מה ההתלהבות סביב ה OLED והשחורים?

פורום מסכי OLED בחסות LG
avngas
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

20/01/2023 9:11  
ChinggisKhan כתב:
אני לא מבין למה אנשים מעדיפים את אנדרואיד TV על פני WebOS.

חברים, תשכילו אותי. אני הולך לקנות "32 Android TV בגלל האפשרות של הורדת אפליקציות ללא מגבלות.
יש לי מסך עם webOS ולא מתלהב ממערכת הפעלה.
יש משהו שאני מפספס לגבי מערכת הפעלה?
תודה.
...

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

22/01/2023 13:27  
ambar כתב:
לגבי סצינות כהות במיוחד, זה כבר תלוי מקור, ואכן היו מקרים של black crush שדווקא במסך OLED פרימיום ראו נורא ובמסך LED פשט ראו הרבה יותר טוב.
...
קצת לא הגיוני מה שאתה אומר.
black crush זה מצב בו פרטים חשוכים לא מוצגים כי התאורה הכללית סביבת כהה מדי ולכן הם נבלעים ברקע השחור במקום להיות מוצגים.
זה קורה כי המצב ההפוך בו מאירים את הרקע של הפרטים ייצר זליגת אור.
בכל מקרה זה לא דבר שקורה ב-oled כי שם התאורה היא פר פיקסל, כלומר המושג זליגת אור לא קיים שם.

אז מראש לא צריך לשחק עם התאורה ככה שיווצר black crush.
זה אולי קורה אם מישהו שיחק בהגדרות של המשחק ולא עשה עבודה טובה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

הסיבה העיקרית ל black crush זה שה brightness נמוך מדי או שיש יותר מדי אור סביבתי ביחס לכיול.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #19 

ה-B7 שלי סבלה מבלאק קראש ב-SDR לטעמי, אחרי כיול המצב השתפר והתמונה מושלמת.

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

ראיתי אתמול את הQD-OLED של סמסונג וחייב להגיד שהתרשמתי מאוד מהשחורים המוחלטים לצד הניטים הגבוהים ברמה של משקפי שמש\קרם הגנה.
בהחלט עושה חשק לשדרג.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

נכון, היה למסכי oled באותה תקופה dse (אפורים קרובים לשחור היו ״מלוכלכים״) ולכן המצב הדיפולטיבי של המסכים היה brightness מעט נמוך מדי כדי ״לרסק״ את התופעה.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

22/01/2023 13:27  
ambar כתב:
לגבי השחורים, אם עד היום לא הפריע לך שהשחור ב LED הוא יותר אפור כהה מאשר שחור וגם תופעות נוספות של עננות או זליגת אור בדרך כלל מפינות המסך אז לא באמת תוכל להעריך את השחור האבסולוטי של מסך OLED.
אני עם מסך LED בסיסי בחדר שינה ו-OLED בסלון, רואה גם רואה את ההבדל בינהם.

לגבי סצינות כהות במיוחד, זה כבר תלוי מקור, ואכן היו מקרים של black crush שדווקא במסך OLED פרימיום ראו נורא ובמסך LED פשט ראו הרבה יותר טוב.
...
אני לא יודע איזה מסך בסיסי יש לך, בסמסונג שהייתה לי, זה לא היה נראה אפור כהה, אלא אם הייתי יושב בחדר חשוך לחלוטין עם בהירות מקסימלית.
שני הדברים האלה ביחד (כמעט) אף פעם לא קרו אצלי.
טיפה זליגת אור מפינות המסך כן ראו במקרים נדירים, שמאוד לא הפריעו לי.
כן ציפיתי לקבל הבחנת צבעים טובה יותר, שכאמור אינה בנמצא.
המעבר ל-OLED בסלולרי לעומת זאת (לפני כמה שנים טובות), היה מורגש בהרבה.
נראה שהשינוי המסיבי בחיים ("מרגע שקניתי OLED, לא אחזור למסכי LED רגילים") פשוט לא תקף לרוב האנשים, אלא ליחידי סגולה?
לי זה נשמע שחלק מההבדל בחוויה נובע מהעובדה שמישהו קנה את "הכי טוב" :)
21/01/2023 17:29  
oferlaor כתב:
צריך לזכור שזה לא שיש מערכת עיבוד תמונה מזעזעת לכל השאר… אנחנו הרבה שנים כבר של פיתוח על גבי פיתוח של החברות האלה, מה שומר שההבדלים כבר במקרי קצה. אם אתה לא שם לב לקטנות כאלה או שלא מגיע למקרי הקצה האלה אז זה לא רלוונטי לך.
...
הבעיה היא שיש קונצנזוס (וגם כאן בפורום), וחוכמת ההמונים של הפורום כאן לרוב משקפת דעה איכותית ואובייקטיבית.
בדיוק בגלל זה העליתי את הנקודה מלכתחילה, כך שמי שנתקל בלי סוף בהמלצות הגורפות על ה-OLED ידע שאם הוא לא מיוחד, כנראה זה פשוט לא ישנה לו :wink:

