , בא שנבין את כול הפעמים שהמערכת נתקעת , זה פשוט בגלל העובדה שאם תוכנה/חלון לא מפנה בעצמו ומנקה את הזכרון המוקצה לו , מערכת ההפעלה לא עושה את זה בעצמה , ולכן לפעמים יוצא שכשפותחים המון חלונות וסוגרים אתה תקבל מערכת מקרטעת ולעיתים נופלת . מה הבעיה הגדולה (מה שכול מתכנת C עושה בשינה) לשים מצביע לזכרון ולנקות אותו באופן אוטומטי , הרי המערכת מקצה אותו ? יש עוד דברים כאלו שזה פשוט עיגול פינות על חשבון הצרכן ,
....
ד ולמרות שהיו שפות פיתוח יותר טובות (בורלנד עשתה שפת פיתוח הרבה יותר טובה מהבייסיק של מיקרוסופט וגם מהC++ שלה לווינדואז , מה שמייקרוסופט עשתה היא יבשה אותה ע"י שימוש ברזרבות המזומנים האדירות שלה , ועד היום אין לה משהו מלוטש וכ"כ יעיל כמו שהיה לבורלנד ) ואותו דבר עם עוד דברים .
...
הלוואי והבעיה של הקצאת זכרון היתה כל כך פשוטה כמו שאתה מתאר אותה ו"כל מתכנת C" היה יודע לעשות אותה. אני לא צריך להצביע לכמות התוכנות שסובלות מזליגת זכרון כי הן לא טורחות לשחרר את הזכרון שהן דורשות. למערכת ההפעלה אסור לשחרר על דעת עצמה את הזכרון הזה כי היא לא יכולה לדעת האם התוכנה שביקשה אותו עדיין משתמשת בו או לא. שחרור זכרון בצורה "אלימה" על ידי מערכת הפעלה ללא אינדיקציה האם הצרכן של הזכרון סיים להשתמש בו זו פעולה מסוכנת מאוד שתביא מהר מאוד למצבי אי וודאות קיצוניים.
חשוב על מע' הפעלה שהחליטה לשחרר זכרון שנמצא בשימוש הדריבר של המסך. מה יקרה כאשר הדריבר הזה יגש לזכרון הזה על מנת לבצע פעולות? הוא יקבל תוצאות שגויות.

כל מה שכתבתי כאן עוד לא נגע בבעיות המורכבות של הקצאות זכרון דינאמיות (בעיות שיש לא מעט דוקטורטים עליהם ברחבי העולם). חשוב על הסיטואציה הבאה:
1. יש לך 100K זכרון.
2. תוכנית א' צורכת 40K
3. תוכנית ב' צורכת 20K
4. תוכנית ג' צורכת 10K
5. תוכנית ב' סיימה עבודתה ופינתה את ה-20K שלה.
6. תוכנית ד צורכת 15K - איפה תקצה לה את ה-15K? בסוף הבלוק או כחלק מתת בלוק של 20K שהתפנה?
7. תוכנית ה' צורכת 10K, איפה תקצה את הזכרון שלה? שני צ'אנקים של 5K? אחד של עשר? מתי ואיך תחליט מה עדיף?
...
[/quote]
מכך שיש תוכניות שהמתכנת התעצל להחזיר את הזכרון , בדיוק מכך נובע שמי שמקצה את הזכרון צריך לבצע בדיקה האם היישום רץ או לא ? אם הוא לא רץ (והמערכת מקבלת דגל על כך לא כן ?) אזי כשהיא מקבל את הדגל שהיישום הפסיק , היא אמורה לעשות DUMP לזכרון .

ב. כרטיס מסך וכול הדברים הקשורים בקלט פלט אמורים בכול מערכת הפעלה ראויה לשמה לקבל מקום בזכרון שבו אף אחד לא נוגע . במערכת DOS אתה יכולת להגיע לכתובת ספציפית בכרטיס מסך וצבוע את הפיקסל , ואם היית משתמש באסמבלר אז בכלל . אבל בWIN אפילו ה95 זה עבר מהעולם ובסדר שעבר , אז למה לקחת את הדוגמה הזו ?

