מה צפוי להיות שווי רכב בסוף תקופת האחריות על הסוללה?
לכל מי שחושב שרכב חשמלי הוא יותר פשוט. אתם צודקים כמובן. כל העסק הזה של מנוע, גיר, כל אמצעי הקרור והשימון - זה מקור לא אכזב לתקלות.
אבל, יש מיכלולי הנעה. זה לא שאין חלקים נעים, או שאין שחיקה. למשל - ציריות. ציריה זה רכיב שלמייטב ידיעתי קיים בכל רכב עם הנעה קדמית, ואני חושב שגם ברכב חשמלי.
היו שנים ארוכות שמוסכי סובארו התפרנסו מצויין מהחלפת ציריות שנישחקו מהר יחסית ברכבי סובארו.
"מחלה" מהסוג הזה יכולה לתקוף רכבים של כל יצרן. אני אישית, ואין לי איזה נימוק גורף מאחורי האמירה הזה- הייתי קונה מחר רכב חשמלי סיני בלי שום בעיה, *אבל* רק אחרי שהייתי חופר בכל קבוצות הפייסבוק הרלוונטיות. אני שומע על כל מני בעיות תוכנה בסיניות למיניהם. אנדרואיד אוטו שעובד רק כשבא לו, הבטחות לעדכונים שייצאו חדשות לבקרים. צריך להזהר לא להתקע עם אוטו שגורם לנו לתיסכול.
אני חושב שיש פער מחיר משמעותי בין הסיניות לבין רכב כמו האיוניק 5 למשל.
אבל, יש מיכלולי הנעה. זה לא שאין חלקים נעים, או שאין שחיקה. למשל - ציריות. ציריה זה רכיב שלמייטב ידיעתי קיים בכל רכב עם הנעה קדמית, ואני חושב שגם ברכב חשמלי.
היו שנים ארוכות שמוסכי סובארו התפרנסו מצויין מהחלפת ציריות שנישחקו מהר יחסית ברכבי סובארו.
"מחלה" מהסוג הזה יכולה לתקוף רכבים של כל יצרן. אני אישית, ואין לי איזה נימוק גורף מאחורי האמירה הזה- הייתי קונה מחר רכב חשמלי סיני בלי שום בעיה, *אבל* רק אחרי שהייתי חופר בכל קבוצות הפייסבוק הרלוונטיות. אני שומע על כל מני בעיות תוכנה בסיניות למיניהם. אנדרואיד אוטו שעובד רק כשבא לו, הבטחות לעדכונים שייצאו חדשות לבקרים. צריך להזהר לא להתקע עם אוטו שגורם לנו לתיסכול.
אני חושב שיש פער מחיר משמעותי בין הסיניות לבין רכב כמו האיוניק 5 למשל.
מחירי הקוריאניות היא תעלומה אחת גדולה !
לא רואה אותם מוכרים יותר מדי רכבים אל מול מחיר הטסלה שיורד כל חודש וסיניות שעולות עשרות אלפי שקלים פחות.
אני לא מבין את היבואן/יצרן. או שהם מנותקים, או שלא יכולים להתחרות...
לא רואה אותם מוכרים יותר מדי רכבים אל מול מחיר הטסלה שיורד כל חודש וסיניות שעולות עשרות אלפי שקלים פחות.
אני לא מבין את היבואן/יצרן. או שהם מנותקים, או שלא יכולים להתחרות...
אתה כותב על מה שאתה יודע אבל אני בטוח שברכבים חשמליים יש רכיבים שלא קיימים ברכבי בעירה פנימית ואנחנו עוד לא יודעים איך הם ישרדו לאורך זמן.16/04/2023 16:00nir11 כתב: לכל מי שחושב שרכב חשמלי הוא יותר פשוט. אתם צודקים כמובן. כל העסק הזה של מנוע, גיר, כל אמצעי הקרור והשימון - זה מקור לא אכזב לתקלות.
אני חושב שיש פער מחיר משמעותי בין הסיניות לבין רכב כמו האיוניק 5 למשל....
כשאתה קונה רכב חשמלי חדש עם אחריות עשר שנים למערכת ההנעה החשמלית, החיים דבש אבל זו לא תעודת ביטוח ליד השניה והשלישית שיצטרכו להתמודד עם תחזוקת רכבים לאחר תום האחריות.
