בזק סיבים, IPv6, הגדרות opnsense

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

07/03/2023 19:00  
waseemrkab כתב:
תודה על ההסבר המפורט
בנתב יש פירוט על IPV6
זה מה שיש לי
image.png

בהגדרות אני לא יודע כל כך מה להזין פה

image.png

ב static options
לא יודע מה להכניס פה בדיוק
הכל שדות חובה
image.png
...
בתמונה הראשונה שם אפשר לראות שזה המצב - הנתב אכן מקבל כתובת (ובעצם אם אני קורא נכון ייתכן שבוחר לעצמו כתובת מתוך טווח שהספק מציע לו), אבל החלק השני של קבלת טווח משלו להציע ללקוחות (prefix delegation) לא קורה.

בתמונה השניה אני לא יודע אילו עוד אופציות קיימות בשדה addressing type (לא מכיר את הממשק), אבל נראה לי שסטטי זה לא מה שאתה רוצה שם.

waseemrkab
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

10/03/2023 16:34  
מ-ב כתב:
בתמונה הראשונה שם אפשר לראות שזה המצב - הנתב אכן מקבל כתובת (ובעצם אם אני קורא נכון ייתכן שבוחר לעצמו כתובת מתוך טווח שהספק מציע לו), אבל החלק השני של קבלת טווח משלו להציע ללקוחות (prefix delegation) לא קורה.

בתמונה השניה אני לא יודע אילו עוד אופציות קיימות בשדה addressing type (לא מכיר את הממשק), אבל נראה לי שסטטי זה לא מה שאתה רוצה שם.
...
תודה

בתמונה השניה יש רק אופציות Auto וStatic,
prefix delegation מה זה אומר?, אשמח להסבר בקצרה, האם זה הגדרה שצריכה להתבצע ברמת הDHCPv6 של הספק? או ברשת LAN פנימית?

פניתי גם לתמיכה של בזק בכדי לקבל מידע ועזרה למה אינני מקבל כתובת IPV6, לא נותנים תמיכה לנתבים פרטיים.
בתמיכה של החברה Benda אמרו שצריך לפנות לספק בזק...
ממה שאני בטוח, הייתי מקבל כתובות IPv6 בספק בזק בינאלומי מקודם, אחרי מעבר לסיבים, הכל נדפק

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

Delegation = האצלה/ייפוי כוח. הכוונה שהשרתים של הספק בעצם מחלקים לנתב שמחובר אליו קידומת מסוימת מתוך הקידומת הקצרה יותר (כלומר הטווח הגדול יותר) ששייכת להם, שזה מה שמאפשר לנתב להשתמש באותה קידומת לרשת שלה ולחלק מתוכה כתובות למכשירים (או להציע אותה ולאפשר למכשירים לבחור לעצמם כתובות). זה משהו שצריך להיות מוגדר גם אצל הספק וגם בנתב, עקרונית בצד הספק לא אמור להיות מצב שזה לא מוגדר אבל זה לא בלתי אפשרי מן הסתם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”