עזרה ברכישת רסיבר + רמקולים + מיקום רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

היי לכולם,

עברתי על הפוסטים בקבוצה כדי לחסוך לכם פוסט, אבל לצערי אני עדיין קלולס מדי.
אנחנו באמצע שיפוץ ובקרוב מתחילים תשתית חשמל. אשתי הטילה וטו על רמקולים רצפתיים ולכן אני מעוניין ברמקולים תלויים על הקיר.
הייתי שמח לעזרה בשני נושאים:
1. היכן לטעמכם כדאי להכין את התשתית לתליית הרמקולים לפי התכנית שאצרף למטה?
2. התקציב לא גבוה אבל הייתי שמח לקבל דגמים של רסיברים ורמקולים שיעשו את העבודה בקנה מידה מספק. אני מבין שיש דרישה לתקציב של 5,000 ש"ח ומעלה לרסיבר אבל לצערי זה לא התקציב.

אציין כי האידיאל הוא רסיבר 7.1 עם שני אזורים - 5/4 רמקולים סביב הסלון ועוד 2 רמקולים למרפסת.
תודה רבה!

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #2 

חברים אשמח לעזרה בהקדם מאחר ועליי לציין בפני הקבלן היכן להכין את התעלות לרמקולים.
קיבלתי המלצה על רסיבר RXV6A. מישהו ממליץ אחרת?
בנוגע לרמקולים - מאחר ואין לנו הנמכת גבס באזור, הומלץ לי לקנות רמקולים סטליטים.
כל המלצה על מיקום התעלות ורכישת דגמים מסוימים תתקבל בברכה :) תודה לכולםם

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אין קשר בין הכנות תשתית לרסיבר. אבל בכל מקרה נראה שהתוכנית שלך בעייתי למערכת קולנוע ותדרוש שינויים בסידור או פשרה משמעותית באיכות המערכת (בלי קשר לתקציב שתשקיע בסוף). מומלץ להכין לפחות מקום ל-2 רמקולים קדמיים ו-2 סראונדים, ולא לקנות שידה לטלויזיה עד שהמערכת עומדת, ככה תוכל לדחות כמה שיותר החלטות למתי שתהיה חכם יותר. יש שיטות לחשב גובה אידאלי לטלויזיה, רוב האנשים תולים גבוה מדי וזה אולי עיצובי אבל לא באמת נוח בלשון המעטה, אז קח בחשבון להשאיר לעצמך אופציה לתלות אותה 60 או אפילו 50 ס"מ מהרצפה (בגדול 85" במרחק של 3 מ' לרוב כדאי לתלות 60 ס"מ מהרצפה, או לכל היותר 70).

מהתוכנית לא ברור בדיוק איפה אפשר באמת לתלות רמקולי סראונד (שכן אתה בטח לא תרצה להעמיד אותם על סטנדים באמצע החלל במקום האידאלי לפי הספר). לפי התקן במערכת של 4.1 או 5.1 הסראונדים צריכים להיות בזווית של 110 מעלות (כלומר בצד טיפה מאחורה), ו-60 ס"מ מעל גובה ראש. בפועל הרוב לא מצליחים לעמוד בזה וממקמים אותם הכי קרוב לתקן שהם יכולים. נראה שאולי תוכל לתלות סראונד ימני בקצה המטבח (בין המטבח לויטרינה), אבל לא ברור מה הולך בצד שמאל, אם יש שם הנמכה אז תבדוק אם אפשר להוריד ממנה מתקן מאולתר לתליית רמקול (עדיף לא צמוד לתקרה).

רמקולים קדמיים צריכים להיות בגובה אזניים (מדפיים על שידה או עדיף על סטנדים יעודיים, או רצפתיים שמראש מגיעים בגובה הנכון), וליצור משולש שווה צלעות עם עמדת ההאזנה הראשית (כל אחד בזווית של 30 מעלות ביחס לקו בין המאזין המרכזי למרכז המסך). לפי הסרטוט המסך בקצה הקיר מה שלא יאפשר לך למקם את הרמקול השמאלי בלי לחסום את המעבר. מצד שני אתה לא רוצה להצמיד את המערכת לפינה כי רמקולים בפינות מייצרים סאונד פחות טוב (וכנ"ל רמקולים שצמודים מדי לקיר, ועוד יותר גרוע אם צמוד לויטרינה מזכוכית). כדאי להשאיר כמה שיותר חופש במיקום הרמקולים הקדמיים והספה כדי לאפשר לך להזיז עד לקבלת תוצאה אופטימלית.

