עזרה ברכישת רסיבר + רמקולים + מיקום רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

לא מכיר את הסאב אבל סאב 8" 150w כנראה יהיה בדיחה לחלל כזה.

בכלל ממה שהתרשמתי מורל רמקולים קטנים ויקרים... אם לא חייבים רמקול קטן אפשר באותו תקציב לקנות משהו הרבה יותר טוב. אבל אם אתה חייב שקוע אז אני כבר פחות יודע איך לעזור. בסוף אם תצליח לשכנע לעזוב את עניין השקועים תוכל לקבל סאונד בכמה רמות מעל בלי להוסיף שקל. בסה"כ ב-8100 שח אפשר לקנות רסיבר וזוג מדפיים לא רעים שכנראה יתנו סאונד יותר איכותי מהמערכת שלך אפילו בלי סאב, ואפשר אולי אפילו להכניס סאב סביר בתקציב (למשל סדר גודל של 2000 זוג רמקולים (למשל SVS או q-acoustics, ואז 2500 לסאב למשל של SVS, ו-3500 רסיבר, למשל של Denon). אומנם בלי סראונד (עוד לפחות 1500 שח בשביל לתלות זוג מדפיים סביר לכל הפחות), ועדיין ייתן סאונד כנראה הרבה יותר טוב מהשקועים. אבל להעביר את זה מול האישה זה כבר עבודה שלך :)

אל תסתכל על מחירים ברשת, הם לעיתים יכולים אפילו להגיע ל-40% יותר מהמחיר שתוכל לקבל בפועל אם תתמקח עם החנות (ולפעמים אפילו אם רק תבקש מחיר, בלי להתמקח).

המיקום המדוייק של הרמקול סראונד הימני תלוי המיקום המדוייק של הספה. בסוף יש לך מיקום מוגדר מראש לסראונד שמאלי, ברגע שתעשה חשבון בדיוק איפה הספה יוצאת, תוכל לעשות חשבון איזה מבין המיקומים האפשריים לסראונד השמאלי יתנו את הסימטריה המקסימלית מבחינת זוויות ומרחקים. כמובן ששים לב שרמקול שקוע צמוד לתקרה זה גם בעיה מבחינת הסאונד, אבל עדיף על כלום.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #17 

היי,

אז זהו, לצערי אני צריך קטנים. אם תבוא ותגיד לי שניתן בתקציב הזה לקנות משהו הרבה יותר טוב עם לוויניים קטנים אז אשמח, אבל גדולים לא באים בחשבון מבחינת אשתי עד כה 😅.

כפי שציינתי, אני מבין שזה רחוק מהאידיאל, אבל אם מדובר על שקועים, האם מדובר על עסקה טובה? האם היית ממליץ על משהו אחר? סאבוופר זו גם בעיה לא קטנה (משחק מילים חח), אך אני מכיר בכך ש- 8' רחוק מלספק את הסחורה.
את הרסיבר הוא עשה לי ב- 2700 ש"ח שזה הכי נמוך שעשו לי בכל המקומות שהייתי בהם. בכל מקרה אני מניח שהוא פחות קריטי ביחס לרמקולים, לכן מעדיף להבין האם לבטל עסקה זו או לא.

הספה תזוז מעט מאוד לכיוון החלון אך לא יותר מדי על מנת להשאיר מקום מעבר. אז מה דעתך על המיקום המדוייק של הרמקול סראונד השמאלי?

על פי המחירים ברשת כל העסק הזה היה יוצא סביב ה12,000 ש"ח. אוף, ממש מתסכל הסיפור הזה. מרגיש לי עכשיו שהייתי צריך לחזור אליכם ולהתייעץ האם ההורדה במחיר שעשה היא שגרתית ביותר.