ברכב חשמלי אין רכיבים נעים שאין ברכב בעל מנוע בעירה פנימית. אין סודות, מנוע חשמלי זה לא מנוע וורפ. יודעים איך הוא עובד. גם במנוע חשמלי יכולות להיות תקלות חוזרות ("מחלות") אבל ההגיון אומר - פחות מורכבות - פחות סיכוי לתקלות כאלה.16/04/2023 20:11mrraz111 כתב: אתה כותב על מה שאתה יודע אבל אני בטוח שברכבים חשמליים יש רכיבים שלא קיימים ברכבי בעירה פנימית ואנחנו עוד לא יודעים איך הם ישרדו לאורך זמן.
כשאתה קונה רכב חשמלי חדש עם אחריות עשר שנים למערכת ההנעה החשמלית, החיים דבש אבל זו לא תעודת ביטוח ליד השניה והשלישית שיצטרכו להתמודד עם תחזוקת רכבים לאחר תום האחריות....
אני נזהר מלהסתמך על הנסיון שיש עם טסלה, שכן מדובר על מוצר מיוחד עם קהילת מערצים נאמנה, וכולנו כבר יודעים מה זה דיסוננס קיגניטיבי.
חסרים חלקים לא נעים שיכולים להתקלקל או להתבלות ?16/04/2023 22:08nir11 כתב: ברכב חשמלי אין רכיבים נעים שאין ברכב בעל מנוע בעירה פנימית. אין סודות, מנוע חשמלי זה לא מנוע וורפ. יודעים איך הוא עובד. גם במנוע חשמלי יכולות להיות תקלות חוזרות ("מחלות") אבל ההגיון אומר - פחות מורכבות - פחות סיכוי לתקלות כאלה.
אני נזהר מלהסתמך על הנסיון שיש עם טסלה, שכן מדובר על מוצר מיוחד עם קהילת מערצים נאמנה, וכולנו כבר יודעים מה זה דיסוננס קיגניטיבי....
דווקא מנועי בעירה פנימית מפגינים אריכות ימים ולא חסרות מוניות וניידות של משטרת התנועה שעשו מיליון ק"מ ופחות בלי שום תקלה משמעותית
אבל זה לקח זמן ונסיון שמעט חסר במקרה של מכוניות החשמליות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
מנועים חשמליים קיימים בעולם הרבה יותר זמן ממנועי בעירה פנימית, אז אני לא יודע עד כמה מדוייק מה שאותה אומר.
ווריאציות מתקדמות כמו מנועים מודרניים ברכבים אולי לא, אבל המבנה הבסיס שלהם הוא זהה, ובתוך המנוע יש רק חלק נע אחד (בתוספת כמה גלגלי שינוי ואולי דיפרנציאל)
ווריאציות מתקדמות כמו מנועים מודרניים ברכבים אולי לא, אבל המבנה הבסיס שלהם הוא זהה, ובתוך המנוע יש רק חלק נע אחד (בתוספת כמה גלגלי שינוי ואולי דיפרנציאל)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש מלא teardowns של מנועים חשמליים, גם של טסלה וגם של אחרים. אין שם חלקים נעים, רק הרוטור וכמה גלגלי שיניים לצורך הגדלת היחסים (כמו גיר עם הילוך אחד קבוע) וזהו..
מעבר לזה הכל אלקטרוניקה.
הנה אחד של מנוע טסלה מהחדשים שלהם:
וכאן של מודל S פלאד (קצת ארוך):
וכאן של מנוע של ID.4:
מעבר לזה הכל אלקטרוניקה.
הנה אחד של מנוע טסלה מהחדשים שלהם:
וכאן של מודל S פלאד (קצת ארוך):
וכאן של מנוע של ID.4:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לפי מה שקראתי מספר החלקים במערכת ההנעה של טסלה עומדת על 10% מרכב רגיל והם עובדים קשה להוריד את המספר כל הזמן. שימוש בטכנולוגיות כמו heat pumps במקום מיזוג זה בדיוק בכדי להמנע מעוד חלקים נעים. המשמעות היא שיש מעט מאוד רכיבים שיכולים להתקלקל. זה לא אומר שהם לא יתקלקלו, אבל זה בהחלט מוריד את הסיכוי שזה יקרה.
ממה שאנחנו רואים ברכבים שעברו מיליון מיילים (https://www.drive.com.au/news/tesla-mod ... ion-miles/) המנוע והבטריה שרדו את זה ממש יפה.
לגבי רכבי ICE שעברו מיליון ק"מ. אני חושב שזה בעיקר רלוונטי לרכבים יותר קלסיים שנבנו מראש במחשבה שהם יחזיקו את הקילומטרז הזה. לא חושב שרכבים מודרנים ערוכים לכאלה מספרים (למעט אולי אאודי/מרצדס ודומיהם).