כדי לקבל חוויה קולנועית טובה ממסך 85", כדאי למקום את הספה ככה שהצופה המרכזי יהיה במרחק מקסימלי של 3 מטרים מהמסך. זה נראה קרוב בתחלה אבל אחרי שתצפה ממרחק כזה כבר לא תסכים להתרחק יותר. אצלי אני טיפה פחות מ-3 מ' מהמסך וכל מי שצופה אצלי פעם ראשונה אומר שזה קרוב, עד שמתחלים לצפות בפועל, ואז כבר מבינים שזה ממש לא קרוב. כמו-כן הקירבה למסך תקל על מיקום אידאלי של הרמקולים, ויאפשר להם להישמע חזקים יותר עם פחות עצמה כללית, ככה שגם תצטרך ציוד פחות יקר ועצמתי וגם תרעיש פחות לבני הבית והשכנים בלי לפגוע בעצמה שהמאזין שומע. בגדול כדאי לוותר על ספת ה-ר', וללכת על ספת 3 או 4 מושבים וכורסא קלילה או 2 לצד. אצלי מרכזתי את המושב ה-2 מתוך 4 מול המסך כי ככה זה הסתדר לי, קח בחשבון שזו גם אפשרות.

שים לב שכל הנ"ל כמעט ולא קשור לתקציב של המערכת או לרכיבים המדוייקים שתבחר, ואם ההכנות טובות והתשתיות מוכנות בצורה טובה - את שאר ההחלטות אפשר לעשות אח"כ.

מעבר לזה, לגבי ציוד:

ממליץ למתוח את התקציב לפחות לכסות רמקולים שיורדים בעצמה טובה מתחת ל-80Hz ולשלב עם סאב שמגיע ל-20Hz בעצמה טובה. ככה גם אם המערכת לא שיא האיכות לפחות תקבל את כל טווח התדרים בצורה סבירה. מה שכן זה אומר מינימום סביב ה-2000 ש"ח לרמקולים קדמיים (אולי אפשר קצת פחות), אותו דבר או קצת פחות לסראונדים (כי גם הם צריכים להגיע ל-80Hz בעצמה טובה), ולפחות 2000 שח לסאב פתוח שנותן עצמה טובה עד 20Hz. לרסיבר כל סכום יעבוד ברמה מסויימת אבל מערכות כיול טובות יחסית מקבלים ברסיברים שעולים לפחות 5000 שח. אפשר עם מערכת כיול גרועה ואיכות רכיבים סבירה לקבל משהו בקצת פחות מזה אבל ההבדל בכיול יחסית משמעותי במידה ויש אפשרות להשקיע.

רמקולים סטליטים יעלו הרבה פחות (יש בכל מחיר בערך), אבל לא תקבל את כל טווח התדרים (הרבה פעמים מגיעים רק לאזור ה-120Hz), ואפילו אם תוסיף סאב, הסאב יצטרך לעזור לרמקולים גם בתדרים מעל 80Hz ואז אתה תשמע שהם מגיעים מהסאב ולא מהרמקול המתאים. חוץ מזה שהם יתנו סאונד פחות מאוזן בכל התדרים ויוכלו לנגן רק בעצמות נמוכות יותר. כנ"ל לגבי סאב, אם הוא מתקשה בטווח התדרים של 20-30Hz שנכללים בהרבה מאד אפקטים בסרטים, האפקטים הנ"ל יהיו לוקים בחסר.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

וואו, קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת.
אתייחס למספר דברים שהעלת:
1. שידה - בגדול הרצון הוא לא להוסיף שידה בכלל כרגע כדי לדמות מראה נקי יותר (ככה אשתי רוצה /=)
2. הטלוויזיה הקיימת היא 75' והושקע בה המון כסף לפני שנה, לכן מעדיף לא להחליפה. המרחק בין הקיר לטלוויזיה אכן יהיה סביב ה- 3 מטר, אולי מעט יותר, מאחר ונשאיר רווח מהספה לאי.
3. רמקולי סראונד - אכן בעיה קשה! האי מחובר לעמוד תומך ולכן לא ניתן לשחק עם זה יותר מדי. אין ברירה אלא לעשות הכנות לחלק שבין התקרה לעמוד וכפי שציינת, לחלק שבין הוירטינה למטבח (קיימת שם חלקת קיר ריקה בת 40-60 ס"מ). האם נראה לך אסון בהתחשב בנסיבות? לא מוצא אופציה אחרת לרמקולי סראונד. אין הנמכת גבס בשום מקום בחלל הזה וגם לא מתוכננת.
4. אחרי בדיקות נוספות, אשתי החליטה כי האפשרות לרמקולים קדמיים מבחינתה היא רמקולים שקועים בקיר בעדיפות ראשונה או רמקולים תלויים מהתקרה כאפשרות שנייה ומאחר ורמקולים קדמיים מהתקרה זה אסון, ייתכן ואסכים לשלום בית עם רמקולים קדמיים שקועים חח.. יש לך הצעה למיקום אידיאלי של רמקולים אלה? או הצעה לפיתרון אחר בהקשר זה?
5. ויתר על השזלונג - אפשרות שעלתה ואולי תשתנה בעתיד. כרגע רצים עם הספה הקיימת.
6. המליצו לי במסגרת התקציב שלי על רסיבר RXV-6A. מה דעתך?
7. ככל ואתה לא ממליץ לי לרדת מרמקולים שקועים, אשמח להמלצה ספציפית שלך לימיני שמאלי וסנטר שקועים ושני סרוואנדים.