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

הפוך בדיוק. אתה המקרה הנדיר שלא מבחין בהבדל בין המסכים.
אפשר להתווכח אם ההבדל מצדיק את ההשקעה או לא, אבל לטעון שאין הבדל או שההבדל הוא זניח ?
אם אתה חושב שרוב הדעות שנשמעות פה הן קיצוניות אשמח לשמוע על אנשים נוספים שלא מבחינים בהבדל.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

23/01/2023 12:43  
ChinggisKhan כתב:
אפשר להתווכח אם ההבדל מצדיק את ההשקעה או לא, אבל לטעון שאין הבדל או שההבדל הוא זניח ?
אם אתה חושב שרוב הדעות שנשמעות פה הן קיצוניות אשמח לשמוע על אנשים נוספים שלא מבחינים בהבדל.
...
אם תשים מסך ליד מסך רוב האנשים יבחינו בהבדל. ועדיין זה לא שמיים וארץ במידה כזו שכשהם לא מסך מול מסך זה משמעותי מספיק שיפריע.
רוב האנשים אפילו לא יקנו את סדרות הדגל של QLED/LED שהם באיכות גרועה יותר בפרמטרים הרבה יותר משמעותיים מזה שהשחור לא 100% שחור.
אז אפשר לטעון שלרוב האנשים ההבדל הספציפי הזה זניח.

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

בדיוק, אתה האנומליה - לא הרוב.
(לא ממקום של העלבה. אנומליה = לא נורמלי, כי אתה רחוק מהחיזוי בהתפלגות נורמלית באוכלוסיה - שהוא הממוצע)

אם אתה חושב שהשחורים במסך הבסיסי שהיה לך, היו טובים עד כדי כך שאתה משווה אותה ל-oled,
אתה ״יחיד סגולה״ שיכול לשים מסך זול ליד יקר ולא לראות הבדל.
זה לא מעיד שאין הבדל, אלא שאתה לא מסוגל להבחין בו ולכן חושב שאין לו הצדקה (לפי דבריך)

״הקונצנזוס״ שאתה מדבר עליו, הוא פשוט אוסף הדעות של כל מה שנכנס לחנות וראה את המסכים זה לצד זה.
ההבדל כל כך מורגש אצל רוב האנשים המכריע (מעל ל-90 אחוז כנראה) שזה הפך את הדעה להיות מקובלת.
זה לא אומר שכל אחד יראה את אותו דבר, כי אנשים פה ממליצים מהחוויה האישית שלהם וזה תקין לגמרי.

אני חוזר להנחה שלי שמשהו פזיולוגיה אצלך מונע ממך אולי לשים לב להבדל.
לאמי עשו לא מזמן ניתוח קטרקט והיא טוענת שהיא מסוגלת לראות צבעים טוב בהרבה עכשיו.
שווה בדיקה

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #26 

23/01/2023 12:43  
ChinggisKhan כתב:
...
ברור לי שאני נוגע בנקודה רגישה, לא פעם ראשונה שאני מעלה דעה לא פופולרית כאן.
אשתי גם לא שמה לב להבדל חוץ מזווית הצפייה המאוד מרשימה (וחסרת התועלת).
לגבי לשמוע על אנשים נוספים, למה הכוונה? הפורום הזה לא מדגם מייצג של האוכלוסיה..
בכל אופן לא באתי לשכנע את מי שכבר רכש, אלא להזהיר את מי שלא, מפני ציפייה לא ריאלית.
לגבי המסך שלי אישית, אמנם כבר אין לי את הטלוויזיה הישנה כדי לבדוק, אבל אם אתה יכול לחשוב על תוכן שבו אתה שם לב ליתרונות האולד בצורה משמעותית, רשום ואנסה להוריד ולהתפעל.. למרות שראיתי כבר תוכן די מגוון, אשמח לראות איפה השינוי בא לידי ביטוי

