בזק סיבים, IPv6, הגדרות opnsense
-
maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
בשעה טובה הגיעו סיבים למושב שלנו.
להבנתי, IPv6 ייתן לי כתובת חיצונית חוקית.
יש למישהו מושג מה צריך להגדיר בנתב opnsense בכדי לקבל כתובת IPv6 מהספק?
כרגע הנתב מוגדר על PPPoE ואני מקבל כתובת IPv4 חוקית.
ניסיתי DHCPv6, PPPoE6, ולא קיבלתי כתובת.
יש למישהו רעיון?
יש למישהו רעיון?
-
maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- קיבל תודות: 31 פעמים
שאלה טובה. מחובר דרך בזק, הטכנאי טען שגם דרך בזק כספק אינטרנט.
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/ipv6. ... isp=footer
אין לי מושג על איזה אוקטובר מדובר...
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/ipv6. ... isp=footer
אין לי מושג על איזה אוקטובר מדובר...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3361
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 426 פעמים
אם נותן ואצלך מאופשר תקבל אם לא, אז לא
רצוי לוודא שמאופשר בכל היחידות שבדרך בין הנתב שלך לסיב...
רצוי לוודא שמאופשר בכל היחידות שבדרך בין הנתב שלך לסיב...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- קיבל תודות: 633 פעמים
הגדרת חיבור IPv6 זה לא דבר שיש לו בורר עם שני אפשרויות מסוג: אפשר ומנע בנתב ושניתן על ידי שינו מצב שלו לאפשר או לבטל אותו.05/03/2023 16:34Borderline1 כתב: אם נותן ואצלך מאופשר תקבל אם לא, אז לא
רצוי לוודא שמאופשר בכל היחידות שבדרך בין הנתב שלך לסיב......
אלה שזה דבר שנדרש להגדיר בצורה מודעת ונכונה את הסוג החיבור הנדרש והמתאים ( שבכל צורת שספק בחר את התחברות לסוג התשתית שלו וגם בכל נתב זה הגדרות אחרות בממשק ניהול של נתב ספציפי זה ). ואחרי זה, זו גם הגדרה של צורה ואפשרות של חלוקת כתובות בתוך הרשת הפנימית להתקנים שונים. שגם על זה צריך להחליט בצורה מודעת איך לבצע כך שזה יהיה מתאים לצרכים מוגדרים.
דבר יחידי שבטוח שלא צריך להגדיר כלום בהקשר זה בו, זה "בכל היחידות שבדרך בין הנתב שלך לסיב" וזה מסיבה הפשוטה והיא ש"כל היחידות שבדרך בין הנתב שלך לסיב" הן צריכות להיות יחידות L2 בלבד, שלא קשורות כלל לסוג הפרוטוקול L3 שזורם דרכן ושמבחינתן זה שקוף, אם זה תעבורה IPv4 או שהיא IPv6 או שהיא בכלל דבר אחר לגמרי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- קיבל תודות: 633 פעמים
בכדי לדעת, אם אתה בכלל מקבל את הקישוריות IPv6 בחיבור שלך, כל מה שנדרש לך לעשות זה להגדיר חייגן במחשב עם פרטי ספק שקיבלת ולחבר את המחשב זה לממיר מדיה במקום הנתב. אם קיבלת חיבור IPv6 על החייגן זה, אז על הפרופיל שלך ספק הגדיר קישור IPv6, אם לא, אז לא.05/03/2023 15:49maoravni כתב: בשעה טובה הגיעו סיבים למושב שלנו.
יש למישהו רעיון?...
עכשיו בקשר ל opnsense. אז שם אתה צריך לבחור בממשק WAN את אפשרות DHCPv6 כ IPv6 Configuration Type ולבחור את האפשרות של Use IPv4 connectivity . אחרי זה בממשק LAN אתה צריך לבחור את סוג חיבור של IPv6 כממשק נגרר ( Track Interface ) ובאפשרות בחירה של Track IPv6 Interface לבחור את ממשק WAN שהוא יהיה המוביל.
אחרי זה רק יישאר לך להגדיר בצורה רצויה את החלוקה של הכתובות שקיבלת.
רק מה. אם לא סוגרים לפני זה מול ספק לקבל את ipv6 PD כקבוע ואת CIDR נורמלי, אז מקבלים אותו משתנה ובאורך של /64 , דבר שהופך לבלתי אפשרי את השימוש ההגיוני בקישוריות של IPv6 ואת החלוקה של כתובות אלה.
אצלי בסלקום זה מוגדר ככה: בהסבר זה עבור dsl אבל עובד לי על הסיבים
https://docs.opnsense.org/manual/how-tos/ipv6_dsl.html
https://docs.opnsense.org/manual/how-tos/ipv6_dsl.html
- waseemrkab
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
איך קיבלת כתובת IPV6 בספק בזק?...
תוכל לשלוח צילום להגדרות שעשית?
- waseemrkab
-
- חבר שרק התחיל