ג. לגבי הקצאת זכרון ווירטואלית יש המון שיטות למטב את זה , אבל כולן עובדות על מצביעים למקום הזכרון שהוקצה , אז למה לעזאזל חברת התוכנה האדירה הזו לא ביצעה את המינימום , של לשים מצביע להיכן שהיא נתנה את הזכרון ולרוקן אותו אחרי השימוש ? כ"כ קשה?
הנקודה היא שיש עוד כמה בעיות אני פשוט הבאתי את הדוגמה הזו לכך שהחברה הזו יודעת היטב מי הקונים שלה ונותנת בדיוק מה שהיא חושבת שהיא תצא ממנו .
איך זה יכול להיות שמחשב במכונית אף פעם לא צריך לעשות ריסט כי יש בעיית זכרון ? כי אז המכונית הייתה משתגעת והיצרן היה משלם פיצויי ענק ? תאמין לי שאם למייקרוסופט הייתה תחרות אמיתית , ו/או רגולציה נושכת , הדברים האלו לא היו קורים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #26 

ramkol כתב:אני חושב שהנושא רחב הרבה יותר ממה שכאן דובר עליו, ומיצד שני חשוב הרבה יותר ממה שחושבים.
הבעיות היום הן קונגלומרת של בעיות שמזינות את עצמן ומיתפתחות בתוך עצמן ואין בעצם יכולת לבודד אותן. סך הכל האופי האנושי לא הישתנה באלפים האחרונים של האבולוציה, אבל הסיטואציה היום שונה מבעבר. אם פורטוגל היתה מעצמה ימית, היו ליד גם הולנד וספרד. וזה עדין לא היה חלקיק מהעולם אז. היום כל מעצמה כלכלית חובקת את הגלובוס וזו בעיה. לא מדובר רק על עולם המחשבים אלא על כל תחומי החיים. נוצר מצב שבו אבולוציונית רק קונצרנים ענקיים שורדים.. אם זה מייקרוסופט או חברות תרופות או חברות אנרגיה. הכוח שיש לגופים האלו הוא חסר פרופורציה לגודל העולם וליכולת הנפשית של האנשים ליבחור משהו. המסוכן הוא שלאירגונים כאלה יש כבר יותר כוח מאשר למדינות והם ממשיכים ליצבור כוח.. צריך היה פשוט לראות איך השתלשלו העינינים באליפות העולם בכדורגל שהיתה בגרמניה. קשה להגיד שגרמניה המדינה היתה יותר חזקה מפיפה, אירגון פרטי.

היום יש עוד פנים מאחורי חלק מהאירגונים האלו, כמו ביל גייט, אבל זה גם ישתנה והאירגונים יהיו מערכת בירוקרטית טורפת שמנסה לצוד וליתקוף בכל הכיוונים.
מילחמת העולם השלישית לא תיהיה כי איזה מנהיג מטורף עשה כך או אחרת אלא כי קונצרן אנרגיה או תיקשורת לא הצליח לשים ידו באזור שקונצרן תרופות שעבד לצרכיו..
ואני עוד נחשב אופטימי...
:D
.
...
באופן עקרוני אני מסכים אתך בהחלט , אני רק לא חושב שזה שיש פנים מאחורי הארגונים האלה זה משנה משהו . מה שכן משנה שעדיין יש מספיק ארגונים חזקים ע"מ שלא תתחולל מלחמה אמיתית . אבל לנושא של השליטה של הארגונים בפוליטיקה העולמית ומכך בסדר היום של העולם זה בהחלט כך. ולא צריך ללכת לגרמניה ולפיפא , אפשר לראות שאם משרד המשפטים קובע אם לתבוע את מייקרוסופט זה רק אם חברה גדולה מאוד רוצה את זה , ואם מס' חברות קטנות מבקשות עזרה הם זוכות לכתף קרה (ראה מקרה בורלנד ועוד כמה שפשוט נכחדו, ומאידך סיסקו , אפל וCA וגוגל ) . מה שאומר שהיום הפוליטיקה האמריקאית מושפעת מאוד מהאינטרסים של הקונגלומרטים הגדולים , לטוב ולרע.