שוב - תודה רבה לך על הזמן שאתה מקדיש לענות. לא מובן מאליו!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

4. רמקולים קדמיים שקועים ממקמים משני צידי הטלויזיה, כך שהטוייטר שלהם בגיבה האוזן שלך בתנוחת הישיבה שלך במקום הישיבה המרכזי.
אז, אין לך כל כך משחק עם האפשרויות, שדורש המלצה.
רמקול סנטר בד"כ ממוקם מתחת לטלויזיה וקרוב אלי ככל האפשר.

וכאן המגבלה העיקרית של רמקולים שקועים...
אם אתה לא מרוצה מהרמקולים, ורוצה להחליף אותם, יש לטפל בגודל השקע השונה הדרוש לרמקולים אחרים.
אם אתה רוצה להגדיל מתי שהוא טלויזיה, אתה צריך להרחיק את הרמקולים, וזו בעיה כשהם שקועים.

7. בעיקרון זה לא מעשה אחראי להמליץ על רמקולים מסויימים.
כל אחד אוהב משהו אחר ברמקולים, וזה שאני אוהב רמקול מסויים לא אומר שגם אתה לאהב אותו.
צריך להכנס לחנויות ולשמוע דוגמאות של רמקולים (שינגנו רק הם, בלי סאב).

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

1. כמו שאמרתי, תרים מערכת, תחליט אח"כ לגבי כן/לא שידה או אולי משהו מינימאלי. תמיד אפשר להזיז את הרסיבר לכל מקום שבו יש חשמל ואפשרות להעביר את הכבלים. אבל נוח כשהוא קרוב לטלויזיה והרמקולים הקדמיים שגם ככה כדאי שלא יהיו צמודים לקיר (למרות שאפשר להוציא להם את הכבל מהקיר מפתח צמוד לרצפה מאחורי הרמקול כדי לצמצם את המרחק שהכבל רץ על הרצפה).

2. 75" זה קצת קטן ל-3 מ'. אפשרי אבל יהיה יותר מהנה אם תוכל להתקרב לאזור ה-2.5 מ' או אפילו 2.7. זה הבדל משמעותי.

3. הסראונד הימני יהיה במקום סביר ביותר. הבעיה זה הסראונד השמאלי. במיוחד אם אתה מזיז הכל לכיוון הויטרינה כדי שיהיה מקום לרמקול הקדמי השמאלי. מה מסמן העיגול ליד האי? אם זה עמוד אולי אפשר לתלות עליו (בהנחה והכל זז לכיוון הויטרינה ואז זה יהיה מאחורה ומשמאל במקום רק מאחורה). מה מסמנים הריבועים עם ה-X? בין הסלון לחדר השינה? אומנם קירוב הספה לטלויזיה ולויטרינה יגרום לרמקולי סראונד להיות טיפה מאחורה מדי, אבל זה יפתח לך את הבמה הקדמית להיות במשולש שווה צלעות עם עמדת ההאזנה שזה יותר חשוב.

4. ברמקולים שקועים אין משחק (שמים בתוך הקיר מ-2 צידי הטלויזיה). ובתקציב נמוך תצפה לאיכות מאד ירודה (לא בטוח אם זה יהיה יותר טוב מסאונדבר). בסוף ברמקולים שקועים בגדול מקבלים פחות איכות ביותר כסף. כנ"ל ברמקולים קטנים. ובשקועים אי אפשר לשדרג בלי לחצוב. בסוף, מבחינה עיצובית, אם לא תקנה רמקול ממש מכוער אז זה יהפוך לעוד רהיט שהוא חלק מהבית ומתרגלים אליו. רק לדאוג שמבחינת הצבעים של הבית הוא לא יהיה תלוש.

5. השזלונג לא נחמד אבל לא בטוח שהוא אסון, כל עוד הוא לא חוסם את הרמקולים. פשוט הוא קצת חוסם את המעבר למרפסת ואולי מגביל את כמה שאתה יכול לקרב את הספה למסך ו/או לויטרינה. אם זו ספה קיימת תמיד אפשר להחליף אח"כ. אם זה עוד לא סגור סופית אז כדאי לשקול מחדש. אנחנו הזמנו ספה בשלב מאוחר יחסית וקיבלנו מהחנות ספה זמנית בינתיים במחיר של הובלה בלבד כדי שיהיה על מה לשבת.

