מה ההתלהבות סביב ה OLED והשחורים?

פורום מסכי OLED בחסות LG
lior96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

היי, לא הבנתי מה ההתלהבות סביב מסכי ה OLED וכל הקטע של השחור האמיתי?
כשהסתכלתי על המסכים האלו בהשואוות של RTINGS בגלל שהשחור מכבה את כל הLED (אני משער לפחות) אז לא רואים בסצנות חשוכות כלום. יש בור בתמונה אבל לא רואים שזה באמת בור..
אשלח תמונות להשוואה
https://i.rtings.com/assets/products/lP ... -large.jpg = LG C2
https://i.rtings.com/assets/products/kh ... -large.jpg = SONY X90H

לפי העין שלי אומנם הצבעים ב LG יותר יפים אך מבחינת להבחין במקומות חשוכים הסוני קצת לוקחת. אז על מה כל ההייפ?
אישית אני שונא סצינות חשוכות שאין לי מושג מה קורה מאחורי הקלעים.
יותר יתאים לי LED במצב הזה?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3465
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

התמונות בכל הסקירות האלה הן להמחשה בלבד.
בסוף, אתה צופה בהן על גבי מסך שהוא ככל הנראה לא OLED, ולכן לא תוכל לשים לב לשחורים המוחלטים ולהבדלים בין שחור מוחלט לאפור כהה וכו'.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #3 

התמונות שקישרת הן בכלל נוגעות ל-black crush, אין לזה שום קשר ל-OLED או לא OLED.
עם מסך OLED מכויל היטב תראה גם את הבור וכל מה שצריך.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

@lior96 צריך להיזהר מאוד מכל ההייפ.
הדעה המאוד רווחת בפורום היא שחוויית הצפייה באולד "משנת חיים". דעה נוספת מאוד פופלרית היא שלסוני יש את מעבד התמונה הכי טוב וכל מיני קשקושים נוספים.
לצערי, בין היתר, ועל סמך הדעות הללו, החלפתי סמסונג nu7100 בסוני a80j.
השינוי באיכות התמונה מזערי ברמה עצובה מבחינתי. עוד יותר עצוב, היא כמה גרועה התוכנה של סוני (או של גוגל, תלוי איך מסתכלים על זה), וכמה שעות אני שורף כדי לנסות לעבוד איתה בצורה נורמלית ועדיין ללא הצלחה.
בגלל שההבדל בעלויות הוא די גדול, במקומך הייתי מנסה למצוא קרוב משפחה או חבר שיש להם מסך OLED ופשוט קופץ אליהם לראות איך באמת נראה תוכן בצפיה נורמלית (ופחות בצפיה מדוקדקת), ואם יש לעומת תלויזיה אחרת איזשהו ערך מוסף מבחינתך.
דרך אגב, רמות השחורים בין תוכן של וידאו (נניח סרט) לבין תוכן של מחשב (נניח משחק) הם שונים (https://kodi.wiki/view/Video_levels_and_color_space), אולי קיימת ציפייה ליכולת הבחנה עדינה בין גווני השחור, אבל לדעתי בפועל ברוב התוכן היא לא קיימת ברמה שמבדלת את האולד בצורה משמעותית, ולא בצורה שהצלחתי לשים לב אליה אצלי באולד (והייתי שמח אם כן)

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1845
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

19/01/2023 16:56  
ariel-ro כתב:
בסוף, אתה צופה בהן על גבי מסך שהוא ככל הנראה לא OLED, ולכן לא תוכל לשים לב לשחורים המוחלטים ולהבדלים בין שחור מוחלט לאפור כהה וכו'.
...
זו העובדה העצובה שאנשים מסתכלים על התמונות דרך מסכי LED ומסיקים מזה על OLED

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

19/01/2023 17:33  
shmizan כתב:
השינוי באיכות התמונה מזערי ברמה עצובה מבחינתי.
...
אז כדאי שתראו בבית עוד דברים חוץ מהופ קטנטנים, לולי ולוגי...
או שתעשה בדיקת קטרקט (ברצינות)

עברת ממסך שאפילו אין לו תאורה אחורית נורמלית, למסך עם שליטה ברמת הפיקסל.
אם אתה לא רואה הבדל זה או כי התוכן שאתה רואה ממש חסר פרטים או שיש לך בעיות בראיה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

@shmizan קראת ביקורות שלנו לפני הקניה? נושא מערכת ההפעלה של סוני זה נושא מאוד מפלג.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