ולגבי המהפכה המחשבית . אם תשים לב האדם כבול היום לגאדג'טים שלו , ויש מה שנקרא התמכרות לאינטרנט . וכול המחשוב והתקשורת גורמים לכך שהאדם מקושר חיצונית אבל הוא לא מוצא זמן להיות מקושר לפנימיות שלו . כך שיוצא שעובדים יותר , תרבות הצריכת פנאי נעשית יותר מופנמת ווירטואלית , לומר שזה דבר טוב ? ממש לא נראה לי
הבעיה היחידה היא שאני לא כ"כ רואה איך אפשר לחזור אחורה. למרות שהיום נראים ניצנים לכך שהציבור האמריקאי מבין מה עשתה לו אוטוסטרדת המידע , וחלק מהם מנסים להגמל מכך .
אתה יודע מה , יש את כת האיימיש (אם אנני טועה )שהם לא משתמשים במכוניות , אלא בעגלות וסוסים , מחשבים וכול היוצא בזה זה בכלל לא קיים אצלהם . אני לא חושב שהם מאושרים פחות , להיפך נדמה לי מאוד שהם מאושרים יותר בחייהם מאשר האדם המערבי הממוצע

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #27 

truejoker כתב:
איך זה יכול להיות שמחשב במכונית אף פעם לא צריך לעשות ריסט כי יש בעיית זכרון ? כי אז המכונית הייתה משתגעת והיצרן היה משלם פיצויי ענק ? תאמין לי שאם למייקרוסופט הייתה תחרות אמיתית , ו/או רגולציה נושכת , הדברים האלו לא היו קורים
...
הבאת נקודה נכונה אבל הפרשנות שלך שגויה.
אתה מוציא את כל קהל הצרכנים מהמשוואה.
אם MS (וכל חברה אחרת שמספקת תוכנה שהיא לא mission critical) הייתה צריכה לשלם פיצויי ענק ואפילו פיצויים נמוכים על באגים בתוכנה, לא סביר שהיא הייתה מייצרת תוכנה כזו.
יותר סביר שהתוכנה פשוט לא הייתה מיוצרת או שהיא הייתה יקרה בעשרות מונים.
קהל הצרכנים הוכיח שזה מה שהוא רוצה - מה שיותר טכנולוגיה מה שיותר מהר, ולא נורא אם צריך לעשות reset מידי פעם.
היו לא מעט ניסיונות למערכות סופר יציבות dedicated למספר יישומים מסוימים כשהרעיון היה שרוב הצרכנים הם לא גיקים ורק רוצים מעבד תמלילים, דפדפן ועוד כמה utilities. זה לא הלך? אנשים לא קנו משהו שאי אפשר יהי להתקין עליו תוכנות אחרות. אולי הם טעו, אך לא מתווכחים עם הלקוח.

בנושא אושר והתמכרות.
תמיד יש התמכרויות. פעם זה לאופיום, פעם קריאה ופעם לאינטרנט. המכנה המשותף האנושי הוא היכולת להתמכר. זה לא חדש.
אושר? אין שום הוכחה (או סיבה לחשוב) שהאמישים יותר מאושרים מגיקים של אינטרנט, וגם לא ההיפך.
עוד תופעה אנושית זה נוסטלגיה, אבל האם אנשים היו מאושרים יותר בעבר?
אין שום שבב של הוכחה לזה.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #28 

truejoker כתב:
מכך שיש תוכניות שהמתכנת התעצל להחזיר את הזכרון , בדיוק מכך נובע שמי שמקצה את הזכרון צריך לבצע בדיקה האם היישום רץ או לא ? אם הוא לא רץ (והמערכת מקבלת דגל על כך לא כן ?) אזי כשהיא מקבל את הדגל שהיישום הפסיק , היא אמורה לעשות DUMP לזכרון .

ב. כרטיס מסך וכול הדברים הקשורים בקלט פלט אמורים בכול מערכת הפעלה ראויה לשמה לקבל מקום בזכרון שבו אף אחד לא נוגע . במערכת DOS אתה יכולת להגיע לכתובת ספציפית בכרטיס מסך וצבוע את הפיקסל , ואם היית משתמש באסמבלר אז בכלל . אבל בWIN אפילו ה95 זה עבר מהעולם ובסדר שעבר , אז למה לקחת את הדוגמה הזו ?