6. אין לי נסיון עם ימאהה, רק ידוע שמערכת הכיול שלהם (בכל הרסיברים, גם היקרים) מוגבלת יחסית. מצד שני גם באודיסי (מערכת הכיול הכי זולה שיכולה לעשות עבודה סבירה) צריך את ה-XT32 שמגיעה ברסיברים סדרה 3000 ומעלה ועולים לפחות 5000 שח חדשים (ולא תמיד קל למצוא ביד 2). אם יורדים לרסיבר דנון עם XT בלבד, אז אני כבר לא בטוח איך הוא משתווה לימאהה הנ"ל - תצטרך לבדוק את זה. בכל מקרה הבחירה של הרמקולים הרבה יותר קריטית. אם האישה עוד במצב ניתן לשכנוע אפשר אולי לנסות לקחת מחנות רמקולים לנסיון בבית כדי להבין במה מדובר מבחינת האיכות ואז אולי יהיה יותר קל לשכנע. רק לקחת בחשבון שרמקולים עומדים עם מרחק מהקיר מ-2 צידי הטלוזיה זה משהו שבהתחלה נראה מוזר אבל מתרגלים מהר כל עוד הם לא באיזה צבע לא קשור בעליל.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

1. להרים מערכת כשאני לא יודע האם קדמיים שקועים או תלויים סטליטים (מקווה שאני לא טועה בז'רגון) זה מעט בעייתי כי צריך לומר לקבלן איזה הכנות לעשות. על פי מה שאתה ממליץ עליי לרדת לגמרי מהשקועים. על רצפתיים אשתי לא מוכנה לשמוע, לכן זה משאיר אותי עם אופציה של קדמיים סטליטים או סאונד בר פאסיבי. מן הסתן עדיף סטליטים אבל נשמע מתגובתך שאתה פוסל זאת לחלוטין. יש עוד אופציה שאני מפספס שהיא לא רצפתיים?

2. זה כבר מודולרי, אז אשחק עם זה לאחר השיפוץ ואם ארגיש שהספה מפריעה אכן אחליף אותה.

3. אין בעיה להזיז את הטלוויזיה מעט לכיוון הויטרינה. יודע להעריך בס"מ כמה עליי להזיז על מנת שהרמקול (איזה שלא אבחר) יישב בצורה אידיאלית? העיגול זה סתם עציץ שהמעצבת הכניסה. קיים עמוד מלבני תומך המחובר לאי ומניח כי אין בעיה לתלות עליו.
הריבועים עם האיקסים מסמנים ארונות (צד הסלון ארונות ומצד החדר עוד ארונות). אם תשים לב, קיים ארון באמצע עם איקסים רבים - מדובר בארון תקשורת כאשר שם יישב הרסיבר וכל שאר העניינים.
לגבי הסראונד השמאלי - יש לי אופציה אחרת מלבד לתלות על הקיר בחלקו הגבוה שבין הויטרינה למטבח?

4. תשובה לשניכם - כפי שציינתי, אם להקשיב לשניכם אני נשאר רק עם אופציה של רמקולים תלויים מצידי הקיר כי אשתי לא מוכנה לרצפתיים. רעיון יצירתי אחר?

6. מבחינת מחיר אני לא רואה סיטואציה בה אני יכול להוציא מעבר ל-3000 וקצת על רסיבר לצערי וכפי שציינת - רצוי שאולי אשקיע את הדלתא ברמקולים יותר איכותיים.
מעבר לכך, הידע שלי בתחום די מוגבל ולכן אני קצת חושש לקנות מכשיר יד שניה כי השוק הזה מוצף ואפשר גם ליפול על נוכלים אני מניח. לכן מעדיף חדש. אגב - כיום אנחנו עם שני רצפתיים וסנטר על מזנון ולכן היא מתעקשת ולא מוכנה לשמוע על כך בדירה החדשה חח 😄.

7. אמיר - למרות שאתה צודק, עדיין הייתי שמח לקבל דגם שניים עליהם יש "קונצנזוס" מאנשים בתחום שאדע להגיע לחנות ולהתביית על מספר דברים.

8. לא שאלתי לגבי הסאבוופר - היכן ניתן למקם אותו לדעתכם במיקום הכי פחות בולט לעין? אשתי גם על זה גלגלה עיניים חח..

לסיכום - בגדול אחרי ההסברים שלכם אני אמתין לתגובתכם האם יש אופציה אחרת מלבד רמקולים תלויים בנסיבות הקיימות וככל ואין, כיצד אני מודד בצורה מדויקת ואומר לקבלן לבצע את ההכנות ברמת הס"מ.