לסיכום - האם לבטל ולהמשיך לבדוק על לוויניים או לבטל ולקנות שקועים אחרים או להישאר עם הרכישה הנוכחית?
רצפתיים או מדפיים לא רלוונטיים /=

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6037
נתן תודות: 605 פעמים
קיבל תודות: 978 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

מכל ההמלצות ובסוף הלכת על הכי יקר והכי לא vfm?
מוזר.
אחלה רסיבר, אבל סתם דחפו לך מורל, וסאב שתתחרט עליו אחרי סצנה ראשונה בסרט.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אכן, הסאב הזה הוא בדיחה.
הסאב יורד עד תדר 57Hz בהנחתה של 3dB.
לא באמת ראוי להקרא סאב.
בכלל, סאבים זה לא הצד החזק של מוראל.

בסה"כ רמקולים של מוראל הם רמקולים טובים מאוד, אכן קצת יקרים לעומת מתחרים באותה רמה.
כדי לנגן במיטבם הרמקולים האלו צריכים הגברה חזקה, שהיא מעבר לתקציב שלך.
לא אומר שלא יעבדו, אבל לא במקסימום יכולת. (מדבר על איכות אודיו. לא על ווליום)

מסכים עם גל, במה שכתב.
רמקול שקוע זה אתגר גדול ליצרן, ולכן מחירו לא משקף את התמורה המתקבלת באיכות האודיו הנמוכה יותר לעומת מדפי באותו מחיר.
זו פשרה עיצובית, ועל פשרה משלמים באיכות ובמחיר.

נ.ב.
כל הרמקולים שלי הם של מוראל, וכשחיפשתי מערכת והייתי אצלם במפעל בנס ציונה הם בעצמם אמרו לי שעדיף לבחור בסאב של חברה אחרת שמתמחה בסאבים.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #20 

הבנתי, טוב, אז הבאסה מגיעה לי אם כך, אבל הכל אפשר לתקן ושמח לפחות שאתם פה להסביר לי.
אם כך האם להחליף את הסאב ואם כן לאיזה הייתם מחליפים?

או בכלל לבטל את העסקה וללכת על שקועים אחרים? כפי שציינתי, מכיר בכך שזו פשרה רצינית אבל אין מנוס במקרה זה אלא אם שוב - תגידו לי ללכת על סטליטים ואז אבטל את כל העסקה כולה.

גל - הבנתי שאני צריך לעלות בתקציב כדי לקבל שקועים מעט יותר איכותיים והפשרה שלי עם אשתי הייתה על תקציב מעט יותר גבוה כי לא הסכימה לרצפתיים/מדפיים. הבעיה היא שמסתבר שהעלתי את התקציב אבל לא קיבלתי תמורה בשבילו. אבטל את העסקה.. פשוט לא יודע מה לקנות במקום

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #21 

אתה שמעת את הרמקולים בחנות עם הרסיבר הזה? (בלי הסאב!) או שקנית בלי לשמוע?
אם שמעת ואתה מרוצה, אז בסדר.
בסוף אתה תחייה עם המערכת ולא אנחנו.
לא יודע להמליץ על רמקולים שקועים אחרים כי כל מה ששמעתי לא מצא חן בעיני.
גם לא שמעתי הרבה, כי לא עניין אותי רמקולים כאלו, אבל בכל זאת יצא להשוות רמקולים כאלו לעומת מדפיים.

איזה רמקולים יש לך עכשיו?

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #22 

שמעתי עם Yamaha-Aventage-RX-A2A שמעט יותר טוב ממנו. לא שמעתי וואו כי לפי מה שתיארתם גם לא אוכל לקבל את ה- "וואו" הזה ברמקולים שקועים.
כיום יש לי מערכת די ישנה עם שני רמקולים רצפתיים של JAMO S426, סנטר JAMO S420 ורסיבר בינוני של פיוניר.
בגלל הרצפתיים הללו אשתי לא מעוניינת בבית החדש ברצפתיים או משהו בולט אחר.