ג. לגבי הקצאת זכרון ווירטואלית יש המון שיטות למטב את זה , אבל כולן עובדות על מצביעים למקום הזכרון שהוקצה , אז למה לעזאזל חברת התוכנה האדירה הזו לא ביצעה את המינימום , של לשים מצביע להיכן שהיא נתנה את הזכרון ולרוקן אותו אחרי השימוש ? כ"כ קשה?
הנקודה היא שיש עוד כמה בעיות אני פשוט הבאתי את הדוגמה הזו לכך שהחברה הזו יודעת היטב מי הקונים שלה ונותנת בדיוק מה שהיא חושבת שהיא תצא ממנו .
...
1. מה קורה אם היישום עדיין רץ אבל לא שיחרר זכרון שהוא השתמש בו בעבר ואין לו צורך בו יותר? האם מע' ההפעלה יכולה/ רשאית לקחת לו את הזכרון הזה? מה אם יש שני יישומים שונים, אשר מעבירים מידע ביניהם על ידי כתיבה ל-shared memory? (מה שקורה בכמעט כל אפליקציה mthreaded) האם העובדה שתהליך אחד הסתיים אומרת שהזכרון כבר לא בשימוש ואפשר לשחרר אותו?
התשובות כמובן הן - לא.

2. כרטיס מסך, התקני USB ולמעשה כל דריבר מקבל איזור בזכרון והוא למעשה תוכנה. תחת חלונות 95 כתבתי תוכנה שניגשת ל"איזורים אסורים" כמו שאתה מתאר אותם (והם לא אסרים בכלל) והפעלתי כרטיס PCI שבניתי במסגרת לימודי האוניבריטה.
הדוגמא הזו, היא דוגמא מהחיים, הרוב המוחלט של מסכים כחולים נובע מדריסות זכרון בקרנל מוד. בחברה האחרונה בה עבדתי, פיתחנו דריבר לכרטיסי wifi. כמות המסכים הכחולים שהיו ל-XP עם הדריבר שלנו היתה פשוט מפחידה (ו-XP זו מערכת שלא סובלת ממסכים כחולים בד"כ). לקח הרבה זמן עד שייצבנו את הדריבר והבאנו אותו למצב סביר לעבודה.
דרך אגב, אותו דריבר שעבד מצויין על לפטופ של IBM, הקריס לחלוטין לפטופ של סוני, למרות ששני הלפטופים השתמשו בדיוק באותו כרטיס WIFI (אינטל ipw2200). זה רק קצה קצהו של תיאור המורכבות והבעיה.
האם מיקרוסופט אחראים לבאגים ופשלות בדריברים של nvidia? גם הדריברים השונים, בסופו של דבר, הם תוכנה שרצה מעל גבי מערכת ההפעלה.

3. מי אמר לך שהמחשב במכונית לא עושה ריסטים? ריסטים במערכת אמבדד מהירים מאוד, ויכולים, תחת אופטימזציות כאלה ואחרות לארוך פחות משניה.
בנוסף, כמו שכבר הסבירו כאן, המחשב במכונית לא צריך ולא תומך בתוכנות צד שלישי. כל מה שיש עליו נכתב על ידי היצרן, ונבדק במעבדות שלו.

בשורה תחתונה, אני תמיד אמרתי לאנשי הפיתוח שהיו בצוותים אותם ניהלתי: "הלוואי ובמוצר שלנו תהיה אותה כמות באגית יחסית שיש ב-windows".

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #29 

אתיחס לעינינים השונים שלמעלה בלי לצטט.. ויותר כזריקת רעיונות כללית..