תודה תודה תודה 🙏

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #8 

1. אם הקדמיים שקועים, סטליטים, או מדפיים - מיקום יציאת החיווט אליהם זהה
כפי שאמרנו, אין עם זה הרבה משחק, מרגע שאתה יודע היכן תמוקם הטלויזיה.
הסנטר מתחת לטלויזיה באמצע הרוחב שלה, והשמאלי\ימני משני צידי הטלויזיה, כשהטוויטר שלהם בגובה האוזניים שלך.
(אתה יושב בתנוחת הצפייה החביבה עליך, ומודד עם מטר מה גובה האוזניים מהרצפה, מספיק דיוק של כמה סנטימטר, לא חייב בדיוק על המילימטר)

זה שאנחנו פוסלים סטליטים, זה מהסיבה שאלו הרמקולים הכי פחות איכותיים, מבחינת האודיו שהם מפיקים. (במיוחד אם אתה כבר רגיל לרצפתיים).
כמובן זו זכותך המלאה לבחור בסוף ברמקולים סטליטים.
הבעיה שרמקולים סטליטים טובים גם עולים הרבה יותר מהתקציב שלך.

באותה מידה אתה יכול להגיד שלמרות שאתה מבין את הבעייתיות של שקועים, זו פשרה שתגיע אליה, באמצע בין בחירה בסטליטים או מדפיים.
עם לוויניים, אתה תמיד יכול להגיד לאשתך שאתה "סובל", ולשכנע אותה בעתיד לעבור למדפיים. זה לא יצריך שום שינוי במבנה.

3. יש לך את מידות הטלויזיה אי אפשר להמליץ לך מרחוק ברמות של סנטימטר כמה להזיז ולאן.
הגדול, הכי טוב טלויזיה באמצע רוחב הקיר, והרמקולים משני צידיה, ולא צמודים אליה.
כיוון שהקיר לא גדול, זה לא משאיר לך הרבה משחק במיקום.

אתה צריך לחשוב על כבל HDMI בין הרסיבר לטלויזיה.
כבל HDMI רגיל לא יעבוד באורך כזה, וצריך לעבור לכבל HDMI אקטיבי, או אופטי.
במיוחד אם אתה הולך לצפות בתוכן 4K.
חייב תעלה שתוכל להעביר בה את הקונקטור של הכבל.

4. תגיד לאשתך שתוותר קצת, וגם אתה תוותר קצת על משהו אחר שהיא רוצה וחשוב לה.

7. ואני בדעה שצריך להכנס לחנות עם ראש פתוח, בלי המלצה מראש, ולשמוע מה שיש בחנות, נכנס לך בתקציב, וקצת יותר.
מבקש שישמיעו לך 2 זוגות.
מחליט מי ביניהם עדיף, פוסל את זה שפחות, ומחליף אותו בזוג אחר.
לא יותר מידי עבודה.
כשאתה מגיע עם שם או 2 מוכנים מראש, תמיד תמצא לעצמך צידוקים לקנות אחד מהם, אפילו אם רמקול אחר יישמע לך טוב יותר.
"כי אנשים באתר אמרו, אז הם בטח מבינים יותר ממני".

8. סאבוופר.
בגדול סאבוופר נשמע ומתנהג שונה במיקומים שונים בחדר.
שים אותו במיקום אחד תקבל יותר באס במקום הישיבה שלך, תזיז אותו מטר הצידה ותקבל פחות.
בלתי אפשרי להסתכל על שרטוט ולהגיד איפה הכי טוב למקם, מבחינת היעילות של עבודת הסאב באותו מיקום.
אחת הבעיות עם רמקולים לוויניים זה שרובם המכריע לא יורדים לאיזור 60-80 הרץ.
יש לוויניים שיורדים רק עד 150-200 הרץ.
ההמלצה לרמקולים קדמיים שיורדים לפחות עד 80 הרץ ברמה טובה נובעת מהעובדה שתדרים מאיזור תדר זה אינם כיווניים (לא תוכל להגיד לפי הצלילים מהסאב מה מיקומו בחדר)
ותדרים מעל איזור זה הם כיווניים, כלומר אתה מזהה בשמיעה בלבד מאיזה כיוון הם מגיעים.
בגלל סיבה זו קיימת ההמלצה להגדיר קרוסאובר לסאב על 80 הרץ, לפחות כנקודת התחלה לפני ניסיונות של ערכים אחרים.
כשאתה בוחר בלוויניים לרוב אין ברירה ותדרים כיווניים מנותבים לסאב.
וכך, הסאב מנגן תדרים כיווניים, מעל תדר 80 הרץ, ואם לדוגמה הוא עומד בצד או מאחור, אתה תשמע בדיוק שהם מגיעים מהסאב ולא מהרמקול המקורי שהם יועדו לו.
במקרה כזה, סאב מקדימה "פותר" את הבעיה, כי תשמע את הכיווניות הנכונה, בערך, גם מהסאב.

בנוגע למיקומים אתה יכול לקחת נייר דבק לקיר, להדביק מסגרת בגודל של הטלויזיה, וסימון של מיקום רמקולים על הקיר.
כך תדמה לעצמך איך המיקומים נראים לך ממקום הישיבה מבחינת מירכוז וגובה הטלויזיה.