19/01/2023 17:33  
shmizan כתב:
@lior96 צריך להיזהר מאוד מכל ההייפ.
הדעה המאוד רווחת בפורום היא שחוויית הצפייה באולד "משנת חיים". דעה נוספת מאוד פופלרית היא שלסוני יש את מעבד התמונה הכי טוב וכל מיני קשקושים נוספים.
השינוי באיכות התמונה מזערי ברמה עצובה מבחינתי. עוד יותר עצוב, היא כמה גרועה התוכנה של סוני (או של גוגל, תלוי איך מסתכלים על זה), וכמה שעות אני שורף כדי לנסות לעבוד איתה בצורה נורמלית ועדיין ללא הצלחה.
בגלל שההבדל בעלויות הוא די גדול, במקומך הייתי מנסה למצוא קרוב משפחה או חבר שיש להם מסך OLED ופשוט קופץ אליהם לראות איך באמת נראה תוכן בצפיה נורמלית (ופחות בצפיה מדוקדקת), ואם יש לעומת טלויזיה אחרת איזשהו ערך מוסף מבחינתך.
דרך אגב, רמות השחורים בין תוכן של וידאו (נניח סרט) לבין תוכן של מחשב (נניח משחק) הם שונים (https://kodi.wiki/view/Video_levels_and_color_space), אולי קיימת ציפייה ליכולת הבחנה עדינה בין גווני השחור, אבל לדעתי בפועל ברוב התוכן היא לא קיימת ברמה שמבדלת את האולד בצורה משמעותית, ולא בצורה שהצלחתי לשים לב אליה אצלי באולד (והייתי שמח אם כן)
...
מבחן העין זה עניין סובייקטיבי בדיוק כמו מערכת הפעלה. אני לא מבין למה אנשים להוטים לבהירות מקסימלית וצבעיים רווים (סטייל סמסונג) אבל שחורים מוחלטים הם קריטים עבורי.
אני לא מבין למה אנשים מעדיפים את אנדרואיד TV על פני WebOS.

בכל זאת, להשוות מסך רמת כניסה למסך OLED זה קצת קיצוני.
הבדל ברמות השחורים בין תוכן של וידיאו או תוכן של מחשב זו דרך מאד לא מדוייקית להסביר הבדל שקשור לאיכות התוכן במקור. הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת לכל מי שמתלבט לגבי OLED היא לצפות ב- GOT The Long Night. אני צפיתי בפרק הזה גם ב-HDR במסך LED בהיר במיוחד וגם ב-DV ב-OLED וזה הבדל של שמים וארץ מבחינתי. נכון שיש חשיבות לסלון והזוויות וכו', אבל איך שלא תסובב את זה - ב-OLED DV הפרטים היו ברורים מאד.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #9 

@johnglockהתלבטתי כי התגובה שלך לא באמת שווה התייחסות, אבל אומר כך, אני צופה בתוכן לגיטימי (סטרימינג, טורנטנים באיכות טובה), וכנראה אצלך דלוק retail mode וערוץ סרטוני הדמו של הטלויזיה 24 שעות, אולי מכאן ההבדל..

@oferlaor חייב להודות שלא :( , אבל לא ציפיתי לאיכות כל כך ירודה של תוכנה. מתאר לעצמי שדי הסתנוורתי מהעובדה שמדובר ב"עיבוד תמונה של סוני" בנוסף לעובדה שזאת מערכת אנדרואיד, אז מה כבר יכול להיות רע..

@ChinggisKhan לא יודע מה אתה רוצה שאומר לך, כניסה או לא כניסה, ראו בה מצוין, כל תוכן ששמתי. לא היה את הטינט הוורוד המעצבן הזה של האולד, וברמת מערכת ההפעלה, היא פשוט עבדה.
ב-2 הטלויזיות לא שמתי בהירות מקסימלית או מצב Vivid, וסתם לומר "סטייל סמסונג" קצת מוריד מהאמינות של הכותב (בלי לפגוע), כי גם בסוני זה מגיע כמצב ברירת המחדל.
אין שום דבר קיצוני במה שאני כותב, יש לי סלון ממוצע לגמרי, אני צופה בתכנים ממוצעים פלוס (רוב התוכן מגיע מטורנטים, חלק מסטרימינג) ופשוט כמעט אין שום הבדל. הנקודה הכי חזקה שאני יכול לציין לטובת הטלויזיה, זאת התמיכה (שחיכיתי לה) ב-120hz אמיתי, וחוסר הצורך להתאים refresh rate ל-frame rate של הוידאו, שהייתי עושה עד עכשיו, כדי להימנע מה-judder הנוראי.
זאת באמת העיצה שלך למתלבטים? "רוצים לראות הבדל, תנגנו פרק מאוד ספציפי מסדרה שלא בטוח שראיתם או שתראו, ותנסו לחפש פרטים"?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #10 

אני לא חובב גדול של אנדרואיד tv אבל כמה נקודות
1. כפלטפורמה להרצת אפליקציות דווקא שם יש לה יתרונות (אפליקציות שאין בפלטפורמות אחרות)
2. הרבה אנשים בפורום (כמוני) כמעט ולא משתמשים במסך ליותר מאמצעי תצוגה
3. ללא ספק סוני מחזיקה כיום באלגוריתמים חזקים לעיבוד אבל המרחק בינם לבין הקוריאנים הולך ומצתמצם ומאוד תלוי באיזה חלון של זמן אתה בודק כי השלישיה סוני, סמסונג, LG כל הזמן מדלגים בתחום הזה קדימה. זה גם משהו ש כל הזמן מוזכר בפורום
4. באופן יחסי, לא ראיתי המון biased opinion על סוני כבר הרבה זמן. רוצה לאמר: אין המון פאנבויס בפורום (אם כי זה בא והולך)