זה ביכלל לא שאלה אם אפשר ליפתור בעיה, אם זה מסובך או לא. הנקודה הבסיסית היא שמשווקים מוצר לא מושלם. מוצר עים בעיות. זה שכל המוצרים בתחום לא מושלמים לא נותן לזה לגיטימציה..
יש בדיחה שבטח כולכם מכירים: איך מתכנתים של מייקרוסופט מחליפים נורה שרופה? הם לא מחליפים. הם מגדירים את החושך כמצב הנורמלי ועובדים בחושך.
זה שהציבור קיבל את מה שהוא רוצה, זה נכון. (הציבור מטומטם...הציבור ישלם...) השאלה היא האים לא היה מקום לכוון את רצון הציבור. ולמה זה לא קרה.
המערכות המוסריות של העולם נוצרו כדי להגן על החלשים. גם האירגונים החברתיים. וגם המדינות והחוקים שלהם.. ההגנה על החלשים היא לדעתי התרוץ היחידי המיתקבל על הדעת לקיום המוסד- מדינה. היתמכרות היא טבע אנושי שיכול להיות סבבה אבל מאידך יכול גם להיות מסוכן. כאן צריכות המערכות להגן על החלשים. וזה לא קורה..
המערכות האלו צריכות גם להגן על הפרט מניצול על ידי גורמים שונים.. וגם זה לא קורה.. פיתוח המוצרים הרבה יותר מהיר מהיכולת שלנו לילמוד את הנזקים שלהם. האדם פיתח מערכת טכנולוגית כדי לבקר ולגור בתחנת חלל אבל פיתוח ההגנה על האסטרונאוטים מפגר בהרבה יחסית למטרה. האדם פיתח אפשרויות לניצול אנרגיה גרעינית אבל השליטה על הסכנות מפגרת.. גם בתחבורה הקונבנציונאלית. אים היינו נוסעים היום לפי ה"ביצועים" והכמות של ליפני ארבעים שנים אבל עים הביטיחות שקיימת היום במכוניות.. הרבה בעסה הייתה נחסכת מאיתנו.
גם במחשבים. שזה חלק בילתי ניפרד מהתהליכים.. אם היינו מישתמשים בטכנולוגיה שידועה היום בשביל הביצועים של העבר, לא הכל היה יותר בטוח? יותר קל לתיפעול,? יותר יציב? יותר הגיוני חברתית... המהירות והטוטליות של ההיתפתחויות, מפחידה..

נכון שכולנו מכורי נוסטלגיה אבל עדיין אפשר להיתיחס לדברים שהנוסטלגיה מעלה בצורה עינינית ולא ליפסול אותם.

פעם העולם של הבנדם היה הכפר שלו. החלום הכי גדול שהיה יכול ליהיות לו זה לבקר בעיר הגדולה.. ואז כשהיה כבר זקן בן ארבעים הצליח לגייס את הכסף נסע לעיר הגדולה חווה חוויה לא נורמלית שהוא מספר עליה עד היום. החלומות הגדולים היו מעטים אבל ברי השגה יחסית. היום הבנדם יכול להקיף תגלובס פעמיים, ליקנות פרארי עים מנוע של סוסיתא, לאכול ארוחת בוקר בטיפני ולקבל מסאג טאי בלונדון. האפשרות לחלום הייתה תמיד בחינם אבל עדיין פרופורציונית לגודל שלנו. עכשיו אנחנו מוצפים. יש לנו אין סוף חלומות שמיתוכן אנחנו אפילו מערכת סאונד נורמלית לא נצליח להגשים..

אם הולכים לפי: השמח בחלקו הוא המאושר, אז היום יש מעט מאוד מאושרים. ורובם מסוג האמישים.. :D

העולם מישתנה.. תמיד הישתנה.. ותמיד הזקנים חושבים שהשינוי לרעה..
כשהייתי צעיר היה ברור שהנסיך הקטן צודק ובעשר דקות פנויות הולכים למעין לישתות מיים.. היום המישפט שכתבתי ימינה מיכאן הוא בעל סתירה פנימית פטאלית.. :D אם הוא נסיך, אז הוא לא יכול להיות קטן... ואם הוא קטן אז בטח ובטח שהוא לא צודק.