טוב מרגיש לי ממש שעשיתי טעות גדולה. לבטל את כל העסקה או רק להחליף את הסאב? אני די אובד עצות.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #23 

כמו שאמרתי לך, ברגע שתצליח להוציא את אישתך מהקיבעון היא תתרגל לכל דבר שלא מכוער ברמות. כל עוד היא לא ממש אנטי למערכת. צריך להתייחס למערכת בתור חלק מהסלון ולשלב אותה, ולא בתור משהו "לא קשור" ש"תקוע", אפילו שהמעצבות לא בדיוק יאהבו את זה. הכל עניין של גישה. תנסה לקחת מדפיים לנסיון הביתה ותראה גם איך זה נראה וגם איך זה נשמע. בסוף אני לא חושב שאם קופסא גדולה תהיה מכוערת אז קופסא קטנה פתאום תהיה יפה. הכל עניין של התאמה לבית, ולכל מה שלא ממש מכוער מתרגלים.

לא יודע להמליץ על שקועים, רק יודע שזה לא בשבילי כי הייתי צריך מערכת בתקציב סביר מינוס ורציתי לקבל את המקסימום, אז קניתי את סאב גדול SVS PB-2000 שהיה במבצע ומפרק את הבית בבאס עד 20Hz ואפילו קצת פחות, את הרמקולים המדפיים הלא יקרים הכי טובים שנכנסו בתקציב בלי מגבלות גודל שמגיעים יפה ל-80Hz ואפילו קצת פחות ברמה סבירה, ומדפיים יותר זולים אבל באותו הגדול בערך לסראונד. ורסיבר אני עד היום מתחרט שקניתי את ה-x2700h ולא את ה-x3700h, למרות שה-x2700h סבבה, אבל הכיול די מעפן. אפילו הרחקתי את הרמקולים מהקיר על סטנדים שבהתחלה אמרתי לאישתי שזה בשביל הנסיון ובסוף היא התרגלה וכבר לא מציקה לי יותר מדי להזיז אותם בחזרה, וטוב שככה כי האיכות השתפרה משמעותית לעומת מיקום קרוב לקיר (שלא נדבר בכלל על צמוד לקיר). בסוף, ככל שתשקיע יותר בלהוציא את המקסימום איכות מהתקציב תוך שמירה על עיצוב סביר אבל בלי מגבלות קיצוניות, ככה תהנה יותר מהמערכת ולא תתבאס שסתם זרקת כסף ובסוף קיבלת מערכת שאולי פחות בולטת לעין, אבל צורמת לאוזן.

בסוף רק אתה יכול להחליט מה אתה יכול להרשות לעצמך גם מבחינה כספית וגם מבחינת המגבלות של האשה. וזה שהרצפתיים הקודמים היו מכוערים זה לא אומר שהחדשים יהיו מכוערים. וכמו שאמרתי כבר הכי חשוב התאמה לעיצוב של הבית יותר מאשר להחביא אותם, כי אם הם גדולים אבל משתלבים יפה בבית אז קל להתרגל אליהם.

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #24 

שמעת עם רסיבר מספיק דומה.
שמעת את אותו רסיבר עם רמקולים אחרים שקועים וגם עם כמה מדפיים שגודלם נראה לך סביר?
אתה חייב לבצע מבחני השוואה בין רמקולים שונים כדי להבין את ההבדלים ביניהם,
לאיזה סגנון אתה מתחבר יותר, או שיהיה הפשרה הכי פחות כואבת, מבחינתך, יחסית למה שאתה מקבל עם ה- JAMO.
חשוב לעשות זאת בלי סאב, כדי שהוא לא יפריע בבדיקה של הרמקולים.
אחרי שאתה כבר סגור על רמקולים, מנסים כמה סאבים עם אותם רמקולים.
לגבי סאב. בגדול, סאב בגודל "10 עם הגברה של 200-250W נחשב מינימום שבמינימום.
מתחת לזה מדובר בצעצועים שמתאימים רק לחדרים קטנים וסגורים.

קח אותה לראות רצפתיים\מדפיים לבנים (או אדומים :D ) ונסה לשכנע אותה כמה זה יפה.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

יש עדיפות לON WALL מול IN WALL? על הנייר IN אופציה הרבה פחות מסובכת ומקובעת. אבל גם פותח השרשור וגם המייעצים התעלמו.
Jack of some trades, master of none

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #26 

לדעתי שחור דווקא יותר קל לשלב בעיצוב. לבן בעייתי. אבל מאד תלוי בעיצוב של שאר הבית.