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

@oferlaor האפליקציות זה היתרון היחידי של המערכת הזאת.
גם אני לרוב משתמש במסך כאמצעי תצוגה.
לא ראיתי שום הבדל ביכולת העיבוד של סוני לעומת סמסונג שהייתה לי. אם זה אמור לבוא לידי ביטוי רק בסצנות אקשן, כנראה שגם לא אשים לב (לא מרבה לצפות בז'אנר).
לעומת הקודמת, רואה טיפה אופציות נוספות שמזיזות את התמונה רחוק יותר מהמקור "המיועד" (אם כבר הוזכר צבעים רוויים "סטייל סמסונג").
בינתיים, שום יכולת לשלוט, או לקבל חיווי על סטטוס הטלוויזיה בלי להפעיל אפשרויות שמשאירות אותה דולקת כל הזמן.
cec, arc, earc פשוט לא עובד, כאשר הטלוויזיה הוחלפה in place בסטאפ שעבד מעולה.
פרט למצב game יש לאג הזוי שגורם לבעיות סנכרון באודיו, ועוד ועוד..

בעצם יתרון נוסף ששכחתי זה שכעת בזכות זווית צפייה גדולה הרבה יותר, ניתן לראות טלוויזיה מהשירותים אם משאירים את הדלת פתוחה.😂

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

לפי הלוגיקה שלך אני ועוד חצי מהפורום פה צופים רק בסרטוני דמו.
כי אחרת לך תסביר שלכל מי שיש מסך oled מהשנים האחרונות מרגיש שהוא שווה את מחירו.

יכול להיות שנפלת על מוצר תקול (cec, arc, earc פשוט לא עובד) אם הכל עבד לפני.
או שהציפיות שלך היו בשמיים, כי עברת ממסך רמת כניסה בן 4, למסך טופ של השוק שיש בניהם הבדל מחיר של 500 אחוז.

כל התיאור שלך מההתחלה מרגיש מפוזיציה של אדם שלא בא לחפש פתרון אלא לשכנע ש-״oled זה בזבוז כסף״.
מצד שני, פרט אליך לא ראיתי אדם אחד שראה את המסך הכי בסיסי של סמסונג (ואין יותר בסיסי מה-7100, זה אפילו לא qled)
וראה oled בת 5 אפילו, ולא אמר שב-oled רואים תמונה הרבה יותר טוב יפה.
זה בכלל לא בר השוואה, מהניסיון שלי ושל כל אחד שאני מכיר, לכן אתה מה שנקרא במקצועית ״חריג סטטיסטי״ (Outlier)

הדבר הזה נובע או מתקלה במסך, או יכול להיות ממשהו פיזיולוגי אצלך.
הביטוי ״אם שניים אומרים לך שאתה שיכור לך לישון״ מתאים פה, שכן אם רוב מכריע רואה הבדל מהותי -
זה שאתה לא רואה אותו, לא אומר שהבעיה ברוב השוק.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 411 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

לא מבין למה צריך להתחשב במערכת ההפעלה של הטלויזיה כאפשר פשוט לרכוש Apple TV 4K והכל עובד באיכות מצויינת ובלי בעיות של תאימות או זמינות אפליקציות...

Batnun

.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #14 

לכל אחד זכות לא לאהוב טכנולוגיה. לא לכולם הכל מתאים באופן זהה.
לא ראיתי שום הבדל ביכולת העיבוד של סוני לעומת סמסונג שהייתה לי.
...
צריך לזכור שזה לא שיש מערכת עיבוד תמונה מזעזעת לכל השאר… אנחנו הרבה שנים כבר של פיתוח על גבי פיתוח של החברות האלה, מה שומר שההבדלים כבר במקרי קצה. אם אתה לא שם לב לקטנות כאלה או שלא מגיע למקרי הקצה האלה אז זה לא רלוונטי לך.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

לגבי השחורים, אם עד היום לא הפריע לך שהשחור ב LED הוא יותר אפור כהה מאשר שחור וגם תופעות נוספות של עננות או זליגת אור בדרך כלל מפינות המסך אז לא באמת תוכל להעריך את השחור האבסולוטי של מסך OLED.
אני עם מסך LED בסיסי בחדר שינה ו-OLED בסלון, רואה גם רואה את ההבדל בינהם.

לגבי סצינות כהות במיוחד, זה כבר תלוי מקור, ואכן היו מקרים של black crush שדווקא במסך OLED פרימיום ראו נורא ובמסך LED פשט ראו הרבה יותר טוב.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”