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #30 

ramkol,
אני מסכים איתך לגבי הצדקת קיום המדינה, אך גם להתערבות יתר של המדינה בכל מיני עיניינים יש מחיר כבד.
יש מדינות שבהן הייתה התערבות קיצונית (ברה"מ) וזה הביא לקריסה כלכלית.
אז אני בעד פיקוח של המדינה בבריאות, חינוך, תקני מזון ובטיחות ועוד כמה דברים, אך התערבות של רגולציה על מערכות הפעלה (סה"כ לא מוצר שמתעסק בחיים ומוות ואף לא בכסף גדול אצל הצרכן הביתי) נראה לי כהגזמה פרועה.
ואם מחליטים על פיקוח, על סמך אילו קריטריונים? בתקני בטיחות זה אמור להיות משיקולי בטיחות. בבנקים וביטוח זה אמור להיות להגן על כספו של החוסך הקטן. מה מקביל בשיקולים של מערכת הפעלה של מחשב ביתי ?
וכמו תמיד יש את השאלה מי יחליט? אני? אתה? כמה פוליטיקאים מושחתים?

גם בנושא השפעת מהפיכת המידע על הקיום האנושי נראה לי שאתה מגזים.
תשווה את זה לחקלאות, למהפיכה התעשייתית, להמצאת ה"מכונית לכל פועל" ואף להכנסת טליזיה ורדיו, ותראה שמהפיכת המידע היא בסופו של דבר לא ביג דיל. לפחות לא לנקודת הזמן הנוכחית בהיסטוריה האנושית.
החיים שלנו היום לא באמת ממש שונים מלפני 30 שנה.

אושר?
שוב, לדעתי האושר של האדם לא באמת נגזר מהדברים הללו אך אני אישית יותר מאושר במובנים מסוימים.
קודם כל, בלי מהפיכת המידע לא הייתי מגיע לפגוש אותך וירטואלית ולקיים איתך את השיחה המעניינת הזו :-)
שנית המון זמן נחסך לי בהתרוצצויות של קניות, סידורים ובוודאי חיפוש מידע. אני לא כל כך צעיר כך שחייתי כמבוגר גם לפני עידן הWeb. אני מאוד לא רוצה לחזור אחורה.

עוד בעיניין האושר, רבים חושבים שחקלאות הביאה אושר/קידמה/whatever לבני האדם. הרי בלעדיה, היינו עוד ציידים-לקטים שמתעסקים רק בארוחה הבאה ולמעשה מה שנקרא "התרבות האנושית" לא הייתה בכלל קיימת.
ג'רד דיאמנד, מחבר Guns, Germ & Steel (מאוד מומלץ) כתב מאמר שבו הוא משווה תיאורטית את האושר האנושי של ציידים-לקטים לעומת החיים בחברה חקלאית תוך בחינת האינדיבודואל הממוצע. מסתבר שרק צרות וסבל הביאה החקלאות - ירידה בבריאות, עוני, מעמדות, שלטון רודני, מלחמות. (היא הביאה כמובן לאוכלוסיה אנושית גדולה בהרבה, אך לא שיפרה את מצב היחיד).
העיניין הוא שזה מעניין תיאורטית אבל ממש לא משנה. אי אפשר לחסל את החקלאות ולחזור אחורה.
אותו דבר עם מהפיכת המידע, כל דיון באושר הוא ספקולציה תיאורטית. אי אפשר בעצם ללכת אחורה.

לסיום בעיניין הזקנים אנחנו כנראה נתקלים בזקנים אחרים. שמעתי המון זקנים מדברים על הנושא, גם אישית ובעיקר באמצעי התקשורת. כמעט ולא זוכר שמישהו טוען שבאמת היה יותר טוב. כולם כמובן מתרפקים על העבר, בעיקר על עלומיהם הפרטיים, אבל לא שמעתי שהם טוענים שבאמת היה בעבר יותר טוב ושהם היו בצעירותם יותר מאושרים מאשר אנשים עם הגיל המקביל בהווה.
ספציפית למהפיכת המידע, אני מכיר לא מעט זקנים, כולל אבי, שהאינטרנט פתחה להם עולם חדש, גם אחרי גיל 70. (וזאת למרות שהם מתעצבנים, כמוני, על זה שלפעמים המחשב נתקע).
אני רואה את זה בהחלט כדבר חיובי.
משה

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”