ממה שאנחנו רואים ברכבים שעברו מיליון מיילים (https://www.drive.com.au/news/tesla-mod ... ion-miles/) המנוע והבטריה שרדו את זה ממש יפה.
לגבי רכבי ICE שעברו מיליון ק"מ. אני חושב שזה בעיקר רלוונטי לרכבים יותר קלסיים שנבנו מראש במחשבה שהם יחזיקו את הקילומטרז הזה. לא חושב שרכבים מודרנים ערוכים לכאלה מספרים (למעט אולי אאודי/מרצדס ודומיהם).
עופר, אני ממליץ לך בחום לצפות בכתבה הזו שעשו בתוכנית טופ גיר על טויוטה הייליקס, ועל הנסיונות שהם עשו להרוג אותה.17/04/2023 0:56oferlaor כתב: ל אני חושב שזה בעיקר רלוונטי לרכבים יותר קלסיים שנבנו מראש במחשבה שהם יחזיקו את הקילומטרז הזה. לא חושב שרכבים מודרנים ערוכים לכאלה מספרים (למעט אולי אאודי/מרצדס ודומיהם)....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
רכבים נבנו אחרת לפני 40 שנה. תנסה את זה היום עם כל רכב מודרני (כולל טויוטה) ותראה מה יקרה.
זה לא רכב מלפני 40 שנה, זה רכב שנמכר גם כיום ואתה יכול לחפש ולמצוא שיאים של מרחקים שרכבים כאלה גמעו בלי לפתוח את המנוע (מן הסתם לא מודל 2023). הרכבים היום יותר אמינים מרכבים ישנים יותר, בניגוד גמור למה שאתה טוען. במשך השנים שיפרו ושיכללו אין קץ את מנועי הבעירה הפנימית. זה נכון גם לגבי תיבות הילוכים ומיכלולים מכניים אחרים.17/04/2023 9:27TheCoolest כתב: רכבים נבנו אחרת לפני 40 שנה. תנסה את זה היום עם כל רכב מודרני (כולל טויוטה) ותראה מה יקרה....
הבעיות שיש ברכבים מודרניים ולא היו ברכבים ישנים, הן במקרים רבים קשורות לטכנולוגיה ולקילומטרים של חוטי חשמל שיש בתוך הרכבים.
כל אלה כמובן נכונים גם לגבי רכבים חשמליים, אולי אף במידה רבה יותר.
אני כן מסכים ששורה התחתונה חשמלי יסבול מפחות תקלות - בגלל שיש בו פחות מכלולים נעים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני זוכר את הפרק הזה של טופ גיר, הוא יצא לפני 15-20 שנה, וגם אז הרכב שהם לקחו היה רחוק מלהיות חדש.
תנסה את זה היום עם רכב חדש שמפוצץ בחיישנים ונראה לאן תגיע. על כל שטות הרכב נכנס למצב חירום במקרה הטוב ובכלל מושבת במקרה הפחות טוב.
תנסה את זה היום עם רכב חדש שמפוצץ בחיישנים ונראה לאן תגיע. על כל שטות הרכב נכנס למצב חירום במקרה הטוב ובכלל מושבת במקרה הפחות טוב.
זה יכול להיות ניסוי מעניין. שים לב שגם אז הם נתנו לרכב להתייבש אחרי שהוא שחה בים, ונעזרו במכונאי כדי להניע אותו (בלי לתקן או להחליף כלום). מצד שני הם גם שרפו את הרכב אם אני זוכר נכון וזה בטח היה הורג רכב עכשוי.
ואם כבר, טופ גיר הגיעו עם טויוטה הילקס (שעבר התאמות לנהיגה בקרח) עד הקוטב הצפוני.
ואם כבר, טופ גיר הגיעו עם טויוטה הילקס (שעבר התאמות לנהיגה בקרח) עד הקוטב הצפוני.
קשה מאד להגיד מה יהיה בעתיד כי יש כמה פיתוחים שיכולים להוזיל משמעותית את מחיר הסוללה, אבל תקח כדוגמא ותבדוק מה קורה למחירון של כל הרכבים ההיברידיים שקיימים היום בשוק - קנייה כזאת היא בעייתית מכיוון שגם המנוע בנזין לפעמים תלוי בסוללה וגם שם הסוללות לא זולות, אבל עדיין אנשים קונים אותם ונוסעים בהם ואפילו מחליפים סוללה, שעולה החל מה10 אלף למשופצת ועד 80 ואפילו צפונה תלוי הרכב, מחיר הסוללות האלו גם ירד עם הזמן, החלפת סוללה לפריוס 2009 כיום הוא לא אותו המחיר כמו שהיה להחליף סוללה דאז.