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #27 

זו בכלל לא נקודה רגישה. איזה אינטרס חבוי אתה חושב שיש לי ?
התכוונתי שיעניין אותי מאד לראות איזה בלוגר טכנולוגיה למשל, אפילו הזניח ביותר ולא מתמחה בוידיאו, שמסכים איתך שלא ניתן להבחין בהבדלים בין טלוויזית oled ל-7100 (או מסך דומה לו).
מבחינתי כל תוכן שבו מופיע בו הצבע השחור מלמד על ההבדלים. למשל בסדרה כמו TWD, שבה יש המון סצינות בלילה/בביוב וכו', אני באופן אישי מקפיד לצפות רק בסלון (עד שה-led בחדר שינה תמות וזו שבסלון תעבור אליו).
סדרת חלל כמו the expanse. החלל הוא באמת שחור. מדהים.
תראה סרטי טבע על האמזונס או כל דבר אחר.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

23/01/2023 19:37  
ChinggisKhan כתב:
...
נראים מדהים גם ב-QLED מהסדרות הגבוהות ומצד שני גם תוכן HDR בסצינות מוארות במיוחד נראים מדהים גם עד כדי שצריך משקפי שמש.
בהקשר הזה דווקא ב-QLED ללא FALD הרבה יותר טוב כי בשום מקרה אין איבוד של פרטים קטנים כמו שקורה עם FALD. במיוחד למי שממש מטריד אותו כמה כוכבים רואים בתמונה :-)
למה להתפשר על אולד שאולי יש לו יתרון קל בשחורים ומצד שני להתפשר על כל שאר התכנים שהם הרוב שלא חשוכים?

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #29 

מבחן העין זה עניין סובייקטיבי בדיוק כמו מערכת הפעלה. אני לא מבין למה אנשים להוטים לבהירות מקסימלית וצבעיים רווים (סטייל סמסונג) אבל שחורים מוחלטים הם קריטים עבורי.
...
כמו שכתבתי, בהירות מטורפת ממש לא קריטית עבורי (וגם הצבעים שה-qled של סמסונג מציגה). מבחינתי qled זו התפשרות. אבל הטענות של @gildmor לגיטמיות לחלוטין, שלא כמו לטעון שאין הבדל בין oled ל-7100.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #30 

23/01/2023 19:37  
ChinggisKhan כתב:
זו בכלל לא נקודה רגישה. איזה אינטרס חבוי אתה חושב שיש לי ?
התכוונתי שיעניין אותי מאד לראות איזה בלוגר טכנולוגיה למשל, אפילו הזניח ביותר ולא מתמחה בוידיאו, שמסכים איתך שלא ניתן להבחין בהבדלים בין טלוויזית oled ל-7100 (או מסך דומה לו).
מבחינתי כל תוכן שבו מופיע בו הצבע השחור מלמד על ההבדלים. למשל בסדרה כמו TWD, שבה יש המון סצינות בלילה/בביוב וכו', אני באופן אישי מקפיד לצפות רק בסלון (עד שה-led בחדר שינה תמות וזו שבסלון תעבור אליו).
...
לא אומר שקיים, אבל אולי אינטרס פסיכולוגי לשמר את "היתרון" של להיות בעלים של "הטלוויזיה הכי טובה".
אני לא צופה בסרטוני החפירה של הבלוגרים הטכנולוגיים, בטח לא אחרי כמויות החפירה שעושים על הבדלים בין טלויזיות, בזמן שההבדל תאכלס בשטח רחוק מלהצדיק את כמויות הקשקושים.
לא הבנתי מה הכוונה מקפיד לצפות רק בסלון? מה מיוחד בסלון שלך?
לגבי ההצעות, תודה, זומבים פחות מדבר אלי, אנסה לתת ל-the expanse צ'אנס.
לא הבנתי איפה היתרון של אולד בסרטי טבע..

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”