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

1. לפי מיטב הבנתי יש צורך להרכיב קופסאות ביטון מראש לרמקולים שקועים אז ההכנות מעט שונות לא? המיקום אכן זהה. אם אני מבין אותך נכון, אפשרי להרחיק כמה שניתן את הרמקולים הקדמיים במרחק שווה מהטלוויזיה כשאזיז אותה לאמצע?

אפשר דוגמה לרמקולים סטליטים טובים שאבין את המחיר? אולי זאת תהיה הפשרה שלנו לבסוף. קצת איבדתי אותך, שקועים יותר איכותיים ברמת הסאונד מסטליטים ברמות התקציב שלי?

3. כן, הבנתי כי אני צריך תעלות רחבות מאחר והמרחק הוא גדול. מעבר לתעלות רחבות עוד משהו שעליי לדעת מראש לאור המרחק מארון התקשורת לטלוויזיה?

7. קיבלתי לחלוטין. יש לך חנות/חנויות מומלצות באזור תל אביב והמרכז?

8. חח ההסבר בחלקו היה לי מעט סינית, אבל את זה אני יכול לסקור ולבדוק בלי לחץ של זמן כי אין הכנות מיוחדות שאני צריך לעשות בשביל הסאבוופר לפי מה שאני מבין ממך.

9. לגבי סראונד - סופית אני מבקש מהקבלן להכין את התשתית על העמוד מאחורי הספה לרמקול הימיני ובין הויטרינה למטבח לרמקול השמאלי, כן? באיזה גובה הם צריכים להיות?

בגדול אם התשובה שלכם לסעיף מס' 1 עדיין תדבוק בכך שאין שוני בהכנות בין סטליטים לשקועים אז אבקש מהקבלן לעשות את ההכנות ואחליט בהמשך מה מהם אני קונה.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

יש גם אופציה של ON WALL במקום IN WALL. גם הם מוגבלים אבל לפחות לא דורשים לקדוח בקיר וניתן להזיז אותם. יתכן שאישתך תאהב את המראה שלהם, הם לגמרי מוצרי לייף סטייל.
לדוגמא (לא המלצה כי אני לא מכיר אישית):
https://international.kef.com/collections/t-series
Jack of some trades, master of none

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #11 

1. הצנרת להעברת חיווט מהרסיבר לרמקולים מגיעה בסוף לאותו מקום שבו יהיה הרמקול, ולא משנה איזה רמקול זה.
תבין שאם אתה ממקם רמקול לוויני, מדפי או שקוע בגובה הנכון, החור בקיר יהיה באותו גובה, ויוסתר ע"י הרמקול.

ברור שאם תחליט על רמקול שקוע, צריך לחצוב שקע מתאים לרמקול שתבחר בו.
בבחירת רמקול שקוע חשוב גם לבדוק את עומק השקע הדרוש, לא בכל קיר אפשר ליצור את שקע הדרוש בגלל עובי הקיר.

ברור שכשהטלויזיה באמצע רוחב קיר יותר קל למקם סימטרית את הרמקולים מאשר כשהיא קרובה יותר לצד אחד.
ככל שהטלויזיה מתרחקת מקו אמצע הקיר, קטן המרחק האפשרי בין הרמקולים, בגלל הסימטריה הדרושה עם הטלויזיה.

בהכללה, רמקול שקוע עדיף על רמקול לוויני.

לגבי איכות, שוב, קשה להגיד.
בעיקרון שקוע קיר יהיה טוב יותר מלוויני.
בהחלט יכול להיות שבחנות תשמע ותחליט שלוויני מסויים נשמע לך טוב יותר משקוע קיר מסויים.

שמות?
Focal Dôme 5.1
Morel MT-3
B&W MT50 או MT60

3. אם בכל מקרה יהיו על הקיר הזה רק רמקולים וטלויזיה, אז אתה צריך צקודת חשמל, כבל HDMI וכבל רשת לטלויזיה, וכבלי רמקולים.
אם הסאב יהיה גם ליד הקיר הזה, אז גם כבל לסאב וחשמל עבורו.

פיוצ'ר
פיוז
אודיו קלאב
קרוסאובר
ויש עוד...

8. אם זה סינית אז חשוב שכתבתי את זה.
הרבה לא מבינים את המשמעות בחפיפה של תדרים בין הסאב והרמקולים.
יש אפילו סטים מוכנים (לווינים וסאב) שבהם יש תדרים שהרמקולים לא מסוגלים לנגן, וגם הסאב לא.
זה גורם לתופעה שנקראת חור תדרים.
תדרים שאף רמקול בחדר לא מסוגל לנגן אותם, כמעט, והם נעלמים.
דוגמה יפה לסט גרוע כזה היא Tannoy TFX 5.1, ועדיין יש אנשים שאוהבים אותו. לך תבין...