מעניין...
אצלי בהגדרות הנתב מראה שיש לי כתובת IPV6 אבל באתר whatismyip
לא מראה
ייתכן שלנתב יש בעצמו כתובת ובכל זאת לא למכשירים ברשת. בעוד ב־v4 יש לנתב כתובת אחת חיצונית והוא עושה NAT ומוציא את המכשירים שברשת הפנימית עם כתובות פרטיות דרך הכתובת החיצונית שלו, ב־v6 השיטה היא אחרת. הספק עשוי להקצות לנתב כתובת בודדת עבור עצמו, אבל לחיבור שאר המכשירים הספק אמור להקצות קידומת (טווח כתובות) של עד 64 סיביות לנתב, ואז הנתב מפרסם ברשת הפנימית שכל מי שמחובר אליו יכול לבחור כתובת בקידומת הזאת ולהשתמש בו. אם משהו במנגנון הזה לא מוגדר היטב זה יגרום למכשירים לא להצליח לקחת כתובת גם אם הנתב קיבל.06/03/2023 23:10waseemrkab כתב: מעניין
אצלי בהגדרות הנתב מראה שיש לי כתובת IPV6
Screenshot 2023-03-06 231128.png
אבל באתר whatismyip
לא מראה
Screenshot 2023-03-06 230900.png...
לדוגמה, לנתב שלי יש כתובת משלה מפרטנר שמתחילה ב־2a0d:6fc2:0:, ואז גם קידומת באורך 56 סיביות שמתחילה ב־2a0d:6fc2:4740, שמתוכה כל מכשיר בוחר לעצמו כתובות.
- waseemrkab
-
- חבר שרק התחיל

תודה על ההסבר המפורט07/03/2023 0:14מ-ב כתב: ייתכן שלנתב יש בעצמו כתובת ובכל זאת לא למכשירים ברשת. בעוד ב־v4 יש לנתב כתובת אחת חיצונית והוא עושה NAT ומוציא את המכשירים שברשת הפנימית עם כתובות פרטיות דרך הכתובת החיצונית שלו, ב־v6 השיטה היא אחרת. הספק עשוי להקצות לנתב כתובת בודדת עבור עצמו, אבל לחיבור שאר המכשירים הספק אמור להקצות קידומת (טווח כתובות) של עד 64 סיביות לנתב, ואז הנתב מפרסם ברשת הפנימית שכל מי שמחובר אליו יכול לבחור כתובת בקידומת הזאת ולהשתמש בו. אם משהו במנגנון הזה לא מוגדר היטב זה יגרום למכשירים לא להצליח לקחת כתובת גם אם הנתב קיבל.
לדוגמה, לנתב שלי יש כתובת משלה מפרטנר שמתחילה ב־2a0d:6fc2:0:, ואז גם קידומת באורך 56 סיביות שמתחילה ב־2a0d:6fc2:4740, שמתוכה כל מכשיר בוחר לעצמו כתובות....
בנתב יש פירוט על IPV6
זה מה שיש לי בהגדרות אני לא יודע כל כך מה להזין פה
ב static options
לא יודע מה להכניס פה בדיוק
הכל שדות חובה
- waseemrkab
-
- חבר שרק התחיל

הגדרות LAN IPV6