הכי טוב שתביא אותה לשמוע הבדלים בין הרמקולים. ואם אין לה כוח לשמוע אז שגם לך לא יהיה כוח להחליף את הרצפתיים :)

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #27 

טוב, נשמתי ונרגעתי.
אקשיב לכולכם על דעותיכם הכמעט זהות. אבטל מחר את העסקה, אעשה הכנות לרמקולים סטליטים/מדפיים שזה בעצם אותה הכנה כרגע (אם אני מבין נכון..) ואנסה בחודש וחצי הקרובים לשכנע אותה ללכת על רצפתיים (על אדומים אמיר😁) עם סנטר צמוד לקיר בתקווה שזה יעבוד.
אם לא - תישאר לי האפשרות להשתמש בהכנות שעשיתי בשביל מדפיים או סטליטים.

דעתכם להכנות לסראונד - לשמאלי מעל הדלת כניסה לחדר השינה או על העמוד של האי? והימיני הסכמנו כבר שאין ברירה אלא בין הוירטינה למטבח.

אתם אלופים אחד אחד ועזרתם לי מאוד להימנע מטעות גדולה!
אחזור אליכם לאחר שהיא תשתכנע על רצפתיים כדי לקבל ייעוץ 🤣😅

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #28 

21/02/2022 22:05  
GalZohar כתב:
לדעתי שחור דווקא יותר קל לשלב בעיצוב. לבן בעייתי. אבל מאד תלוי בעיצוב של שאר הבית.
...
גם אני חושב כך, אבל נראה לי שהרצפתיים שלו כיום שחורים, אז לנסות משהו אחר שיזיז אותה הווטו שלה.
משהו כזה?
https://www.dtown.co.il/forum/threads/% ... ure.60363/
או כזה? (קצת מעל לתקציב, אבל אולי תאהב)
https://audioclub.co.il/he/sonus-faber- ... 4VEALw_wcB
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 21/02/2022 23:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #29 

לשמאלי תצטרך לעשות קצת גיאומטריה על הסרטוטים, קשה לעשות את זה לפי תמונה. תחשב מרחק וזווית של כל אחד מהמיקומים ביחס לאיפה שהמאזין צריך לשבת ותראה מה יותר דומה למה שיהיה לך לסראונד הימני. אבל קודם כל אם אפשר תנסה למקם את המאזין בכלל בנקודה שהוא יוכל להאזין לרמקולים הקדמיים בזוויות הנכונות, כי זה עוד יותר חשוב. כלומר תחליט כמה המסך זז ימינה (ביחס למאזין, שמאלה בשרטוט), ואז המרחק המקסימלי מהספה לטלויזיה יהיה המרחק מפינה (קצה הקיר) למרכז מסך, פחות רוחב רמקול, כל זה כפול 1.7 (שורש 3), ובסוף להוסיף מרחק של רמקול מהקיר (שזה לפחות עומק הרמקול אבל עדיף הרבה יותר אם אפשר). כמובן שלא תדע מרחקים מדוייקים אבל תעשה הערכה וככה תדע מה מיקום המאזין האידאלי ותוכל לחשב מה מיקום הסראונד האידאלי בהתאם.

ואולי להראות לה אדומים יגרום לה להבין שהשחורים לא נורא בכלל ואולי אפילו יפה...

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #30 

21/02/2022 22:29  
zvi1234 כתב:
דעתכם להכנות לסראונד - לשמאלי מעל הדלת כניסה לחדר השינה או על העמוד של האי?
...
מאוד קשה לענות על זה.
מצד אחד, העמוד מאוד קרוב לספה, ולא כדאי שהרמקול יהיה קרוב מידי.
מצד שני מעל גובה הדלת נשמע גבוה מידי, אבל אולי בכל זאת עדיף מאשר על העמוד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”