9. צורות הסלונים האלו מאוד בעייתיים במיקום רמקולים. אין הרבה ברירות, כי אין קיר אחורי או צידי משני הצדדים.
אז מסתדרים עם מה שיש.
מקובל שגובה הסוראונדים יהיה עד 60 ס"מ מעל גובה הראש.
מיקום הרמקולים הקדמיים הרבה יותר "קשוח" בדרישות.
סוראונדים פחות משמעותיים כי הם מכילים הרבה פחות אודיו, אז גם הפשרה במיקום הרבה פחות כואבת.
לכן אפשר לפצל אם סט שלם יקר מידי.
למשל ב- Morel, במקום לקנות 5 רמקולים SP-3, אפשר לקנות רק 3 כאלו לקו הקדמי, ולקנות 2 רמקולים SP-2 (או רמקולים זולים יותר אחרים של חברה אחרת)

BarryG
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

מצטרף להמלצה על KEF T301, זה הרמקול היחיד ש"עבר" אצלי אישור, ואולי אפילו התלהבות מסויימת, מהאישה. מה שכן, הם לא יורדים נמוך בתדרים, אז חייבים סאב טוב לחוויה קולנועית מרשימה.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

1. שקועים צריכים הכנה מיוחדת, ובתקציב נמוך אל תצפה לסאונד מרשים. בתקציבים שאתה מדבר לא יודע אם זה יהיה טוב יותר מסאונד בר (אבל לפחות יהיה אפשר לתלות סראונדים סבירים). תלויים על הקיר צריך הכנה במקום המדוייק של הרמקול. לרצפתיים או מדפיים על סטנדים כנראה עדיף הכנה בגובה רצפה, אבל אפשר גם בלי הכנה בכלל ולהריץ כבל מאחורי המזנון. תמיד אפשר לעשות הכנה לתלויים ולא להשתמש בה, או לעשות הכנות בגובה וגם בגובה רצפה כדי להשאיר אפשרויות (הרי בזמן שיפוץ העלות היא נמוכה מאד, ואח"כ זה סיפור), ובסוף להתשמש במה שתבחר. מבחינת איכות באותו מחיר רצפתי > מדפי > שקוע, אם כי בתקציבים נמוכים יחסית יתכן שמדפי גדול (לא סטליטי) ייתן תמורה טובה יותר לכסף מרצפתי (פשוט כי ברצפתי זול יהיו הרבה פשרות בתכנון שיכולים לגרום לו להיות פחות טוב ממדפי באותו מחיר). מבחינה עיצובית אני לא רואה יתרון לסטליטי על מדפי, בסוף מתרגלים לכל דבר וזה לא שהסטליטי הוא בלתי נראה. בסוף בתקציב שלך כנראה מדפיים על השידה (עד שתהיה שידה בינתיים לשים על משהו זמני) ולנסות אחכ לשכנע להעביר לסטנדים.

3. מיקום אידאלי לרמקולים זה משולש שווה צלעות עם המאזין המרכזי. תעשה את הגאומטריה שלך ותראה בדיוק מה המרחקים האידאליים, וכמה קרוב אתה יכול להגיע אליהם, כאשר אתה לוקח בחשבון שרמקול שמאל לא יכול לחסום את המעבר, רמקול ימין עדיף שלא יהיה צמוד לפינה, והרמקולים לא יכולים להיות בתוך המסך...
אם יש איך לאלתר תליה באזור הארונות זה יכול גם להיות אופציה לסראונד השמאלי. אתה צריך בסוף לעשות חשבון של זוויות ומרחקים ולדאוג לסימטרה עם הסראונד הימני (זה ימין ביחס למאזין, לא שמאל כמו שרשמת), ולראות אם העמוד ליד האי אולי גם אופציה (הוא לא אופציה עם המיקום הנוכחי של הספה בסרטוט, אבל תראה לאן אתה מזיז אותה ואיך זה יוצא). אם הם לא 100% סימטריים זה עדיין עדיף על כלום, אבל כדאי לנסות לתלות במקום שייצור כמה שפחות הפרש מרחקים וזוויות בין הרמקולים.

4. כמו שאמרתי, מדפיים על השידה זה הפתרון הכי "עיצובי" שלא נותן איכות מחורבנת, אבל גם זה פשרה משמעותית לעומת סטנדים או רצפתיים. תלייה על הקיר תפגע באיכות בשוואה להנחה על השידה ובטח שבהשוואה לסטנד. בסוף אם אישתך נגד מערכת אז לא יעזור לך כלום. אבל בסוף אם גם היא רואה סרטים ותהנה מסאונד ברמה של קולנוע, תשכנע אותה ששווה להשקיע עוד כמה גרושים. להעמיד מערכת ברמה מינימאלית זה קפיצת מדרגה מאד גדולה באיכות לעומת מערכת שנבנתה על 1000 פשרות.

6. בוא נגיד שלהעמיד את המערכת כמו שצריך יהיה יותר משמעותי מלהוסיף עוד 2000 ש"ח על הרסיבר, וגם להשקיע ברמקול מדפי של כ-2000 שח לפחות (שיגיע מתחת ל-80Hz בעצמה טובה) יותר קריטי מהדגם המדוייק של הרסיבר. מעבר לזה תצטרך ללכת לשמוע אפשרויות ולהבין מה מקבלים בכל מחיר. אם דווקא יש רצפתיים וסנטר הייתי מתחיל עם מה שיש לפני שמבצעים רכישות, אבל את זה כבר תצטרך לפתור מול אישתך. בהנחה והם לא ממש ממש גרועים, צפה לירידה משמעותית באיכות לאחר המעבר...

7. לא תמצא יותר מדי קונצנזוס, חוץ מאולי שדנון נותנים תמורה טובה לכסף וכנראה לא תיפול איתם (ביחס למחיר), אבל גם שם יש כאלה שיעדיפו את האלטרנטיבות.

8. המיקום הכי אסתתי לסאבוופר בד"כ לא מתיישר עם המקיום שבו הסאבוופר יישמע הכי טוב. מה שחשוב זה להשקיע באחד שיכול להגיע ל-20Hz בעצמה טובה בחדר כזה גדול. אם אין תקציב אולי כדאי לחסוך ולקנות אחד אח"כ מאשר לקנות אחד גרוע. ואומנם יפה יותר אם עושים לו הכנות מראש, אבל בפועל אי אפשר לדעת באמת איפה לעשות לו הכנות. אפשר לנחש מיקומים פוטנציאליים ומקסימום לא להשתמש בהכנות, או לחיות עם הסאונד שתקבל במקום שבו ניחשת לשים הכנה. הרבה ממקמים איפה שהאישה מאשרת וזהו, ומה שיוצא יוצא. ואז חלק מהתדרים לא נשמעים טוב וחלק מהתדרים מרעידים את כל הבית וזה לא מאוזן, אבל חיים עם מה שיש. ממליץ לך לעשות מאמץ לעשות הכי טוב שאפשר במסגרת המגבלות שלך...

9. גובה אידאלי לסראונד זה 30-60 ס"מ מעל גובה ראש המאזין שיושב על הספה. אבל אם זה מפריע במעבר אפשר להגביה קצת - זה יישמע פחות טוב אבל מקטין את הסיכוי שיפגעו בו. אם יש אפשרות לתלות בגובה אידאלי זה עדיף. ובכל מקרה להימנע מלהצמיד לתיקרה.

דרך אגב מבחינה עיצובית גם טלויזיה ענקית באמצע הסלון זה לא הדבר הכי מעוצב. אבל שמים כי צריך, ומשלבים בעיצוב ומתרגלים. ככה אפשר גם רמקולים. אבל אם האישה מקובעת ואין איך לשחרר אז זה בעיה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6037
נתן תודות: 605 פעמים
קיבל תודות: 978 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

תקציב מינימום - תשקיע בסאונד-בר איכותי.
תעלה בתקציב - תתכנן מערכת סבירה.
ממתי בונים מערכת לפי דרישות האישה?

zvi1234 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #15 

היי לכולם!
טוב, אז הקשבתי (חלקית) לכולכם. הלכתי היום למספר חנויות סאונד.
אתחיל מהסוף - רכשתי את המערכת הבאה:
1. שני זוגות רמקולים שקועי קיר (קדמיים וסראונד) מלבני XBW600 MOREL.
2. רמקול LCR5X BASE של Morel.
3. סאבוופר 8 אינץ' PSW8EW של Morel.
4. רסיבר ימאהה RXV-6A 7.2.
5. כבל סאב לקסוס 5 מטר.
6. כבל רמקול 100% נחושת 30 מטר.

ועכשיו להתחלה - אני יודע שבסופו של יום זו פשרה מאחר וקיבלתי את ההסבר על השקועים, אבל השאלה שלי האם זו פשרה טובה בעיניכם?
הכל יצא 8,100 ש"ח בעסקה שנראתה לי טובה לאחר בדיקות באינטרנט. אני לא נוטה לקנות כל כך מהר לפני בדיקות מעמיקות, אבל משהו בהרגשה עם המוכר הספציפי הזה זרם לי, אז מקווה שהתגובות שלכם יצדיקו את הרכישה. אני יכול כמובן לבטל את העסקה, לכן חשובה לי דעתכם באם המחיר טוב או לא והאם סתם "מכר" לי או שאכן בא לקראתי במחיר.

גל/אמיר - המליצו לי שם לשים את הרמקול סראונד מעל הכניסה לחדר בהנמכת מזגן כך שהוא יכוון לכיוון הספה במקום לתלות אותו על העמוד שמחובר לאי. דעתכם?

כרגיל מעריך את הזמן של כולכם עם התגובות המפורטות. אתם מדהימים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”